Monday, December 14, 2009

Κατόπιν εορτής...

Πολύ βιαστικά μια που το σπίτι ακόμα είναι άνω κάτω, αλλά με τεράστιο χαμόγελο γιατί περάσαμε υπέροχα, λέω να ξεκινήσω την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα με μερικές φωτογραφίες - όσες θυμήθηκα να τραβήξω- από την χτεσινή ημέρα... Ο καιρός μας φιλοδώρισε μια μια όμορφη λιακάδα και αρκετό κρύο, τα τραπέζια στρώθηκαν με λευκά τραπεζομάντηλα, τα καλά μου σερβίτσια, χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες και έναν χιονάνθρωπο γεμάτο marshmallows στο κέντρο, τα βάζα στολίστηκαν με λιλά "λάχανα" - έτσι τα λένε τα λουλούδια που διάλεξα- οι γυάλες γέμισαν με κουραμπιέδες και μελομακάρονα και η κουζίνα μου μοσχοβόλησε από μυρωδιές... Πρόλαβα να φωτογραφίσω την lemon pie και το σουφλέ σπανάκι μόνο, μετά ξεχάστηκα τελείως μέσα στην χαρά και την τρεχάλα να προλάβω να τα έχω όλα έτοιμα στην ώρα τους.....


(Σουφλέ σπανάκι και lemon pie απ' τα χεράκια μου)


(Μελομακάρονα, κουραμπιέδες , μωβ "λάχανα" και μια αγαπημένη, παλιά φωτογραφία)




(Το table setting και ο γεμιστός μου χιονάνθρωπος)




Και αφού ετοιμάστηκαν όλα, λίγο μετά τις 2, ήταν όλοι εδώ... Η Μαρία με τον Παναγιώτη, ο Κώστας με την Λιάνα, η Μάρθα με τον Άλκη (που τους ξέχασα η γαϊδάρα τους κολλητούς μου και ευτυχώς που μου το θύμισε μια αγαπημένη ψυχή), ο Δημήτρης με την Lucciana, ο Άγγελος με την Στέλλα, η Γεωργία και ο Στέλιος.. Οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι, οι πιο στενοί μας φίλοι, οι άνθρωποι με τους οποίους αγαπιόμαστε πολύ και νοιώθουμε χαλαρά και άνετα, και που για μένα, είναι πολύτιμο κεφάλαιο της ζωής μου... Άρα, η καλύτερη παρέα για να υποδεχτούμε μαζί την πιο χαρούμενη γορτή του χρόνου...Και ο πιο όμορφος και τρυφερός τρόπος για να μπούμε και φέτος στο Christmas mood με ένα "πάρτυ" που ξεκίνησε μεσημέρι και τελείωσε βράδυ...:-)
Βέβαια, είχαμε και απλώλειες εχτές... Την Doris ας πούμε που έρχεται την Παρασκευή αλλά θα την έχουμε εδώ όλες τις γιορτές οπότε θα την ευχαριστηθούμε, τον άλλο Στέλιο που είναι στην Αμερική, τον Ζαννή που το καινούριο του μαγαζί είναι ανοιχτό και Κυριακές μεσημέρι οπότε δεν προλαβαίνει να σηκώσει κεφάλι, τον Μίμη που περνάει ακριβώς μια από τα ίδια αυτές τις μέρες, τον Άρι που εμφανίστηκε αγουροξυπνημένος (μια που είχε κοιμηθεί στις 7.30 το πρωί ) μόνο και μόνο για να κάνει επιδρομή στον μπουφέ και μετά να ξανακοιμηθεί μέχρι να πάει για καφέ με τους φίλους του, και βέβαια τον Droopy που πήγε για δυο μέρες διακοπές μέσα στον χειμώνα στην πανσιόν και μας έλειψε πολύ... Τώρα όμως, είναι αραχτός στο χαλί δίπλα μου και όλα αρχίζουν να παίρνουν τον κανονικό τους ρυθμό...
Αυτά τα λίγα λοιπόν για σήμερα και επιστρέφω με τις συνταγές και τα υπόλοιπα μόλις καταφέρω να οργανώσω λίγο το σπίτι μου... Φιλιά και πολλή καλή μας εβδομάδα...

15 comments:

elekat said...

Πω πω τέλεια!
Ζήλεψα την Lemon Pie!!!
Πάντα τέτοια Εύη μου!

δεσποιναριον said...

Και του χρονου! Και στη συνεχεια των εορτων με καλη υγεια παντα! Ουφ προχτες φωτογραφιζα ενα λιλα λαχανο στην αγορα του Εμπαρκαντερο (μεχρι τωρα ταελεγα μωβ λαχανα αλλα το λιλα μ'αρεσει πιο πολυ!) Αλλα αν εχω να διαλεξω κατι απο τη σημερινη αναρτηση, προσπερνω τα γλυκα και στεκομαι στη φωτογραφια σου με τον Αρι σε παιδικη ηλικια. ΧΑΡΜΑ! Καλη συνεχεια στις γιορτες Ευουλα!

Anonymous said...

Φαίνεται απίστευτη η lemon pie!! Εύχομαι τις μέρες των γιορτών να τις περάσεις έτσι όμορφα με τα άτομα που αγαπάς!! Και του χρόνου!! Καλό μάζεμα!! Φιλιά Έλενα!!

katrine said...

Οι συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα με συγκινούν. Αφήνουν πάντα μια χροια αγάπης και γαλήνης.

Καιρό τώρα έχω καταλάβει τι χυσοχέρικο κορίτσι είσαι.
Lemon pie???? Θα κεραστώ και ας με μαλώσουν οι καλεσμένοι.Με το καλό οι γιορτές και η χαρά.

Φιλιά

man about town said...

Επειδη τετοια γευματα στο σπιτι δεν συμβαινουν, πηραμε 1 ολοκληρο red velvet cake απο το hummingbird bakery και πνιξαμε τον πονο μας διαβαζοντας το ποστ :-)

La Gigi said...

ήταν όλα τέλεια! και το table setting και αυτά που μας είχες ετοιμάσει και όλοι όσοι ήταν εκεί, καλέ ήταν και ο Αλκης με τη Μάρθα πως τους ξέχασες αυτούς?
να σου πω την αληθεια, εγω το σκέφτηκα (καθοτι διαστορφικη) να παρω τη μικρη μου ροζ μηχανη και να φωτογραφισω το μπουφε σε ολες του τις φασεις, αλλά το σκέφτηκα λιγο παραπανω από οσο επρεπε και δεν το εκανα τελικα.
ευχαριστω και παλι πολυ και του χρονου να ειστε καλα να ξαναγιορτασουμε μαζι :)
φιλακια πολλα απο το βορειο πολο χο χο

STELIOS PENTARVANIS said...

γαμωτο ποσο ηθελα να τσακισω το red velvet και την lemon pie...

YO!Reeka's said...

η λέμον πάη πάη με γονάτισε ψυχολογικά. ίσως θα έπρεπε να διοργανώσετε ένα τραπέζι για βλογγεράδες- λέω εγώ μια ιδέα :)

wintersea said...

1ον, θεϊκά ποτήρια!!
2ον, η lemon pie φαίνεται σκανδαλώδης!!!
3ον, αυτά τα λάχανα πολύ με αρέσουν, ως εναλλακτική λουλουδάτη διακόσμηση :))

Φιλιά, πολλά, σματς, σμουτς!!

viki vale said...

Hi! ki emena i lemon pie me travikse sto post sou! mouth watering tsob tsob !)

Anonymous said...

ΘΕΛΩ ΤΗ lemon pie Τ Ω Ρ Α !!!!

aremare said...

Η διακοσμηση χαρούμενη και φιλική,
η lemon pie αρχόντισσα!@!
το "καημενο" το σουφλε
που δε σχολιασε κανενας, να το πάρω εγώ;;;
Ευχομαι να κανεις κι αλλα τραπεζοματα μεχρι να τελειώσουν οι γιορτες.
Αντεχεις εσύ,ασε που νομιζω οτι για κατι τετοια ζεις.
Φιλακια

φάβα said...

καλα δε παιζονται!!! συνυπογραφω το σχολιο του γιωρικα, χοχοχο :))
επισης αυτο με τον Αρη που γυρισε στις 7 μιση το πρωι με πηγε καμια δεκαρια χρονια πισω... χμ... μαλλον πρεπει να το ξανακανω!!! ¨

και του χρονου Ευακι!!

φιλακιααα!!!

DonnaBella said...

gniam kai xanagniam!
swstos o gyios vriskw.
kalh synexeia, tha ta poume syntoma apo konta! :-)))

fevis said...

lena@ Αυτή η lemon pie είχε μεγάλη επιτυχία... σχεδόν ζήλεψα...:-))))

δεσποινάριον@ Και μένα είναι από τις αγαπημένες μου αυτή η φωτογραφία..:-)Τα δε λιλά λάχανα, μιλάμε για γκραν σουξε...:-)))

Έλενα@ Πάντα έτσι περνάνε οι γιορτές, Δόξα τον Θεό.. Φιλιά πολλά!!!

katrine@ Ναι, αν σκεφτείς πως πέντε χρόνια πριν δεν μαγείρευα ούτε αυγό μελάτο, νομίζω πως έχω όντως κάνει μια πρόοδο στην... χρυσοχεριά...:-))))

man about town@ Hummingbird? Τυχεροί!!! Τώρα ζήλεψα εγώ...:-)))

melissoula@ Έλα ντε.. Πως τους ξέχασα? Ξανθιά και υπερήλιξ παιδί μου... Συνδυασμός που πετάει...:-) Εγώ σε ευχαριστώ που ήρθες φιλενάδα μου και ας μην έκανες τελικά ρεπορτάζ...:-))))

the wrong man@ Δεν φταίω εγώ που πρτίμησες την ενέργεια από τα γλυκά μου... Φιλιά!!!

YO!Reeka's@ Δεν είναι ξαθόλου κακή ιδέα... Το σκέπτομαι πολύ σοβαρά να ξέρεις...

wintersea@ Τα ποτήρια αυτά μου τα έκαναν δώρο στον γάμο μας ο Άλκης και η Μάρθα.. Άρα, έχουν διπλή αξία...:-) Φιλιά πολλά και από μένα..

viki vale@ καλώς ήρθες λοιπόν...:-)))

Δώρα Τσίρκα@ Να σου στείλω την συνταγή?

aremare@ Εννοείται παιδί μου... Δώσμου (αγαπημένο) κόσμο σπίτι και πάρε μου την ψυχή..:-))

φάβα@ Εσύ τώρα να αρχίσεις να κάνεις κανένα τραπέζι για τους φίλους σου σαν καλή, παντρεμένη κυρία που είσαι πια..:-)))))))

DonnaBella@ Άντε ντε!!! Μας έλειψες!!!