Monday, May 25, 2009

Deja Vu...


Η άμμος καίει... Τα πόδια μου τσουρουφλίζονται μέχρι να διασχίσω το λιγότερο από ένα μέτρο που με χωρίζει από την θάλασσα... Το νερό είναι γαλάζιο, διάφανο και δροσερό... Ανατριχιάζω... Κάνω μερικά βήματα ακόμα και το νοιώθω να αγκαλιάζει τα πόδια μου... Βουτάω.... Το κεφάλι μου τυλίγεται από δροσιά... Ανακούφιση... Βγαίνω στην επιφάνεια, παίρνω βαθιά ανάσα, ξαναβουτάω... Κολυμπάω κάτω από την επιφάνεια, γρήγορα, μέχρι να νιώσω τα πνευμόνια μου να καίνε... Ξαναβγαίνω και ρουφάω τον αέρα απολαυστικά... Η ακτή έχει απομακρυνθεί αρκετά... Γύρω μου το απέραντο γαλάζιο διακόπτεται από σκάφη, μικρά και μεγαλύτερα αλλά το αποτέλεσμα παραμένει... Απόλαυση... Γυρίζω ανάσκελα και αφήνω το κορμί μου να επιπλεύσει... Κλείνω τα μάτια, τα αυτιά μου είναι μέσα στο νερό, οι ήχοι γίνονται απαλά μουρμουρητά και ο ήλιος πίσω από τα κλειστά μου βλέφαρα χρυσίζει το μυαλό μου... Για λίγα λεπτά νοιώθω να χάνω την επαφή μου με τον κόσμο... Και να την κερδίζω με τον εαυτό μου... Ανοίγω τα μάτια , το ρεύμα με έχει παρασύρει προς τα έξω... Δίπλα μου δυο παιδάκια με ένα στρώμα, ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο μέσα στο νερό , μια κυρία με ένα ψάθινο καπέλο που κάνει την πρωινή , θαλάσσια, γυμναστική της... Κολυμπάω νωχελικά προς τα έξω και λίγο πριν τα πόδια μου πατήσουν κάτω κάνω μια τελευταία βουτιά... Τινάζω τα μαλλιά μου και βγαίνω ... Η άμμος κολλάει στα βρεμμένα μου πόδια και οι κρύσταλλοι που σχηματίζει το νερό πάνω στο δέρμα μου λειτουργούν σαν πρίσματα και βοηθάνε το μαύρισμα μου... Ξαπλώνω στην ροζ πετσέτα μου και αφήνομαι στο χάδι του ήλιου... Σε λίγο, μόλις με κάψει αρκετά, τα βήματα μου θα με οδηγήσουν πίσω στο νερό... Ξανά και ξανά...

Υ.Γ. Το κείμενο είναι παλιό... Το είχα γράψει στις 27 Ιουνίου του 2007 από το νησί και είχε δημοσιευθεί στο παλιό μου blog "Μέρες και νύχτες στην πόλη του Ποτέ- Ποτέ"... Όμως αντανακλά απολύτως το mood των ημερών... Νοιώθω μια τεράστια λαχτάρα να βουτήξω το κεφάλι μου στην θάλασσα... Και μια που η παραλία της Ψαρούς (από όπου και η φωτογραφία που χρονολογείται επίσης το 2007) είναι προς το παρόν άπιαστο όνειρο, θα βολευτώ με την πισίνα της Κινέτας ή με τα -ελπίζω καθαρά- νερά του Αστέρα, ελπίζω το συντομότερο... Μέχρι τότε όμως, θα ονειρεύομαι το απόλυτο... Που είναι τα πρώτα μπάνια στο νησάκι, που φέτος τα έχασα οριστικά αλλά ελπίζω από του χρόνου να τα ξαναβρώ γιατί είναι η μεγαλύτερη από τις απώλειες της φετινής χρονιάς... Φιλιά σε όλους, καλή εβδομάδα και σε όσους τα έχετε ξεκινήσει ήδη, καλά μπάνια!!

13 comments:

φάβα said...

Γιατι τα εχασες οριστικα μπειμπι?

La Gigi said...

Aaaaaax to eixa megalh anagkh ena toso drosistiko post!!!
Filia polla polla

δεσποιναριον said...

Του νησιου τα μπανακια θα τα ξαναβρεις σιγουρα. Εισαι ανθρωπος που βρισκει τροπους να χαιρεται εκει που ειναι και με οτι εχει. Οταν κατι ειναι κομματι της ζωης μας ειναι παντα εκει. Επισης εισαι ανθρωπος που δε το βαζει κατω οποτε δεν σε φοβαμαι. Φιλακια.

Tali said...

τωρα εγω θελω να μαθω γιατι δεν θα οας στο σπιτι στη Μυκονο αλλα θα μου τα πεις αλλιως

οπως και να χει σου ευχομαι να βρεθεις το συντομοτερο στο μερος που αγαπας

καθε επιστριφη σε αγαπημενη γη ειναι μια λυτρωση μικρη!

ΦΟΥΛΗ said...

Θα κάνω εγώ, από το απέναντι νησί,πολλές βουτιές και για σένα......................
Καλό απόγευμα πάω θάλασσα.!!!!!

Valisia said...

Προσπαθώ να βρω την σύνδεση με την μαγειρική ή έστω την κηπουρική αλλά ο νους μου πάει μόνο στα κοκτέιλ που θα πίνεις κάτω από τον ελληνικό ήλιο και παραδίπλα στο βαθύ απέραντο γαλάζιο.

Να λοιπόν μια δροσιστική ιδέα:Μια συνταγή για καλοκαιρινό κοκτέιλ!

Ra Ma said...

Δελφίνι μου εσύ!!!!!!
Δροσιτικές καλημέρες!!!

Τουρνέ στα νησιά said...

αχ κοπελιά και εγώ το έχασα αυτό το νησί (τον χειμώνα με τα πανηγύρια μου άρεσε εξίσου) 2 χρόνια από τα πιο ωραία της ζωής μου.

koptoraptou said...

Το τριήμερο των εκλογών θα κάνω το πρώτο μου μπάνιο! Αυτό σου λέω μόνο!
Καλησπέρες!

katrine said...

Σε όποια παραλία και να ακουμπίσεις τη ροζ πετσετούλα, μια μικρή "Ψαρρού" είμαι σίγουρη πως θα δημιουργήσεις!!

Το χεις!!!

Φιλί καλημέρας

ΠΑΥΛΟΣ said...

Με την φωτογραφία και μόνο μου έφτιαξε η διάθεση!
Φιλιά!!!

FoodJunkie said...

Πάντως και οι κοντινές παραλίες έχουν τη χάρη τους αρκει να έχιε κι εσύ διάθεση! Καλο καλοκαίρι από αυριο!

fevis said...

φάβα@ Γιατί τα πρώτα μπάνια στο νησάκι, και τα καλύτερα, τα έκανα από τα μέσα Μαίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου.. Και φέτος, δεν προβλέπεται να είμαι εκεί την συγκεκριμένη περίοδο... :-(

melissoula@ Το ξέρω αγαπημένη μου... Όμως έχουμε πολλές βουτιές μπροστά μας προσεχώς... Έστω και με ειδική ορθοπεδική σακούλα για τον γύψο...:-))))

δεσποινάριον@ Σιγά μην το βάλω κάτω.. Ανακαλύπτω ξανά την καλοκαιρινή πόλη και περνάω υπέροχα!!! Και φέτος θα δω και ένα σωρό καινούρια μέρη μια που, από την εβδομάδα που έρχεται και για ενάμιση περίπου μήνα, κάθε σαββατοκύριακο θα είμαι και αλλού...:-)))

talisker@ Το σπίτι στην Μύκονο τα αφήσαμε γι' αυτό δεν θα πάμε.. Όμως, από του χρόνου θα είμαστε πάλι εκεί, και μάλιστα σε δικό μας σπίτι οπότε, μια χρονιά είναι, θα περάσει...:-))

Φούλη@ Ναι κάνεις.. Όχι μία όμως, πολλές...:-)
υ.γ. Ζηλεύω!!!!

Valisia@ Δεν υπάρχει σύνδεση είπαμε... Καλοκαίρι μπήκε, με χτύπησε η ζέστη στο (ξανθό) κεφάλι...:-))

radio marconi@ Μάλλον φάλαινα θα έλεγα.. Τουλάχιστον είναι και τα δύο θηλαστικά.. Νομίζω...:-)

τουρνέ στα νησιά@ Εγώ πάλι έχω περάσει πολλά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου εκεί και ελπίζω πως θα περάσω και πολλά, πολλά ακόμη.. Καλωσήρθατε...:-)

koptoraptou@ και εγώ το τριήμερο των εκλογών θα κάνω το πρώτο μου μπάνιο..Όπως και άλλοι πολλοί άλλοι άλλωστε από ότι έχω καταλάβει...:-)

katrine@ Το ΄χω το 'χω πράγματι.. Άλλωστε, η αλήθεια να λέγεται, η ομπρέλα μου με περιμένει όσο και να καθυστερήσω να κατέβω στο νησί.. Ας είναι καλά ο αγαπημένος μου ο Ζαννής που με προσέχει σαν τα μάτια του...:-)

Παύλος@ Πολλά, πολλά φιλιά και από μένα...:-))

Foodjunkie@ Καλό μας καλοκαίρι... Όσο για τις κοντινές παραλίες, καθόλου δεν αμφιβάλλω... Και έχω βάλει στο πρόγραμμα να εκδράμω στις περισσότερες άμεσα...:-)))