Wednesday, December 30, 2009

Πάει ο παλιός ο χρόνος...


Δηλαδή δεν πάει ακόμα, αλλά θα πάει οσωνούπω και μετά τους απολογισμούς νομίζω πως ήρθε η ώρα να βάλουμε τις βάσεις του 2010, μην μας βρει απροετοίμαστους... Εγώ προσωπικά, το έχω σαν χόμπι πια, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να βάζω στόχους τους οποίους συνήθως δεν κρατώ, πλην όμως πολύ χαίρομαι να τους μοιράζομαι μαζί σας... Κυρίως γιατί, τόσα χρόνια blogging μετά, σας νοιώθω τόσο δικούς μου ανθρώπους που πιστεύω- και ας μην είναι ίσως πάντα έτσι- πως με αγαπάτε με τα ελαττώματα μου, ένα από τα οποία είναι η αναβλητικότης... Και ένα άλλο είναι - εδώ που τα λέμε- η καλπάζουσα μαλακία αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που καλό είναι να μην την πιάσουμε αυτή την στιγμή...:-)))

Το 2010 λοιπόν σκοπεύω να:

Δω τι θα κάνω με τα επαγγελματικά μου... Αν κάθε περίπου 10 χρόνια, όπως το έχω υπολογίσει, αλλάζω καριέρα - από το marketing στις δημόσιες σχέσεις, από τις δημόσιες σχέσεις στις μεταφράσεις βιβλίων, από τις μεταφράσεις βιβλίων στην δημοσιογραφία και πάει λέγοντας- και με δεδομένο πως τα αισθήματα βαριεστημάρας στην τωρινή μου δουλειά είναι αμοιβαία - την έχω βαρεθεί πολύ και με έχει βαρεθεί και εκείνη ακόμα περισσότερο-ίσως η απάντηση κρύβεται στα ατελείωτα βιβλία ζαχαροπλαστικής που αράζουν στην βιβλιοθήκη μου και στα λατρεμένα μου χρωματιστά κεκάκια... Ίσως πάλι να κρύβεται και σε ιαματικά μπάνια στην Αιδηψό με άλλους συν-συνταξιούχους μια που τελευταία με ταλαιπωρεί ένας πόνος στο χέρι που η μαμά μου είπε πως μάλλον είναι ρευματική αρθρίτιδα... Ποιος ξέρει? :-))

Να δω τι θα κάνω με τα προσωπικά μου... Όχι με τον Μάνο, εκεί μια χαρά τα πάω (νομίζω δηλαδή, και ελπίζω ολόψυχα να συμμερίζεται και εκείνος την βεβαιότητα και τον ενθουσιασμό μου, και εν πάση περιπτώση, αν δεν τα συμμερίζεται να μην το μάθω τελευταία και καταιδρωμένη ως ίθισται), αλλά με την αυτογνωσία που λέω να την ξαναπιάσω μια βόλτα μια που η ζωή μου αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς - δηλαδή ο Άρις μεγάλωσε και ετοιμάζεται να την κάνει και εγώ η μαμά του είμαι στα πρόθυρα του κολπάπσους και ας κάνω την ψύχραιμη και την χαριτωμένη- και τείνω να βρεθώ home alone και να σαλτάρω μια που και αυτός ο Droopy δεν είναι καθόλου ομιλητικός τύπος... Έτσι, λέω να πιάσω από την αρχή το group therapy, πάντα με την βοήθεια του Γιάννη (Χοϊμέ) μπας και προλάβω την κρίση προτού με προλάβει εκείνη...:-)

Να κάνω δίαιτα.. Ξανά.. Και αυτή την φορά να την κρατήσω... (Talisker και Δεσποινάριον μην νομίζετε πως δεν σας βλέπω που γελάτε τρελά..) Οκ.. Το ξέρω πως αυτό δεν θα το κάνω με τίποτα αλλά το έχω για γούρι να το ανακοινώνω κάθε χρόνο... Οπότε φέτος λέω να το πάω και ένα βήμα παρακάτω και να προσθέσω και το γυμναστήριο... Να γίνω συλφίς, θεά, μοντέλα (αλλά στο κοντό της)... Και να ρίξω έξω τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό αλλά από μια άλλη κατεύθυνση.. Αυτή της Chanel..:-) Και αν δεν με πιστεύετε -για το πόσο αποφασισμένη είμαι εννοώ- πάω τώρα αμέσως να ανασύρω την δίαιτα του Γιάννη (όχι του Χοϊμέ αλλά του διαιτολόγου γαμπρού μου αυτή την φορά) για να την έχω πρόχειρη με το που θα αλλάξει η χρονιά να ξεκινήσω... Εντάξει, όχι αμέσως γιατί θέλω να πάω και για ένα afternnon tea πρώτα, και τα scones δεν είναι ακριβώς diet food αλλά αμέσως μετά... (Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, έχω εδώ και μέρες μια τεράστια λιγούρα για σουβλάκι με πίτα από το Dirty Ginger... Και μετά έχω και αυτά τα fondue της Μελισσούλας... Καλά, θα δούμε πότε...:-)))
Άσχετο αλλά ξεκαρδιστικό... Δεν έχει τρομερή πλάκα που ο Μάνος και εγώ έχουμε γαμπρό διαιτολόγο και μάλιστα από τους καλύτερους που κυκλοφορούν στην αγορά? Πλάκα για μας δηλαδή γιατί για εκείνον πρέπει να είναι κανονικός εφιάλτης...:-)))

Τέλος, για να μην θέσω μόνο άπιαστους στόχους, θα συνεχίσω να ζω την ζωή μου όπως την θέλω εγώ, ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπάω - την οικογένεια μου και τους φίλους της καρδιάς μου- και μακριά από κάθε είδους δήθεν, θα προσπαθήσω να παραμείνω για μια ακόμα χρονιά όσο πιο παιδάκι μου επιτρέπει η ηλικία μου (και η πρεσβυωπία μου και η new entry αρθρίτιδα μου), θα συνεχίσω να γελάω πολύ, να θυμώνω με πάθος (αλλά για λίγο), να ζηλεύω τον Μάνο (όσο πρέπει όμως :-)), να χαίρομαι τις στιγμές και να παλέυω για όσα εγώ θεωρώ σημαντικά.... Και θα συνεχίσω να κρατάω τις πόρτες της ζωής μου ανοιχτές για εκείνους που πρέπει και ερμητικά κλειστές για όλους τους υπόλοιπους προστατεύοντας έτσι την ηρεμία μου, την ησυχία μου και την καλή μου διάθεση... Α! Και θα συνεχίσω να είμαι εδώ φυσικά... Και ας σπάνε τα νεύρα ορισμένων ανωνύμων...:-))))

Φιλιά πολλά σε όλους και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε μια υπέροχη, τυχερή και γελαστή καινούρια χρονιά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και σε όλες τις κρίσεις...

13 comments:

Talisker said...

- ΟΧΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΕΛΩ!!
γουρλωσα μονο τα ματια και ετρεξα παρακατω να δω ποτε ξεκιναει και ποιος ειναι ο στοχος

μμ δεν ειδα τιποτα...μια αοριστη αναφορα μονο οτι ΘΑ ...

λοιπον η διαιτα ειναι ενας στοχος προσπελασιμος μπορεις μια χαρα να γινεις συλφις
και μετα να σε ψαχνουμε στα μαγαζια του Κολωνακιου
μπορω κι εγω να γινω επισης ΣΥΛΦΙς
κι οταν συναντηθουμε να παμε για εναν καφε στο Δεσποιναριον στο ελληνικο της ανακτορο
(ποσες ειναι η βασιλισσες εδω μεσα -το κερατο μου?)

και την επομενη να ανεβασουμε ποστ
"η συναξη των μπλοκοσυλφιδων..."

μμ ειναι ενα καλο κινητρο αυτο σου λεωωωωωωωωωω

(μη δινεις σημασια παντα η Δεσποινα ασκει μια επιρροη για λιγες ωρες στο μυαλο μου ..:::)))


πφ

ασε με εχω βαλει 5 κιλα μεσα στον μηνα
απο βδομαδα ξεκιναμε μαζι
και ξεκιναμε σοβαρα!!!
κατα τα αλλα και γι α το χερακι εχω να σου δωσω αριστες συμβουλες

αλλα οχι εδω στο ποστ που θα ανεβασω
-αν αξιωθω

και θα σου εχω και φωτο να δεις τι κανει ο κοσμακης για το χερακι

παω τωρα! εχω δουλειες μη με κρατας

σου ευχομαι
ολα να τα πραγματοποιησεις
ΟΛΑ !!!

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ

(σε αυτο με τις πορτες με βρισκεις εντελως συμφωνη ..εντελως ομως)

BLUEPRINTS said...

κι εδώ να παραμείνεις καλή μου, με όσους στόχους βάζεις να πραγματοποιούνται και με όλες μου τις ευχές να σε συντροφεύουν, φιλιά πολλά και μια πολύ καλή χρονιά για σένα και τους αγαπημένους σου

elekat said...

Μιά χαρά τους βρίσκω τους στόχους σου όμως!
Και μια χαρά βατούς!
Τώρα για την δίαιτα... δεν ξέρω...
Είναι αυτοί οι πειρασμοί (κεκάκια, πιτόγυρα, πατάτες τηγανητές, σαλτσούλες, ωγκρατέν κ.λ.π....) πού... τέλος πάντων ... που μας πάνε πίσω ρε συ Ευάκι...
Τι θα μας μείνει δηλαδή σαν απόλαυση πιά κι εμάς;;;

Σου εύχομαι καλή, υπέροχη, ευτυχισμένη, εποικοδομητική και SUPER δεκαετία!!!
(είδες, δεν έγραψα χρονιά, έγραψα δεκαετία, για να μη σου οω δεκαετίες!!!)

Α! Και μακρυά από τους δήθεν!!!

La Gigi said...

δεν εισαι τρομερη μανουλα ομως που ενω παραδεχεσαι πως εισαι στα προθυρα του κολαπσους δεν βαζεις τον Αρι σε καμια διαδικασια να ξανασκεφτει την αποφαση του; παντως να ξερεις οτι θα τον εχεις περισσοτερο στο σπιτι απο οτι τωρα!!
επισης, αυτο με το χερι σου να πας να το δεις γιατι τον πονο της αρθριτιδας δεν τον ξερω αλλα ξερω της τενοντιτιδας και πιστεψε με δεν θελεις να τον μαθεις.
φιλακια πολλα πολλα

δεσποιναριον said...

Τι λεει παλι αυτη απο πανω? Ειμαι ακομα πολυ ζαβλακωμενη απο την χτεσινη γιορτη αλλα αληθεια στο λεω καταλαβα το νοημα της αναρτησης σου! Θα γραψω κατι πιο ουσιαστικο το βραδυ αλλα για τωρα ηθελα να σου πω, πριν μπει ο καινουργιος χρονος παμε να τσακισουμε καναδυο τσηζμπουργκερς? Φιλια.

δεσποιναριον said...

Σιγα μην ειναι αρθριτικα, νευροπονος ειναι!

Phivos Nicolaides said...

Καλή χρονιά σε σένα και την όμορφη οικογένειά σου με υγεία και κάθε χαρά!

Anonymous said...

Νομίζω ότι το σώμα σου έχει πανικοβληθεί στην σοβαρή προοπτική συνδυασμένης δίαιτας και γυμναστικής κι έχεις ψυχωσωματική αρθρίτιδα (αν υπάρχει κάτι τέτοιο δατ ιζ...) ;^)

Φιλιά πολλά κι ειλικρινείς ευχές για σένα και τους άνδρες σου. Το '10 να ειναι το πρώτο σε μια μακρά σειρά από υπέροχα χρόνια για σας!

YO!Reeka's said...

χε χε χε την κάνει ο πιτσιρικάς και η δόλια η ελληνίς μάνα τα έχει δει όλα μαζεμένα, ε; χμ δεν σε πειράζω άλλο όμως γιατί δεν ξέρω κι εγώ τι θα λέω σε2-3 δεκαετίες.
τις ευχές μου!

DonnaBella said...

mpoumpou, s'agapame akrivws opws eisai, mia plhthwrikh, kyklothymikh roz hliaxtida gemath zwh - na'sai panta kala glyko mou, k to 2010 nanai gia sena o kalyterois sou xronos so far! :-)

Αλεπού said...

Καλή χρονιά και σε σένα με υγεία κυρίως κι ας μην τηρήσεις τίποτα απ'αυτά που έγραψες. Στο κάτω-κάτω, εσύ θέτεις τους στόχους, εσύ και τους ξε-θέτεις, ε; ;)

katrine said...

Ερμειτικά κλειστές δεν λές τίποτε!!

Αλυσίδες! Συμφωνώ απόλυτα!!

Τα δύσκολα όπως και τα χαρούμενα είναι στιγμές. Θα προσπερνάμε και δεν, μα ποτέ, δεν θα δίνουμε έμφαση, ιδιαίτερα στα πρώτα. Σνομπάρισμα κανονικό.

Ευχομαι τα καλύτερα με το καλό ο νεός ΄10 και να τον ψαρώσουμε ,ναι??

Χρόνια πολλά φιλάκια

fevis said...

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τις ευχές αλλά και για την υπέροχη παρέα που μου κρατήσατε έναν χρόνο τώρα... Φιλιά πολλά!!!