Saturday, May 15, 2010

Η αξία της εικόνας...


Μου συνέβη προχτές και σας το περιγράφω όπως έγινε... Έχω τελειώσει μόλις από την Τέτα και πάω στην Eurobank να πάρω χρήματα από το μηχάνημα.. Παρκάρω έξω από το εμπορικό κέντρο απέναντι και τελειώνοντας, θυμάμαι πως έχω δει ένα καινούριο μαγαζί που έχει ανοίξει λίγο καιρό τώρα, μικρό και ροζ και με πολύ όμορφα πράγματα και αποφασίζω να πάω να ρίξω μια ματιά.. Είμαι ντυμένη μάταλα ως συνήθως που λέει η μαμά μου και σας εξηγώ ακριβώς τι εννοώ γιατί έχει αξία για την συνέχεια της ιστορίας.. Γκρι βελουτέ παντελόνι φόρμας, τα λατρεμένα μου κολιέ - ζωάκια από το Liberty, ασημένιες Havaianas (συλλεκτικές παρακαλώ αλλά οκ, δεν έχουν και τεμπέλα να το γράφουν), άσπρο Τ-shirt, άσπρα γιαλιά ηλίου και μια πορτοκαλί τσάντα με χρυσόψαρα που όποιος έχει μάτια - και ξέρει- μπορεί να δει ότι δεν την έχω πάρει ακριβώς από την λαϊκή. Και είμαι αχτένιστη, με τα μαλλιά μαζεμένα με κοκκαλάκια γιατί την επόμενη μέρα είχα Βαγγέλη, και γενικά δεν φοράω την βελάδα μου για να πάω για mani- pedi , ούτε δαχτυλίδια και λοιπά μπιζού για να μην τα βάζω βγάζω και τα λαδώνω με τις κρέμες και τις παραφίνες, αλλά anyway...
Στην βιτρίνα του μαγαζιού έχει μια τσάντα που μου αρέσει, από αυτές που είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι και που δεν χρειάζεται να πουλήσεις μισό σπίτι για να τις πάρεις, αλλά μέσα, σε ένα ράφι, διακρίνω μια άλλη που νομίζω πως μου αρέσει πιο πολύ.. Μπαίνω μέσα και βρίσκω μια πιτσιρίκα που βαριέται εμφανώς, βλέπει Λαμπίρη σε μια μικρή τηλεόραση μισοκρυμμένη πίσω απο το ταμείο και δεν μου δίνει την παραμικρή σημασία.. Χαζολογάω λίγο, το μαγαζί έχει όμορφα πράγματα αλλά εγώ την τσάντα θέλω να δω, αυτή στο ράφι.. Το λέω λοιπόν στην πιτσιρίκα, εκείνη με κοιτάζει από την κορφή μέχρι τα νύχια εξεταστικά και με ένα ύφος ελαφράς δυσφορίας ανάμεικτο με ειρωνία μου απαντάει: "Να σας την κατεβάσω αλλά νομίζω πως είναι πολύ ακριβή για σας.."
Για δευτρόλεπτα έχω μείνει παγωτό.. Και στην συνέχεια περνάνε χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου.. Να την βρίσω, να την ειρωνευτώ και εγώ, να θυμώσω, να γελάσω... Αποφασίζω να μην κάνω τίποτα απολύτως.. Της χαμογελάω όσο πιο ευγενικά μπορώ για την περίσταση, την ευχαριστώ και φεύγω.. Στο αυτοκίνητο γελάω μόνη μου.. Η μαμά μου μάλλον έχει δίκιο τελικά που μου λέει χρόνια τώρα πως είμαστε η εικόνα μας και πως η δική μου μάλλον μπερδεύει τους ανθρώπους.. Και ένα mail που πήρα χτες μου επιβεβαιώνει πως οι άνθρωποι που δεν μας ξέρουν, ή και αυτοί που νομίζουν πως μας ξέρουν, σχηματίζουν εικόνες για μας που σπάνια μας αντικατοπτρίζουν.. Όμως εγώ αρνούμαι να μπω στην διαδικασία να κάνω προσπάθεια για να γίνω μια εικόνα που δεν με αφορά. Και ας σημαίνει αυτό πως μερικές φορές, οι τσάντες που μου αρέσουν θα δείχνουν πολύ ακριβές για μένα... Η ζωή είναι οι επιλογές μας.. Και εγώ guys, διαλέγω να είμαι όπως αρέσει σε μένα.. Και οι άλλοι περισσεύουν...
Καλημέρα σε όλους και να έχουμε ένα υπέροχο - αν και βροχερό όπως φαίνεται- σαββατοκύριακο....

21 comments:

DonnaBella said...

egw pantws tha ths elega katamoutra oti den xerei na kanei th douleia ths, kai ektos apo agenhs, mallon einai kai hazh gia na diwxnei etsi ton pelath (alla vevaia, ama htan exypnh, pwlhtria tha htan?). sorry, nomizw prepei pia ta pragmata na arxisoun na mpainoun sth thesh tous se auton ton topo.

elekat said...

Τι λες τώραααα ρε συ;;;
Χα χα χα σαν την Τζούλια Ρόμπερτς στο Pretty Woman που της έχει δώσει ο Gear ένα σκασμό λεφτά για να ψωνίσει ότι θέλει και μπαίνει σ'ένα πανάκριβο μαγαζί με δυό ψωνάρες πωλήτριες μέσα, που όταν τους λέει ότι θέλει να δοκιμάσει ένα μοντελάκι, την κοιτάνε περιφρονητικά απ'την κορυφή ως τα νύχια και της λένε ότι 'είναι πολύ ακριβό για σένα'!!!

Η κοπελίτσα προφανώς ήταν υπάλληλος και το μαγαζί δεν ήταν δικό της και χέστηκε για τους πελάτες!
Εγώ θα της τάχωνα και χοντρά, δεν υπήρχε περίπτωση!!

Εύη, μια γυναίκα για να είναι σικάτη δεν χρειάζεται να φοράει την 'Αρτα και τα Γιάννενα!
Όσοι ξέρουν, μπορούν κάλλιστα να αξιολογήσουν μία εμφάνιση και ας είναι και με τη φόρμα!
Όμως η τύπισα, δεν ήξερε!
Κι αυτοί που δεν ξέρουν, δεν σε αφορούν κιόλας!
Αμα δείς εμένα πως πάω στο περίπτερο, θα δείς τι σημαίνει ατημέλητος!!!
Μια φορά το χειμώνα είχα παέι με τις πυτζαμες, τις παντόφλες και ένα παλτό από πάνω!!!

p.s. Ποιό μαγαζί είναι να πάω να της κάνω πλάκα;
Θα πάω ντυμένη γύφτισα και θα την βάλω να μου κατεβάσει από τα ράφια ότι έχει και δεν έχει!

δεσποιναριον said...

Χα χα χαααααα! Εγω θα της ελεγα μου τυλιγετε τρεις για δωρακια! Προφανως δεν ειναι δικη της η επιχειρηση αλλα και παλι, ειναι απαραδεκτο. Που πηγε εκεινο το παναρχαιο, ο πελατης εχει παντα δικιο; Πως θα παμε μπροστα. Απο την μια επαναστατουμε γιατι δεν εχουμε λεφτα κι απο την αλλη, δεν κανουμε το παραμικρο να βοηθησουμε την κατασταση. Εστω και τον εργοδοτη μας, απο αυτον εξαρταται και η δικη μας δουλεια. Μα τι απαθεια!
Καλα δεν ειδε τα Βιντατζ Χαβαϊανας ελεος δηλαδη χεχεχε! Φιλακια!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Θα συμφωνήσω με την DonnaBella - κακώς έφυγες, γιατίκαι την τσάντα έχασες και η πωλήτρια θα νοιώθει τώρα πως είχε δίκηο...
Συγχύσθηκες, προφανώς, και με το δίκηο σου, αλλά έπρεπε να την βάλεις στην θέση της!
Η κρίση απαιτεί νέες συμπεριφορές!

man about town said...

To love oneself is the start of a lifetime romance! οπως ελεγε κι ο Oscar Wilde. Αυτη ειναι η πιο καλη επιλογη κι οχι ν'αλλαζεις τον εαυτο σου για ν'αρεσεις στους αλλους! :-)

tsaousa said...

Πόσο στόκος πρέπει να είναι κάποιος για να κρίνει από την εμφάνιση;
Από τη στιγμή μάλιστα που δεν μιλάμε για κλοσάρ με πενταβρώμικα ρούχα που σέρνει ένα καρότσι με παλιοπράγματα.
Που και σ΄ αυτή την περίπτωση, ποτέ δεν ξέρεις την αγοραστική δύναμη του κλοσάρ.

Πριν μερικά χρόνια ο αδελφός μου, επιτυχημένος επιχειρηματίας με ροκ εμφάνιση και μακριά μαλλιά, πήγε να αγοράσει ένα πανάκριβο τζιπ.
Στην αντιπροσωπεία οι υπάλληλοι τον είχαν για φτύσιμο όλη την ώρα της παρουσίασης, με το ζόρι την έκαναν, μέχρι τη στιγμή που τους είπε οκ. το αγοράζω και μάλιστα τους πλήρωσε cash ο παλαβός!

(πορτοκαλί τσάντα με χρυσόψαρα; Πώς να είναι τώρα αυτή; Έχω μεγάλη περιέργεια :)))

ΑΧΤΙΔΑ said...

Μου θύμησες το καιρό που ήμουν...50 κιλά πιο παχιά! Μπήκα σε γνωστό μαγαζί της πόλης μου να ψωνίσω φόρεμα για το γάμο τότε της κόρης μου.Είχα στη τσέπη μου ένα πολύ σεβαστό ποσό που μπορούσα να πάρω 3 φορέματα. Η πωλήτρια με κοίταξε..γέλασε και μου είπε: "δεν υπάρχει για σας φόρεμα..άλλωστε δεν έχετε σίγουρα δει τις τιμές μας.".Έβαλα τα κλάμματα και πήγα σε μαγαζί με υφάσματα και αγόρασα το ...ακριβώτερο και μετά σε μοδίστρα!

La Gigi said...

λοιπόν, όταν έρθω θα φορέσω τη βελάδα μου θα πάω στο μαγαζάκι και θα βάλω την κοπελίτσα να κατεβάσει ότι έχει και δεν έχει και στο τέλος θα φύγω χωρίς να πάρω τίποτα! how is she gonna like that? άντε με τις κακομοίρες όλες πφφ
φιλιά

Anonymous said...

Plaka kaneis! Eprepe na ths apanthseis! Ma ti zwo (me to pardon!) Pantws, megalh suzhthsh auth peri eikonas. Sumfwnw apisteuta mazi sou, eidika me to "εγώ αρνούμαι να μπω στην διαδικασία να κάνω προσπάθεια για να γίνω μια εικόνα που δεν με αφορά". Einai zhthma epiloghs! Exw diafwnhsei pollakis gi auto to thema...To na mpw se mia eikona gia na peisw - asxeta an den eimai egw. E, oxi! Mas exoun valei se ena teleiws xazo tripaki...Pes ta loipon kai polu wraio asma :))

Anonymous said...

ασχετο! τι καλα που το ξανανοιξες το μπλογκ σου! χαρηκα παρα πολυ!
χρυσα

Talisker said...

Λοιπον για μενα cara mia
εκανες παρα πολυ καλα και φερθηκες οπως φερθηκες....


μπορει τα Βιντατζ Χαβαϊανας να μην τα ηξερε η Χαιβάνα ,

όπως επίσης και τη στοιχειώδη κοινωνικη συμπεριφορά..

αλλα σε κάτι τετοιες περιπτωσεις επειδη η χαιβανιά ειναι αητητη ..
η απαξιωση ειναι η καλυτερη συμπεριφορα, ολα τα αλλα κατ εμε ειναι απλα χασιμο χρονου με τετοια ατομα τα οποια δεν ειναι κατ αναγκην παντα πωλητριες ..
Την κουλτουρα δεν στη δινει το επαγγελμα , στη δινει η οικογενεια και η γνωση..

-αν μη τι αλλο λοιπον εχουμε ενα επιπεδο!

(και γι αυτο καμια αναγκη να κυκλοφορουμε σαν τις νεοπλουτες παγωνες)

ΕΛΑ ΤΩΡΑ!!!!

ΣΜΑΤςςςςςςςς



(πολυ καλα εκανες λεμε και γενικα συμφωνω με ολο το ποστ ...

μικρη λεπτομερεια ..οταν ημουν σε δραση και πιεση στην παντοδυναμη παλια μου δουλεια

ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ καν,
αλλα ΣΤΥΛΟ ..
πιανουν τα μαλλια απιστευτα πιο ξεκουραστα :::)))

Pastaflora said...

Αναμένω διεύθυνση για να κάνω γκραν εμφάνιση ως σαγιοναρίστ!

STELIOS PENTARVANIS said...

Eυούλα μου μη δίνεις σημασία αλλά φόρα και κάνα φορεματάκι βρε κούκλα μου,όλο σαν το γυφτάκι πας για δουλειές χαχαχαχα

αναμνησιολόγιον said...

Χε... Γυναίκες! Ήξερε πολύ καλά τι έκανε η λεγάμενη. Και βέβαια δεν ήταν το μαγαζί δικό της και δεν την ένοιαζε εάν πουλούσε ή όχι... Απλώς ήθελε να σου την βγει, να σε αρπάξει από κάπου γιατί εσύ ας πούμε είχες "μία άνεση" που της έπεφτε βαριά ή ίσως γιατί εσύ ήσουν απ' έξω κι εκείνη από μέσα και θα συνέχιζε έτσι έως τις εννέα το βράδυ, με την Λαμπίρη και όλα τα της απογευματινής ζώνης για συντροφιά της. Είναι ο κώδικας των γυναικών που φαντάζομαι ότι τον κατέχεις κι εσύ (όπως όλες οι γυναίκες λίγο πολύ).
...και καλώς σε βρίσκω.

viki vale said...

Εκτός από τους αγενείς πωλητές με εκνευρίζουνε και οι σνομπαρίες πολύ, ειδικά σε κάτι ακριβούλικα μαγαζάκια

orfia said...

Η συμπεριφορα μας , μας καθοριζει!!!
Παντα πιστευω στο "ο καθεις εφ΄ω εταχθη"....!!!
Την ιδια συμπεριφορα θα ειχα και εγω...θα εφευγα και τελος...!Δεν θα με ενοιαζε καν τι θα σκεφτοταν η εν λογω πωλητρια...το θεμα ειναι να ειμαι εγω καλα με μενα...!!

Glayki said...

H αγένεια εκ φύσεως με ενοχλεί!
Και ο τρόπος της αποτελεί αγένεια!
Επίσης ,σε λίγο καιρό θα δούμε τους μαγαζάτορες να βγαίνουν σαν τους "τσολιάδες"στα βλάχικα να μαζέψουν κανέναν πελάτη...Δεν είναι καιροί αυτοί να διώχνεις τους πελάτες που μπαίνουν στο μαγαζί είτε είναι δικό σου είτε όχι...Γιατί απλούστατα η ιδιοκτήτρια αν δεν έχει δουλειά θα σε διώξει.Τέλος,η νοοτροπία του ερασιτεχνισμού πάντα με ενοχλούσε..
είτε μοιράζεις φυλλάδια στο δρόμο είτε δουλεύεις σε μαγάλη εταιρεία από τη στιγμή που από εκεί τρως ψωμί ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είσαι άψογος...
και μετά ρωτάνε γιατί φτάσαμε εκτός των άλλων στην κρίση...
γιατί απλά είμαστε ερασιτέχνες κάκιστου είδους με ό,τι και αν επαγγελόμαστε!

katrine said...

Ααααααα δε τα μπορώ αυτά. Μου τη σπάνε αφάνταστα!!Όπως και μερικές που λένε," δεν έχουμε στο νούμερό σας", και σε κοιτάνε λες και βλέπουνε τη χοντρή του θησαυρού!!Έλεος!!
Πάντως το κοριτσάκι θα ήταν άσχετο Εύη μου, σίγουρα μιας και οι στυλιστικές πρότάσεις σήμερα συμβαδίζουν με την απλότητα, το ελάχιστο ή σχεδόν ανύπαρκτο μακιγιάζ, και τη φυσικότητα.Το ύφος καρδιναλίων και τα κοσμήματα για shopping, είναι φορ σαιντ μπαρμπαρα!! Μια χαρά σε βρίσκω και με τα κοκαλάκια σου, τέλεια.

Φιλάκια και καλή εβδομάδα

σοκολάτα πορτοκάλι said...

Δεν ειναι απλώς αγένεια.
Ειναι ρατσισμός προς του φτωχότερους, παχύτερους, λιγότερο "γκλάμορους".
Έπρεπε να τη μπινελικώσεις καταλλήλως!

multi psi said...

Ego tha eskaga mouri me Hermes, tha tis katevaza olo to magazi, tha dokimaza ola ta rouxa ( ax afto den mou kani, ax se allo xroma afto, ax afto den mou aresei kai tha efeyga kai tha tis afina ena magazi mpaxalo na mazeyei kai na diploni mexri to klisimo!!!! Aman pia!!!!!

fevis said...

DonnaBella@ Μωρέ δεν είναι ότι δεν το σκέφτηκα.. Απλά θεώρησα πως δεν άξιζε τον κόπο να ασχοληθώ..:-)

elekat@ήταν σίγουρα υπάλληλος.. Για πόσο καιρό θα παραμείνει δεν ξέρω.. Φιλιά..

δεσποινάριον@Δεν έμαθα ποτέ πόσο έκανε η τσάντα φιλενάδα..:-) Λες να ξαναπάω και να κάνω το κόλπο με τις κούπες? Να πάρω απο μια για όλες μας?

Asteroid@ Μωρέ Γιάννη μου δεν άξιζε να χαλάσω κι άλλο το κέφι μου για ένα χαζό κοριτσάκι..:-)

man about town@ Λες ε?

tsaousa@ Ίσως αν έσερνα καρότσι να έκανα περισσότερη εντύπωση..:-)Η τσάντα μου είναι τέλεια..:-) Γι' αυτό την κρατάω χρόνια τώρα, κάθε καλοκαίρι ανελειπώς..:-)

αχτίδα@ Ε όχι ρε φίλη να βάλουμε και τα κλάμματα για την μαλακία του καθενός..:-)

melissoula@ Εσένα που σε έχω για τις δύσκολες αποστολές, θα σε στείλω σίγουρα..:-)))

Chrysoulaki@Η εικόνα είναι για να την χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε όχι για να γινόμαστε σκλάβοι της..:-) Φιλιά..

Χρύσα@ Σ' ευχαριστώ πολύ.. Φιλια

Talisker@Φίλη το ήξερα ότι πάλι θα συμφωνούσαμε.. Αφού είπαμε.. Εμείς ταιριάζουμε.. Και δεν είμαστε και νεόπλουτες..:-)

pastaflora@ Λες? :-))) Φιλάκια..

the wrong man@ Γυφτάκι αλλά με στυλ..:-)

manoli@ Είναι και αυτή μια άποψη που δεν την είχα σκεφτεί.. καλωσήρθατε..

viki vale@ Μωρέ και σε κάτι φτηνούλικα επίσης..:-)

orfia@ Πολύ χαίρομαι που συμφωνούμε..:-)

Glayki@Λες να έρθει η ώρα που θα περνάμε από το Κολωνάκι και θα μας μαζεύουνε με την αποχη? Για να δούμε..

katrine@ Τα κοκαλάκια μου, χω΄ρις η πλάκα ηταν και Chanel..:-) Φιλιά..

σοκολάτα πορτοκάλι@ Την επόμενη φορά.. Καλωσήρθες..

multi psi@ Αγάπη μου εσύ.. Εσένα δεν θα στο έκαναν ποτέ αυτό γιατί είσαι σούπερ σικ όμως.. Γι΄αυτό σ΄αγαπαω.. Γιατί είσαι ΘΕΑ! Φιλάκια..