Thursday, December 16, 2010

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός....




Οι μέρες περνάνε γρήγορα, σαν γάργαρο νεράκι... Πότε έφτασε Πέμπτη ούτε που το κατάλαβα, αλήθεια... Μπορεί να φταίει που έχω τόσα πολλά πράγματα να ασχοληθώ τελευταία - όλα ευχάριστα ευτυχώς - μάλλον όμως το μυστικό είναι πως όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα μπαίνω όλο και περισσότερο στο mood της γιορτής, έστω και με το ζόρι... Βοηθάει και ο καιρός με το κρύο που επιτέλους ήρθε για να μείνει, βοηθάει και το σύμπαν που με κάνει να βλέπω τα πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο ειλικρινά και να παίρνω τις σωστές αποφάσεις... Τι να πω.. Η ουσία είναι πως μέχρι την ώρα του φετινού μου απολογισμού θέλω να έχω προλάβει να κάνω όλες τις σωστές κινήσεις, να έχω πει όλα τα σ' αγαπώ μου εκεί που πρέπει, και όλα τα συγγνώμη μου, να έχω στηρίξει τους ανθρώπους της ζωής μου που το χρειάζονται όσο καλύτερα μπορώ, να έχω κοιτάξει τον εαυτό μου στον καθρέφτη στα μάτια και να έχω παραδεχτεί αυτά που πρέπει, δύσκολα και εύκολα, και στο ενδιάμεσο να έχω περάσει και όσο καλύτερα γίνεται... Για να δούμε, θα τα καταφέρω?

Στο μεταξύ βέβαια, έχουμε και τους καλικατζάρους που προσπαθούν να μας ξενερώσουν με το στανιό... Τα χτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που πολύ βολικά δεν ειδαμε γιατί οι δημοσιογράφοι για μια ακόμα φορά φρόντισαν να απεργήσουν την ίδια μέρα με όλους τους υπόλοιπους αντί να καλύψουν τα γεγονότα και να ενημερώσουν τον κόσμο, δείχνουν πως τελικά κανείς δεν παίρνει το μάθημα του και πως το κράτος διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου... Ευτυχώς που υπάρχει το internet, το twitter και τα blogs και δεν μένουμε στο σκοτάδι όπως θα ήθελαν κάποιοι... Όμως αυτή η κουβέντα νομίζω πως θα πρέπει να αναβληθεί για του χρόνου, τουλάχιστον εδώ, στο ροζ μου διαδικτυακό σύμπαν.. Είπαμε, μόνο ευχάριστα πράγματα μέχρι το τέλος της χρονιάς, κόντρα στην γενική διάθεση και το ρεύμα των καιρών...

Οπότε, σας καλημερίζω με ένα λαμπερό χαμόγελο και ένα γλυκό φιλί και πάω να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα εορταστικά μου projects... Το τραγουδάκι σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί μου το αφιέρωσε χτες ένας άνθρωπος που αγαπώ πολύ κάνοντας με να θυμηθώ ακριβώς, μέσα από μερικούς δανεικούς αλλά απίστευτα καλοδιαλεγμένους στίχους, για ποιον λόγο τον ακολούθησα κάποτε σχεδόν μηχανικά μέσα στους διαδρόμους του Harrod's και μετά, μέσα σε ένα παραμύθι που τα έχει όλα.. Και πριγκίπισσες, και μαγικούς καθρέφτες, και ουράνια τόξα, και λαγούς μέσα σε καπέλα.. Και δράκους φυσικά, και δηλητηριασμένα μήλα, και φίδια με διχαλωτές γλώσσες... Όμως στο τέλος, όπως όλα τα παραμύθια, έχει και happy end...:-)

14 comments:

Anonymous said...

Πολύ όμορφο τραγούδι. Όποιος στο αφιέρωσε πρέπει να σ΄αγαπάει πολύ και εκείνος. Πρωινή καλημέρα από το γκρίζο Λονδίνο.
Θοδωρής

La Gigi said...

περνάει ο παλιόκαιρος γρήγορα, αλήθεια. δεν θέλω όμως...
φιλιά

elekat said...

Αχ αυτοί οι δρόμοι του Harrod's...
Είθε να περπατηθούν πολύ το 2011!!!

Anonymous said...

12 points ston P. giati eimai sigouros pos diki tou einai i afierosi. Sou tairiazei poli to tragoudi an kai se deixnei ligo kaliteri ap' oti eisai. xaxaxaxa!!!!!
Z. opos Zorro (i paliokalikatzaros)

Glayki said...

BONJOUR rozalita μου,
οι δημοσιογραφοι ουτε τα μισά έτσι και αλλιώς δε δείχνουν.Φαντασου χτες ήμουν Πανεπιστημιου 2 ωρες μετά τα επεισόδια και τα μάτια μου και ο λαιμός μου ήταν τόσο χάλια από τα δακρυγόνα που δεν μπορούσανα αναπνεύσω!Δυο ωρες μετά!!!!!!!!
όλα δε σπασμένα,χάλια μαύρα ΄'ενα πράγμα!

Anonymous said...

Σασ διαβάζω καιρό αλλά είναι η πρώτη φορά που αφήνω ένα μήνυμα. Είστε τυχερή που έχετε στην ζωή σας ανθρώπους που σας αγαπάνε και σας αφιερώνουν τόσο όμορφα τραγούδια αλλά και αναγνώστες που σας αφήνουν καθημερινά μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης. Αυτό σημαίνει πως και εσείς κάνετε τα αντίστοιχα για εκείνους. Να ξέρετε πως αυτή σας η θετική ενέργεια είναι βάλσαμο για πολλούς ανθρώπους που διαβάζουν όσα γράφετε. Μας θυμίζετε ότι τα σημαντικά πράγματα στην ζωή είναι ελάχιστα και συχνά τα παραμελούμε γιατί τα θεωρούμε δεδομένα. Να έχετε καλές γιορτές με υγεία και να χαίρεστε την οικογένεια και τους φίλους σας. Κατερίνα Παπαδοπούλου

Talisker said...

τι να πω ρε παιδακι μου

οσο κι αν ειμαι με το πληθος
οσο κι αν λεω οτι πρεπει να τους κανουμε ολους μαυρους
εμεις με τα χερια μας

οταν βλεπω τον ανθρωπο μεσα στα αιματα ντρεπομαι για που φτασαμε ...

και ειλικρινα πιστευω και θα το πω μετα κι εγω σε μενα σε αναρτηση οτι ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!


(καλα το Ροζαλιτα της
Φ Ι Ν Ε Τ Σ Α Τ Η Σ Γλαυξ,
ολα τα λεφτα ,
σκαω που δεν το σκεφτηκα εγω ,
οπως και το Ροζαλια που σε ειπε καπου αλλου ...:::)))))))

Anonymous said...

Και αν δεν απεργούσαν οι δημοσιογράφοι θα μαθαίναμε την αλήθεια; Πότε έβαλαν πανοραμικό πλάνο ή φωτό για να φανεί π.χ. αν ισχύουν τα νούμερα των διαδηλωτών που ανακοινώνει η αστυνομία; Εγώ πάλι από το RΤ και το Αl Jazeera Εnglish (κανάλια και σάιτ) θα ενημερωνόμουν και πάλι, όπως έκανα και χθες. Αν οι δημοσιογράφοι ως υπάλληλοι έχουν ευθύνες, ας αναλογιστούμε τι ευθύνες έχουν καναλάρχες και εκδότες. Η άρχουσα τάξη δεν διατηρεί ίχνος τιμής και ευπρέπειας, η αρπακτικότητά της έχει υπερβεί κάθε όριο και φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τις ασχήμιες που συμβαίνουν. Χριστουγεννιάτικα φιλιά από ένα διαμέρισμα που δεν έχει επαρκή θέρμανση ούτε ζεστό νερό στο κατώφλι του 2011.

Multi psi said...

Den ksero pios sou afierose to tragoudi.....einai teleio!!!!! An eimoun stin thesi sou mporei kai na tou......kathomouna!!!!!!!

(joke everybody!!!!!)

STELIOS PENTARVANIS said...

o καιρός περνάει πολύ γρήγορα αλλά με τρομάζει ακόμα περισότερο η βία που σε δυσκολες εποχές εκδηλώνεται με απαράδεκτο τρόπο.

My blueprint said...

Τι ωραίο τραγούδι... Τι φοβερή αφιέρωση. Μπράβο σου που το βγάζεις αυτό στους ανθρώπους...και θέλουν να σου φερθούν τόσο γλυκά.
Φιλιά

So_Far said...

Οh my God !!!
Aν μια βόλτα στα Harrod's γέννησε τέτοιο "ναρκοπέδιο"... αλλά από την άλλη θα μου πεις : σε προειδοποιεί ποτέ το το ναρκοπέδιο; Όχι .. οπότε τί να λέμε τώρα !
Τέλος πάντων, να προσέχεις τον εαυτό σου sunshine

δεσποιναριον said...

Μπονσουαρ τετοια ωρα που ηρθα. Τις ειδησεις τις ακουσα Τεταρτη πρωϊ εδω απο το τοπικο αμερικεν ραδιοφωνο. Τα υπολοιπα μετα στο διαδυκτιο. Παντως ενα εχω να πω. Ο καθενας δειχνει αυτο που θελει να δειξει ειτε δημοσιογραφος ειναι κατω απο τις συστασεις του καναλιου, ειτε ιδιωτης με κινητο. Κριμα, την ποναω αυτη την πολη. Πολιτικο σχολιο δε θα κανω σε ροζ μπλογκ, οσο για τον καιρο, η εβδομαδα που περασε, για μενα ηταν σαν ενας μηνας. Φιλακια, τρεις και μια!

fevis said...

Θοδωρής@ Ελπίζω πως ναι..:-)))Καλημέρα...

Τζίτζι@ Γιατί παιδί μου? Αν έχεις πρόβλημα εσύ που είσαι μικρό παιδί, τι να πούμε εμείς που κοντεύουμε την τρίτη ηλικία?:-)

elekat@Μακάρι...:-)))))

Z. opos Zorro@ Μου αρέσει που τιμάς το παρατσούκλι σου..:-)))

Glayki@Καλημέρα... Δεν διαφωνώ αλλά από το καθόλου κάτι είναι και τα μισά.. Non?

Κατερίνα Παπαδοπούλου@ Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.. Καλές γιορτές..:-)

Talisker@To Ροζαλία έχει πλάκα όντως.. Μου αρέσει και το τραγουδάκι που είναι ασορτί..:-) Τα υπόλοιπα τα αφήνω για αργότερα.. Φιλάκια!!!!!

Ανώνυμος@Έχετε δίκιο, όπως δίκιο είχαν και εκείνοι που διαδήλωναν προχτές.. Εκείνοι όμως που χτύπησαν τον Χατζηδάκη κατάφεραν να το χάσουν το δίκιο τους και είναι κρίμα.. Και θα το έχαναν όποιον και αν χτυπούσαν για να μην νομίσει κανείς πως είναι κομματικό το θέμα.. Καλημέρα..

multi psi@ Φίλη!!!!!! Ντροπή!!!!:-)))

the wrong man@ Όλους μας τρομάζει η βία ψαράκι μου και όπως φαίνεται έχουμε πολλά να δούμε ακόμα..:-(


Blueprint@Μπα, μην νομίζεις.. Τους βγάζω συχνά και την διάθεση να μου ρίξουν δυο σφαλιάρες...:-)))

So_Far@Ε οχι και ναρκοπέδιο ρε φίλη..:-)Και μην ανησυχείς, με προσέχω απεριόριστα..:-))) Φιλάκια

δεσποινάριον@Φιλενάδα αφού πρόλαβες και ήρθες μια χαρά την βρίσκω την ώρα... Άντε, σε περιμένουμε ανυπομόνως..:-))) Φιλάκια!!