Monday, June 21, 2010

Στην κουζίνα ολοταχώς....


Πρωινός καφές με ρέγουλα... Αν σας πω τι έχω πάθει θα γελάτε, obviously ο κόσμος έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα αλλά τι να κάνω και εγώ που πίνω τον αγαπημένο μου καφέ με το σταγονόμετρο μέχρι νεωτέρας? Βλέπετε, έχω ένα κόλλημα, τον Alta Rica της Nescafe, είναι ο μόνος καφές που μου αρέσει στην πραγματικότητα και συγχωρείστε τα ταπεινά μου γούστα, και εδώ και δυο μήνες περίπου έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των Super Markets με αποτέλεσμα να τελειώνει το στοκ μου και να μην ξέρω τι να κάνω.. Έχω γυρίσει Βασιλόπουλους, Θανόπουλους, Βερόπουλους, Μαρινόπουλους, όλους τους - όπουλους τέλος πάντων, μέρα παρά μέρα που με χάνεις που με βρίσκεις σαν την γοργόνα την αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου ρωτάω τους υπευθύνους "μήπως φέρατε Alta Rica?" αλλά μπα.... Μέχρι μέσον στην Nestle Ελβετίας έβαλα, αλλά ακόμα φως δεν έχω δει... Και το τελευταίο μου βάζο έχει μείνει σχεδόν άδειο, είναι ζήτημα αν μπορώ να φτιάξω δυο καφέδες ακόμα, και φυσικά τους φυλάω για εξαιρετικές περιστάσεις... Και έτσι προτιμώ τα πρωινά να πίνω τον πρώτο καφέ της μέρας έξω, στην Παλιά Αγορά, το Ivy ή το Patron μέχρι να δω τι θα κάνω...
Πράγμα που με αποσυντονίζει μια που, αφού κάθε μέρα είμαι έξω από το πρωί αδυνατώ να συμμαζευτώ και να βάλω το σπίτι μου σε μια τάξη.... Εχτές ας πούμε που μου ήρθε μια έμπνευση να μαγειρέψω το βράδυ το αγαπημένο μας TV food για να παρακολουθήσουμε τον τελικό του Dancing with the Stars όπως του άρμοζε, ιδέαν δεν είχα πραγματικά για το τι είχα μέσα στην κατάψυξη και τα ντουλάπια της κουζίνας... Βέβαια, το σύμπαν για μια ακόμα φορά μου χαμογέλασε, και είχα τα πάντα, όμως όταν άνοιξα το ντουλάπι με τα τρόφιμα κόντεψε να μου έρθει ο ουρανός στο κεφάλι κυριολεκτικά... Και πρέπει να καθίσω μια μέρα να κάνω μια εκκαθάριση, να συμμαζέψω λίγο, γιατί είναι ντροπή η κουζίνα μου εξωτερικά να δείχνει κουκλίτσα και από μέσα να κρύβει το τέρας της Αποκαλύψεως....
Βέβαια, τέρας ή όχι, μια χαρά φάγαμε για βράδυ και θα σας δώσω και την συνταγή που είναι εύκολη και σούπερ νόστιμη για φαγητό που τρώγεται κυρίως με το χέρι... Και είχα προνοήσει να αγοράσω και παγωτά Ben & Jerry -σοκολάτα με macademia- και την χειροκροτήσαμε την Έρρικα με όλα τα κομφόρ και πολύ το ευχαριστηθήκαμε...
Τελικά η μαγειρική είναι μεγάλη ιστορία και απορώ πραγματικά με τις γυναίκες που δεν ασχολούνται... Μου φαίνονται τόσο τρομακτικά πασέ αυτές οι κυριούλες που ασχολούνται και καλά μόνο με την καριέρα τους και θεωρούν σχεδόν ντροπή να μάθουν να φτιάχνουν τρία φαγάκια της ανθρωπιάς για την οικογένεια τους , όταν έχουν βέβαια γιατί νομίζω πως οι περισσότερες ή δεν έχουν οικογένειες ή αυτές που έχουν είναι στα πρόθυρα της διάλυσης... Είχαμε μια τέτοια στην παρέα τις προάλλες, ανορεκτική, ξανθιά, ξινή και με εμμονή στην υγιεινή διατροφή, και με έναν κακομοίρη μαζί της που όταν είδε τις τηγανητές πατάτες άστραψε το μάτι του, η οποία όλο το βράδυ μας έπρηξε στην θεωρία.. Πως την κουζίνα στο σπίτι την έχουν διακοσμητική, πως ψήνουν μόνο σολομούς στην τοστιέρα - άκου σολομό στη τοστιέρα, να ξεράσω τώρα ή μετά?- πως θεωρεί χάσιμο χρόνου να ασχολείται με πράγματα για τα οποία αν κάποιος θέλει μπορεί να έχει προσωπικό να του τα ετοιμάζει, και πως όλη της η χαρά είναι να αγοράζει ρούχα στα οποία δεν θα χωρούσε αν έτρωγε κανονικό φαγητό κάθε μέρα (αλήθεια είναι αυτό by the way για να της δώσω και λίγο δίκιο)... Την κοιτάζαμε όλοι άναυδοι, και αυτή και τον άλλο τον μαύρο που έπεσε στο φαί σαν την ακρίδα, και στην επιστροφή σκεφτόμουν πόσοι δυστυχισμένοι άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω... Που ζουν με μια εικόνα στο μυαλό τους που θεωρούν υποχρέωση τους να την υπηρετούν με κάθε κόστος, και είναι λάθος εικόνα, γιατί σήμερα, στην εποχή που ζούμε, μια γυναίκα μπορεί να κάνει και καριέρα και να είναι και λεπτή, και να ξέρει να φτιάξει και δυο μακαρονάδες ή ένα φαγάκι απλό - δεν σας λέω να ανοίγει φύλλο για πίττες ή να ετοιμάζει μουσακάδες στο φτερό- χωρίς να της πέφτει το image στο πάτωμα...
Γιατί στην τελική, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά αλλά και πιο απλό πράγμα ταυτόχρονα, από το να ετοιμάζεις κάτι νόστιμο με αγάπη και ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που αγαπάς και να μαζεύεστε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι το βράδυ, μετά από την δουλειά και να τα λέτε, και να γελάτε και να περνάτε όμορφα... Και υπάρχουν πράγματα που γίνονται εύκολα και γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί να χαλάσετε ούτε το άψογο μανικιούρ σας και η πιο σικ μου φιλενάδα, που είναι και λεπτή και σούπερ trendy, και επιτυχημένη σύντροφος και μαμά και δούλευε και σκληρά μέχρι πριν μερικά χρόνια, ναι για σένα λέω Λιάνα μου, είναι και μια από τις καλύτερες μαγείρισσες και οικοδέσποινες που ξέρω... Που σημαίνει πως μάλλον είναι και πιο έξυπνη από την ξινή που λέγαμε και πολύ πιο ικανή.. Και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μαζί το ίδιο καλά και όχι μόνο ένα...
Και αφού τα είπα όλα αυτά και ξένοιασα, πάρτε τώρα και την συνταγή για το TV food το καταπληκτικό που όπως θα διαπιστώσετε, δεν χρειάζεται να είσαι και πυρηνικός επιστήμων για να την πετύχεις....

Κοτοπουλάκια παναρισμένα με nachos και chilli...

Υλικά για τέσσερα άτομα..

Δύο πακέτα κοτόπουλο στήθος.
4 κουταλάκια του γλυκού chilli καυτερό
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
2 αυγά
2 πακέτα nachos απλά

Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες με πάχος περίπου δύο δάχτυλα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τα δυο κουταλάκια chilli.
Στο multi τρίβετε τα nachos, το κύμινο, το υπόλοιπο chilli και λίγο αλάτι...

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βουτάτε τα κοτοπουλάκια πρώτα στο μείγμα του αυγού και μετά στα θρυμματισμένα nachos και τα τοποθετείτε στο ταψί.

Πατάτες ψητές.

Υλικά για τέσσερα άτομα.

6 μέτριες πατάτες καλά πλυμένες με την φλούδα τους.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κόβετε τις πατάτες κάθετα στα τέσσερα και μετά στα δύο. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι με τα μυρωδικά, βουτάτε μέσα τις πατάτες και τις απλώνετε στο ταψί.

Ανάβετε τον φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς, βάζετε μέσα και τα δύο ταψιά και τα αφήνετε να ψηθούν περίπου μία ώρα.. Στο μισάωρο αλλάζετε θέση στα ταψιά.

Μαγιονέζα με lime και κόλιανδρο.

Ένα φλιτζάνι μαγιονέζα light.
Δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime και το ξύσμα του.
Μια κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή αν δεν έχετε, ένα κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη..

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ καλά και αφήνετε την μαγιονέζα στο ψυγείο σκεπασμένη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος...

Όταν είναι όλα έτοιμα, σερβίρετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο πιάτο και στην μέση βάζετε μαγιονέζα σε ένα μπολάκι...
Το συγκεκριμένο φαγητό είναι αρκετά πικάντικο οπότε, αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να μειώσετε το chilli στο μισό…
Επίσης, σημειώστε παρακαλώ πως το μόνο λάδι που χρησιμοποιούμε είναι αυτό για τις πατάτες, δεν βάζουμε παρά ελάχιστο αλάτι, πως η μαγιονέζα είναι light, και πως παρόλο που τα κοτοπουλάκια είναι πανέ γίνονται στον φούρνο.. Μιλάμε για το απαύγασμα της υγιεινής διατροφής σε ότι με αφορά...:-)

Αυτά για σήμερα και πάω να πιω τον καφέ μου ευχαριστημένη… Να έχουμε μια υπέροχη, γελαστή και χαλαρή εβδομάδα… Φιλιά…

UPDATE: Να απαντήσω από εδώ στον αγαπημένο μου Man About Town που έθεσε το θέμα αλλά και σε όσους από εσάς το σκεφτήκατε και δεν το αναφέρατε... Μπορεί η κριτική μου σε πρόσωπα και πράγματα καμιά φορά να είναι λίγο πιο υπερβολική από όσο χρειάζεται, όμως εξυπηρετεί συνήθως την θεατρικότητα του κειμένου... Και φυσικά, αντικατοπτρίζει στην βάση της απολύτως την άποψη μου, για την οποία διατηρώ αναφαίρετο το δικαίωμα μου να την εκφράζω, εδώ αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, κυρίως επειδή, γράφοντας επωνύμως, δίνω το ίδιο ακριβώς δικαίωμα σε διάφορο κόσμο που με ξέρει ή δεν με ξέρει να με κρίνει...

Στην φωτογραφία το πιάτο σερβιρισμένο και βιντεάκι μαγειρικό για να κάνει ασορτί....



25 comments:

crispy said...

Χα χα !!! Σολομό στην τοστιέρα!!!! Έπεσα κάτω από τα γέλια!!
Οι συνταγές σας είναι σούπερ και πολύ καλοκαιρινές , μπαίνουν στα άμεσα υπ'όψη!
Καλημέρα , καλή εβδομάδα και...happy mid-summer!!

La Gigi said...

ουφ παναγια μου... ευτυχως που ξερω να φτιαχνω δυο φαγακια της ανθρωπιας και δεν ειμαι μονο καριερα που ουτε και αυτη την κανω κανονικα. χεστα
λοιπον, η νεστλε ελβετιας δεν εχει καμια σχεση με τον αλτα ρικα. δεν τον εχουν σαν προιον εδω καθολου. ξερω οτι και στην Ελλαδα δεν πουλουσε τρελλα αρα δεν θα μου εκανε εντυπωση αν τον σταματουσαν γιατι τα listing fees στα super market ειναι απιθανα.
ομως, η Ελλαδα ειναι σημερα εδω και παρουσιαζει πλανο δεκαετιας εχω κανονισει lunch μονο και μονο για να μαθω για τον αλτα ρικα σου.
και για την ιστορια, δεν ειμαι νεστλε ελβετιας αλλα headquarters ;)

La Gigi said...

ααα και παραλιγο να το ξεχασω, οι φιλοι μας απο το Λονδινο μπορουν να σε βοηθησουν σιγουρα με τον αλτα ρικα. εκει κυκλοφορει ανενοχλητος :)

δεσποιναριον said...

Θελω την συνταγη για σολωμο σε τοστιερα. Εχω να μαγειρεψω χμμμ, τεσσερεις εβδομαδες και δε με βλεπω στην κουζινα πριν το Σαββατοκυριακο που φανταζομαι οτι θα εχει περασει το τζετ λαγκ. Μεχρι οτε θα τρωω σαλατες αλλα αυτο δε πιανεται για μαγειρεμα. Παντως με ενεπνευσες οπως παντα. Φιλακια σου και καλη εβδομαδα!

elekat said...

Χα χα χα!!!
Επρεπε να ήταν στο δικό μου τραπέζι η ξινή να βλέπει εμένα και τον άντρα μου να καταβροχθίζουμε ποσότητες από πατάτες τηγανιτές και γλυκά κάθε είδους!
Θέλω να είμαι λεπτή, δε λέω, αλλά δεν μπορώ να θυσιάσω την απόλαυση που μου δίνει το φαγητό και η μαγειρική για να είμαι σαν μανεκέν!
Απλά κρατάω λίγο μέτρο και συγκρατούμαι που και που.
Αλλο τίποτα δεν θέλω να κάνω!

Ακου σολομό στην τοστιέρα...
Να υποθέσω ότι δεν φτιάχνουν δηλαδή ποτέ τοστ;;;

La Gigi said...

λοιπον, ο αλτα ρικα παρασκευαζεται στη Γαλλια. στην Ελλαδα δεν τον εισαγει η νεστλε αλλα ο Βασιλοπουλος απευθειας και μαλλον εισαγει μονο τη συσκευασια των 100γρ. που ειναι η ιδια με αυτη του εσπρεσσο που αποσυρθηκε οπως ηδη ξερεις. ετσι αποσυρθηκε και ο αλτα ρικα λογω συσκευασιας αν και δεν ειχαν αναφερθει προβληματα για τον συγκεκριμενο καφε. Ο Βασιλοπουλος τωρα, δεν εχει αποφασισει αν θα εισαγει νεες συσκευασιες των 50 ή των 200 γραμμαριων. Το εργοστασιο στη Γαλλια τωρα πρωτα θα τελειωσει με τις παραγγελιες των 100 γρ εσπρεσσο σε βαζακι οπως του gold blend και μετα θα γυρισει την παραγωγη σε αλτα ρικα συσκευασμενο σε gold blend jar.
καλο Αυγουστο το κοβω...
ΟΜΩΣ!!!!! Ψαχνω λιγο τα κοννε μου κι αν αυτοι που ξερω ειναι ακομα εκει, διοτι ξηλωθηκε πολυς κοσμος με την αποσυρση του εσπρεσσο, τοτε θα βαλουμε μια παραγγελια στη Γαλλια να σου ερθει ο αλτα ρικα σπιτι. Αλλα don't hold your breath, όχι ακομα τουλαχιστον :))
Αυτά. Ελπίζω να σε κάλυψα και ότι θα ασχολιόμουν τόσο πολύ με ένα νεςκαφε ουτε που το ειχα φανταστει... μπουμπου!!

man about town said...

Ωραιο το κοτοπουλο :-)
Αλλα για την κριτικη σου για τις συγκεκριμενες γυναικες σ'αυτο και το προηγουμενο ποστ διαφωνω. Νομιζω οτι χρειαζεται να μην ειμαστε πιο ανεκτικοι ακομα κι αν διαφωνουμε με καποιες συμπεριφορες. Αλλωστε πολυ συχνα κι εσενα σε κρινουν χωρις να ξερουν ακριβως τι συμβαινει στη ζωη σου ;-)

man about town said...

Δευτερο σχολιο για να απαντησω στο update. Θεωρω οτι με τα δυο τελευταια κειμενα περασες μια εικονα που για μενα που σε ξερω ειναι λαθος. Αυτα τα ατομα που περιγραφεις απλα δεν υπαρχουν στο συμπαν σου. Και δεχομαι να το κανεις για αστειο απλα δε μου αρεσει να φαινεσαι σαν μια γυναικα που σχολιαζει αλλες "δυστυχισμενες" εκει εξω, ενω ξερω οτι στην ουσια δεν σε αφορα. Εσυ παντα κανεις focus στα θετικα, τα φωτεινα και τα ροζ. Φιλια

Anonymous said...

Για όσες από μας σε διαβάζουμε καθημερινά χωρίς να σχολιάζουμε,ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε την ανταπόκριση που είχαν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το πώς μια γυναίκα διαλέγει να εκφράσει την αγάπη της σε όσους αγαπά.Συμπέρασμα;Πετάει ο γάιδαρος;Πετάει.(Αν σε παρακολουθούσε η ξινή στην καθημερινότητά σου ενδεχομένως θα σε τοποθετύσε στην κατηγορία της πρώτης κυρίας.Μικρή διαφορά θα έκανε το συνοικιακό ξανθό.)

Anonymous said...

Τι έγινε, ξεκίνησαν οι "φίλοι" σου και συνέχισαν οι ανώνυμοι βλέπω... Είναι ενδιαφέρον το πως σε έχουν τοποθετήσει όλοι κάπου και πιστεύουν πως μπορούν να ξέρουν τι να περιμένουν από σένα και τι όχι. Εγώ δεν θα πω την γνώμη μου για να μην φανεί πως πάω να σου κάνω τον καλό, θα πω μόνο πως από την στιγμή που είναι δικό σου το blog και γράφεις και με το αληθινό σου όνομα, μπορείς να γράφεις ότι και για όποιον θέλεις.
Θοδωρής

Multi psi said...

Ego pisteyo oti prepei na ta kanis olla me metro!!!! poli apo kati .....vlapti!!!! Opos kai to steritiko kai to ligo kai to prepei.....episis!!!!
Otan ola stin zoi mas ta kanoume me metro, yparxei isoropia. Yparxei isoropia stin psyxi, sto miallo kai sto soma, kai afto vgainei xoris prospathia stin oikogenia mas kai stous filous mas kai stous trigiro mas!!!! Ego pote den eimoun ton akron, ta akra se trellenoun (eventually)......Exoume tosa kala trigiro mas kai prepei na ta dokimazoume olla.....me metro, oti kai na einai afta!!!! Etsi sto telos tha poume "Perasa kala alla den to parakana!!!!"
Eyxaristo panta gia ta kala sou logia!!!(kai ego sagapo poli) Thelo na pisteyo pos, nai, toulaxiston prospatho na eimai isoropimeni!!!!!!
Filoumpes......kai panta me metro!!!

Vipera Lebetina said...

Fevis δεν πίνω καφέ, αλλά για να τον αναζητάς με τόση επιμονή... κάτι παραπάνω θα λέει!
Το μεζεδάκι νοστιμότατο! Όχι για Dancing With The Stars, δεν βλέπω άλλωστε, αλλά γιατί όχι για το βράδυ με το ποδόσφαιρο;;

tsaousa said...

Κι εγώ ψάχνω εδώ και δυο χρόνια τον καφέ Robuts (αν δεν ξέχασα και το όνομα...) που τον σταμάτησαν ξαφνικά.

Εγώ Εύη αν έτρωγα αυτά που θέλω να φάω, θα ήμουν 217 κιλά.
Γι αυτό είμαι μόνιμα σε δίαιτα από τα 17.
Μαγείρεύω όμως για άλλους κανονικά. Οι οποίοι μου τη λένε κιόλας ότι εγώ τρώω ωραία διαιτητικά φαγητά (λαχανικά στον ατμό και σαλάτες, άντε και καμιά πρωτείνη στεγνή) και σ΄αυτούς φτιάχνω τα πάντα και θα γίνουν γουρούνια.

Άστα να πάνε. Οι άνθρωποι είμαστε τρελοί... Όπου χαραμάδα, μέσα θα πέσουμε.

omnia sunt communia said...

Γιατί ο άντρας της ξινής δεν μαγείρευε ο ίδιος; Μου κάνει εντύπωση κυρία Εύη (ίσως λόγω άλλης γενιάς) που μιλάτε για γυναίκες και όχι για ανθρώπους που δεν μαγειρεύουν.

STELIOS PENTARVANIS said...

...ΧΜ !

Anonymous said...

Γιατί κοροϊδεύετε?

Να αυτό είναι το τοστ που εννοούσε η καημένη κι έρχεται με πολλές συνταγές. Κοιτάξτε το εδω ειναι ωραιο και πολυ χρησιμο!!

http://www.consumersearch.com/toaster-ovens/cuisinart-tob-195-convection-toaster-oven

Λίζα

So_Far said...

Sunshine καλημέρα,
εδώ πια είναι ναρκοπέδιο με τους ανώνυμους δεν ξέρω πού να πατήσω

Είναι κρίμα για ένα αναγνώστη να μη μπορεί να διακρίνει το τί σημαίνει αγαπώ αυτούς με τους οποίους ζω και μαγειρεύω κάτι για να περάσουμε μια ωραία βραδιά με ανθρώπους που αγαπάμε
ΑΠΟ ΤΟ
τρέχω ασθμαίνοντας σαν υπηρέτης πίσω τους για να κερδίσω την προσοχή τους και την αγάπη τους και εγώ δεν ξέρω τί άλλο ( αυτό για το προηγούμενο ποστ ).
Η μεν πρώτη κίνηση έχει αξιοπρέπεια η δε δεύτερη δεν ξέρω και δεν θέλω να ξέρω τί έχει.

Αν και δεν τα πάω καλά με το φαγητό παιδιόθεν , παρόλα αυτά δεν μπορώ να δεχτώ σταλινικές συμπεριφορές και πολύ περισσότερο να υποχρεώσω όσους ζουν μαζί μου να τις υιοθετήσουν. Πραγματικά θα με ενοχλούσε πάρα πολύ να σέρνω έναν ξελιγωμένο και πεινασμένο σύντροφο δίπλα μου επειδή εγώ θα ήθελα να χωρώ στα small ή xsmall. Αυτό δεν είναι σχέση είναι δικτατορία.
Μπορώ να σας πω ότι είναι και έλλειψη ήθους: γιατί για μένα η προσήλωση και μόνο στην εικόνα για να είμαστε ταιριαστοί ως ζευγάρι κλπ μου φέρνει στο μυαλό κάτι χαζές αμερικάνικες κωμωδίες πού όλα τα lovelies, sugarbabes, sweethoneys κλπ καταλήγουν στο τέλος να αναρωτιούνται 'το νόημα της ζωής' . Με λίγα λόγια στη ζωή κερδίζουν οι πραγματικοί γήϊνοι και όχι οι πλαστικοί δυνάστες

Εννοείται ότι το θέμα καρριέρα δεν θα το θίξω από σεμνότητα .. και ο νοών νοείτω

Anonymous said...

Καλημέρα από την λεβεντογένα Κρήτη. Θα κάνω εξαίρεση στην συμφωνία μας γιατί μαζεύτηκε πολύ ανώνυμο πλήθος εδώ μέσα - και μερικοί επώνυμοι που ανωνυμίζουν επίσης- και θέλω να πω το εξής: Πως έχει πλάκα να διαβάζεις τις αντιδράσεις σε δυο ποστ που είχαν κριτική, παρόλο που όσοι σε διαβάζουν τακτικά πιστεύω πως ξέρουν πως το κάνεις για πλάκα και όσοι σε ξέρουν κανονικά το ξέρουν ακόμα καλύτερα αυτό. Και όμως, κοίτα να δεις τι γίνεται. Χαμός, ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του, και όλοι μαζί να υπερασπίζονται του κώλου τους τον χαβά. Πάντως οι άντρες κατά βάθος τις γουστάρουμε τις γυναίκες τις περιποιητικές. Ενώ οι περισσότεροι προτιμάμε τα μπαλκόνια απο τις ρίγες, αν με εννοείς. Όσο για το μαγείρεμα, δεν υπάρχει πιο ερωτικό πράγμα από μια γυναίκα που ξέρει και να μαγειρεύει. Και εσύ, μαγειρεύεις πολύ καλά.lol.
Άντε, περνάνε οι μέρες. Σας περιμένω.
Α.

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Όσοι δεν έχουν μοιρασθεί οικογενειακά την απόλαυση σπιτικού φαγητού ετοιμασμένου από πρόσωπο αγαπημένο εκτιμούν ιδιαίτερα όσα γράφεις κι όσα υπονοείς!
Οι υπόλοιποι ας μη καταλαβαίνουν - δεν πειράζει...

omnia sunt communia said...

Εγώ πάντως μόνο μία ανώνυμη κυρία είδα που το σχόλιό της εξάλλου είχε την έγκριση της κυρίας Εύης. Τι ζόρι τραβάνε οι παλιοί;
:)

Anonymous said...

Το ότι εγκρίθηκε το σχόλιο έχει να κάνει με την παιδεία της Εύης που την κάνει να σέβεται τη διαφορετική άποψη.Αυτή είναι η μαγκιά της κι αυτό την πήγε μπροστά σαν άνθρωπο.Σε αντίθεση με τους "παλιούς" που λειτουργούν σαν κλειστό κλαμπ χειροκροτητών.
Η μοναδική ανώνυμη

Πέννυ said...

Εγώ έχω μόνο να αναφέρω πόση χαρά μου δίνει να καταφέρω να επιστρέψω από τη δουλειά με αρκετό κουράγιο για να μαγειρέψω ένα όμορφο γεύμα για δύο, εμένα και τον άντρα μου... που θα το απολαύσουμε ήρεμοι με ένα καλό κρασί ή μια δροσερή μπύρα, λέγοντας τα νέα της ημέρας... και πόσο ακόμα περισσότερη χαρά μου δίνει το μπράβο του, η γνώση ότι το απόλαυσε...
Και δηλώνω ότι η συνταγή πολύ μου αρέσει και θα τη δοκιμάσω σίγουρα.

Anonymous said...

http://www.ukofficedirect.co.uk/prd_430903.aspx

se auto to site boreite na ton paraggeilete

katerina

So_Far said...

Sunshine,

μπορείς να μου καταθέσεις στη γνωστή τράπεζα στα Virgin Islands την αμοιβή μου για τα επόμενα 50 ποστ που θα είμαι "παλιά χειροκροτήτρια" - ακα κλακαδόρα της όπερας;
Εννοείται ότι μετά θα επαναδιαπραγματευτούμε την τιμή

ΥΓ Τί άλλο θα διαβάσω σε σχόλια αυτές τις μέρες.....!!!!!

fevis said...

crispy@ Ναι, σολομό στην τοστιέρα.. Που απ' ότι μαθαίνω, είναι σπεσιαλιτέ που την κάνουν πολλοί...:-)

melissoula@ Εσύ εκεί στα χεντκουώρτερς μια χαρά τα συνδυάζεις όλα, μην φοβάσαι... Και την καριέρα και τα υπόλοιπα..:-)Όσο για τον καφέ, μόνο και μόνο για όλη αυτή την έρευνα, σε ευχαριστώ πολύ φιλενλαδα μου..:-) Φιλάκια πολλά..

δεσποινάριον@ Άντε καλέ που βάζουν όλοι σολομούς στην τοστιέρα θα βάλεις και εσύ που είσαι ακριβώς σαν την Λιάνα.. Και με καριέρα σούπερ, και με οικογένεια ευτυχισμένη και με ταλέντο σεφ...:-)

elekat@ Εγώ πάλι είμαι ένα βήμα πιο κάτω.. Δεν συγκρατούμαι...:-))

man about town@ δεν έχω κάτι άλλο.. Τα έγραψα όλα στο update...

Ανώνυμος@ Μπορεί να έχετε δίκιο... Αλλά το συνοικιακό ξανθό κάνει παντα διαφορά..:-)

Θοδωρής@ Νομίζω πως όταν διαβάζουμε ένα blog για καιρό, σχηματίζουμε και άποψη και κάποιου είδους οικιότητα με τον κάτοχο του.. Και αυτό εξηγεί και δικαιολογεί πολλά..

Multi Psi@Παν μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι φιλενάδα μου...Όσο για τα καλά μου λόγια, τα πιστεύω απόλυτα.. Και σ' αγαπάω και εγώ πολύ... Φιλάκια...

Vipera Lebetina@ Ναι, να το δοκιμάσετε και θα με θυμηθείτε...

tsaousa@ Εγώ πάλι έχω φτάσει κοντά στα 217 κιλά...:-) Τα δε λαχανικά στον ατμό, ούτε να τα μυρίσω.. Προτιμώ να μείνω νηστική...:-)

omnia sunt communia@ Μιλάω για γυναίκες και όχι για ανθρώπους ως γυναίκα.. Έστω και γενημένη κάπου εκεί στο 1912..
υ.γ. Κόψτε το "κυρία Έυη" παρακαλώ... Μου φέρνει ρίγος...

the wrong man@ χμ και σε σένα...:-)

Λίζα@ Μια χαρά φουρνάκι ανακαλύψατε..:-)

So_far@ Εσύ καλά τα λες αλλά πως θα μπορούσες και να τα λες άσχημα τόσα λεφτά που σε πήρώνω για να με χειροκροτείς... Για πάμε λίγο ακόμα...:-)

Α@ Αχ εσύ που τα λες τόσο ωραία... Πέρασαν οι μέρες... Ερχόμαστε..:-)

Asteroid@ Εννοείται πως δεν πειράζει.. Κουβέντα να γίνεται..:-))

Μοναδική ανώνυμη@ Τώρα εσείς πλάκα κάνετε, σοβαρά μιλάτε, ιδέα δεν έχω.. Anyway, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...

Πέννυ@ Και εμένα, η καλύτερη μου είναι να μαγειρεύω, ειδικά βράδια, και να μαζευόμαστε όλοι μαζί και να τα λέμε... Να την δοκιμάσεις την συνταγή, είναι εγγυημένη...:-)

katerina@ Ευχαριστώ πολύ!!