Tuesday, December 1, 2009

Προετοιμασίες...

Οι κούτες με τα χριστουγεννιάτικα έχουν κατέβει από το πατάρι και έχουν γεμίσει το σαλόνι... Τα στολίδια βγαίνουν ένα ένα από τα κουτιά τους για να καταγραφούν οι απώλειες - πάντα έχουμε απώλειες, για έναν παράξενο λόγο, κάθε χρόνο, παρόλο που τα βάζω τόσο προσεκτικά στα κουτιά τους όταν τα μαζεύω- και τα λαμπάκια μπαίνουν στην πριζα για να δω πια δουλεύουν και πια όχι.

(Αυθεντική βικτωριανή χειροποίητη μπάλα)

Η λίστα του Προμπονά γεμίζει, με πρώτο πρώτο το δέντρο μια που φέτος αποφάσισα να πάρω ψεύτικο και όχι αλήθινό, αλλά ένα ψεύτικο απίστευτο, ψηλό κοντά στα τρία μέτρα και τόσο καλοφτιαγμένο που νομίζεις πως όπου να ΄ναι θα ξεπροβάλουν από τα κλαδιά του σκιουράκια να σου κλείσουν το μάτι.
Μετά, χρειάζομαι μερικά φωτάκια ακόμα για την βεράντα, όλα λευκά και ένα κόκκινο για να θυμόμαστε τον Αλέξη που πέρσι, τέτοιες μέρες, άλλαξε την πραγματικότητα μας.. Και πρέπει να πάρω και καινούριες κορδέλες στα χρώματα των τοίχων του καινούριου σπιτιού...
Και στολίδια φυσικά... Είναι σαν έθιμο αυτό, κάθε χρόνο αγοράζω μερικά καινούρια στολίδια για να συμπληρώνεται η συλλογή μου... Μερικά τα βρίσκω στα ειδικά μαγαζιά με τα επαγγελματικά χριστουγεννιάτικα - εκτός από την Agrinvest και την Plastrona στα Κάτω Πατήσια υπάρχει και το Fenelie σε μια κάθετο της Σεβαστουπόλεως και ένα ακόμα φοβερό λίγο πιο κάτω από τις Εκδόσεις Λυμπέρη στο Κορωπί- άλλα τα αγοράζω από το site για την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού συνεισφέροντας ταυτόχρονα και για έναν εξαιρετικά καλό σκοπό, και κάποια τα ανακαλύπτω στις βόλτες που κάνουμε με την Μαρία τα πρωινά.. Μου αρέσουν πολύ τα στολίδια... Ειδικά αυτά που μοιάζουν με παιχνίδια ή με γλυκίσματα... Κάνουν το δέντρο μου να μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από παιδικό παραμύθι πράγμα που ταιριάζει απολύτως στο παιδάκι μέσα μου που δεν λέει να μεγαλώσει...:-)

(Σπιτάκι που θυμίζει παραμύθι από το Fenelie και αγγελάκι με γατάκι από το site για τον καρκίνο του μαστού)




Ταυτόχρονα, ξεφυλίζω τις συνταγές μου. Φέτος που δεν δουλεύω ακόμα κανονικά αποφάσισα να βρω όμορφα κουτιά,να τα γεμίσω με Chrismas cupcakes, και να τα στείλω σε αγαπημένους φίλους αντί για κάρτα. Νομίζω πως είναι ένα όμορφο δώρο που θα το χαρούν όλοι, ειδικότερα μάλιστα εκείνοι που θα φύγουν και δεν θα περάσουμε τις γιορτές μαζί...
Και φυσικά, με το pre Christmas lunch μου προ των πυλών, ετοιμάζω και το μενού... Που πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε among others γαλοπούλα με γέμιση και πουρέ γλυκοπατάτας, και Red Velvet Cake αλλά και μια αρχοντική τυρόπιτα για να μην χάνουμε και το ελληνικό μας πνεύμα...:-)

(Το Red Velvet Cake μου )

Και έχουμε και τα δώρα.. Που φέτος λόγω κρίσης κάνουν διπλό το challenge... Μια που πρέπει να είναι και όμορφα και να μην κοστίζουν και μια περιουσία... Και ταυτόχρονα, να κλείνουν το μάτι πονηρά και να λένε σ' αγαπώ...
Τα έγραψα όλα αυτά και αγχώθηκα.. Τόσα πολλά και ευχάριστα πράγματα, τόσος λίγος χρόνος... Πάω τρέχοντας να συνεχίσω το ξεπακετάρισμα των στολιδιών... Φιλιά πολλά σε όλους και καλό μήνα να έχουμε....

Υ.Γ. Στο ΕΥ ΖΗΝ του Δεκεμβρίου που θα βγει στα περίπτερα την Πέμπτη έχω διπλή συμμετοχή. Το γλυκό του εξωφύλλου (που παίζει βέβαια και σε ένα ολόκληρο θέμα πιο μέσα) είναι δικό μου, το Red Velvet Cake που λέγαμε - το έφτιαξα με τα χεράκια μου για την φωτογράφιση και έδωσα και την συνταγή- και ξεκινάει επιτέλους και η καινούρια μου στήλη με τίτλο "Gourmand- Cocconing" ... Πράγμα που σημαίνει πως μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ανεργίας, we are back in business.... Ευτυχώς...:-)

13 comments:

Anonymous said...

Σιδεροκέφαλη με τη νέα σου δουλειά. Άντε να το προμηθευτούμε το τεύχος και να δούμε και τη νέα στήλη και τη συνταγή. Αυτά τα cupcakes μου φαίνεται ότι τα έκανες μόδα, όπως διάβασα και σε ένα άρθρο των Νέων. Ωραία και χρήσιμη η πληροφόρηση για τα μαγαζιά με τα στολίδια. Όταν με το καλό κατέβω κάτω θα μου φανούν όλα αυτά εξαιρετικά χρήσιμα :)

δεσποιναριον said...

Αυτη η διαθεση ειναι κοινη σε πολλους ανθρωπους η μαλλον σε πολλες γυναικες τωρα που μπηκε ο Δεκεμβρης. Η σημερινη σου αναρτηση ειναι απο τις αντιπροσωπευτικες της χωρας του ποτε ποτε ετσι οπως την πρωτοειδα πριν τρια χρονια. Μου αρεσει πολυ ο τιτλος της στηλης και παω αμεσως να γραψω σε μια φιλη μου να μου αγορασει και να μου ταχυδρομησει το τευχος του Ευ Ζην που φανταζομαι κυκλοφορησε. Να ευχηθω η στηλη να γινει η αγαπημενη των αναγνωστων, οπως κι ετουτο το μπλογκακι. Φιλια μωρο μου και καλο μηνα!

La Gigi said...

τελεια!! τέλεια!!!! ανυπομονώ και για το xmas lunch και για το ευ ζην ;)
φιλακια μπουμπου πολλα

elekat said...

Α θα το πάρω το ΕΥ ΖΗΝ!
Καλοστέριωτη η στήλη σου και καλή επιτυχία!!!
Τρελαίνομαι για στολίδια ζαχαρωτά στα δέντρα και είδα κάτι ωραία κρεμαστά μπισκότα στο Θανόπουλο!

the wrong man said...

βρε ένα ένα ξεδιπλώνονται τα ταλέντα στο μικρό σπίτι στο λιβάδι !!! :-)

wintersea said...

Ωωωω η μπάλα καταπληκτική! Κι αυτό το μαγικό γλυκό παιδί μου... από όψη και μόνο το λιγουρεύεσαι!

Μου αρέσει το Xmas mood στο οποίο έχεις πέσει κανονικά μέσα όμως!!!

Σματς, σμουτς :))

υγ: ΕΥΖΗΝ την Πέμπτη - σημειώθηκε (άντε, καλή αρχή ρε κορίτσι!)

DonnaBella said...

teleia stolidia! thelw k egw red velvet cate!!!!

Katerina ante portas said...

Καλό μήνα και με το καλό οι όμορφες γιορτές! (red velvet? Ποίημα, να μην πω..τραγούδι!) :)

So_Far said...

Sunshine αυτη η νεα στηλη νομιζω οτι και σε σενα ταιθριαζει πολυ αλλα ειναι και κατι που λειπει.
Οσο για τις προετοιμασιες θα τις προλαβεις θα τις προλαβεις.
Πολλα πολλα φιλια !!!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Αμαν! τι τούρτα είναιι αυτή με τέτοιο χρώμα; Πόσο τα αγαπώ τα Χριστούγεννα, φέτος θα έχουμε και το μωράκι μας πρώτα ο Θεός,μα ας με συγχωρέσει που η διάθεση μου δεν είναι τόσο ανεβασμένη. Πέρσι τέτοιο καιρό είχα στολίσει, φέτος δεν έβαλα ακόμα ούτε τα χαλιά...

Ra Ma said...

Εγώ είμαι από αυτούς που χαίρονται με τις επιτυχίες των άλλων. Καλή συνέχεια να έχεις αν και οι δικές μου ευχές περιττεύουν!!!

...βλέπω και αυτό το cake που μου χαμογελάει...

Καλό ΣΚ!!!

fevis said...

dora tsirka@ Τα έκανα μόδα τα κεκάκια και τα φτιάχνουν όλοι εκτός από μένα.. Άστα...:-)))

δεσποινάριον@ Σ' ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου φιλενάδα.. Νομίζω πως ξαναβρίσκω σιγά σιγά τον προσανατολισμό μου στο blogging.. :-) Φιλιά πολλά...

lena@ Εμείς δυστυχώς αληθινά μπισκότα δεν μπορούμε να κρεμάσουμε στο δέντρο γιατί θα το πάρει ο Droopy μαζί του στο κρεβάτι του για να τα μασουλήσει με την ησυχία του οπότε αρκούμαστε στα ψεύτικα...:-))))

melissoula@ Και εγώ ανυπομονώ φιλενάδα μου... Και έρχεται η μέρα!!!! Φιλάκια!!!

the wrong man@ Έτσι είμαστε εμείς.. Οικογένεια Dalton αλλά με την καλή έννοια..:-))))

wintersea@ Φίλη ευχαριστώ πολύ.. Άντε, άμα πάρετε από ένα τεύχος η κάθε μία κατακόρυφη άνοδο θα σημειώσει το περιοδικό...:-)))))

DonnaBella@ καλέ τι ανησυχείς εσύ? Αφού μαζί θα κάνουμε γιορτές.. Θα σε μπουκώσω στο Red Velvet...ΧΧΧΧ

Katerina ante Portas@ Πολλές ευχές και φιλιά και από μένα...:-)

So_Far@ Φιλενάδα από το στόμα σου και στου διευθυντού μου το αυτί...:-) Σε πεθύμησα...:-)

αχτίδα@ Μια χαρά θα μεπις και εσύ στο mood, δεν σε φοβάμαι καθόλου.. Φιλιά πολλά...

fevis said...

μαρκονάκι το ξέρω πως χαίρεσαι με τις επιτυχίες των άλλων.. Αφού είσαι καλό παιδί βρε... :-))) Φιλιά!!!