Sunday, February 22, 2009

Ταβέρνα Σούλης


Η Κινέττα είναι από τα μέρη στα οποία έχω περάσει χαρούμενα καλοκαίρια ως παιδάκι.. Ήταν μάλλον και της μόδας τότε, εκεί στα μέσα του 70, μαζί με την Ζωζώ (που ήταν και γειτόνισσα μας) και τον Κώστα Καρά που έμενε λίγο πιο κάτω... Το πρόγραμμα μας τότε απλό και σίγουρο... Μπάνιο όλη μέρα με την παρέα, βόλτες με τα ποδήλατα μέχρι του Αγίους Θεοδώρους (βέβαια εμείς κάποτε φτάσαμε μέχρι τον Ισθμό τα θηρία και οι γονείς μας από την λαχτάρα που πέρασαν μέχρι να επιστρέψουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας ούτε τιμωρία δεν μας έβαλαν) σινεμαδάκια και βραδιές στην παραλία με τον Δημήτρη να παίζει κιθάρα και εμάς τα κοριτσάκια να τον κοιτάμε και να λιώνουμε... Αυτά από fun... Από φαγητό όμως τα πράγματα ήταν μάλλον δύσκολα... Υπήρχε ο Βαγγέλης κοντά στα Bungalows που είχε σούπερ ψάρια και καλαμαράκια, ένας σουβλατζίδικο με αυλή στον δρόμο για τους Αγίους Θεοδώρους που δεν θυμάμαι καν το όνομα του πια, μια πιτσαρία με μακαρονάδες φούρνου (σπεσιαλιτέ τρελής μοντερνιτέ για την εποχή) και από 'κει και πέρα... Το χάος... Α, και η Disco Alligator βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που καμιά σχέση δεν έχει με την μαγειρική...:-)
Στην Κινέττα είχα χρόνια να πάω... Όμως με την Αττική Οδό να την έχει φέρει σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και το εξοχικό των γονιών μου να γίνεται ξαφνικά μια καλή προοπτική για βουτιές το καλοκαίρι, βρισκόμαστε όλο και συχνότερα εκεί... Και μάλιστα συνδυάζουμε και το τερπνόν μετά του ωφελίμου μια που υπάρχει μια ταβέρνα στους Αγίους Θεοδώρους για την οποία αξίζει απολύτως η βόλτα ασχέτως εποχής και εξοχικού... Μην φανταστείτε φοβερά πράγματα.. Πέτρινοι τοίχοι και τζάκι για τον χειμώνα, αυλή δίπλα στην θάλασσα το καλοκαίρι, καμιά δεκαπενταριά τραπέζια έτσι κι αλλιώς και ποικιλία μικρή πλην όμως άψογη.. Γιατί τελικά αυτό είναι το μυστικό... Ότι τρως να είναι σούπερ... Στον Σούλη λοιπόν τρώμε πάντα καταπληκτικά μπιφτέκια που τα ψήνει στο τζάκι, ντομάτες με αυγά (καγιανά που λέμε) γλύκισμα, πατάτες τηγανητές crunchy και καθόλου λαδοπιωμένες, την ωραιότερη ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι που έχω δοκιμάσει ποτέ με δικές τους ντομάτες που κάνουν όλη την διαφορά, πεντανόστιμο μοσχάρι κοκκινιστό και για το τέλος γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από την μαμά των ιδιοκτητών... Σήμερα είχε μήλο που είναι από τα αγαπημένα μου και φλέρταρα έντονα με την προοπτική να ζητήσω λίγο για το σπίτι αλλά είπα να μην γίνω τελείως γουρούνι και ... έκανα το κουνέλι...:-) Τώρα το έχω φυσικά μετανοιώσει... Επίσης κάποια 25η Μαρτίου ο Μάνος έφαγε μπακαλιάρο σκορδαλιά και έχει να το λέει ακόμα για το πόσο νόστιμος ήταν... Είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα μεσημέρια πράγμα που το κάνει ιδανικό για βόλτα με παιδιά, σκυλιά και λοιπά αξεσουάρ και τις υπόλοιπες μέρες μόνο βράδυ... Τι άλλο να σας πω? Να πάτε και θα με θυμηθείτε.... Το τηλέφωνο είναι 27410 67236. Φιλιά...

8 comments:

Anonymous said...

Kaloriziko to blog (to'xei h moira mou, na se daivazw peinasmenh k meta na epideinwnetai h katastash :-)
Thymhsou ama me to kalo ertheis edw na tsekareis ta vivlia pou exw ths nigella (4 ton arithmo!)
filia k kalh vdomada!

La Gigi said...

πεθαίνω για μπακαλιάρο σκορδαλιά, με πατατούλα η σκορδαλιά όχι με ψωμί :)

Anonymous said...

Καλώς την και καλορίζικη.
Συνταγές? Δεν θα βάζεις συνταγές? Πάντως και οι φωτογραφίες, είναι κούκλες!

Φιλιά πολλά

Anonymous said...

Αυτό το μπλογκ όσο περνάει ο καιρός μου πάει περισσότερο, μια και λόγω καταγωγής οι ταβέρνες είναι το φόρτε μου. Λοιπόν, όταν με το καλό...θα την πάμε τη βόλτα στον Σούλη και θα δω και που πέφτει και αυτή η Κινέττα :)

Tanila said...

Ααααααααααχχχχχ

fevis said...

doris@ Άμα είναι έτσι, αυτό το blog πρέπει να το αποφεύγεις γενικά γιατί θα είναι μέσα στα φαγητά και τις λιχουδιές...:-) Φιλάκια πολλά!!!

melissoula@ Τότε, όταν ξανάρθεις θα σε πάμε βόλτα από Κινέττα μεριά και θα κάνουμε και ειδική παραγγελία τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά, εκτάκτως...:-)

Magica de Spell@ Εννοείται πως θα βάζω και συνταγές... Αυτές ήταν πρόχειρες καταχωρήσεις μέχρι να βρω τον ρυθμό μου... Φιλάκια!!!

Dora Tsirka@ Είδες? Προχωράμε παράλληλα γιατί και εγώ κάνω πολύ κέφι πια τα μαγειρικά και τα του φαγητού γενικότερα... Θα σε πάρω τηλέφωνο μέσα στις επόμενες μέρες γιατί ανεβαίνουμε στο χωριό σας πάλι..:-)

tanila@ Άκουσες κοψίδια και γυάλισε το μάτι σου ε?:-)

eleni said...

Μια χαρά ποικιλία και μια χαρά φαγητά!!
Εχουμε φάει κι εμείς εκεί!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Θα πάμε, λοιπόν, και στον Σούλη!
Γιατί αυτά τα ταβερνάκια είναι που όλοι θάπρεπε να αναζητούμε και να στηρίζουμε στις "βόλτες" εκτός Αθηνών και στις διακοπές μας.
Τόχω ξαναγράψει και πάντα, με κάθε ευκαιρία, θα το λέω αυτοί οι επαγγελματίες είναι που σώζουν στον τομέα τους την τιμή και την αξιοπρέπεια του τόπου τους (και τόπου μας), αυτοί είναι που μένουν εκεί σαταθεροί χειμώνα-καλοκαίρι, σε κρίση και χωρίς κρίση, στα ups & downs... πάντα εκεί... γιατί έρχονται από παλιά και πάνε μακριά...
Όλοι ή σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι, οι fancy κι οι glamorous εστιάτορες οι εκτός τόπου στα νησιά και στα χωριά της μόδας, είναι προσωρινοί, συχνά της ξεπέτας και της αρπαχτής, άσχετοι με τον τόπο, δεν αφήνουν λεφτά στον τόπο και στην πρώτη στραβή θα την κάνουνε με ελαφρά πηδηματάκια...
Δεν αξίζουν την στήριξή μας... Ταιριάζουν στο περιβάλλον των μεγάλων πόλεων και μπορούμε πάντα να συχνάζουμε, όσοι θέλουμε, στα εστιατόριά τους στην Αθήνα κι αλλού, αλλά όχι εκεί όπου είναι ξένοι κι άσχετοι. Θέλω πολύ να δω πόσοι απ' αυτούς θα μείνουν μαζί με τους άξιους ντόπιους να το παλέψουν φέτος στην Μύκονο κι αλλού, όπου η κρίση θα χτυπήσει κόκκινο...

Όσο για μπακαλιάρο - θα πρότεινα και τον μπακαλιάρο του Αποστόλη, στην Άνω Μερά της Μυκόνου. Την άλλη φορά, που θα βρεθείτε εκεί, να πάτε!