Tuesday, November 3, 2009

Τσάι στο Λονδίνο....

(Το βροχερό Λονδίνο από το παράθυρο του δωματίου μας)...

Επέστρεψα εχτές το απόγευμα και έχω ακόμα μέσα μου αυτή την αίσθηση του cosy που σου προκαλέι η βρετανική αισθητική αν σου αρέσει πραγματικά, και εγώ είμαι huge, huge όμως, φαν!!!!Η πόλη μας υποδέχτηκε με αυτόν το αρκετά σπάνιο αλλά τόσο τυπικό χλωμό, εγγλέζικο ήλιο, μας έκανε και δυο μέρες με βροχούλα για να μην μείνουμε με το παράπονο - αλλά βροχούλα από αυτή την απαλή που δεν σε ενοχλεί στην βόλτα όχι σαν και εδώ που ανοίγουν οι κρουνοί τελευταία και είναι σαν να σε καταβρέχει από ψηλά κάποιος με το λάστιχο στο φουλ- και μας αποχαιρέτησε με μια λιακάδα εκτυφλωτική, περισσότερο ελληνική παρά αγγλική, την τελευταία για φέτος όπως προέβλεψε ο ευγενέστατος ταξιτζής που μας μετέφερε από το ξενοδοχείο μας στο Heathrow...
Θυμόμουν απολύτως πόσο μου αρέσει το Λονδίνο, παρόλο που είχα αρκετά χρόνια να πάω, όμως τελικά κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά για μένα... Με ενθουσιάζουν τα πάντα.. Η πόλη είναι πανέμορφη, γεμάτη ζωή και νέους ανθρώπους που δείχνουν να διασκεδάζουν πραγματικά - εμείς πέσαμε και στο Halloween και είδαμε μια ολόκληρη παρέλαση από μασκαρμένους νεαρούς με πατίνια και skates στην οποία ο γιος μου θα έδινε την ψυχή του για να συμμετάσχει- τα πεζοδρόμια είναι μεγάλα και σε εμπνέουν να βολτάρεις όσο τραβάει η ψυχή σου ή όσο αντέχεις, τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας είναι πενακάθαρα και οι ταξιτζήδες αληθινοί gentlemen, για να μην συζητήσουμε για τα ίδια τα ταξί που μπορεί να είναι τα ακριβότερα στην Ευρώπη αλλά σε κάνουν να αισθάνεσαι τουλάχιστον λόρδος για όλη την διάρκεια της διαδρομής...
Τα μαγαζιά είχαν ήδη ξεκινήσει να στολίζουν βιτρίνες για τα χριστούγεννα - στο Selfridges μας έδωσαν και γιορτινές σακούλες ενώ το κομμάτι με τα αναμνηστικά του Harrods είναι τίγκα στα Christmas Bears (το φετινό ονομάζεται Maxwell αν δεν κάνω λάθος)- το πάρκο ήταν σκεπασμένο με ένα παχύ στρώμα από πορτοκαλί φύλλα ακριβώς όπως πρέπει να είναι τα πάρκα τέτοια εποχή, και γενικά για να μην σας τα πολυλογώ όλα ήταν υπέροχα και θα ήθελα πάρα, μα πάρα πολύ να είχα άλλες τόσες ,και άλλες τόσες, και άλλες τόσες μέρες στην διάθεση μου... Και ίσως και μερικές ακόμα..:-)

(Πετώντας μέσα στο ηλιοβασίλεμα)..

Βέβαια, η αλήθεια να λέγεται, εχτές στο αεροπλάνο, πετώντας μέσα στο ηλιοβασίλεμα, σκεφτόμουν πόσο τυχεροί είμαστε που πάντα επιστρέφουμε εκεί που για μας είναι το ωραιότερο μέρος στον κόσμο, στο σπίτι μας, στο παιδί μας, στο σκυλί μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε... Έτσι, το συναίσθημα δεν είναι ποτέ λύπη, είναι πάντα χαρά όσο όμορφα και αν έχουν περάσει οι μέρες εκεί που είμαστε... Αφήστε που τελικά, όλα αυτά τα χρόνια κάτι έχω μεταφέρει και εγώ σαν αίσθηση στο σπίτι μου από την αγαπημένη μου πρωτεύουσα... Το συνειδητοποίησα χτες βράδυ όταν κουκουλώθηκα με το πουπουλένιο μου, αφράτο πάπλωμα, πριν βυθιστώ σε έναν απολαυστικό ύπνο... Η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας είναι αρκετά British... Ίσως όχι τόσο όσο της φίλης μου της Λιάνας, αλλά το παλεύουμε μια χαρά... Και με την επιρροή του τωρινού μας ταξιδιού... Ποιος με πιάνει...
Πίσω στο Λονδίνο τώρα, κάναμε τόσα πράγματα που προφανώς ένα ποστ δεν είναι αρκετό για να σας τα περιγράψω... Αφήστε που με είχε πιάσει τέτοια υπερδιέγερση και τέτοιος ενθουσιασμός που ξυπνούσα αχάραγα κάθε μέρα - δεν έκανα καν τον κόπο να αλλάξω το ρολόι μου σε ώρα Αγγλίας- και κοιμόμουν όσο αργότερα μου επέτρεπαν οι - εκπληκτικές τελικά- αντοχές μου... Ίσως γι' αυτό ο καημένος ο Μάνος κοιμόταν εχτές σε όλη την διαδρομή της επιστροφής στο αεροπλάνο, στον καναπέ το βράδυ την ώρα που βλέπαμε castle και ξερός λίγο αργότερα, τόσο που ούτε πλευρό δεν άλλαξε στο κρεββάτι... Τον ξέκανα τον άνθρωπο μου...:-)
Αρκεί να σας πω ότι μέσα σε όλα τα άλλα, πρόφτασα να γυρίσω και το στρώμα του κρεβατιού που ήταν amazing!!!! για να δω τι μάρκα είναι (ήταν Hypnos) και τώρα ετοιμάζομαι να στείλω mail στον διευθυντή του ξενοδοχείου για να μου πει τον τύπο (μια που ως ξανθιά αυτό δεν σκέφτηκα να το σημειώσω) για να μπω στο site να δω πόσο κάνει και αν δεν κοστίζει κανένα εξωφρενικό ποσό να μας το κάνω δώρο για τα Χριστούγεννα... Αν πάλι κοστίζει μια περιουσία θα κάνω οικονομίες... Για όσα χρόνια χρειαστεί...:-)
Τέλος πάντων, για να μην σας τα πρήξω με την μια με τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες, θα σας αφήσω για σήμερα με την πιο αγαπημένη μου ίσως στιγμή του ταξιδιού... Το afternoon tea στο ξενοδοχείο Lanesborough, όπου έπαθα στην κυριολεξία την πλάκα μου!!! Μιλάμε για το απόλυτο British thing to do... Χρειάζεται βέβαια κράτηση από πριν - εμείς το σκεφτήκαμε τελευταία στιγμή και αν δεν ήταν ο εξυπηρετικότητατος concierge του ξενοδοχείου μας ο οποίος όπως μας είπε "he had to pull some strings "αλλά τελικά κατάφερε να μας βρει τραπέζι και μάλιστα για έξι άτομα, θα είχαμε μείνει με την όρεξη- αλλά αξίζει και τον κόπο και τα λεφτά... Με 40 λίρες το άτομο (το φτηνό, γιατί έχει και champagne tea με παραπάνω) έρχεται στο τραπέζι το ειδικό τσάι με τα ροδοπέταλα που είναι το signature του ξενοδοχείου σε βαριά ασημένια τσαγέρα με όλα τα συμπαραμαρτούντα.. Διαφόρων ειδών σαντουιτσάκια ( και με αγγούρι φυσικά a la Miss Marple) , scones με lemon curd και μαρμελάδα φράουλα από τα οποία θα μπορούσα να φάω εύκολα μια ντουζίνα, κεκάκια, γλυκάκια, cinnamon breads, κρέμες... Μιλάμε για την απόλυτη πανδαισία και από περιβάλον δεν σας λέω τίποτα!! Όλο αυτό δε, συμβαίνει σε μια απίθανη σάλα με γυάλινη οροφή και σούπερ διακόσμηση, με τραπέζια με λινά, μακριά τραπεζομάντηλα, με σερβιτόρους με λευκά γάντια, με ασημένια μαχαιροπήρουνα, και πορσελάνες και κρύσταλλα... Όλο το σετ, φουλ... Αν πάτε, μην το χάσετε... Αφήστε που μιλάμε για πλήρες γεύμα... Είναι η καλύτερη ιδέα για μετά τα ψώνια... Να ξεποδαριαστείτε και να ξεπαραδιαστείτε και μετά να πάτε εκεί και να σας κάνουν το απόλυτο pampering... Και αν καπνίζετε, ακριβώς από κάτω, έχει το Garden Room που είναι έξω μεν αλλά κλεισμένο από παντού με τέντες και σόμπες και δερμάτινους καναπέδες, και όπου μπορείτε να καπνίσετε το πούρο ή το τσιγάρο σας και να πιείτε το ποτό σας (έχει φοβερή συλλογή από vintage ports αλλά και από κανονικά ποτά) και μετά να πάτε κατευθείαν για ύπνο ευτυχείς... Δεν είναι καθόλου κακό πρόγραμμα, έτσι?

(Το Tea Room του Lanesborough...)



(Τα γλυκάκια και τα σαντουιτσάκια)...



(Και το Garden Room, ναι, αυτό που βλέπετε είναι "έξω")....




Αυτά για σήμερα και το επόμενο ποστ θα είναι αφιερωμένο στο shopping... Και το επόμενο στο φαγητό... Έτσι, για να σας κρατήσω λίγο σε αναμονή... Στο μεταξύ, φιλιά πολλά και - αν κρατήσει ο καιρός που εύχομαι να κρατήσει- καλό μας χειμώνα!!!!


THE LANESBOROUGH
Hyde Park Corner
London, SW1X 7TA
United Kingdom
Telephone: +44 (0)20 7259 5599

13 comments:

elekat said...

Πολύ χαίρομαι που περάσατε τέλεια!
Την Παρασκευή πάμε κι εμείς αλλά επειδή ο σύζυξ πάει εκεί κάθε μήνα 5 μέρες για δουλειά καθότι η εταιρία που δουλεύει έχει έδρα το Λονδίνο, δεν συμμερίζεται τη χαρά μου...
Το έχει βαρεθεί γιατί παέι υποχρεωτικά συνέχεια και δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ 2 χρόνια τώρα!
Όμως εγώ το λατρέυω και περιμένω τα tips σου!!

δεσποιναριον said...

Τσαϊ και συμπαθεια, τι συμπαθεια δηλαδη που θα μπορουσα να ερωτευθω τα φιν φον (κι εδω ταιριαζει απολυτα) γλυκα και σαντουϊτσακια. Χαιρομαι που περασες ομορφα, ξερεις ποτε δεν αφηνω ενα παλιοκαιρο να μου χαλασει το κεφι σε ταξιδια. Θιγεις τοσα πολλα θεματα που δε ξερω τι να πρωτοσχολιασω.. μηπως να γραψω για καποια διαδρομη με ταξι στην Αθηνα το καλοκαιρι.. αστο! Εχει λοιπον και σοπινγκ (να μην ειχε;) και φαγητο (να μην ειχεεεεε;) αλλα το τσαϊ σου ειναι ο πιο ωραιος τροπος να μας μεταφερεις στη Λονδρα. Πολλα φιλια μαϊ μπριτις μπαντυ!

FoodJunkie said...

Καλά, εσύ περνάς ζάχαρη! Τι όμορφο που είναι το high tea που μας παρουσιάζεις. Τρελλείνομαι για τέτοια τσάγια, μακάρι να μπρούσα κι εγώ να ταξιδέψω, αλλά θα περάσει πολύς καιρός μέχρι τότε...

BLUEPRINTS said...

όντως ένα ποστ δεν είναι αρκετό για να το περιγράψει, πάντα έτσι όμορφα να περνάς(-ατε), τα φιλιά μου
υ.γ.: άσε που νομίζω ότι σου πάει πολύ αυτό το στυλ (μετά από Μύκονο βέβαια...)

La Gigi said...

Λοντον ιζ φαμπ!! τα όλα εχει :))

katrine said...

Όσο κατεβαίνοντας διάβαζα,σκεφτόμουν πέρυσι στην επίσκεψή μου εκεί, προ blog,και μ έπιασε νοσταλγία.

Θα περιμένω και τα υπόλοιπα, που φαντάζομαι πως θα ήταν φανταστικά.
Να είσαι καλά Εύη και έχεις και δίκιο που λες ότι η επιστροφή σπίτι είναι ζεστασιά.

καλό σου βραδάκι

STELIOS PENTARVANIS said...

βρε στρουμπουλό τι χαρά είναι αυτή ,μου έφτιαξες το κέφι που σε διάβασα ΄το έμαθα και από κοντά ότι περάσατε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ και κάνατε χίλια δυο πράγματα ,άντε και εγώ την άλλη φορά μαζι ! Ματσ πολύ.

Anonymous said...

Καλός ήρθες στη πατρίδα!! Αχ μακάρι να μπορούσα να πάω αύριο. Όλες αυτές οι λιχουδιές και ο τρόπος που περιέγραψες το Λονδίνο ακούγονται τέλεια! Ελπίζω σ’ όλα τα ταξίδια που θα κάνεις να περνάς τόσο καλά! Διότι γυρνάς κεφάτη και μας ανεβάζεις τη διάθεση!
Φιλιά Έλενα

Talisker said...

ωωωωωωωωω

ποσο σε μισω /ζηλευω/μπλα/μπλα
ΤΥΧΕΡΗ ΕΥΗ

-ωωω !!!!!!!!!!!!!!!!!!

DonnaBella said...

h liakada pantws synexizetai - stop. to treximo epishs -stop. miss ur smile and sense of fun dear ! :-)

Phivos Nicolaides said...

Το Λονδίνο με τα καλά και τα στραβά του έχει τη δική του χάρη!

fevis said...

lena@ Δεν πειράζει παιδί μου.. Εσύ να περάσεις καλά και ο αγαπημένος σου ας παραμένει μπλαζέ...:-)))

δεσποινάριον@ Άστε φιλενάδα.. Μου έμεινε η όρεξη για απογευματινά τσάγια και με βλέπω οσονούπω να εκρδράμω προς Σύνταγμα μεριά για δοκιμή στην Μεγάλη Βρετανία...Φιλιά!!!

Foodjunkie@ Εσύ δεν μπορείς να ταξιδέψεις για καλό σκοπό οπότε.. Σιλάνς και εντζόϊ...:-))))

blueprints@ Λες... Να το πάιζω μϋκονο καλοκαίρι και Λονδίνο χειμώνα... Βέρυ κοσμοπόλιταν με βρίσκω...:-)))

melissoula@ Yes dear.. Γι' αυτό το επόμενο girl's trip πρέπει να οργανωθεί επειγόντως εκεί...:-))

katrine@ Έρχονται και τα υπόλοιπα... Περάσαμε όντως συγκλονιστικά!!! Φιλιά!!

the wrong man@ Μακάρι.. Για κανονίστε... Κισες...:-))

Έλενα@ Σ' ευχαριστώ πολύ... Θα βάλω τα δυνατά μου...:-))

Talisker@ :-)))))) Φιλιά πολλά και σε σένα...:-)))

DonnaBella@ Περάσαμε σούπερ όμως, και πολύ από αυτό το χρωστάμε σε σένα και το perfect planning σου... Φιλιά!!!

Phivos Nicolaides@ Στραβά? Για πια στραβά ακριβώς μιλάτε γιατί εγώ τα βρήκα όλα ολόϊσια...:-))))

alienlover said...

μισό λεπτό να μαζέψω το σαλάκι!
<3 Λονδίνο, χαίρομαι πολύ που περάσατε τέλεια!