Thursday, April 23, 2009

Αγελάδες στην κουζίνα μου...

Τα τελευταία χρόνια έχω αποκτήσει τεράστιο κόλλημα με δύο ζώα... Τις αγελάδες και τα γουρούνια... Τα οποία κατακλύζουν το σπίτι μου, όχι live εννοείται αλλά σε διακοσμητικά αντικείμενα, ή μάλλον, για να ακριβολογώ, κατακλύζουν τα δωμάτια που με αφορούν πιο πολύ γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον Μάνο να υποδέχεται τους φίλους μας σε ένα σαλόνι στολισμένο με αγελάδες ή γουρούνια, ή και κανένα άλλο ζώο άλλωστε πλην του Droopy ο οποίος βασιλεύει βεβαίως σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους του σπιτιού...
Τέλος πάντων, για να επανέλθω στα γουρούνια και τις αγελάδες, έχω μαζέψει πια ένα σωρό, το ένα πιο χαριτωμένο από το άλλο, και οι φίλοι μου που ξέρουν το κόλλημα μου βοηθάνε αποφασιστικά στην αύξηση της συλλογής μου μια που, ότι σχετικό βρουν μου το φέρνουν... Για να μην τσακώνονται μάλιστα έχει το καθένα τον δικό του χώρο, οι αγελάδες στην κουζίνα και τα γουρούνια στο γραφείο μου και feel free να μου αποκαλύψετε την άποψη σας για τον διαχωρισμό αυτό... Έτσι, σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω το πρώτο μέρος της συλλογής μου, τις αγελάδες της κουζίνας μου δηλαδή, που είναι άλλωστε και ο καταλληλότερος χώρος για να του αφιερωθεί ένα ποστ στο παρόν, μαγειρικό ιστολόγιο... Πάμε λοιπόν....

Φλιτζανάκια του espresso..



Και ασορτί γαλατιέρα με... περιεχόμενο....



Βάση για το χαρτί της κουζίνας...


Θήκη για το σαπούνι... (Αυτή η καημένη είναι η πιο παλιά απ' όλες και η πιο ταλαιπωρημένη αλλά την έχω κολλήσει όσο καλύτερα μπορώ και εξακολουθώ να την χρησιμοποιώ γιατί την αγαπάω πολύ...)




Γάντι για να βγάζουμε τα καυτά ταψιά από τον φούρνο...



Τασάκι...



Αυτή μου την έφερε η Μάρθα πριν από κανέναν μήνα και είναι κουμπαράς για τα ψιλά που φέρνω ρέστα από το super market....




Και....

Μαγνητάκια για το ψυγείο βέβαια...




Αυτή κάνει και mooooo όταν την ζουλάς....:-))


Φυσικά, αν έψαχνα στα συρτάρια μου θα ανακάλυπτα και άλλες, κάτι κουτάλες για το σερβίρισμα της σαλάτας ας πούμε και ένα scoop για παγωτό, όπως και ένα μπουκάλι για το γάλα που βρίσκεται μέσα στο ψυγείο - γεμάτο όμως συνήθως με νερό- αλλά είπα να μην ξεσηκώσω το σπίτι και να μείνω στα εμφανή... Και βέβαια, έχω σχέδια και για το μέλλον.. Όπως μια τοστιέρα αγελάδα που είμαι σίγουρη πως υπάρχει κάπου εκεί έξω, απλά δεν θυμάμαι αν την είχα δει στο Octopus ή κάπου αλλού, με έναν ασορτί βραστήρα για το νερό σε πρώτη φάση, και ένα χαλάκι για μπροστά στον νεροχύτη στην συνέχεια... Και μετά βλέπουμε... Πάντως, σας πληροφορώ πως τα ζωάκια μου είναι σούπερ παρέα στα μαγειρικά και ζαχαροπλαστικά μου εγχειρήματα και μου φτιάχνουν και το κέφι τρελά όταν τα χαζεύω... Λέτε σε μια άλλη ζωή να ήμουν και εγώ moooooo?

Υ.Γ. Σε επόμενο διακοσμητικό ποστ, θα σας δείξω και την συλλογή μου από αστείες αλατιέρες για την οποία είμαι επίσης πολύ περήφανη....

14 comments:

φάβα said...

χαχα τελεια! θα φροντισω να φτιαξω κατι για σενα, χμ χμ... :)

orfia said...

Μολις προχτες αγορασα ενα σετακι αλατοπιπερο με δυο αγελαδιτσες...θηλυκο-αρσενικο...γιατι μου αρεσαν τα μουτρακια τους...αλλα δεν σκεφτηκα οτι μπορει κανεις να κανει μια τοσο διασκεδαστικη συλλογη...!! την βρισκω υπεροχη...και ασυνηθιστη!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Τι υπέροχη ιδέα συλλογής..θα σου στείλω κι εγώ αν βρω κάτι το αστείο για να με θυμάσαι όποτε το βλέπεις..πίνακα δέχεσαι;

Anonymous said...

Καλημέρα!! Χα χα, αυτό δεν είναι σπίτι, είναι "Η φάρμα των ζώων" του Orwell:))
Η πολύχρωμη αγελαδίτσα-κουμπαράς είναι όλα τα λεφτά!

Κωνσταντίνα

Tanila said...

1.Πολλές από τις αγελάδες σου είναι τελείως άσεμνες. Μην απορήσεις αν σου βγάλει ο μπλόγκερ προειδοποιήση περιεχομένου".
2. Την πρώτη αγελάδα-μαγνητάκι την έχω ολόιδια στο δικό μου ψυγείο.

elekat said...

Χα χα πολύ τέλειες όλες οι αγελαδίτσες!
Περιμένω να δω και τα γουρουνάκια!
Εμένα πάλι το σπίτι μου κατακλύζεται επίσης συχνά από αγελαδίτσες και γουρουνάκια αλλά.... μεγειρεμένα στο φούρνο ή στην κατσαρόλα!!!

koptoraptou said...

Κι έλεγα ότι μόνο΄εγώ έχω κάνει το σπίτι μου κουκλόσπιτο. Είναι υπέροχες οι "μουου" σας, όσο για το Οκτόπους δεν είστε η μόνη που έχετε λόξα. Είναι υπέροχο μαγαζί - (μαγαζιά)! Τις καλημέρες μου!

ΦΟΥΛΗ said...

Μου άρεσε πολύ η γαλατιέρα με το περιεχόμενο.
Καλό απόγευμα!!!!!!!!

δεσποιναριον said...

Χαριτωμενες ειναι οι αγελαδιτσες (υποθετω οτι αγοραζεις και γιαουρτι αγελαδιτσα και τυρακια λα βας κι ρι!!) Εχω μια φιλη με την ιδια λοξα και τεραστια συλλογη. Η "ωραιοτατη κουμπαρα μου" μαζευει πινγκουϊνους. Εγω τι να μαζεψω; Χμμ παω να συγκεντρωθω να βγαλω μια αποφαση!! Φιλακια.

Valisia said...

Μετά από μια σύντομη ματιά ανακάλυψα ότι το ΜΟΝΟ που σου λείπει είναι το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας!:)

La Gigi said...

φοβερές!! εγώ έχω το θεματάκι μου με τα βατράχια :)

Giorgio said...

proxtes logw giortis mesa sta upoloipa dwra mou feran +enan anaptira gourouni pou otan ton anaveis kanei kai analogo thoruvo...!


Kala i sullogi ss apo adikeimena me agelades ta spaei...To tasaki mipws mporeite na mou peite an einai apo octopus..?

Ra Ma said...

Μουυυυ, μουυυυυυυυυ!!!!
Αυτό ήταν Χρόνια Πολλά!!!
Λέω να αρχίσω να μαζεύω πιγκουϊνους, κάτι θα ξέρει η ωραιοτάτη κουμπάρα! :)

fevis said...

φάβα@ φυσικά και να φροντίσεις...:-)))))

orfia@ Άντε, καλή αρχή λοιπόν...:-)

αχτίδα@ Σ' ευχαριστώ πολύ για την όμορφη σκέψη φιλενάδα μου...:-)

Konstantina@ Με αρχηγό των ζώων εμένα φυσικά, που είμαι το πιο μεγάλο αλλά και το πιο χαριτωμένο..:-)))

tanila@ Δεν το είχα καν προσέξει αυτό πριν μου το επισημάνεις... Τι μυαλό όμως και εσύ!!!

lena@ Χαχαχαχα!!! Καλό....:-))

Koptoraptou@ Το ότι είμαστε πολλοί εκεί έξω είναι μάλλον αισιόδοξο...:-)

Φούλη@ Φιλιά και από μένα..

δεσποινάριον@ Να μαζεύεις αετούς... Που είναι και της περιοχής σας...:-)))

valisia@ Ευτυχώς!!!!!

melissoula@ Το ξέρω.... Άντε... Και σε πρίγκιπες να σου ευχηθώ φιλενάδα μου...:-))

giorgio@ Θα σου πω ότι θέλεις όταν θα πάψεις να μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό...:-)

radio marconi@ Μουουουου και σε σένα..:-)))