Saturday, November 14, 2009

Ψάχνω, ψάχνεις, ψάχνει...


Έβλεπα λίγο πριν το "Αγρότης μόνος ψάχνει" και αναρωτιέμαι.. Πόσο απλεπισμένες πρέπει να είναι αυτές οι κοπέλες για να αποφασίσουν να πάνε να γίνουν βοσκοπούλες στο βουνό μπας και βρουν , όχι τον άντρα των ονείρων τους προφανώς - σιγά μην πέφτουν οι άνθρωποι ξεροί από έρωτα έτσι, με μια ματιά στην οθόνη της τηλεόρασης - αλλά κάποιον να τις αποκαταστήσει και ας είναι και στο μικρό σπίτι στο λιβάδι χωρίς τον John boy? Δεν το παρακολουθώ το reality τύπου, συνήθως τις Πέμπτες βλέπω CSI στην Nova και μετά κανένα DVD, αλλά κάτι από τα μεσημεριανά, κάτι από τις σκηνές προσεχώς, έχω πάρει μια ιδέα του σκηνικού που παίζει...
Και λέω τώρα... Καλά, η - ο θεός να την κάνει- μοντέλα προφανώς αφού φωτογραφήθηκε με το βυζί έξω, έκανε έναν δίσκο με δικά της έξοδα (ή του τότε σπόνσορα) και πήρε μέρος και σε κάποιο άλλο τηλε- παιχνίδι που μου διαφεύγει χωρίς να γίνει διάσημη σαν την Τζούλια, είπε να πάει να καθαρίσει κοτέτσια ντυμένη με χαμηλοκάβαλο τζην και μπλουζάκι με τον αφαλό έξω μήπως και εκεί, ανάμεσα στα πίτουρα και τις κότες, την ανακαλύψει κανένα ατζέντης με βουκολικά γούστα και κάνει την τύχη της. Μια άλλη είναι εκπαιδεύτρια αλόγων στις Πρέσπες και τέλος πάντων, υπάρχει ένας κοινός τόπος με τον αγρότη που διάλλεξε. Και αυτός με άλογα ασχολείται..
Αυτή η πιτσιρίκα όμως που από bar woman βρέθηκε να σαλαγάει τα πρόβατα στα βουνά και τα όρη με έναν νεαρό βοσκό διαστάσεων bonsai οο οποίος θεωρεί πως είναι και μεγάλο κελεπούρι, τι ακριβώς κάνει? Τι μπορεί να σε σπρώξει στα 20 κάτι σου και αντί να παλεύεις για τα όνειρα σου να σκέφτεσαι σοβαρά να συμβιβαστείς με το απόλυτο τίποτα- και μην βιαστείτε να με φάτε οι ανώνυμοι, δεν εννοώ τίποτα το παληκάρι που μια χαρά θα την έβρισκε την άκρη με μια κοπελιά με τις ίδιες καταβολές και τις ίδιες προσλαμβάνουσες, τίποτα εννοώ το να βρεις έναν ότι να 'ναι αρκεί να σε βγάλει από την δουλειά και τα δύσκολα και να σε έχει κυρά και αρχόντισα, έστω και της στάνης- και να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου ή έστω ένα μέρος της μακριά από όλα όσα ξέρεις και είναι "δικά" σου?
Και μην μου πείτε πως της συγκεκριμένης κοπελίτσας το όνειρο ήταν να γίνει τσελιγκοπούλα γιατί sorry, δεν θα το πιστέψω... Όχι γιατί είναι άσχημος επαγγελματικός προσανατολισμός, είμαι σχεδόν βέβαιη πως βόσκοντας πρόβατα είναι πολύ πιθανόν να μπορείς να βγάλεις περισσότερα λεφτά απ' ότι βγάζω εγώ τον τελευταίο χρόνο γράφοντας για τα life style περιοδικά, όμως, αν πιστεύεις πως το μέλλον σου είναι στα πρόβατα ξεκινάς μαθαίνοντας τουλάχιστον να παίζεις φλογέρα.. Και όχι να χτυπάς στο shaker cocktails... Ετσι tτουλάχιστον νομίζω εγώ... Βέβαια, ξανθιά είμαι, μπορεί να κάνω λάθος... Και κάπου εκεί στους αγρούς και τα λιβάδια της ελληνικής επαρχίας να κρύβονται μαζεμένοι όλοι οι χαμένοι πρίγκηπες των νεανικών μας ονείρων μεταμορφωμένοι άλλοι σε κτηνοτρόφους και άλλοι σε βοσκούς... Τι να πω, μακάρι... Αν όμως τα πράγματα είναι όπως τα έχω εγώ στο κακό, ξανθό μυαλό μου, τότε έρχεται η ώρα που στο επόμενο τηλεπαιχνίδι οι υποψήφιοι γαμπροί θα ζητούν εκτός από δείγμα οικιακής και οικοκυρικής γραφής από τις wanabe νύφες και καλές πίπες... Που προφανώς μπορεί να είναι ευκολότερες στην εκτέλεση από έναν αυθεντικό μουσακά με σπιτική μπεσαλμέλ και τηγανισμένες μελιτζάνες, τρέμω όμως την ώρα που θα χρειαστεί να τις παρακολουθήσουμε live στην τηλεόραση μας , στην prime time ζώνη μετά τις ειδήσεις των 8... Καληνύχτα μας...

10 comments:

Anonymous said...

Δε θα το πιστέψεις αλλά την ημέρα που παιζόταν το επεισόδιο είχα ακριβώς την ίδια κουβέντα με τον φίλο μου. Δε καταλάβαμε γιατί αυτές οι κοπέλες πρέπει να πάρουν τα Όρη και τα βουνά για να βρουν σύντροφο! Όσο για το τι θα γίνε αργότερα στη τηλεόραση ευτυχώς το τηλεκοντρόλ το κρατάμε εμείς και μπορούμε να αλλάξουμε κανάλι ή να τη κλείσουμε.
Φιλάκια Έλενα!
Υγ. Έχω ακούσει ότι στα πρώτα επεισόδια στα τηλεπαιχνίδια οι παίχτες είναι από τη παραγωγή.
Υγ2. Ωραία φωτογραφία!!!

δεσποιναριον said...

Κοιτα αδερφακι μου τι εκπομπες χανω εδω που βρισκομαι. Και προχτες εβλεπα μια αλλη παρεμφερη το Λαβ μπαϊτς και σκεφτομουνα αντε να δουμε τι αλλο θα δουμε! Αλλα το βουκολικο θα πρεπει να ειναι υπεροχο! Καλη Κυριακη ματια μου!

La Gigi said...

τα ίδια ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ χθες βράδυ που το παρακολουθησα για λίγο. εκτός από όλα αυτά που λες όμως, δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτές όλες δέχτηκαν να είναι εκεί μαζί με μια άλλη και να μπουν σε μια διαδικασία να κάνουν ότι μπορούν για να τονώσουν το εγώ του πασά έτσι ώστε στο τέλος να τις διαλέξει και να μείνουν μαζί του.
τι να πω... απορώ πραγματικά τι άλλο θα δούμε!!

Talisker said...

-οκ!
επειδη αυτα τα θεματα ειναι η διατριβη μου
αφηνω μια καλημερα γιατι μου εχεις λειψει και θα ερθω να εντρυφησω με τον απογευματινο καφε
(δεν το διαβαζω τωρα θα το απολαυσω μετα:)
bacciiiiii:)

wintersea said...

Μάλλον τα 15 λεπτά δημοσιότητας είναι αυτά που τις ελκύουν και όχι ο καθαρός αέρας του βουνού... Για να βγει κανείς στην τηλεόραση, τελικά κάνει τα πάντα (μην ξεχνάς τη Στιγμή της Αλήθειας!)

Φιλιά πολλά πολλά και χρόνια πολλά στο παιδί - που τι παιδί δηλαδή, ολόκληρος άντρας είναι πλέον :))

FoodJunkie said...

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά στην τελική γιατί ασχολούμαστε;

Phivos Nicolaides said...

Μα χάνουμε τέτοιες εκπομπές; Δεν είναι δυνατό. Θα πρέπει να ξαναοργανωθούμε με το τηλεοπτικό ωράριο και προπάντων το τοπίο! Το ξανθό σου μυαλό φαίνεται perfect!! Την καλησπέρα μου.

Unknown said...

I know!!! I believe the 15 mins of fame theory too!

fevis said...

Έλενα@ Τελικά όλοι το ίδιο σκεπτόμαστε.. Αλλά εξακολουθούμε να το βλέπουμε... (και φυσικά βάζω και τον εαυτό μου μέσα)... Αυτό τι μας λέει άραγε? :-)))

δεσποινάριον@ Δεν λες τίποτα φιλενάδα... Τι έρωτες πάνω στα σανά, τι λιμνούλες, τι αγελάδες όμορφες... Ο παράδεισος κρύβεται στην αλληνική επαρχία... Κρίμα που όλοι όσοι μένουν εκεί φεύγουν τρέχοντας για τις πόλεις...:-))))

melissoula@ Και τι πασσάδες... Ο ένας χειρότερος από τον άλλον...:-)))

Talisker@ Οκ.. περιμένω τα αποτελέσματα της διατριβής λοιπόν...Φιλιά!!!

Foodjunkie@ Γιατί είμαστε εθισμένοι στα κάθε είδους Junks? :-)))

Phivos Nivolaides@ Ναι... Για οργανωθείτε παρακαλώ για να ανταλάσσουμε απόψεις επί σοβαρών θεμάτων...:-))))

cupcakes.gr@ 15 και όχι μόνο...:-)))

Anonymous said...

Αν σκεφτείς ότι υπάρχει άλλη εκπομπή που εθεάθη ξανθιά νεαρά να λέει σε δασκάλα του θεάτρου, "αυτην την εβδομάδα έχω πολύ μεγάλη προβολή, γιατί μου μαγειρεύουν 5 άντρες"..........
νομίζω το κίνητρο είναι κάθε άλλο παρά ο αγρότης, το σπίτι, η ζωή, η σχέση,........................
ΚΑΜΕΡΑ λέγεται ο υποψήφιος εραστής!