Monday, April 22, 2013

Δίαιτα ή διατροφή?

Δευτέρα σήμερα μέρα μεγάλων αποφάσεων, άσχετα που εγώ προσωπικά συνήθως μέχρι Τετάρτη τις ξεχνάω.. Πρέπει να σταματήσω να τρώω, το έχω γράψει και το έχω πει παντού απ' το πρωί, και καλό θα ήταν να βρεθεί ένας εναλακτικός τρόπος από το να μου ράψουν το στόμα, αν γίνεται..
Τα γράφω αυτά και χαζογελάω μόνη μου, όχι επειδή δεν θέλω να το κάνω, θέλω πολύ, αλλά επειδή το θέλω σήμερα, αφού χτες πήγα στο The Burger Joint και έφαγα για μεσημέρι τα πάντα εκτός από τους πάγκους και τα τραπέζια.. Και γενικά είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς για δίαιτες φαγωμένος, και κοίτα να δεις παλιοκατάσταση, πήγαμε πριν λίγο για καφέ στο Gaspar με την Λένα και τον Στέλιο και εκτός από το τοστάκι που χτύπησα - που δεν πιάνεται, είναι σχεδόν φαγητό διαίτης αν βγάλεις τα πατατάκια- και την Coca light (να σημειωθεί αυτό παρακαλώ!) μας έστειλε ο Διονύσης και ένα πιάτο με μακαρόν και guimauves και αμάρτησα πάλι η γουρούνα. 


Βέβαια έδωσα οδηγία να κοπούν τα τραταρίσματα με γλυκά από εδώ και στο εξής, και ελπίζω να μην βρεθώ κάποια στιγμή γονατιστή στα πατώματα έξω από την κουζίνα να παρακαλάω το αγόρι με τα tattoos για ένα τόσο δα μπωλάκι creme anglaise. Και δεν είναι να πείτε πως δεν έχω λαμπρά παραδείγματα γύρω μου... Η Δέσποινα είναι τέρας αυτοκυριαρχίας και επιμονής και τρέφεται ένα μήνα τώρα με gourmet light πράγματα που τα βλέπω και ανατριχιάζω - όχι με την καλή έννοια- και η Λένα επίσης.. Συνήθως την βγάζει με γαλλικό καφέ ακόμα και όταν στο τραπέζι παρελαύνουν τα τρελά πιάτα με γλυκά, για να μην μιλήσω για την Μαρία που άμα το πάρει απόφαση είναι ικανή να τρέφεται με τις τρυφερές κορυφές των δέντρων μήνες ολόκληρους...


Τώρα γιατί εγώ άμα ξεκινήσω "διατροφή" -που είναι λάθος όρος όπως λέει ο τρομερός γιατρός στο Λονδνίνο αλλά τέλος πάντων- κοιμάμαι και ξυπνάω με την λιγούρα για τα πιο απίθανα παχυντικά πράγματα χειρότερα από έγκυος, only God knows... Όμως το θέμα είναι ένα και επείγον.. Γιατί θα αρχίσουν να αφήνουν πάλι σχόλια οι ανώνυμοι για αρκούδες που φοράνε πράσινα και θα έχουν δίκιο.. Πρέπει να σταματήσω να τρώω... Βλακείες.. Τηγανητά, ψωμιά, λιωμένα τυριά, κρέμες και αυγά που είναι η βάση της διατροφικής μου πυραμίδας. Να δω με άλλο μάτι τα ψητά και τις σαλάτες, τα φρούτα, τα ψάρια και όλα αυτά τα υγειινά... Και να αρχίσω να περπατάω.. Όχι στο γυμναστήριο που με πιάνει κατάθλιψη αλλά έξω, στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας από τους οποίους είναι γεμάτη η γειτονιά μου.. Ακόμα καλύτερα, να παίρνω μαζί μου και τον Droopy για παρέα και για να ξεκουνιέται κι αυτός που είναι χειρότερος από μένα, και αν τον βάλεις να περπατήσει παραπάνω από τον γύρω του τετραγώνου ξαπλώνει φαρδύς πλατύς με τα ποδαράκια τεντωμένα και πρέπει να τον σέρνεις μετά στον δρόμο με την κοιλιά και να γίνεσαι ο περίγελος της περιοχής.. 
Και για να μην μείνω στα λόγια, σήμερα για dinner θα φτιάξω μπιφτέκια στον φούρνο. ΟΚ, θα βάλω και μερικές πατατούλες γύρω γύρω για να μην είναι μόνα τους και γιατί γενικά στην ζωή τα πράγματα πρέπει να τα πηγαίνουμε σιγά σιγά και όχι απότομα. Και θα ρίξω και λίγο χαλούμι από πάνω στο τελείωμα για νοστιμιά γιατί αν δεν έχει νοστιμιά η δίαιτα είναι καταδικασμένη να τελειώσει άδοξα... Αλλά θα έχω κάνει ένα βήμα γιατί σε άλλη περίπτωση θα έφτιαχνα schnitzel Cordon Blue με πατατούλες τηγανητές οπότε ένα κέρδος θα το έχω έστω κι έτσι..  Και από αύριο, έχει ο Θεός... Καλή μας εβδομάδα και φιλιά... :)

9 comments:

TzinaVarotsi said...

Αν λειτουργήσει το σχέδιο στείλε κι εμένα οδηγίες που έχω κάνει σημαία το ρητό "τα πάχη μου τα κάλλη μου" και δεν με πτοεί τίποτα.
Η κολλητή μου;... συλφίδα, γεγονός που με αφήνει παγερά αδιάφορη.
Άμα ο άνθρωπος είναι αναίσθητος!!

Anonymous said...

Καλή εβδομάδα και καλή επιτυχία!
Μαργαρίτα Π.

ΜΑΡΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ-ΤΖΗΜΑ said...

Epasxa mia zwi apo tin arrwstia tis lugouras...!!!
Eixa diavasei kapou , oti osoi einai laimargoi kai den adunatizoun me tipota , einai giati otan laimargeis, ekrigneitai mia ousia ston egkefalo, pou mplokarei to adunatisma.....emena o dikos mou egkefalos , apo auti tin ousia prepei na evgaze "kouvades" gi auto k akurwnontan oles oi prospatheies gia diaites...!!! Olaaa auta mexri prosfata....giati twra psaxnw pali tin egkefaliki mou ousia paxunsis.....!!! Anapodo pragma o antrwpos....ts ts ts....!!!
Filia k kali epituxia....!!!!

Anonymous said...

Οι straight άντρες γουστάρουν τις γυναίκες με πιασίματα. Λέω εγώ για να ξέρετε.
Νίκος

Anonymous said...

Αχ! Μόνο αυτό: Αχ. Είστε η φωνή μέσα μου. Καλή μας επιτυχία. (Λες να τα καταφέρουμε;) Anna Melano

orfia said...

Δεν βιαζομαστε φιλη. Σιγα σιγα...χωρις αγχος και οποτε κατεβουν τα κιλα και στο ξαναλεω..ελα μαζι μου...στο νερακι..ειναι διασκεδαση!!

fevis said...

Tzina Varotsi@ Αν λειτουργήσει πολύ ευχαρίστως αλλά αυτό το ρημάδι το άν είναι που μου τα χαλάει κάθε φορά.. ;)

Μαργαρίτα Π. @ Ευχαριστώ πολύ!!

Μαρούλα Δανιήλ Τζήμα@ Άντε καλέ που ψάχνεις για εγκεφαλική ουσία πάχυνσης.. Θα μας τρελάνεις εσύ που είσαι μια χαρά..:)

Νίκος@ Λέτε ε?

Anna Melano@ Τι να πω.. Μακάρι... ;)

orfia@ Φίλη δεν παίζει να τσαλαβουτάω σαν το χοντρό παπί μέσα στα νερά, με τίποτα όμως.. :)

My blueprint said...

Εύη, ξεκίνα εσύ, ν΄ακολουθήσουμε κι εμείς! Ακόμη και το τσιγάρο κατάφερα να κόψω, το άτιμο το φαγητό όμως, με τίποτα δεν μπορώ!
Και όπως το λες, μικρά βήματα γιατί με τις μεγάλες αποφάσεις δεν κατάφερα και πολλά πράγματα!
Φιλιά

fevis said...

My blueprint@ Ξεκίνησα αλλά για πόσο ακόμα θα συνεχίσω δεν ξέρω.. Μιλάμε για τρελές λιγούρες.. Αίσχος... :Ρ