Saturday, December 11, 2010

It's winter time... (Updated)

Έξω χιονίζει.. Όχι τόσο που να το στρώσει αν και στην Κηφισιά και την Εκάλη τα δέντρα  και τα παρτέρια έχουν ασπρίσει κάνοντας το τοπίο να φέρνει προς το ελβετικό του, αλλά στην πραγματικότητα μας κάνει τόση εντύπωση γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι.. Και φερόμαστε λες και είμαστε σε καθεστώς πολιορκίας και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους κανονικά, με αποτέλεσμα η ουρά για το parking του Golden Hall στη 1 το μεσημέρι να φτάνει κάτω από την γέφυρα, αν είναι ποτέ δυνατόν... Εγώ που τις καθημερινές  όταν πηγαίνω παρκάρω σε ένα σχεδόν άδειο από αυτοκίνητα parking - ακόμα και εχτές δηλαδή -  δεν πίστευα στα μάτια μου.. Και αν δεν ήταν το καινούριο μου iphone 4 που αντιμετωπίζει προβλήματα και έπρεπε να πάω στο istore επειγόντως, θα είχα κάνει επιτόπου στροφή και θα είχα φύγει τρέχοντας... Πάντως η αλήθεια να λέγεται, πολύ το είχα επιθυμήσει αυτό το κρύο και χτες το βράδυ κατά τις 2, βγαίνοντας από τον Τηλέμαχο στην Κηφισιά η χαρά μου δεν λεγόταν όταν είδα το αυτοκίνητο μας χιονσιμένο και τις νιφάδες να μας συνοδεύουν μέχρι το Ψυχικό.. Αφού όπως μου είπε ο Άρις όταν γύρισε και εκείνος, έριχνε χιονόνερο ακόμα και στο Γκάζι..



(οι φωτογραφίες που είναι οικογενειακές μεν, δανικές δε, δεν είναι από τις Άλπεις αλλά από την εξωτική Κάτω Κηφισιά σήμερα το πρωί...Και βέβαια, είναι εφετζίδικες γιατί έχουν τραβήξει τις κορυφές από τα δέντρα..)
 
Έτσι σήμερα κατέβασα από την ντουλάπα το χοντρό μου καστόρινο παλτό και ανέσυρα για πρώτη φορά φέτος και ένα κασκόλ για να βγω να κάνω τις δουλειές μου, και πολύ μου άρεσε.. Αφήστε που όπως μου είπε ο Βαγγέλης αυτό το ξηρό κρύο - ακόμα και το ψιλό χιονάκι- δεν χαλάει τα μαλλιά όπως κάνει η υγρασία οπότε το χτένισμα μου - γιατί είχα μποτέ πρωί πρωί- θα κρατήσει σούπερ και για τον γάμο και το αυριανό κάλεσμα... Για το οποίο η γαϊδούρα, παρόλο που έχω πάρει όλα τα υλικά, βαριέμαι να φτιάξω την lemon pie και θα την παραγγείλω τώρα αμέσως από την Νανά Γιώτη.. Και αντί να μπω τώρα στην κουζίνα και να φτιάχνω ζύμες και κρέμες, θα κουκουλωθώ με το αφράτο μου πάπλωμα και θα κοιμηθώ...:-) 
Και το βράδυ θα είμαι φρέσκια και εποιμοπόλεμη γιατί έχουμε μεγάλη νύχτα μπροστά μας που την περιμένω πως και πως για δυο λόγους.. Πρώτον γιατί μου άρεσε πάρα πολύ το φαγητό στο Ψωμί και Αλάτι και ανυπομονώ να ξαναφάω τα πιτάκια με την γραβιέρα και το χοιρινό και δεύτερον γιατί μαζί μας σήμερα θα είναι και η Τζίτζι που ήρθε από την Ελβετία απαστράπτουσα, αδύνατη, κούκλα  και με καινούριο hair look - αυτό το απέκτησε εδώ σήμερα το πρωί- και νομίζω πως το αγόρι με τα μπλέ θα την δει και θα πάθει ατύχημα και θέλω πάρα πολύ να είμαι από μια μεριά και να χειροκροτώ (από μέσα μου)...Και είναι και η υπόλοιπη παρέα σούπερ - ελπίζω οι βόρειοι να μην αποκλειστούν και να καταφέρουν να κατέβουν- και γενικά, we will have such fun!!!!!


(Εδώ προσπάθησα να τραβήξω το χιόνι που έπεφτε χτες το βράδυ όταν γυρίσαμε και δεν τα πολυκατάφερα αλλά δεν πειράζει γιατί κοιτάξτε τι ωραίες φωτογραφίες τραβάει το καινούριο μου (απολύτως προβληματικό κατά τα άλλα) κινητό!!! Και έχει και φλας... Ουάου!!!)

Οπότε μόλις τελειώσω την αναβάθμηση του κινητού μου - τι γολγοθάς και αυτός, από χτες παιδεύομαι και δεν έχω καταφέρει να έχω internet χωρίς WiFi και να στέλνω MMS γιατί η Wind τα πουλάει μεν τα iphone4 αλλά δεν τα υποστηρίζει τεχνικά- θα προσγειωθώ με πλονζόν στο κρεβατάκι μου μέχρι νεωτέρας.. Και όταν ξυπνήσω με το καλό, θα φτιάξω το τσαγάκι μου που σήμερα εκτάκτως θα το συνοδεύσω με μακαρόν Laduree, θα ανάψω τα κεριά και τα φωτάκια μου, θα χαζολογήσω και λίγο στην τηλεόραση και όταν έρθει η ώρα θα ντυθώ ζεστά και θα εκδράμω...
Φιλιά πολλά σε όλους και καλησπέρες τέτοια ώρα πια, και να έχουμε ένα υπέροχο υπόλοιπο σαββατοκύριακο...  

UPDATE: Πίνω τον πρωινό μου καφέ και μασουλάω μακαρόν.. Τέλεια.. Έξω έχει βγάλει ήλιο αλλά το κρύο καλά κρατεί.. Ο Μάνος έφυγε για τον γάμο - εγώ θα πάω μόνο στο τραπέζι τελικά- και στο μεταξύ θα πιω και έναν καφέ με την φιλενάδα μου που δεν την είδα όσο ήθελα χτες μέσα σε όλη την πρωινή μας τρεχάλα.. Όσο για χτες, το αγόρι με τα μπλε δεν ήταν εκεί (ντροπή και αίσχος αλλά δεν πειράζει γιατί εκείνο έχασε) αλλά εμείς περάσαμε σούπερ.. Φάγαμε πολύ καλά, γελάσαμε πολύ, η παρέα ήταν υπέροχη, τι άλλο χρειάζεται μια βραδιά για να κυλήσει σαν νεράκι? Και το μαγαζί ήταν τίγκα βέβαια πάλι αλλά με κανονική αναλογία πελατών λόγω Σαββάτου, είχε και άλλους άντρες around δηλαδή εκτός από τους δικούς μας, είχε και σελέμπριτις - την Ελεωνόρα Μελέτη χωρίς τον αγαπημένο της αλλά με φίλες της- χωρίς να λείψουν και οι γνωστές εμφανίσεις "έχω έρθει να εντυπωσιάσω το αγόρι με τα μπλε και αν δεν τα καταφέρω μετά θα πάω να δω την Πάολα με τον Μαζώ".. Μια κοπελίτσα που καθόταν δίπλα μας ας πούμε, φορούσε μαύρο σορτς, δαντελένιο μαύρο καλσόν, ψηλοτάκουνες μαύρες μπότες μέχρι το μπούτι της και είχε και το μαλλί ξανθό, μακρύ, καμμένο και φουσκωτό.. Ότι φοράμε δηλαδή για να πάμε να φάμε σε μια ταβέρνα..:-)))) Και αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο να είσαι κούκλα και απαστράπτουσα (ντυμένη με τα κανονικά σου ρούχα και χωρίς να έχεις κάνει extra effort) από το να έχεις στολιστεί σαν λατέρνα και να έχεις βγει παγανιά για γκόμενο... Αυτά και καλή Κυριακή!!!!

12 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Τι? Δεν θα έχει αύριο lemon pie από τα χεράκια σου? Απαπαπα, τσάμπα οι υποσχέσεις που μου έδωσες!!! Χμ, το ξανασκέφτομαι!!!!

Tali said...

μα εγω εκανα νεα συνδεση πριν δυο μηνες στοη γουιντ και δεν ειχε ακομα i phone!!!!

δεν ειναι δυνατον πιαααα!!

για το χιονι σας ζηλευω τρελλα

εμεις εδω οπως φανταζεσαι... ο πιο ηλιθιος καιρος
απιστευτο κρυο ΚΑΙ ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ!!!

θελω κι αλλες φωτοοοοο!!!!!


χχχχχχχχχχχ

Anonymous said...

Το σύμπαν σε ακούει πράγματι. Και κάνει τις επιθυμίες σου πραγματικότητα.
(μπορείς ομως να ζητήσεις σκέτο κρύο χωρίς χιόνι για τις γιορτές? Θέλω να έρθω και να μην χρειάζεται να ξεχιονίζω με το φτυάρι τον κήπο για να βγω από το σπίτι.)
Θοδωρής

STELIOS PENTARVANIS said...

Ευούλα μου ούτε στη Λωζάνη να έμενες με τόσα χιόνια, δεν πειράζει για το γλυκό η Νανα Γιώτη είναι καλή σ'αυτά :-( Παύλο ωραίοι τρόποι!!!

elekat said...

Το αγόρι με τα μπλε μας έκανε απιστίες όμως και πολύ με στενοχώρησε!!!
Που ήταν Σάββατο βράδυ, ε;;
Γιατί δεν ήταν στην επιχείρησή του;;
Ετσι γίνονται οι δουλειές;;;

Τουλάχιστον όμως πέρασα τέλεια γιατί γέλασα απίστευτα (ρέντα είχες σήμερα πάλι!!) έφαγα πολύ ωραία και γνώρισα και την φιλενάδα μας!

So_Far said...

Είμαι χαζό και θα πάω μετά Μαζώ...
καλημέρα sunshine και μια καλή εβδομάδα εύχομαι
Όσο για το πολιτισμικό σοκ που έζησες τί να πω.. αθάνατη Ελλάδα

Anonymous said...

Iparxoun kai alla magazia me oraia agoria stin Athina. pou den forane mple alla Hermes.lol
Z. opos Zorro

δεσποιναριον said...

Τις Τριτες παει στο μαγαζι του ο "πως του παν τα μπλε"; Κανονισε, ερχομαι απο πολυ μακρυα. Και θενκς που μου θυμησες να βαλω στη βαλιτσα το μαυρο σορτς! :P
Φιλακια, και τελειωνετε με τα χιονια. Φιλια και στην τζιτζι!

elekat said...

Χα χα χα...
Ακόμα γελάω φίλη...
Είχες πολύ ρέντα εχθές...

La Gigi said...

αχ τι να πω κι εγώ... η κούκλα η απαστράπτουσα;
σου έχω πει παιδί μου μην υπερβάλλεις!!!
φιλάκια

DonnaBella said...

egw thelw na dokimasw th red velvet ap' ta herakia sou.
(hello, i'm back, but not for long! :-)))

fevis said...

ΠΑΥΛΟΣ@ Σταμάτα καλέ! Αμέσως το ξανασκέφτεσαι..:-)))

Talisker@ Δεν το φέρνει κανονικά η Wind το iphone γι' αυτό και δεν το υποστηρίζει τεχνικά.. Απλά αν κάνεις μεγάλους λογαριασμούς στο φέρνουν εκτάκτως για να μην σε χάσουν από πελατάκι..:-))

Θοδωρής@ Με τον καιρό να τα έχει πάιξει έτσι, ποιος ξέρει? Μπορεί να κάνουμε χριστούγεννα με έλκηθρα, μπορεί να κάνουμε χριστούγεννα με σερφ...:-))

the wrong man@Ελα, αφού σου έφερα το τέλειο γλυκό!!!!

elekat@ Γελάσαμε πολύ όντως..:-)) Όσο για το αγόρι με τα μπλε, αυτό έχασε..:-))

So_far@ Αυτό το στιχουργικό σου ταλέντο θα το εκμεταλλευτώ κάποια στιγμή, το λέω να το ξέρεις..:-))

Z. opos Zorro@ χαχαχα... Ναι ε?

δεσποινάριον@ Φιλενάδα το καλό που του θέλω να είναι εκεί next time γιατί μετά δεν τον ξεπλένει ούτε ο Δούναβης..:-)) Φιλάκια πολλά...

Τζίτζι@Δεν υπερβάλω καθόλου.. Καθόλου όμως..:-)

DonnaBella@ Θα δοκιμάσεις βέβαια.. Έλα εσύ και όλα θα γίνουν..:-)))