Thursday, December 10, 2009

Προετοιμασία και λίγο shopping....

Εχτές το βράδυ γύρω στις 3 με ξύπνησε η καταιγίδα... Δεν έχω δει ακόμα ειδήσεις αλλά έγινε κανονικός χαμός... Μιλάμε για νερό που έπεφτε με το βυτίο και ευτυχώς ο Άρις είχε επιστρέψει κανένα μισάωρο πριν γιατί αλλιώς θα είχα βάλει σίγουρα γαλότσες και νιτσεράδα και θα είχα βγει σαν την τρελή στους δρόμους για να τον φέρω σπίτι....:-) Έτσι, όταν ξύπνησα σήμερα και είδα την πρωινή μουντάδα και το κρύο πολύ το χάρηκα... Παρόλο που το πρόγραμμα μου είχε σούπερ μάρκετ τεράστιο (η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει τις σακούλες που ανέβασα με την πρώτη βόλτα γιατί μετά έκανα άλλες τρεις αλλά από την κούραση που μυαλό για φωτογραφίες), μου άρεσε η ιδέα του να έρθει επιτέλους ο χειμώνας και από εδώ...



Άλλωστε, μας το ανακαίνωσαν και από τα δελτία ειδήσεων περιχαρείς οι μετεωρολόγοι... Πως ο χειμώνας είναι προ των πυλών... Τώρα βέβαια έξω έχει μια λιακάδα τεράστια, και υποψιάζομαι πως ο χειμώνας μάλλον άλλαξε γνώμη και πήγε αλλού γιατί τι άλλη εξήγηση να δώσω πια? Η μόνη που θα χαρεί με το γεγονός είναι η φιλενάδα μου η Γεωργία που έρχεται και ονειρεύεται ήλιους και καφέδες έξω αλλά αυτή δεν πιάνεται γιατί ζει μέσα στα χιόνια και έτσι μπορεί μια χαρά να μας το παίζει υπεράνω...:-)

Τέλος πάντων, με γαλότσες για παν ενδέχομενο και με λιακάδα λοιπόν, πήγα και σήκωσα όλον τον Θανόπουλο για το περίφημο Pre Christmas μας το πρωί, και μετά κουβάλησα και τις σακούλες ολομόναχη σαν καλή μουλάρα - τέσσερις βόλτες από το αυτοκίνητο μέχρι το ασανσέρ και άλλες τόσες από το ασανσέρ μέχρι το σπίτι, την έκανα την γυμναστική της εβδομάδας και με το παραπάνω... Στο ενδιάμεσο όμως πρόλαβα και έκανα και λίγο shopping... Πέρασα από την φιλενάδα μου την Μάρθα και πήρα αυτή την υπέροχη τουρτιέρα που μέσα της κρύβει ένα πεντανόστιμο panetone (και την οποία θα χρησιμοποιήσω την Κυριακή για να παρουσιάσω το Red Velvet Cake μου)



και αυτή την κούπα- γόβα για να πίνω τον πρωινό μου καφέ που την έχουν συσκευασμένη με δυο κουταλάκια σοκολάτας και ένα κουτί σοκολατάκια για την λιγούρα...:-)



Μην μου πείτε πως δεν είναι και τα δύο υπέροχες ιδέες για δώρα τώρα τις γιορτές? Εγώ για να πως την αλήθεια, χτύπησα άλλες τρεις κούπες για τις κολλητές μου προτού εξαφανιστούν γιατί το έχουν αυτό τα πράγματα της Μάρθας... Αν δεν τα πάρεις την ώρα που τα βλέπεις μετά είναι αργά... Αφήστε που κάνει και τα πιο φιν φον αμπαλάζ της πόλης.... Αυτά τα ολίγα σήμερα, και σας φιλώ γλυκά γιατί με περιμένουν δουλειές με φούντες... Τα υπόλοιπα από Δευτέρα με φωτογραφίες από το Pre Christmas και φυσικά, συνταγές...

Υ.Γ. Το site της Μάρθας δεν είναι απολύτως ενημερωμένο.. Έχει και ένα μαγαζί στο Κολωνάκι στην Πατριάρχου Ιωακείμ 58 για όποιον ενδιαφέρεται...

12 comments:

DonnaBella said...

1. καλα βρε χαζομαμα, ακομα και τη βροχη, μεγαλωσε βρε το παλικαρι σου!
2. εισαι υπερπαραγωγη οπως παντα. μου εφτιαξες το κεφι! θελω ενα κομματι απο το καιηκ!
3. :-* & thanks for the call!

Tali said...

χωρις πλακα

ΘΕΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΙΕΡΑ Τ Ω Ρ Α!

χχχχχχχχχχχχχχ

την ωρα που σου γραφω παντως κι εδω γινεται Ο ΧΑ ΜΟΣ

και η αισθηση οτι ολοι οι δικοι μου ειναι σπιτι μαζεμενοι και ασφαλεις μεσα στη ζεστουλα με χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα
ενω λυσομαναει εξω,
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!!

αυτες ειναι οι μικρες πραγματικες στιγμες ευτυχιας!:)Ευη μου και τις ξερεις
γι αυτο σε χαιρομαι !

φιλια πολλα!

La Gigi said...

ετσι και βγω απο το Βαγγελη το Σαββατο και μου πεσει ο ουρανος στο κεφαλι θα ξαναρθω τον Ιουλιο και θα παω κατευθειαν στο νησακι, το λεω καθαρα :)
και μη κοιτας που γελαω, δεν αστειευομαι καθολου!!
εδω απο την αλλη, μας κατσικωθηκε ενα συννεφο που εχει καλυψει ολη τη λιμνη και τα βουνα και εδω κατω χαζοριχνει βροχη αλλα εκει πανω χοντροριχνει χιονι. κανει κρυο αλλα θα παω στο παρτυ :)))
φιλακια και καλες προετοιμασιες

wintersea said...

Η τουρτιέρα είναι όλα τα λεφτά, πάει και τελείωσε!!

Πήγα δυο μέρες μετά τη γιορτή μου στη Μάρθα, για να πάρω σοκολατάκια να κεράσω σε μια συνάντηση που είχαμε στη δουλειά, και τρελάθηκα!...

Και φαντάζομαι δεν είχε βάλει τα χριστουγεννιάτικα, ε???

'Αντε φιλιά και καλή δύναμη :))
(όλα θα είναι τέλεια!!!)

elekat said...

Η τουρτιέρα είναι πολύ super!
Και θα παρουσιάζεις ωραία το κέικ αλλά και ότι μείνει για 2-3 μέρες θα είναι προφυλαγμένο μιά χαρά!
Καλές ετοιμασίες Ευάκια και να περάσετε τέλεια!

δεσποιναριον said...

Ααα!! ξεσηκωσες το Θανοπουλο λεμε! Ωραια η τουρτιερα και πολυ φιν φον, αλλα εμενα το ματι μου επεσε στο ποτηρακι του καφε! Πολυ χαριτωμενο! Πολλα φιλακια σου στελνω απο το χριστουγενιατικο Σαν Φρανσισκο!

φάβα said...

αυτο το ποστ ειναι πολυ Φεβις!! Μαρεσει πολυυυυυυυυυυυ!!! σλουρπ για ολα :)))

ΑΧΤΙΔΑ said...

Πω..πω! υπέροχο δωράκι! Προπάντων η τουρτιέρα δεν λέγεται, κι εγώ αυτές τις μέρες λέω να πάω να αγοράσω ένα όμορφο πορσελάνινο γιορταστικό σκεύος για να βάζω τα μπισκότα των Χριστουγέννων και εν γένει μικρά γλυκάκια που φτιάχνω.Φιλάκια κορίτσι μου !

Valisia said...

Kάνεις σπουδαίο έργο..με το να μας ενημερώνεις.It saves us time...and money!

STELIOS PENTARVANIS said...

άπαιχτο ήταν το red velvet cake ,έκατσα και με τους "μεγάλους" και συζητήσαμε πολλά και ενδιαφέροντα "μεγαλίστικά" θέματα .εντάξει λίγο χάλασα την δίαιτα αλλά γιορτές είναι:-)

Anonymous said...

Μεγάλη επιτυχία τελικά τα cupcakes!

fevis said...

DonnaBella@ Κοροϊδευε φίλη μου, δεν πειράζει... ¨οπως έλεγε και η μαμά μου, κάποτε θα έρθεις στην θέση μου και θα καταλάβεις τι εστί βερύκοκο...:-)))))

Talisker@ Να πας στην Μάρθα να την πάρεις παιδί μου... Άντε, να κάνουμε κατανάλωση στην φιλενάδα μου...:-)))Φιλάκια πολλά...

melissoula@ Όπως είδες φιλενάδα μου μια χαρά σου συμπεριφέρθηκε ο καιρός... Δεν πιστεύω να έχεις παράπονο... Και το μαλλί ήταν όντως σούπερ...:-))

wintersea@ Στην Μάρθα αδερφές μου, στην Μάρθα!!!Όχι που είναι η κολλητή μου αλλά έχει φοβερά πράγματα... Φιλιά πολλά και από μένα και ελπίζω να τα πούμε φέτος...:-))

lena@ Γλυτώνουν τα γλυκά από τα δόντια του Droopy έτσι και αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα...:-) Φιλιά!!!!

δεσποινάριον@ Φιλενάδα μου η κούπα σου είναι ήδη στα χέρια μου και μένει να επιστρέψεις στο σπιτάκι σου με το καλό για να μου δώσεις διεύθυνση να στην στείλω...:-)))

φάβα@ Φιλιά πολλά νιόπαντρη φίλη...:-))

αχτίδα@ Φιλιά πολλά και από μένα και να ξέρεις πως σε έχω πολύ στο μυαλό μου αυτόν τον καιρό...:-))

Valisia@ Είδες βρε? Πολύ χαίρομαι που το αναγωνρίζετε...:-))) Φιλιά

the wrong man@ Ποιους μεγάλους? Εγώ δεν είδα κανέναν..:-))))

Δώρα Τσίρκα@ Αλήθεια? Πολύ χαίρομαι!!!!