Monday, July 8, 2013

Η εβδομάδα που μας πέρασε...

Η ιδέα είναι δανεισμένη από την LLG - να τα λέμε κι αυτά- αλλά είναι ένας ωραίος τρόπος για να μαζεύω μια φορά την εβδομάδα τις εμπειρίες της προηγούμενης.. Και για να συμπληρώνω επαρκώς αυτό το blog που σε ένα μεγάλο μέρος του, θα παραμένει πάντα ΚΑΙ ένα διαδικτυακό ημερολόγιο.. 


Μετά το Hendrick's event του The Food and Leisure Guide λοιπόν, για το οποίο σας έγραψα εκτενώς και με ενθουσιασμό μεγάλο, η Τετάρτη με βρήκε να προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου μια που το ξενύχτι σε συνδυασμό με τα άφθονα cocktails είναι κάτι που στην ηλικία μου μπορεί να με βγάλει πια knock out. Παρόλα αυτά, κατάφερα να πιω έναν απογευματινό καφέ στο Gaspar με την φίλη μου την Λένα.. Ο αγαπήμένος chef patissier Διονύσης Αλέρτας μας έστειλε όπως πάντα ένα γλυκό treat- αυτή την φορά ήταν μακαρόν γεμισμένα με τριών ειδών παγωτό πάνω σε βάσεις από μπισκότο- to die for..



Στην συνέχεια σύρθηκα μέχρι το σπίτι όπου έριξα σε ένα ταψί κομμάτια από χοιρινό κρέας που τα είχα αφήσει να μαριναριστούν για μια μέρα μέσα σε πιπεριές και πράσσο ψιλοκομμένο, πρόσθεσα πατάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο βούτυρο για την νοστιμιά και νερό να τα σκεπάζει όλα, τα έψησα για κανένα δίωρο και όταν έγιναν, έριξα από πάνω κομμάτια τυρί, το άφησα να λιώσει και το σερβίρισα... Το τέλειο - και πανεύκολο comfort food για μια βραδιά στο σπίτι και δύο επεισόδια House of Cards - με τον λατρεμένο Kevin Spacey of course - προτού πέσω ξερή για ύπνο.



Η Πέμπτη ήταν μια δύσκολη μέρα, μάλλον φταίνε τα φεγγάρια τι να πω γιατί είχαν κι άλλοι κρούσματα παρεξηγήσεων και καυγάδων, και κατέληξα να πέσω για ύπνο αργά το βράδυ με μάτια τούπμπανο από το κλάμμα αλλά έχοντας προλάβει να λύσω την παρεξήγηση στο ξεκίνημα..
Η Παρασκευή ξημέρωσε πολύ καλύτερα και το πρωινό κύλησε με διάφορα ταπεινά πλην όμως απαραίτητα - super market, καθαριστήριο, φαρμακείο και τέτοια εμπριμέ- αλλά και έναν ακόμα απογευματινό καφέ με την φίλη για να μην ξεχνιόμαστε.. Το βράδυ ήμασταν καλεσμένοι στο Cash-Oozora για sushi στον κήπο - που είναι ένας από τους ωραιότερους της Κηφισιάς- με μπόλικα cocktails, με αγαπημένη παρέα και με μια έκπληξη που με έκανε να χαζογελάω ευτυχισμένη για ώρες μετά.. Ενας παλιός και αγαπημένος φίλος έκανε θεαματικό come back και εκεί και την επόμενη μέρα στο Gaspar, και τελικά με τους ανθρώπους που αγαπάμε δεν χρειάζονται πολλά... Ακόμα κι όταν κάτι χάσουμε στην πορεία - γιατί γίνονται κι αυτά- το ξαναπιάνουμε μια χαρά όταν έρθει η ώρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα..



Το Σάββατο μετά τον γνωστό καφέ - ο Πάνος μου κάνει πλάκα πως το Gaspar πρέπει να το λέω γραφείο μου πια- γύρισα σπίτι για να ασχοληθώ λίγο με τα μέηλ και με μια δουλειά που στήνουμε στο αγαπημένο Λονδινάκι και την παραμέλησα μέσα στην εβδομάδα, και το βράδυ το πρόγραμμα είχε θερινό σινεμά - το πρώτο της σεζόν- και μετά tex-mex food στο αγαπημένο Santa Fe στο Χαλάνδρι. Το έργο ήταν ότι έπρεπε για καλοκαιρινό βράδυ - είδαμε τον Γάμο της Χρονιάς στον Δημοτικό Κινηματογράφο Μίμης Φωτόπουλος-  και η παρέα η πιο κοντινή και αγαπημένη μας.. Και τόσο γελάσαμε και είπαμε διάφορα τρελά την ώρα του φαγητού, που ξέχασα να φωτογραφίσω τα υπέροχα nachos με chilli που ήταν sooooo yummy. 


Όσο για την Κυριακή, όταν δεν έχουμε κάτι πάρα πολύ επείγον ή ξεσηκωτικό και είμαστε Αθήνα, προτιμώ να την περνάω σπίτι.. Χουζουρεύοντας όλη μέρα παρέα με τον Droopy - που συχνά προσπαθεί να με βοηθήσει και στο γράψιμο- διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική, χαζολογώντας στα social media και βέβαια, μαγειρεύοντας for dinner.. 


Αυτή την φορά το μενού είχε κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.. Και το καινούριο επεισόδιο Σουλεϊμαν, για να μην χάνουμε τον ειρμό μας.. 


Αυτά... Φιλιά και καλή μας - και ενδιαφέρουσα, και ήρεμη εί δυνατόν- εβδομάδα.. 

No comments: