Monday, April 13, 2009

Τα τέλεια Πασχαλινά αυγά....


Δεν μιλάω για τα κανονικά αυγά, εννοείται αυτό... Τα τέλεια Πασχαλινά αυγά είναι σοκολατένια (οκ, μπορεί να είναι και κουνέλια από αυτά που τρως πρώτα τα αυτιά τους και μετά το υπόλοιπο ζώο), από εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα και με πολλά, πάρα πολλά όμως, σχέδια από ζάχαρη.. Κάτι λιτά, minimal αυγά που βλέπω τελευταία σε διάφορα ζαχαροπλαστεία, ούτε που να τα φτύσω.... Το αυγό το σωστό, το ...πρότυπο, πρέπει να είναι φορτωμένο... Να τον έχει τον κιτς του χαρακτήρα.. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως τα πασχαλιάτικα σοκολατένια αυγά απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, ή σε όσους νοιώθουν ακόμα παιδιά... Άρα, προς τι ο μινιμαλισμός?


Εγώ, ως for ever boubou (ή for ever ξανθιά, καθόλου δεν με νοιάζει),κάθε Πάσχα αναζητώ το αυγό μου με πάθος... Σε συνοικιακά ζαχαροπλαστεία κυρίως, μια που ο μινιμαλισμός έχει πλήξει δυστυχώς τα "μεγάλα" και "γνωστά" του είδους, με μάτι ειδικού και κριτήριο αλάνθαστο.. Καταλήγω δε πάντα στο all time classic Αθηναϊκό του Νέου Ψυχικού που επιμένει παλιομοδίτικα και διαθέτει κάτι αυγά στολισμένα φουλ και να!!! μετά συγχωρήσεως...
Φέτος όμως, το ομολογώ, με εντυπωσίασε και η φιλενάδα μου η Μάρθα που στα μαγαζιά της έχει φέρει αυγά με γόβες... Κοριτσίστικα, με ροζ πουά πάνω στην σοκολάτα και στιλάτα παπουτσάκια με stiletto heels της Jessica Walters από απίθανη σοκολάτα που θα τρελάνουν εύκολα και την πιο σοβαρή σας φίλη...


(Και παπουτσάκια σκέτα...)


Τέλος, για να μην ξεχνάμε και τα αγαπημένα μας hobbies, υπάρχουν πολλές προοπτικές για το Πάσχα και σε cupcakes.. Σας παραθέτω μερικές ιδέες, για να δείτε πως με λίγη φαντασία και ακόμα περισσότερο κέφι, μπορεί κανείς να κάνει θαύματα!!







Αυτά για σήμερα ... Σας φιλώ γλυκά αλλά δεν σας εύχομαι ακόμα Καλή Ανάσταση.. Θα επανέλθω σύντομα με συνταγή για υπέροχη μαγειρίτσα από τα Λαγκάδια Αρκαδίας, την οποία μάλιστα θα φτιάξω με τα χεράκια μου και εγώ το Μεγάλο Σάββατο μια που φέτος, με τον Άρι να δίνει Πανελλήνιες και TOEFL σε λίγο καιρό, το πρόγραμμα δεν έχει Πάσχα στο νησάκι αλλά Πάσχα στην πόλη....:-)

13 comments:

ΦΟΥΛΗ said...

Λάτρεψα τα γοβάκια,μου κάνουν τι νούμερο είναι;;;;
Καλή βδομάδα!!!!

Ra Ma said...

Αυτό το επιδέξιο πέρασμα από τα κιτς αυγά στις στυλάτες γόβες ...πολύ με μπέρδεψε!
Καλησπέρα!!!

elekat said...

Πω πω τα θέλω όλα!
Ειδικά τα τελευταία cupckakes είναι όλα τα λεφτά!
Οντως, γιατί έτσι σκέτα τα αυγά στα ΄καλά΄ ζαχαροπλαστεία;;
Τα παιδάκια τα θέλουν φορτωμένα!
Αμάν πιά με το minimal στυλάκι που λανσάρουν ολοι!!

δεσποιναριον said...

Μα τι φιν φον σοκολατενια αυγα και γοβακια ειναι αυτα! Βρε παιδι μου εχουν φαντασια οι Ευρωπαιοι. Εδω μπαρουφες! Θα περιμενω και την συνταγη της Μαγειριτσας.
Θελω να ευχηθω καλη επιτυχια στον Αρι. Το Πασχα στην πολη μπορει να σου αρεσει τελικα, ετσι που θα ειναι ..αδεια.Φιλακια και καλη εβδομαδα!

wintersea said...

Στο Αθηναϊκόν έχει πλουμιστά, ε;.. Να πάω να πάρω για το βαφτιστήρι! Εμένα νομίζω μου αρέσουν καλύτερα τα ζωάκια (λαγουδάκια, κοκοράκια) απ' ό,τι τα αυγά :)))

La Gigi said...

καλά είδα κάτι πλουμιστά το πρωί στο desire στο Κολωνακι άλλο πράγμα, αλλά το ωραιότερο κοκοράκι το έχει στα Fresh, δεν είναι πλουμιστό αλλά έχει μια ουρά μα μια ουρααα!! εγώ φέτος έχω κουνελάκι από κατάμαυρη λατρεμένη σοκολάτα που μου το έφερε ο φίλος μου ο Μαρίνο!!!
τις γόβες δεν τις είδα ρε γαμώτοο όταν πήγα στη Μάρθα..καλύτερα να σου πω γιατί η βαλίτσα ασήκωτη ήταν σήμερα! φιλιά πολλά

Anonymous said...

Εύη μου, με πήγες χρόνια πίσω, όταν βγαίναμε κι εμείς σαφάρι γι' αυτά τα πλουμιστά, παλιομοδίτικα πλέον σοκολατένια αυγά.
Μάλλον είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναρχίσω τις βόλτες σε αναζήτηση του χαμένου, καλού σοκολατένιου αυγού.
Εύχομαι από καρδιάς σε σένα και στους δικούς σου, ένα γελαστό Πάσχα, όπως ακριβώς σου ταιριάζει.

Valisia said...

Κάτι μου λέει ότι ο Άρις θα καλοπεράσει φέτοσ το Πάσχα κι αυτό γιατί κι οι υπόλοιποι φίλοι του θα παραμείνουν στην πόλη αλλά και η μαγειρίτσα θα τον περιμένει σπίτι.Βέβαια όλα αυτά αλλάζουν αν είναι εσωστρεφής και χορτοφάγος.χαχα!

orfia said...

τι υπεροχα αυτα τα σοκολατενια αυγουλακια...και τι μου θυμισες....τα συμπολογαγα των παιδων...και γκρινιαζανε τα χρυσα μου... ποτε ενα αυτακι...απο τον σοκολατενια λαγο..ποτε ενα ποδαρακι...(μανα σου λεει...)μου φαινεται πως, αν και τα παιδια της οικογενειας μεγαλωσαν πια ....,θα εκδραμω..προς ερευνα...για να αγορασω...αυγουλακια...εξαλλου οπως ειπες αυτα απευθυνονται σε παιδια η σε οσους νοιωθουν ετσι...και επειδη μην ταξεις του παιδιου...οπως λεει η παροιμια...περιμενουμε...την μαγειριτσα σου...με ανυπομονησια..Φιλια πολλα

ΑΧΤΙΔΑ said...

Ωραία τα αυγά μα μας άνοιξες τη περιέργεια με τη μαγειρίτσα που είπες..καλά πως τα πετάς αυτά και φεύγεις! πες γρήγορα την εκδοχή σου στη μαγειρίτσα.

Anonymous said...

Tί άλλο να διαλέξω πέρα από τα αυγά γόβες στην τελευταία φωτογραφία; τόσες βδομάδες με τις μπότες και το πιρέλι, ήρθα και λάλησα
Ευούλα μου, Ευούλα μου καλή επιτυχία στον rocker punker για το TOEFL , ελπίζω να τελειώσω από εδώ πάνω και να τα πούμε από κοντά την ερχόμενη εβδομάδα, προς το τέλος της...
Πολλά πολλά φιλιά sunshine , ρίξε και καμια ακτίνα κατά δω, γιατί είτε βρέχει είτε χιονίζει

So_Far

fevis said...

ΦΟΥΛΗ@ Γοβάκια για φάγωμα...:-)))

Radio Marconi@ Είδες ευελιξία που διαθέτω βρε?;-))

lena@ Τα cupcakes θα δοκιμάσω να τα κάνω την Παρασκευή.. Αν πετύχουν θα σας ενημερώσω....

δεσποινάριον@ Σίγουρα θα μου αρέσει το Πάσχα στην πόλη.. Έχουμε οργανωθεί άλλωστε μια χαρά με φίλους αγαπημένους...:-)

wintersea@ Και εγώ σήμερα πάω να διαλέξω το αυγό μου.. Λες να πάρω και ένα κουνέλι?

Melissoula@ Μου είπε η Μάρθα εχτές πως από τις γόβες δεν έμεινε ούτε μία.. Ανάρπαστες έγιναν...
υ.γ. Το Κολωνάκι μου πέφτει μακριά για αυγό... Θα μείνω πιστή στα παραδοσιακά Β.Π. :-))

Dora Tsirka@ Πολλές ευχές και σε σας φιλενάδα μου... Άντε, και από του χρόνου θα ψάχνεις και εσύ αυγά πλουμιστά για το δικό σου μωρό...:-)0

Valisia@ Σιγά μην είναι...:-))) Φιλάκια πολλά όμορφη...

orfia@ Εγώ κάθε χρόνο μου αγοράζω αυγό.. Και μάλιστα σούπερ πλουμιστό και μεγάλο... Σιγά μην μεγαλώσω...:-)))

αχτίδα@ Έφτασεεεεεε!!!

so_far@ Πολλές ευχές και σε σένα αγαπημένη μου.. Να χαίρεσαι το αγόρι σου και... μαζέψου επιτέλους να πιούμε κανέναν καφέ...:-) Φιλιά πολλά!!!!

Anonymous said...

Γεια σου Εύη! Πολύ όμορφα τα παπουτσάκια και οι φωτογραφίες. Πού είναι όμως αυτό το μαγαζί, της Μάρθας;