Sunday, May 17, 2009

Διάλλειμα για κηπουρική...

Οκ, μαγειρικό μεν το blog, πλην όμως, κάνω και άλλα πράγματα στην ζωή μου αυτόν τον καιρό... Πράγματα που αφορούν κυρίως το σπίτι μου μια που φέτος δεν έχει περιοδικό, ούτε τέσσερις μήνες στο νησί.. Η αλήθεια είναι πως πίστευα πως θα μου έλειπαν και τα δύο... Και το περιοδικό και το νησί... Και ανακάλυψα σχεδόν ανακουφισμένη πως το μεν περιοδικό ούτε που το σκέφτομαι, το δε νησί- το σκέφτομαι συχνά, η αλήθεια να λέγεται- όμως ξέρω πως δεν θα πάει πουθενά και πιστεύω ακράδαντα πως θα μου λείψει και θα του λείψω αλλά εποικοδομητικά... Και θα ξαναβρεθούμε σύντομα με ανανεωμένο το ενδιαφέρον μας και με καινούρια, πιο θετική ενέργεια...
Από την άλλη, ο νέος αυτός κύκλος της ζωής μου με γεμίζει απόλυτα... Μου αρέσει που το σπίτι μας ομορφαίνει μέρα με την μέρα, που οργανωνόμαστε και το κάνουμε όλο και πιο "δικό" μας, μου αρέσει που ασχολούμαι με πράγματα που αγαπώ όπως η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική και κυρίως, μου αρέσει που είμαστε και οι τρεις μας καλύτερα από ποτέ μεταξύ μας, η μάλλον, για να μην αδικήσω τον Droopy που είναι αληθινό μέλος της οικογένειας μας, οι τέσσερις μας...
Έτσι, την εβδομάδα που μας πέρασε ασχολήθηκα με το gardening.. Και σήμερα σας παρουσιάζω με υπερηφάνεια το αποτέλεσμα... Η βεράντα μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη όμως νομίζω πως έχει αρχίσει να πλησιάζει στο αποτέλεσμα που είχα στο μυαλό μου... Έχω δουλειά ακόμα μπροστά μου βέβαια αλλά αυτή είναι και όλη η χαρά... Αφήστε που, και έτσι, μισοτελειωμένη, μια χαρά την ευχαριστηθήκαμε τρεις μέρες τώρα...
Τα πρωινά πίνω τον πρώτο καφέ της ημέρας απολαμβάνοντας τα αρώματα των λουλουδιών και την απόλυτη ησυχία (μια που βλέπει σε κήπους και όχι σε δρόμο) και μπορεί να μην αγναντεύω την θάλασσα όπως έκανα μέχρι πέρσι, όμως τα ψηλά καταπράσινα δέντρα που την περιτριγυρίζουν με αποζημιώνουν απόλυτα και μου χαρίζουν μια άλλη, καινούρια προοπτική...
Και νομίζω πως όταν πιάσουν κανονικά οι ζέστες, θα την εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο όσο καιρό θα είμαστε στην Αθήνα... Ιδού λοιπόν το έργο μου....:-)

Ξεκινάω με μερικές γενικές...


Κάπου στο βάθος "κρύβεται" και ένα μικρό κίτρο αλλά δεν καλοφαίνεται στην φωτογραφία....:-(


Γι' αυτό είπα να τραβήξω και μια πιο κοντινή....:-)


Και μετά, έρχονται και οι λεπτομέρειες... Μια γαρδένια και μια τριανταφυλλιά ας πούμε.... Λευκές και οι δύο (ναι το ξέρω πως δεν βγαίνουν ροζ γαρδένιες , δεν είμαι τόσο ξανθιά πια...)


Δυο βασιλικοί στα γλαστράκια τους , αυτό το ροζ που δεν ξέρω πως το λένε αλλά μου άρεσε πολύ μέσα στο γλαστράκι με τις πασχαλίτσες που μου χάρισε η Μάρθα, και ο βάτραχος που μου χάρισε η μαμά μου....


Και το τραπέζι μας που προς το παρόν έχει μόνο μια πολυθρόνα και πρέπει να πάω να αγοράσω άλλες πέντε.. (Αλήθεια, έχετε καμιά καλή ιδέα για το που θα βρω άνετες, γερές και φτηνές πολυθρόνες σκηνοθέτη?) Εκεί, δίπλα στο παράθυρο θα μπει και ένα γιασεμί αλλά πρέπει πριν να τοποθετηθεί το καφασωτό πάνω στο οποίο θα σκαρφαλώνει...


Αυτά προς το παρόν και όταν τελειώσω θα επανέλθω... Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα, να έχουν καλή επιτυχία και δύναμη τα παιδιά που γράφουν διαγωνίσματα και να χαμογελάτε... Είναι μεταδοτικό.... Φιλιά πολλά!!!

19 comments:

La Gigi said...

αυτό δεν είναι βεράντα, είναι ζούγκλα! με την καλή έννοια, λόγω πληθωρικής βλάστησης!
αυτό το ροζ, στο γλαστράκι της Μάρθας είναι σκυλάκι, εμείς έτσι το λέμε δηλαδή.
καρέκλες σκηνοθέτη δες στον Κυριακόπουλο στο Χαλάνδρι (Εθν. Αντιστάσεως & Παλαιολόγου)ή στο Βασιλειάδη επίσης στο Χαλάνδρι.
Καλή συνέχεια στον Άρι!!
φιλιά πολλά

orfia said...

Καλημερα Ευη!! Υπεροχος o κηπος φαινεται και δροσερος.! Αυτη την δουλεια κανω και εγω αυτες τις μερες...και μαλιστα ..επειδη ειχα και μεταφυτευση σε μεγαλες γλαστρες..ζητησα βοηθεια απο τον κηπουρο και μου ζητησε οτι τουλειπε...τεσπα..καρεκλες πολυ καλες σκηνοθετη ειδα στα Pallet stores αλλα στην λ. Λαυριου μετα τον Σταυρο απεναντι απο τον ΑΒ ...δυο τεραστια μαγαζια με πολλες εναλλακτικες και καλες τιμες!! Πηρα ενα υπεροχο τραπεζι και μπαμπουδενιες καρεκλες!! Αντε καλο μας καλοκαιρι πια.

Talisker said...

Παιδι μου οταν υπαρχει μερακι ολα γινονται πιο ομορφα στην καθημερινοτητα μας

-και τωρα εχω ερωτησεις!

-που ειναι το κιτρο? δεν το ειδα
-ποσα δινεις στη δικη σου Μαμυ και και εχει τοσο καλα τη βεραντα?
-στειλτην μου!

και εχω και ενα σχολιο ασχετου

ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ τη νυχτα σε ησυχη βεραντα...

πω μου φτιαξες τη μερα

καλημερα καλη εβδομαδα!

Anonymous said...

Υπέροχο τον έκανες τον κρεμαστό σου κήπο. Εγώ πάλι φέτος παράτησα τις τριανταφυλλιές μου στην τύχη τους, αλλά μπορώ να απολαμβάνω τα μπαλκόνια των άλλων. Να περνάτε όμορφα Εύη μου. Και η πόλη έχει τις στιγμές της. Η ομορφιά είναι παντού. Απλώς είναι θέμα βλέμματος.

FoodJunkie said...

Προβλέπονται πολλές αρωματικές βραδιές σε αυτή την βεράντα! Εγώ όλο λέω να ασχοληθώ και όλο το αναβάλλω...

Anonymous said...

Zhlevwwwwwwwwww

To ena pragma pou mou leipei perissotero apo otidhpote sto Londino einai oi verades -ok k oi filoi mou k na kathesai sth verada me tis gynaikes tis oikogeneias na pineis kafe k na akous kosmos radio-

Exoume omws alla kala k endiaferoda pragmata opws afth thn ekpobh sthn thleorasi

http://www.channel4.com/4homes/on-tv/kirstie-s-homemade-home/

sthn opoia i kirstie exei agorasei ena spiti sthn kornouali k to ftiaxnei apo thn arxh me dikes ths kataskeves k pollh agapi. boreis na deis ta epeisodia sto link pou sou stelnw - eidika to 5 pou ftiaxnei ton khpo ths - gia na ebnefsteis!

polla filia k na mas grafeis!

Anonymous said...

skilakia legontai ta roz pou den kserete pos legontai =)

ΑΧΤΙΔΑ said...

Φίλη μου ωραίο πράγμα η κηπουρική , όμως ασχολείται ο άνδρας μου μ' αυτήν , έχει ένα σωρό παρτέρια με φυτά για τη ..κουζίνα του.
Άσχετο τώρα, έπεσα κατα λάθος σε μια ιστοσελίδα με τούρτες , σου την αντιγράφω ήταν υπέροχες!http://vigneshrrv.blogspot.com/

δεσποιναριον said...

Χαρα μου μερακλου εσυ! Υπεροχη η βεραντα σου. Να σου πω μου θυμισε την βεραντα της μαμας μου στην Αθηνα που ειναι εται γεματη. Και οταν πηγαινω εχει παντα βασιλικους αλλα και αρμπεροριζα που ξερει οτι μου αρεσει να τα μυριζω.
Εγω παντως κρατω σημειωσεις γιατι θα κανω μια αρχη φετος στην βεραντα μου, μπορει οχι με φυτα (ποιος θα μου τα ποτιζει μετα!) αλλα με επιπλα. Μια αγκαλιτσα απο μενα στον Αρι και υπομονη σε σενα. Ολα θα παρουν το δρομο τους. Μετα μεχρι και στη ..Λουτσα θα μπορεσεις να πας! Φιλακια.

elekat said...

Τέλεια η βεράντα, ειλικρινά!
Και το καλάθι που έχεις βάλει τα γλαστράκια και η σύνθεση τλω διαφόρων φυτών και όλα!
Εύχομαι υπέροχες βραδιές στην βεράντα σου και πολύ καλή επιτυχία στις εξετάσεις του Άρη!

ΦΟΥΛΗ said...

Καλές στιγμές χαλάρωσης
Καλό βράδυ....

Doris said...

teleia h veranda! skeftesai na arxiseis kainouria syllogh me vatraxakia sth veranda? :-)

So_Far said...

Ζηλεύω γιατί δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ και εγώ με τις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες μου και φέρνω τον κηπουρό του κήπου να τα ανανεώνει και να τα επιμελείται
Εκείνο το μαγαζί που μου ελεγες από καρέκλες .. γιοκ ;
Την καλημέρα μου sunshine , απόλαυση ο καφές στη βεράντα και εγώ εδώ τον πίνω τώρα στη βεράντα μου και ας έχω γίνει κόκκαλο από το κρύο αλλά αυτές είναι εμπειρίες που δε χάνονται , φτιάχνουν όλη την υπόλοιπη μέρα

Valisia said...

Ας ξεκινήσουμε από τα πρακτικά:

Και φθηνά και αυτά που ψάχνεις θα τα βρεις κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος και δεξιά και αριστερά.Έχει διάφορα μαγαζιά με εποχιακά είδη.

Κατά τ'άλλα προσωπικά δεν μου αρέσει το πολύ πράσινο στις βεράντες,αλλά πρέπει να πω ότι αυτό που βλέπω είναι καλαίσθητο κι ένα πέπλο φροντίδας και αγάπης το περιβάλλει.

Καλές καλοκαιρινές βραδιές εύχομαι!

Ra Ma said...

Σκυλάκια λένε και στο χωριό μου εκείνα τα ροζ, τα πιέζεις με τα δάκτυλα στο πλάι και ανοίγουν το ...'στόμα' τους!
Κάνε μια έτσι τώρα με το χέρι σου στο βασιλικό και μύρισέ το, μμμμμμμ!!!
Καλημέρες!!!

Pastaflora said...

Aψογο! Εμάς πάλι δεν πιάνει τίποτα, βορεινή η βεράντα κι ο κήπος βλέπεις...

katrine said...

Δεν είναι απλά υπέροχη και καλόγουστη , είναι νοικοκυρεμένη η φροντίδα σου.
Τα φυτά για να αναπτυχθούν θέλουν αγάπη. Το νοιώθουν και ανταποκρίνονται.

Δυστυχώς στο καινούργιο σπίτι δεν έχω προλάβει ν ασχοληθώ με μπαλκόνια και φυτά και μου κακοφαίνεται. Ζουλεύω αλλά χαίρομαι με αυτό το μικρό παράδεισο που έχεις φιάξει.
Να είσαι καλά fevoúla.
Kαλή σου μέρα

Tanila said...

Πες μου ότι οι γλάστρες σου δεν είναι πλαστικές, σε παρακαλώ, αλλά ΟΛΕΣ πήλινες.

fevis said...

melissoula@ Μόνο ο Ταρζάν μας λείπει, πράγματι... Όμως, για αυτή την δουλειά ε΄χουμε τον Droopy...:-)

orfia@ Μου το έχουν ξαναπεί αυτό στην Λεωφόρο Μαραθώνος και σκοπεύω να το επισκεφτώ την επόμενη εβδομάδα οπωσδήποτε... Ευχαριστώ πολύ!!!

talisker@ Το κίτρο είναι κρυμμένο στο βάθος πίσω από αυτό το φυτό με τα μπιλάκια... Η μάμμυ πάλι δεν είναι τόσο σούπερ όσο φαντάζεσαι, γι' αυτό άλλωστε ψάχνω για καινούρια..:-)))

Dora Tsirka@ Εσύ έχεις άλλες δουλειές φέτος οπότε να τις αφήσεις στην ησυχία τους τις τριανταφυλλιές... Φιλάκια πολλά και περιμένω τα ευχάριστα νέα.. :-))

foodjunkie@ Μόλις πάρω καρέκλες θα σας οργανώσω....:-))

Ανώνυμος@ Αχ!!! Κορνουάλη!! Τι να μου κάνει τώρα η καημένη η βεράντα μου έτσι που με έφτιαξες? Ε? :-)

αχτίδα@ Εμένα πάλι ο άντρας μου ασχολείται με την βεράντα με το να κάθεται και να την απολαμβάνει...:-) Φιλάκια...

δεσποινάριον@ Ελπίζω όταν έρθετε με το καλό στην Αθήνα να καταφέρουμε να φάμε ένα βράδυ στην βεράντα και να την δεις και live... Φιλάκια πολλά φιλενάδα μου και ευχαριστώ για την θετική ενέργεια...:-)

lena@ Τα καλάθια τα έχω ξεσηκώσει από την πεθερά μου που κάποτε είχε τον ωραιότερο κήπο ever... Φιλιά πολλά και από μένα...:-)

Φούλη@ Φιλιά και από μένα...

doris@ Βρε λες? Δεν το είχα σκεφτεί αλλά τώρα που το είπες μου έβαλες ιδέες...:-)

so_far@ Ευτυχώς γιατί με τόση τρεχάλα που έχεις αν ασχολιόσουν και με την βεράντα σου θα τον έσπαγα τον καθρέφτη μου...Φιλιά!!!

Valisia@ Εμπρός για την Μαραθώνος λοιπόν!!! Φιλιά πολλά όμορφη...:-)))

Radio Marconi@ Λες δηλαδή να ανοίξουν τα σκυλάκια το στόμα τους και να φάνε τον βασιλικό μου? Μήπως να τα απομακρύνω για λόγους ασφάλειας? :-)))

pastaflora@ Και βορινή βεράντα και κήπος με γατιά? Καταστροφή!!!:-)

Katrine@ Δεν πειράζει βρε... Σιγά σιγά όλα θα γίνουν... Άλλωστε, στα καινούρια σπίτια αυτό είναι το ωραίο.. Ότι έχεις πράγματα να ασχοληθείς για πολύ καιρό... Φιλιά..:-)

Tanila@ Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλες πλαστικές...:-)