Monday, December 7, 2009

Pre Christmas...

Τα τελευταία χρόνια είναι κάτι σαν έθιμο για το σπίτι μας... Στο παλιό δοκιμάσαμε όλες τις πιθανές μορφές... Καθιστό 30 ατόμων με catering από τον Πλατή, party 60 ατόμων στο όρθιο με μπουφέ και Dj (από το El Pecado παρακαλώ, ευγενική προσφορά του φίλου μας του Άρη που δέχτηκε να δουλέψει το μαγαζί με τον αναπληρωματικό και μάλιστα μέρα Σάββατο μέσα στον Δεκέμβρη) και πάει λέγοντας... Σε όλα περάσαμε υπέροχα... Παρόλο που στα καθιστά των πολλών ατόμων γέμιιζε το σπίτι ροτόντες και σερβιτόρους και το φαγητό όσο καλό και αν ήταν δεν ήταν home made, και παρόλο που το βράδυ του πάρτυ την ώρα που εμείς χοροπηδούσαμε σαν τα κατσίκια στον ρυθμό της latin μουσικής η αστυνομία ήρθε τρεις φορές να μας κάνει παρατήρηση με αποτέλεσμα να το διαλύσουμε κατά τις 4 τα ξημερώματα για να μην καταλήξει ο Μάνος στο αυτόφωρο...



Στο τέλος πάντως, μετά από δοκιμές επί δοκιμών αποφασίσαμε πως το καλύτερο μας είναι να καλούμε τους απολύτως κολλητούς μας, μέχρι δεκατέσσερα άτομα δηλαδή, που είναι ακριβώς όσα χωράει άνετα το σπίτι μας και για όσα μπορώ να μαγειρέψω μόνη μου... Μάλιστα φέτος, στο καινούριο σπίτι, για πρώτη φορά το Pre Christmas δεν θα γίνει βράδυ αλλά μεσημέρι Κυριακής... Το τραπέζι της τραπεζαρίας θα ανοίξει για να χωράει οκτώ άτομα, θα στηθεί δίπλα ακριβώς και μια ροτόντα για άλλους έξι, θα φτιάξω και έναν μπουφέ στην βιβλιοθήκη για να σερβίρεται καθένας όταν και όσο θέλει, θα έρθει και η Όλγα να βοηθήσει και έτσι απλά, θα... κηρύξουμε και επισήμως την έναρξη των γιορτών ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπάμε...



Καθώς καταλαβαίνετε, τις μέρες που θα προηγηθούν εγώ θα τρέχω σαν τον Βέγγο... Έχω ήδη αποφασίσει το μενού που θα περιλαμβάνει γαλοπούλα με γέμιση και πατάτες στον φούρνο, μια πίτα με κιμά και πράσσο, ένα σουφλέ σπανάκι (το γνωστό, της φίλης μου της Λιάνας), δυο σαλάτες και ένα ακόμα ορεκτικό που το ψάχνω και στην συνέχεια Red Velvet Cake, μους σοκολάτα, Lemon Pie και φυσικά Christmas Cupcakes μια που, όπως το έχω στο μυαλό μου το πρόγραμμα, θα ξεκινήσουμε μεσημέρι και θα βραδιάσουμε οπότε θα πιούμε και καφεδάκι στο ενδιάμεσο, και ποτά στο τέλος... Αυτό σημαίνει πως μερικές μέρες νωριτερα θα πρέπει να κάνω απόβαση στον Θανόπουλο και αμέσως μετά θα πρέπει να ξεκινήσω προετοιμασία και μαγείρεμα... Και πως πριν από όλα αυτά θα πρέπει να ανέβουν οι εφεδρικές καρέκλες από την αποθήκη, να κατεβάσουμε τα φουστανάκια τους από το πατάρι όπου τα έχουμε χωμένα για να σιδερωθούν, να γιαλιστούν τα ασημικά που έχουν γίνει μαύρα σαν της οικογένειας Adams, να πλυθούν τα κρύσταλλα για να λάμψουν, και στην συνέχεια να βρω διακοσμητικά για τα τραπέζια, γιορταστικές χαρτοπετσέτες, κεριά, αναμνηστικά δωράκια για τους καλεσμένους, να αγοράσω φρέσκα λουλούδια, να θυμίσω (πολλές φορές) στον Μάνο να ασχοληθεί με τα κρασιά και τα αναψυκτικά και να πείσω τον Άρι να πάρει τον Droopy και να πάνε να αράξουν σε κανένα φίλο του γιατί αλλιώς, με τόσο κόσμο στο σπίτι και τόσα φαγητά το βλέπω το σκυλί μας να παθαίνει εγκεφαλικό από το excitment... :-) Α, και να παραγγείλω μελομακάρονα και κουραμπιέδες....
Pas mal, έτσι? Αν ξεκινήσω να τρέχω από τώρα, μπορεί να καταφέρω να προλάβω μέχρι την Πρωτοχρονιά...:-) Βέβαια σιγά μην παραπονεθώ... Τρελαίνομαι για όλα αυτά, παρόλη την κούραση που θα τραβήξω... Άλλωστε, μετά, θα έχουμε και άλλα τραπέζια.. Για τις μαμάδες μας και την αδερφή μου με την οικογένεια της, για κάποιους φίλους που θα είναι εδώ στις γιορτές... Καλά να είμαστε και κέφι να έχουμε γιατί για μένα αυτή είναι η χαρά αυτών των ημερών... Να είναι το σπίτι στολισμένο, γεμάτο μυρωδιές από αναμμένα κεριά και λιχουδιές που ψήνονται στον φούρνο και ακόμα πιο γεμάτο από γέλια, μουσική και αγαπημένους ανθρώπους... Και το κυριότερο, το βράδυ, όταν πέφτω να κοιμηθώ να είμαστε όλοι εδώ, γεροί και αγαπημένοι... Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να ξεπεράσω χίλιες κρίσεις...Και δυο χιλιάδες μην σας πω...:-))))

Υ.Γ. Οι συνταγές θα ακολουθήσουν μαζί με φωτογραφίε.. Προς το παρόν στολίζω το ποστ με φωτογραφίες από χριστουγεννιάτικα table settings για να παίρνουμε ιδέες... Φιλιά πολλά!!!

14 comments:

Anonymous said...

καλησπερα Ευη.
Συμπτωματικα, μολις χθες εκανα τραπεζι καθηστό, σπιτι μου, για την γιορτη του αντρα μου.
Πρωτη φορα καταφεραμε να ανοιξουμε το τραπεζι με όλα του τα φύλλα,
και το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακό.
3,80 και καθησαμε 18 μεγαλοι,
και τα παιδια σε αλλο χωρο (στο υπογειο,δεν ειναι και τοσο ασχημα όσο ακουγεται).
Το εκανα και γω μεσημερι, και ηταν καλη επιλογή, αν και μεχρι τις 11,
που εφυγαν οι τελευταιοι, ψοφησα στην κουραση,αλλα και μενα μ'αρεσει!!!!!
καλη οργανωση λοιπον, μοιρασε τα ψωνια σε δόσεις, στρωσε τα τραπεζια απο την προηγουμενη,
και καλα να περασετε!!

La Gigi said...

ολα αυτα πρεπει να γινουν μεχρι αυτο το Σαββατο? ρε φιλη...εισαι σουπερ ηρωας :)
με ολες τις περιγραφες με κανεις να θελω να ερθει η Παρασκευη αυριο και εχω μπροστα μου μια βδομαδα απιστευτης τρελλας!
φιλακια και κουραγιο

δεσποιναριον said...

Παντα μα παντα αισθανομαι καλυτερα οταν διαβαζω τετοια και καταλαβαινω γιατι καμια φορα μου το λενε αλλοι. Σημερα θελω να σε ευχαριστησω που εισαι τοοσο γλυκο πλασμα και να αρχισω παραυτα τα σχολια περι τραπεζιων!!! Δεκατεσσερα ατομα ειναι μια χαρα αριθμος, αλλα εχω παρατηρησει οτι ειτε 6 ατομα ειναι ειτε 16 η ιδια βαβουρα θα γινει στο σπιτι. Επομενως ελατε ολοι οι φιλοι να περασουμε ομορφα! Σκεφτομαι για τις 2 Γεναρη να μαζεψω τους φιλους γιατι πριν δεν προλαβαινω, βλεπεις αργησα..και μου κλεψαν τις ημερομηνιες!! Βεβαια εχω τα Χριστουγεννα και αλλο ενα στις 29 να πορευομαι αλλα με λιγωτερα απο 8 ατομα και τα δυο. Λοιπον να σου πω τι εκανα για τα δωρακια διπλωμενα στις πετσετες. Πηγα στο Occitane en Provence και πηρα αρωματικα κερακια και σαπουνακια τυλιγμενα σε ομορφα αμπαλαζ και τωρα ψαχνω για κατι ακομα αλλα θα καταληξω μαλλον σε ενα κλωναρακι ου απο το δενδρο μου. Το χιονι μας με εκανε να κλειστω και να φιαξω λιστες. Ευχομαι λοιπον Ευη μου καλες προετοιμασιες γιατι αυτες ειναι η πιο μεγαλη χαρα. Να ετοιμαζεις κατι για να το μοιραστεις με αλλους. Κι εσυ εισαι μανακι σε αυτα! Σε φιλω πολυ και στα δυο σου μαγουλακια. ΟΚ δωσε κι ενα στο Μανο να πορευεται!

DonnaBella said...

εκ μερους του Droopy, διαμαρτυρομαι! μα να το εξορισεις το ανθρωποσκυλο χριστουγεννιατικο? ελπιζω τουλαχιστον να τον αποζημιωσεις με extra gourmet τυρια που του αρεσουν! :-)

Ra Ma said...

Και από τον Βαγγέλη πότε θα περάσεις???? :))

Υπέροχες οι βραδυές με λίγους και καλούς φίλους.

Καλημέρα!!!

elekat said...

Α τέλεια!!!
Περιμένουμε τις συνταγές και photos από το art de la table!!!

Anonymous said...

Για μένα το πιο συναρπαστικό σε τέτοια τραπέζια είναι πάντα ο πυρετός της προετοιμασίας. Φέτος θα είμαστε στο σπίτι της Θεσσαλονίκης λίγοι και καλοί. Ποιος ξέρει πού θα βρισκόμαστε του χρόνου. Εύχομαι επιτυχία, αγάπη, υγεία και πάντα ένα πλατύ χαμόγελο, αυτό το ζεστό το δικό σου

Υγ. Τη συνταγή σου θα τη δοκιμάσω αυτή την εβδομάδα και αν πετύχει, τότε όλα τα χριστούγεννα θα την περάσουμε με τα cupcakes σου.

wintersea said...

Ωραιότατα!! Όσο πιο κουραστικό ακούγεται, τόσο πιο απολαυστικό θα είναι στο τέλος..

Το αρ ντε λα ταμπλ να δούμε οπωσδήποτε!!

Φιλιά :))

Katerina ante portas said...

Καλή επιτυχία, θα ¨"σκίσει" σίγουρα!
Μου αρέσει αυτές τις μέρες να ανοίγει το σπίτι, σε αγαπημένους και κολλητούς. Είναι πιο όμορφα!

Anonymous said...

Εγώ θα κάθομαι στο τραπέζι των παιδιών με τα γαριδακια και τα πιτσινια φτιαγμένα ειδικά για την Ημερα από τον Βογκεριχτεν; Θελω και αρκουδοοοοο :-)))

alienlover said...

Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα φαν των Χριστουγέννων, ίσως γιατί μονίμως είχα και έχω κάτι να διαβάζω στις γιορτές (και δεν είναι Λογοτεχνία :ρ). Αλλά όταν διαβάζω τέτοια ποστς, μα την αλήθεια μου, ζηλέυω. Θα 'θελα κι εγώ ξέγνοιαστες διακοπές, τραπέζια, μπουφέδες και τα σχετικά και φυσικά ένα τρελό πάρτυ πριν ή μέτα!
Αντ'αυτού ήδη περνάω και θα περνάω για πάρα πολύ καιρό αγκαλιά με πολλάάά βιβλία Ιατρικής, τόνους χαρτομάνι, μελάνια στις μπλούζες μου και ένα λάπτοπ που κινδυνεύει από ώρα σε ώρα να φύγει από το παράθυρο (και ξέρω ότι το μόνο που το γλιτώνει είναι ότι κατάγεται από ένα αγαπημένο φρούτο :ρ). Αλλά εντάξει, δεν παραπονιέμαι, τουλάχιστον όχι πολύ!
Να περάσετε τέλεια, να 'χετε καλές γιορτές, να φάτε και να πιείτε με μέτρο, και να 'στε πάντα αγαπημένοι.
Μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές εγώ θα προσπαθήσω να μη σας διαβάσω γιατί θα βάλω τα κλάμματα, οπότε, σας αφήνω με τραγουδάκι εορταστικό, να σας κρατήσει στο μουντ των γιορτών:

http://www.youtube.com/watch?v=5Yw3ZWnyAb0

φιλιά πολλά! Μαίρη Κρήσμας!

Anonymous said...

εγω θελω τον αρκούδο αν δεν με καταλαβες ,γιατι βγηκα ανωνυμος.

fevis said...

ανώνυμη@ 3,80 τραπέζι ε? Σούπερ μου ακούγεται αν εξαιρέσεις πως στο δικό μας σπίτι θα έπρεπε το μισό να το βγάλουμε στην βεράντα..:-))Θα ακολουθήσω τις συμβουλές για την οργάνωση οπωσδήποτε... Φιλιά!!!

melissoula@ Είμαι, είμαι...:-) Κουράγιο και σε σένα και see you soon...:-)))XXX

δεσποινάριον@ Φιλενάδα μου τέτοια μου γράφεις και με κάνεις να κοκκινίζω..:-)Το 14 πάντως είναι νούμερο τελικό για μας γιατί για παραπάνω δεν έχουμε ούτε σερβίτσια, ούτε καρέκλες...:-)Για το χιόνι δεν συζητώ... Ζηλεύω τρελλά!!!! Φιλάκια...

DonnaBella@ Ο Droopy θα πάει δυο μέρες διακοπές στην πανσιόν αλλά όταν επιστρέψει με το καλό θα του έχω ολόκληρο μπουφέ από λιχουδιές μόνο για πάρτη του...:-)))

Radio Marconi@ Την Παρασκευή Μαρκονάκι μου.. Όλα τα χούγια μας τα έχεις μάθει πια...:-))) Φιλάκια...

lena@ Εννοείται πως θα τις ανεβάσω... Φιλιά...

Dora tsirka@ Του χρόνου εύχομαι να είστε στην Αθήνα για να σας δούμε κι όλας... περιμένω νέα με ανυπομονησιά για την συνταγή... Φιλάκια...

wintersea@ Κουραστικό αλλά αξίζει την ταλαιπωρία φίλη... Φιλιά πολλά..

Katerina ante Portas@ Ευχαριστώ πολύ!! Και εγώ, για τέτοιες στιγμές ζω... ΧΧΧ

Ανώνυμος@ Ποιός είστε εσείς καλέ? :-)))

allienlover@ Έτσι όμως θα γίνεις κάποτε μια διάσημη γιατρός να έχουμε και εμείς να λέμε πως σε ξέρουμε...:-))Υπομονή λοιπόν γιατί είναι ιερός ο σκοπός και εύχομαι υγεία, χαμόγελο και ... καλούς βαθμούς...:-))) Φιλιά πολλά...

fevis said...

Ανώνυμος@ Πειράζει που πάλι δεν κατάλαβα? Είπαμε... Θα μπορούσα να είμαι και φυσική ξανθιά...:-)