Wednesday, December 15, 2010

Παράλογο? Λογικό....

Άκουγα χτες στις ειδήσεις για μια μελέτη που έγινε στην Αγγλία... Σκέφτηκαν λέει να κάνουν στα πεζοδρόμια λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας για πεζούς... Δηλαδή όταν περπατάς σ΄αυτές  θα πρέπει να πηγαίνεις γρήγορα και αν μιλάς στο κινητό ή χαζολογάς θα τρώς πρόστιμο... Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος ρωτούσε διάφορους (άγγλους) περαστικούς την γνώμη τους για το θέμα και οι απαντήσεις που έπαιρνε ήταν απίστευτες.. "Αν η κοιωνία έχει ανάγκη να περπατάμε γρήγορα θα το κάνουμε" είπε μια σοβαρή κυρία ενώ ένας κύριος δήλωσε ότι το βρίσκει "απολύτως λογικό και χρήσιμο" ... Θεέ μου, σε τι χώρα ετοιμαζόμαστε να πάμε?


Και φυσικά, σκεφτείτε λίγο τις απαντήσεις σε ανάλογη έρευνα στην Αθήνα και ξεκαρδιστείτε... Να μην σας πω ότι αν ερχόταν ποτέ το μέτρο και εδώ - σε ποια πεζοδρόμια θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο, αλλά λέμε τώρα- θα βλέπατε διάφορους ανθρώπους ξαπλωμένους στην ειδική λωρίδα να ρεμβάζουν μόνο και μόνο για να την σπάσουν στο σύστημα...:-)) Ευτυχώς βέβαια το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί ούτε στην Αγγλία γιατί το βρήκαν λέει ακριβό  -δόξα τον Θεό γιατί καθόλου δεν με φανταζόμουν να τρέχω πέρα δώθε βιαστική κάθιδρη και πανικόβλητη με το άγχος να μην με σταματήσει ο πεζο- νόμος και μου ρίξει κλήση- αλλά το ότι το σκέφτηκαν και μόνο και το ότι ο κόσμος μπήκε στην λογική του να το συζητήσει σοβαρά ως προοπτική λέει πολλά για την νοτροπία μιας ολόκληρης χώρας... Αφήστε που δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς θα μετρούσαν την ταχύτητα... Θα τους έβαζαν κοντέρ ή θα έκαναν τεστ με τα γνωστά χωνιά στην άκρη του δρόμου? 

Καλημέρα βιαστική αλλά χαρούμενη... Και τραγουδάκι του Πορτοκάλογλου από την ταινία Μπραζιλέρο... Συμμετέχει ο Σταύρος Λογαρίδης...




10 comments:

My blueprint said...

Λατρεύω Πορτοκάλογλου. Don't like πεζόδρομους ταχείας κυκλοφορίας!!
Δέσποινα

La Gigi said...

μπουμπού ακομα κι αν εφαρμοστει το μετρο στο Λονδινο εσενα τι σε νοιάζει; αφου θα οδηγεις!
εμενα παντως θα μου αρεσε κατι τετοιο γιατι οταν βιαζομαι πολυ νευριαζω με ολους αυτους που πανε με το πασο τους και κοιταζουν τον ουρανο :))
φιλια

Anonymous said...

Και πως θα κοίταζες και βιτρίνες ε? Ευτυχώς λοιπόν που όλα θα μείνουν ως έχουν και θα σε περιμένουν να τα χαρείς.:-*
Θοδωρής

Pastaflora said...

Μα είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι, όπως θα έλεγε και ο Οβελιξ!

STELIOS PENTARVANIS said...

τι να πω εμένα πια μου φαίνονται όλα λογικά ...ακόμα και τα παράλογα.

elekat said...

Α εμένα θα μου άρεσε αυτό το μέτρο εάν όμως υπήρχαν δύο δυνατότητες!
Πεζοδρόμιο αργής κυκλοφορίας και δίπλα δρόμος ταχείας για πεζούς!

Το πόσο τα παίρνω όταν βιάζομαι και σκοντάφτω σε άτομα που κωλοβαράνε δε λέγεται!
Από την άλλη θέλω να υπάρχει και το πεζοδρόμιο για όταν κωλοβαράω εγώ!

Anonymous said...

Xaxaxaxaxa!!!San na se vlepo na arnisai katigorimatika na sumorfotheis kai na se sernoun sta kratitiria mazi me oles sou tis tsantes apo to Selfidges!
Z. opos Zorro

Multi psi said...

xaxaxaxaxa!!!!! best comment Zorro!!!!!

crispy said...

Κι εγώ , σαν τη Τζίτζι, τα παίρνω άγρια όταν περπατώ - περπατώ πολύ και γρήγορα- κι οι μπροστινοί μου σέρνονται και μου έχουν φρακάρει το πεζοδρόμιο!
Κάτι που μου αρέσει στο Λονδίνο είναι ότι οι Λονδρέζοι δεν σέρνονται , περπατούν πολύ γρήγορα κι έτσι ''δένω'' εύκολα στο ρυθμό τους!!

fevis said...

Blueprint@Ναι ρε γαμώτο... Και εγώ I don't like καθόλου..:-)

Τζίτζι@ Δεν ξέρω ρε μπουμπού.. Θα οδηγώ? πόσο εύκολο είναι άραγε να οδηγείς ανάποδα? Και πόσους θα πάρω σβάρνα μέχρι να το διαπιστώσω? :-))

Θοδωρής@ Σωστό κι αυτό..:-) Για μένα δουλεύουν όλοι τελικά..:-))

pastaflora@Ακριβώς μα τον Τουτάτη!!!

the wrong man@ Εσύ μου χρωστάς έναν καφέ να τα αναλύσουμε όλα αυτά...:-))

elekat@οκ.. Αυτό το πεζοδρόμιο δύο ταχυτήτων θα το πάρω και εγώ..:-)

Z. opos Zorro@ Τι χαζό που είσαι όμως..:-))

multi Psi@ Είναι έξυπνο το αγόρι φίλη, τι να κάνουμε? :-))

crispy@ Εγώ πάλι είμαι πιο πολύ του χαζολογήματος και θέλω να πηγαίνω με το πάσσο μου..:-))