Έχω καιρό να γράψω για φαγάκια.. Και σήμερα το πρωί με ξεσήκωσε το ποστ του Δεσποιναρίου και στρώθηκα στην δουλειά... Δουλειά τρόπος του λέγειν δηλαδή, μια που η μέρα είναι αφιερωμένη στο χουζούρεμα και στο cocooning, από καναπέ σε κρεβάτι και πίσω, έτσι σκοπεύουμε να την περάσουμε, αλλά κάτι θα τρώγαμε για μεσημέρι και είπα να μην το ρίξουμε από νωρίς στα deliveries. Έτσι, ετοίμασα εξοχικό.
Δεν ξέρω γιατί το λέμε έτσι, το πιθανότερο είναι ότι το λέμε λάθος, αλλά η συνταγή είναι απλή.. Παίρνετε ότι κρέατα έχετε στο ψυγείο - εγώ είχα παντσέτες, λουκάνικα, σουβλάκια χοιρινά και κεμπάπ - τα βάζετε σε ένα ταψί με λίγο λάδι, κόβετε πατάτες κυδωνάτες, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε σκορδάκι, μπόλικη ρίγανη και λίγο βούτυρο (το ξέρω πως δεν είναι απολύτως υγειινό αλλά το βουτυράκι δίνει άλλη γεύση στο φαγητό και δεν χρειάζεται να βάλετε έναν τόνο.. Μερικά κομματάκια πασπαλιστά και η δουλειά έχει γίνει..) συμπηρώνετε νεράκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στον φούρνο, κάτω, στους 180 βραθμούς πάνω κάτω ή στον αέρα, για περίπου δύο ώρες.. Μετά από κανένα μισάωρο βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε να ψήνετε με ανοιχτό το ταψί και πρέπει να γυρίσετε και μια δυο φορές τα κρέατα για να ψηθούν ομοιόμορφα, αλλά γενικά that's it...
(Το φαγάκι μου έτοιμο για σερβίρισμα...)
Απλό, εύκολο και πεντανόστιμο...Όταν είναι όλα έτοιμα, τα κρέατα ροδοψημένα και οι πατάτες χρυσαφένιες, κόβετε σε κομμάτια τυρί - εγώ σήμερα χρησιμοποίησα κασέρι αλλά πηγαίνει ότι τυρί που λειώνει έχετε, από gouda μέχρι cheddar - το ρίχνετε πάνω στις πατάτες και το αφήνετε να λιώσει.. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με λίγη μουστάρδα on the side αν σας αρέσει, αλλά και σκέτο είναι μούρλια, και με μια απλή πράσινη σαλάτα με ελαφριά vinaigrette...
(Home made ψωμάκι και τυράκι Cancoillotte εξ Ελβετίας)
Εγώ σήμερα έψησα και ψωμί δικό μου μετά από καιρό, και όσο έμεινε από το μεσημέρι θα συνοδέψει τέλεια το βράδυ το ελβετικό τυράκι spread που μου έφερε πεσκέσι η φιλενάδα μου προχτές, μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ταινία στο DVD και τα υπέροχα καινούρια κεριά μου αναμμένα να μοσχομυρίζει το σπίτι πούδρα και αστερόσκονη...
(Tα καινούρια μου κεριά που δεν είναι μόνο πανέμορφα όπως βλέπετε αλλά μυρίζουν και συγκλονιστικά... Και αυτά ελβετικά από την εταιρία Tout feu Τout flamme.)
Και αν είναι και οι τρεις άντρες της ζωής μου around - ο Droopy και ο Μάνος θα είναι σίγουρα δηλαδή, για τον Άρι δεν ξέρω- τότε ποιος με πιάνει!!! Τέλειο τελείωμα της εβδομάδας και ελπίζω και το ξεκίνημα της επόμενης να είναι a sortie.... Αυτά για σήμερα, καλή υπόλοιπη Κυριακή και φιλιά πολλά σε όλους....
Δεν ξέρω γιατί το λέμε έτσι, το πιθανότερο είναι ότι το λέμε λάθος, αλλά η συνταγή είναι απλή.. Παίρνετε ότι κρέατα έχετε στο ψυγείο - εγώ είχα παντσέτες, λουκάνικα, σουβλάκια χοιρινά και κεμπάπ - τα βάζετε σε ένα ταψί με λίγο λάδι, κόβετε πατάτες κυδωνάτες, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε σκορδάκι, μπόλικη ρίγανη και λίγο βούτυρο (το ξέρω πως δεν είναι απολύτως υγειινό αλλά το βουτυράκι δίνει άλλη γεύση στο φαγητό και δεν χρειάζεται να βάλετε έναν τόνο.. Μερικά κομματάκια πασπαλιστά και η δουλειά έχει γίνει..) συμπηρώνετε νεράκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στον φούρνο, κάτω, στους 180 βραθμούς πάνω κάτω ή στον αέρα, για περίπου δύο ώρες.. Μετά από κανένα μισάωρο βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε να ψήνετε με ανοιχτό το ταψί και πρέπει να γυρίσετε και μια δυο φορές τα κρέατα για να ψηθούν ομοιόμορφα, αλλά γενικά that's it...
(Το φαγάκι μου έτοιμο για σερβίρισμα...)
Απλό, εύκολο και πεντανόστιμο...Όταν είναι όλα έτοιμα, τα κρέατα ροδοψημένα και οι πατάτες χρυσαφένιες, κόβετε σε κομμάτια τυρί - εγώ σήμερα χρησιμοποίησα κασέρι αλλά πηγαίνει ότι τυρί που λειώνει έχετε, από gouda μέχρι cheddar - το ρίχνετε πάνω στις πατάτες και το αφήνετε να λιώσει.. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με λίγη μουστάρδα on the side αν σας αρέσει, αλλά και σκέτο είναι μούρλια, και με μια απλή πράσινη σαλάτα με ελαφριά vinaigrette...
(Home made ψωμάκι και τυράκι Cancoillotte εξ Ελβετίας)
Εγώ σήμερα έψησα και ψωμί δικό μου μετά από καιρό, και όσο έμεινε από το μεσημέρι θα συνοδέψει τέλεια το βράδυ το ελβετικό τυράκι spread που μου έφερε πεσκέσι η φιλενάδα μου προχτές, μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ταινία στο DVD και τα υπέροχα καινούρια κεριά μου αναμμένα να μοσχομυρίζει το σπίτι πούδρα και αστερόσκονη...
(Tα καινούρια μου κεριά που δεν είναι μόνο πανέμορφα όπως βλέπετε αλλά μυρίζουν και συγκλονιστικά... Και αυτά ελβετικά από την εταιρία Tout feu Τout flamme.)
Και αν είναι και οι τρεις άντρες της ζωής μου around - ο Droopy και ο Μάνος θα είναι σίγουρα δηλαδή, για τον Άρι δεν ξέρω- τότε ποιος με πιάνει!!! Τέλειο τελείωμα της εβδομάδας και ελπίζω και το ξεκίνημα της επόμενης να είναι a sortie.... Αυτά για σήμερα, καλή υπόλοιπη Κυριακή και φιλιά πολλά σε όλους....
9 comments:
Καλέ δώστε και στον φίλο που έχει τα down του ένα κομματάκι χχχ
Απο Δευτερα μεχρι Πεμπτη πρωι, ελαφρια διατροφη και χαλαρωση ;-)
Μας πέσανε τα σάλια, αν και το ξέρω αλλοιώς το εξοχικό. Νοστιμότατο μου φαίνεται και με τους άντρες να το γεύονται, θεϊκό τραπέζι θάναι.
Φιλί πρωινό του ήλιου
Σλούρπ!!!
Ωραίο cocooning, ειλικρινά.
Τα κεριά πολύ ωραία φάινονται!
θέλω το ταψί με τα κρέατα ΤΏΡΑ!!!
το λουκανικακι το λιγουρευτηκα, ψεμα δεν θα πω! και καμια πατατουλα... ε και λιγο ψωμακι :))
ρε φιλη, τα κερια φαινονται πολυ ωραια!! δεν τα ειχα για τοσο ωραια!!! ειναι πιο ωραιο το ποτηρι σου απο τα δικα μου, θα παρω κι εγω ιδιο, χο χο :))
Α! πολυ μου αρεσει η εκδοχη "ταβερνα ο μητσος στο σπιτι σας" Μ'αρεσει που τα εβαλες στη σειρα μπας και τα μπερδεψεις χα χαααα, γεια σου Ευουλα, σε διαβαζω την ωρα που μαγειρευω κι εγω για Κυριακη ψητο με πατατες. Εχω μια "παραδοσιακη Κυριακη" φαση τελευταια. Καλα δε τα λεω ολα γιατι εχω κι εγω να φιαξω κανενα ποστ αλλα για γλυκο θα φαμε τα σοκολατακια που εφερε ο Ερρικος απο τα ντιουτη φρη της Ζυριχης, και κατι αλλα που δε τα λεω για να φιαξουμε γκουρμε σασπενς!! Σουϊτσερλαντ ουμπερ αλλες! Φιλακια!
Μπακλαβάδες στην Μελισσούλα, ταψιά με κρέατα και πατάτες εδώ... μ' έχετε αφανίσει όλες σας!!!
the wrong man@ Γιατί δνε έπαιρνες ένα τηλέφωνο να έρθεις? Ε?
man about town@ Μάλιστα γιατρέ μου...:-)))
Ιουστίνη Φραγκούλη@ Βγήκε πολύ νόστιμο και τα αγόρια μου το εκτίμησαν δεόντως... Φιλιά!!!
elekat@ Τα κεριά είναι σούπερ.. Και μυρίζουν υπέροχα...:-))
mahler76@ Εφτασεεεε...:-)))
Melissoula@ Το λουκανικάκι ήταν λίγο βαρύ τελικά... Ευτυχώς εγώ δεν έφαγα οπότε δοκίμασα πριν λίγο το τυρί που ήταν υπέροχο... Για τα κεριά απλά δεν έχω λόγια... Φιλιά πολλα...
δεσποινάριον@ Είδες? Λες να ανοίξω ψησταριά? Περιμένω το ποστ ανυπομόνως... Φιλάκια...
Asteroid@ Ναι, ήταν γαστρονομικό το weekend... :-))
Post a Comment