Saturday, February 21, 2009

Επιστροφή.....



Λένε πως οι καλύτερες ιδέες είναι αυτές που στριφογυρίζουν μέσα στο μυαλό μας από καιρό και ξαφνικά, σαν φλασιά, αποφασίζουμε να τις κάνουμε πραγματικότητα... Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι όλο και περισσότερο με την κουζίνα, εντελώς ερασιτεχνικά εννοείται, και μου αρέσει όσο πάει και πιο πολύ... Μάλιστα πρόσφατα άρχισα να φτιάχνω και γλυκά, από cupcakes στα οποία έχω άλλωστε μια ιδιαίτερη αδυναμία μέχρι πιο περίπλοκα πράγματα όπως το Angel Food Cake της φωτογραφίας ή ένα απίστευτο Red Velvet που θα του αφιερώσω δικό του ποστ γιατί του αξίζει απολύτως... Η ιδέα λοιπόν του αλλάξω το blog μου από ημερολόγιο σε κάτι που να έχει σχέση με την μαγειρική με τριγύριζε καιρό τώρα, και μάλιστα είχα δημοσιεύσει δειλά δειλά και κάποιες συνταγές στις Μέρες και Νύχτες στην Πόλη του Ποτέ Ποτέ, όμως η αλήθεια είναι πως ντρεπόμουν να το κάνω πράξη κανονικά.. Με τόσους αληθινούς ή "σχεδόν σαν" επαγγελματίες της γαστρονομίας που κυκλοφορούν ανάμεσα μας στο διαδίκτυο, από τον αγαπημένο μου Αθήναιο μέχρι την FoodJunkie που ανακάλυψα πρόσφατα και από το Δεσποινάριον μέχρι την τελειωμένη πια ζαχαροπλάστισσα Melissoula, σκεφτόμουν πως το "ρητό" "που πας στην φούρνο με την κερένια μύτη?" ταίριαζε γάντι στην περίσταση.. Όμως τελικά το σκέφτηκα ψύχραιμα και αποφάσισα πως εγώ θα το κάνω και ας γελάσει όποιος θέλει.. Στο κάτω κάτω της γραφής δυο χρόνια τώρα μέσα από τα blogs έχουμε μοιραστεί πολύ πιο προσωπικά και πολύ πιο δύσκολα πράγματα από μερικές επιτυχημένες ή αποτυχημένες συνταγές και εξόδους... Έτσι, σας καλωσορίζω επισήμως στην Κουζίνα μου... Που είναι ακριβώς σαν και μένα.. Γελαστή και χαρούμενη, τολμηρή, συχνά περιπετειώδης και ακόμα πιο συχνά διακατέχεται από παλιμπαιδισμό και άγνοια κινδύνου... Και είναι και extra spicy μια που, χωρίς καυτερές πιπερίτσες και μπαχάρια η ζωή και η γεύση μας θα ήταν πολύ πιο βαρετές... Φιλιά πολλά σε όλους...

Υ.Γ. Κρατάω τα σχόλια σας για το δοκιμαστικό ποστ που βρισκόταν εδώ , έτσι, για γούρι... Δεν πιστεύω να παρεξηγηθείτε....:-)

16 comments:

Valisia said...

Ανοίγω την σελίδα σου και βλέπω χρώματα.Πολλά χρώματα.Επόμενο επεισόδιο:παραβίαση της πόρτας της κουζίνας σου και ζωγραφιές στο στομάχι μας από αυτήν την πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων.Καλορίζικο το καινούριο blog!

Anonymous said...

Αυτή κι αν είναι τεράστια έκπληξη...Βέβαια προς το παρόν δεν μπορώ να βάλω μπουκιά από γλυκό στο στόμα, αλλά με μέρες και καιρούς ελπίζω να τιμήσω δεόντως τις συνταγές σου. Και καλύτερα να τις φάω και από τα χεράκια σου :)

La Gigi said...

βλέπω το μύνημα στο fb και χαμογελάω! she's back σκεφτομαι.
κάνω κλικ, έρχομαι εδώ βλέπω φωτογραφία..... wooooooowwwwwww
μπράβο, τέλειο!!
φιλάκια

Loucretia said...

Βαλθηκες να μας καταστρεψεις;;;;;;
Καλοριζικο!!!


(εχω τρελα με λεμονι και πορτοκαλι, αν εχεις κατι υποψη σου...το ανεβαζεις) :-))

ΑΧΤΙΔΑ said...

Με το δεξί..μπαίνω και βλέπω ένα υπέροχο στην όψη γλυκό , πως τολμάς να μου το κάνεις αυτό και δεν βάζεις συνταγή ..κακόοοοο κορίτσι .Καλά πως δεν έμαθα για το μπλοκ νωρίτερα, ξέρεις πόσο σ' αγαπώ καλή μου.Βλέπω κάτι πιο μοντέρνο ή είναι ιδέα μου ..δεν υπάρχουν μαξιλάρες στο πάτωμα για μένα ;κανένα καναπεδάκι μαλακό ν' αράξω και να πιώ το καφεδάκι μου;Να ελπίζω οτι κάποιο κοριτσάκι θα μου στείλει με μαιλ την συνταγή αυτή που δεν ξέρω; και την αποκάτω καλέ!

δεσποιναριον said...

Μεγεια το καινουργιο ολογλυκο μπλογκ! Και γεια στα χερακια της ζαχαροπλαστισσας που τα εφιαξε. Το εηντζελφουντ κεϊκ ειναι πολυ συνηθισμενο στις αγγλοσαξωνικες χωρες και στην αμερικη φυσικα. Κι επειδη ειναι πολυ απορροφητικο οποιαδηποτε γλυκεια σαλτσα του δινει ενα ξεχωριστο υφος. Ευουλα μου, εσυ ομως εισαι πιο γλυκεια απο αυτα! Φιλια!

YO!Reeka's said...

καλορίζικο, καλορίζικο- να πω καλοφάγωτο;;!

sikia said...

Τέλειο το νέο blog αλλά μου τρέχουν τα σάλια ασταμάτητα μιας και είμαι γλυκατζής!! Και οι φωτογραφίες τέλειες! Να μας βάλεις και κάτι με παγωτό δίπλα, το παγωτό πάει παντού!

φάβα said...

αμαν τι θα παθουμε, και οτι εχασα 3 κιλα, γμτ :) μη ξαναφυγεις, θα σου βγαλω τις κοτσιδες, σμουυυτσ!

Lili said...

yummi!
welcome back


(thes na synmmetasxesis sto boukitses?:P)

So_Far said...

Sweet sunshine welcome back !!!!
Gonna taste 'll of thme piece by piece virtually
Many many Kisses !!!!


PS Yeah ! I am so so glad

fevis said...

Guys σας ευχαριστώ όλους και όλες για την θερμή υποδοχή... Το καινούριο blog είναι όπως βλέπετε under construction όμως σύντομα θα το φέρω εκεί που θέλω οπότε θα έχω άφθονο χρόνο να απαντώ στα σχόλια κανονικά αντί να παλεύω με τα templates και την μεταφορά κάποιων θεμάτων από το παλιό μου blog εδώ...Μέχρι τότε σας φιλώ γλυκά... Missed you!!!!!!

Giorgio said...

kali epistrofi...!Na skisei +auto t blog!!!

elekat said...

Σούπερ φαίνεται το καινούριο μπλογκ!
Με γειά!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Καλορίζικο - αλλά παχυντικό αυτό το blog, βρε Εύη...
Και είμαστε και σε κρίση... κιλών, οικονομική, κάθε είδους!!!
Α πα πα πα...
;-)

Anonymous said...

Mia xara pira simera, to diko sou blog! Kali pena na exeis.
Se filo stavrota
Elena