Monday, July 15, 2013

Η εβδομάδα που μας πέρασε..

Η Δευτέρα ξεκίνησε χαλαρά με λιακάδα και έναν πρωινό καφέ με την μαμά μου στο Yellow, στην Κηφισιά. Μου αρέσει πολύ αυτό το μαγαζί, πρωί και βράδυ. Στον κατάφυτο κήπο με τις χαριτωμένες λεπτομέρειες νοιώθεις σαν να είσαι στην εξοχή κανονικά..


Στην οποία εξοχή πήγαμε το ίδιο βράδυ, μια που ήμασταν καλεσμένοι στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, στο Matsuhisa Athens το οποίο γιόρταζε τα 10 χρόνια του Nobu στην Ελλάδα. Το Matsuhisa άνοιξε τις πόρτες του πρώτα στην Μύκονο όπου και έγινε το grand party δυο μέρες αργότερα, αλλά ευτυχώς ο Τάσος και ο Νικόλας Ιωαννίδης σκέφτηκαν και όσους δεν θα ήταν στο νησάκι εκείνες τις μέρες και προνόησαν να μοιραστούν και με εκείνους την χαρά τους. Πήγαμε λοιπόν στρατηγικά λίγο μετά τις 8 για να προλάβουμε το ηλιοβασίλεμα πίνοντας το πρώτο cocktail της βραδιάς, και απολαύσαμε την θέα παρέα με αγαπημένους φίλους και συναδέλφους από τον χώρο της γεύσης. Και στην συνέχεια φάγαμε καταπληκτικά όπως πάντα. Μάλιστα, ο αγαπημένος μου Μιχάλης Λαδάς φρόντισε να μου στείλει εκτός μενού ένα πιάτο  shrimp tempura rolls που τα είχα επιθυμήσει, και το μάντεψε... Φεύγοντας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το τέλος του μήνα για ένα dinner ιδιωτικό πια, με παρέα που την περιμένω πως και πως..










Την Τρίτη το βράδυ είχε girls night out. Πήγαμε με την Λένα στο μαγαζί της Αργυρώς, το καταπληκτικό και ατμοσφαιρικό 9 στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο. Δεν είχα ξαναπάει και ενθουσιάστηκα.. Πέρα από το ότι συμπαθώ πολύ την Αργυρώ - νοιώθω πως ταιριάζουν οι ενέργειες μας κι ας είμαστε εντελώς διαφορετικές εκ πρώτης όψεως- λάτρεψα τον χώρο που είναι τόσο καλόγουστος με εντελώς προσωπικό touch και βρήκα και το τέλειο cocktail με μέλι, σύκο, κανέλα και κασάσα, από το οποίο χτύπησα τρία απανωτά.. Περάσαμε τέλεια φλυαρώντας περί θεάτρου, τέχνης αλλά και κοινωνικής κριτικής, γελάσαμε, γνώρισα και τον Γιώργο Πυρπασόπουλο που καθόταν στο διπλανό μας τραπέζι, πήρα και το βιβλίο της Νόνικας που πολύ γλυκά μου αγόρασε η καινούρια μου φίλη, ε, τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια και μόνη βραδιά?




Την Τετάρτη το ραντεβού είχε κλειστεί μέρες νωρίτερα με την Νίκη και τον Κωστή - η Λίλυ τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε να ακολουθήσει- στο πολυαγαπημένο Tamarind στο Μεταξουργείο. Τώρα που καλοκαίριασε τα παιδιά έχουν φτιάξει απέναντι στην πλατεία, ένα αυτοσχέδιο κηπάκι που θυμίζει εντελώς εξωτικό νησί, με μπαράκι, φυτά, μουσικές και τα όλα του, και έτσι μπαίνεις σε mood διακοπών με την μια. Όσο για τα υπόλοιπα, τα ποτά και το φαγητό παραμένουν to perfection, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις καλύτερο Thai food στην πόλη... Ήπια εκτυφλωτικά cocktails με τεκίλα και πιπεριά chilli και έφαγα - όλον τον κατάλογο και- yellow chicken curry extra spicy, ακριβώς όπως μου αρέσει. Η βραδιά πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε και φύγαμε χαμογελώντας όλοι σαν τα χαζά..




Την Πέμπτη την αφιέρωσα στο shopping. Χρειαζόμουν επειγόντως μια κρέμα προσώπου και μια φίλη μου σύστησε - ας είναι καλά- την Nectalys της Galenic. Ταλαιπωρήθηκα λίγο μέχρι να την βρω γιατί δεν την έχουν όλα τα φαρμακεία αλλά άξιζε απολύτως τον κόπο μια που κάνει θαύματα. Την φοράς και μοιάζεις να έχεις κοιμηθεί ένα γερό οχτάωρο παραπάνω απ' το κανονικό.. Φράπα η μούρη. Αφού θα πάω σήμερα κι όλας να πάρω και την ασορτί κρέμα ματιών.

Στην συνέχεια πέρασα και μια βόλτα από τον Hondos γιατί μου είχε τελειώσει το άρωμα μου.. Φοράω το Angel του Tierry Mugler ούτε ξέρω πόσα χρόνια πια, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, και δεν το αλλάζω με τίποτα. Εγώ δεν το μυρίζω επάνω μου πια, μόνο στα ρούχα μου καμιά φορά αν τύχει και ξαναφορέσω κάτι πριν πλυθεί τόσο που το έχω συνηθίσει, αλλά όλοι μου λένε πως μου πάει πολύ, όσοι με ξέρουν λίγο καλύτερα δε, το έχουν συνδυασμένο με μένα.. Και μαζί με το άρωμα, έχω τρέλα και αγοράζω ότι άλλο προϊόν της σειράς κυκλοφορεί κατά καιρούς. Από την κρέμα σώματος και το douche, μέχρι κάθρεφτάκια για την τσάντα και το Poussiere d' etoiles που είναι κάτι σαν ασημόσκονη για τα μαλλιά...



Μαζί, μου έδωσαν και ένα μπουκάλι Eau de Comfort της Clarins για να το δοκιμάσω. Είναι ντεμακιγιάζ και λοσιόν δύο σε ένα και καθαρίζει το πρόσωπο τέλεια αφήνοντας το με μια αίσθηση πολύ δροσερή και φρέσκια.


Τέλος, είπα να πλύνω και το αυτοκίνητο μου πια, που αν θέλετε το πιστεύετε, είχα να το πλύνω έναν χρόνο η γαϊδούρα. Μια ώρα το τρίβανε στο βενζινάδικο για να καθαρίσει αλλά όταν μου το παρέδωσαν, άστραφτε σαν κουκλάκι...



Με τόσο busy week, και μια που τα σχέδια μου για απόδραση στην εξοχή το σαββατοκύριακο δυστυχώς αναβλήθηκαν, αποφάσισα να περάσω τις υπόλοιπες μέρες απλά και χαλαρά... Ενα θερινό σινεμά με την μαμά μου - είδαμε την Άννα Καρένινα με την Κίρα Νάιτλι και τον λατρεμένο Τζούντ Λό και πραγματικά ενθουσιάστηκα και με την σκηνοθεσία, και με τα κοστούμια και με την τρομερή μουσική- και ένα ταβερνάκι μετά - ο Μωριάς στην Αγία Παρασκευή-  και το Σάββατο το μεσημέρι ένας καφές με τις φίλες μου στην Παλιά Αγορά.. Είχα και μια ακόμα έξοδο προγραμματίσει, το Σάββατο το βράδυ και μάλιστα με παρέα που ανυπομονούσα να ξαναδώ, αλλά ο ανάδρομος είχε μάλλον άλλη γνώμη. Δεν πειράζει όμως.. Ούτε οι ευκαιρίες θα λείψουν στο μέλλον, ούτε η διάθεση..



Οπότε το υπόλοιπο weekend το πέρασα με χουζούρι στον καναπέ, ξένες σειρές, περιοδικά, εφημερίδες, μουσικές, ελαφρύ φαγητό, παγωτά, και μπόλικο ύπνο..


Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα...:)

2 comments:

Irene said...

Τέλειο post. Αγαπώ το fevi's joie de vivre.

lina said...

eilikrina fevh pisteveis pws h galhnea einai hthopoios,ektos apo dhmosies sxeseis;