Wednesday, January 13, 2010

Οι συσκευές δεκαετίας και τα λεφτά που τα κάνουν όλα...


Η χτεσινή μέρα, να φύγει και να μην ξανάρθει, δεν ήταν από τις καλύτερες μου... Κατ' αρχάς το πλυντήριο πάει, μας αποχαιρέτησε... Ήρθε ο κύριος μάστορας, το είδε, το ξεβίδωσε, το επεξεργάστηκε προσεκτικά και μου ανακοίνωσε με περίλυπο ύφος πως έχει χαλάσει η αντίσταση - δέκα χρόνια τό είχαμε βέβαια και του βγάλαμε τα μάτια, μόνο τον Droopy δεν πλέναμε εκεί μέσα τελικά- και το πορτάκι του σαπουνιού, των οποίων η επισκευή μαζί με τα μεταφορικά στο service θα μας κόστιζαν κοντά 200 ευρώ... Άρα καλύτερα να το πετάξουμε και να πάρουμε ένα καινούριο... Είπε το αγόρι, πήρε και 40 ευρώ για την επίσκεψη - λίγο φτηνότερα από παιδίατρος χρεώνει ο μάστορας- και αποχώρησε... Και άφησε πίσω του συντρίμια... Και τώρα πρέπει να πάω στο Media Markt να κάνω έρευνα αγοράς κάποια στιγμή... Σύντομα δηλαδή γιατί πόση χειρονακτική μπουγάδα μπορώ να αντέξω ακόμα?
Μετά χάλασε το πατζούρι του υπνοδωματίου μας... Το άνοιξα και έμεινε επάνω να με κοιτάζει από ψηλά... Και για να μην ξυπνάμε με την αυγούλα και το πρώτο χάραμα, αλλος μάστορας εκλήθη εσπευσμένα, άλλα 40 ευρώ πήγαν για εργασίες διάφορες, ευτυχώς ήταν εύκολη δουλειά τελικά και γλυτώσαμε τα χειρότερα...
Σειρά είχε στις 6 το απογευμα ο Γιώργος, φίλος και τεχνικός υπολογιστών γιατί εδώ και μέρες μου είχε χαλάσει το DVD writer στον υπολογιστή μου και ήθελε αντικατάσταση... Να φανταστείτε, κατάβαζα τις σειρές μου από το The GTnet, τις έσωνα στον υπολογιστή μου, μετά τις περνούσα σε φλασάκι, τις μετέφερα στο laptop και τις έκαιγα από εκεί σε δισκάκια.. Η πατέντα, της πατέντας... Anyway, από χτες το βράδυ ένα καινούριο Sony DVD writer είναι τοποθετημένο στην θέση του παλιού και όλα πάνε ρολόϊ...
Στο καπάκι, άρχισε να ανοίγει μόνη της η πόρτα του ψυγείου.. Ξανά... Το είχε πάθει και παλιότερα αλλά της πέρασε... Μέσα στο καλοκαίρι, ξυπνούσαμε το πρωί και η πόρτα ήταν τέντα... Και η ψύξη εξαφανισμένη φυσικά.. Το ψάξαμε από 'δω, το ψάξαμε από ΄κει, τελικά βάλαμε μια μικρή λαστιχένια σφήνα στην πόρτα και λύθηκε το πρόβλημα... Και μετά του πέρασε... Και χτές, του ξαναήρθε... Και την Δευτέρα θα έρθει ο άλλος κύριος μάστορας, των ψυγείων αυτή την φορά, να δει τι μπορεί να γίνει.. Και ελπίζω ολόψυχα να μην μου πει κι αυτός την ίδια ιστορία, γιατί και αυτή συσκευή δεκαετίας είναι, αλλά αν υπόψιαστώ πως ξαφνικά πρέπει να αλλάξουμε όλα τα ηλεκτρικά μας είδη θα μου έρθει ντουβρουτζάς... Όχι τίποτα άλλο, αλλά κάνει και η τηλεόραση κάτι περιέργα τριξίματα, καταλάβατε?
Για το τελευταίο περιστατικό που μου αποχάλασε την μέρα εχτές δεν θα σας πω κάτι ιδιαίτερο... Ίσως γιατί ακόμα προσπαθώ να το χωνέψω... Πάντως, κανέναν δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα, αυτό είναι το συμπέρασμα μου.. Ούτε καν τον εαυτό μας ... Οι πιο απίθανοι άνθρωποι, εκείνοι που δεν τους βάζει καν το μυαλό σου, μπορούν να σε εκπλήξουν με τον χειρότερο τρόπο... Και έχουν δίκιο όσοι λένε πως ο αληθινός πολιτισμός και το πραγματικό ήθος των ανθρώπων φαίνεται στα δύσκολα.. Σε συνθήκες πίεσης, σε αρρώστιες, σε προβλήματα... Και όταν έχουν να κάνουν με χρήματα βέβαια... Για τα λεφτά τα κάνεις όλα που λέει το τραγούδι? Σωστά λέει... Και όσο πιο πολλά λεφτά έχουν κάποιοι τελικά, τόσο περισσότερο τα υπολογίζουν... Μεγάλη αλήθεια, βγαλμένη μέσα από την ζωή... Ίσως γι΄αυτό εγώ δεν θα έχω ποτέ στην ζωή μου χρήματα... Γιατί δεν τα υπολογίζω... Καθόλου όμως... Μου χρωστάνε λεφτά από δουλειές, πολλά λεφτά λέμε τώρα, δυό χρόνια και... Από το ξεκίνημα της κρίσης, και από τα δύο μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα με τα οποία έχω συνεργαστεί... Θα μπορούσα να έχω κάνει αγωγές, να έχω τσακωθεί, να έχω κάνει διάφορα... Δεν έκανα τίποτα και δεν θα κάνω τίποτα γιατί ξέρω πως περισσότερο θα χαλαστώ εγώ παρά εκείνοι... Και προτιμώ να περιμένω να δω τι θα γίνει.. Αν γίνει... Και έχω αποφασίσει πια πως και να μην γίνει, κανείς δεν πάει χαμένος... Και στο φινάλε, εγώ θα έχω φερθεί καλύτερα από εκείνους και είναι και αυτό μια ικανοποίηση... Α! Αγοράζω και λαχεία βέβαια... Ένα τρίδυμο λαϊκό την εβδομάδα.. Ο Μάνος με κοροϊδεύει βέβαια, πως με τα λεφτά που έχω χαλάσει για λαχεία τόσα χρόνια θα είχα επενδύσεις τώρα, αλλά δεν πειράζει... Τον αφήνω να λέει γιατί όταν κερδίσω, που θα κερδίσω, το ξέρω με όλη μου την ψυχή, μαζί με μένα θα γίνει πολύς κόσμος ευτυχισμένος... Αυτά, καλημέρα και πολλά φιλιά σε όλους... Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες αλλά έχουμε μάθει πια σε τέτοια...:-))

Υ.Γ. Πάντως, πλάκα - πλάκα, ένα τέτοιο δέντρο πολύ θα το ήθελα στον κήπο του σπιτιού κάτι μέρες σαν την χτεσινή... Μόνο που το δικό μου θα ήθελα να ήταν μωβ παρακαλώ...:-)))

Υ.Γ.2 Τώρα που τα ξαναδιάβασα όλα αυτά μαζεμένα νομίζω πως αυτό που μου χρειάζεται επειγόντως είναι ένα καλό ευχέλαιο... Μεγάλη γρουσουζιά με κυνηγάει... Κάποιος καλόψυχος άνθρωπος με μελετάει συχνά φαίνεται... Να είναι συγγενής ή ξένος άραγε?

Υ.Γ. Βέβαια, μου το είχε πει το Facebook από το πρωί εχτές.. Luck 3%.. Που πας ρε Καραμήτσο? Σήμερα όμως μου δίνει 78%.. Για να δούμε...

19 comments:

matina said...

Kalimera Evi mou!!! Dikio dikio dikio se ola....Eurwpoulia xreiazomaste...(pws leme rodakinia,lemonia) na thn exoume sto mpalkoni kai na futrwnei....Ax!!! Sou euxomai olopsuxa na kerdiseis to laxeio...... :))))

Anonymous said...

Καλέ δε μασάμε εμείς ούτε από γρουσουζιές ούτε από αναδουλιές!!

ΥΓ Βρε παιδιά ξέρετε που πωλούν λεφτιές - έστω και σε πράσινο??

Καλημέρα Fevis μου!

Arience

Anonymous said...

Καλημέρα!! Μακάρι να είχα και εγώ ένα τέτοιο δέντρο και ας ήταν και πράσινο!!:) Ελπίζω να μη χαλάσει τίποτα άλλο!!
Φιλιά Έλενα!

So_Far said...

Fevis sunshine,

μια μέρα ήταν και πέρασε, that's all!!! Αφού ψάχνεις για πλυντήριο θα σου συνιστούσα Bosch και αν βρεις κατασκευασμένο στη Γερμανία και όχι'Γερμανίας' γιατί τα τελευταία είναι μεν Bosch αλλά τύπου Γερμανίας, δηλαδή ή από άλλη γραμμή παραγωγής της Bosch ή από εργοστάσιο με ISO Bosch από χώρα της ανατολικής Ευρώπης
Κατά τ' άλλα ειδοποίησε και από μένα σε ό,τι είναι να χαλάσει να χαλάσει αυτή τη βδομάδα ... αυτό για να κάνουμε και λίγο χιούμορ !
πολλά φιλιά και μην πτοείσαι !

elekat said...

Αχ κι εγώ χρειάζομαι ένα τέτοιο δέντρο σε μωβ αλλά και σε πράσινο δεν με χαλάει, αρκεί να είναι πολύ καρποφόρο!!!
Όσο για τις συσκευές, ότι χαλάει, ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!!
Μούχουν σπάσει κι εμένα τα νεύρα πιά!
Σε ένα χρόνο άλλα άλλαξα κουζίνα, πλυντήριο ρούχων και τηλεόραση!!
Α και πισί βεβαίως!

Κουράγιο...

Anonymous said...

aaa ama vreis kanena tetoio dentraki na mas peis kai mas na paroume giati de mas vlepw kala...!
Atimh gkantemia, otan erxontai erxontai ola mazemena! Alla de masame ;)

PS. (Asxeto) Eixa meres na mpw kai xarhka pou eixa arketa posts na diavasw, sou paei to kathimerino, na to krathseis :)

La Gigi said...

δεν μπορω να πιστεψω οτι σε αναστατωσαν οι συσκευες και τα πατζουρια που χαλασαν, μαλλον αυτο το αλλο ηταν το κερασακι στην τουρτα και μαζι με τις μικροαναποδιες την εκαναν τη δουλεια! αλλά με 78% δεν εισαι Καραμητρος φιλη :))

DonnaBella said...

na mh tragoudhsw k egw to money money money, ase kalytera. elpizw shmera na pane ola kalytera!
edw hionizei (pali) synexeia tis teleutaies wres, k einai ola kataspra. filia hionismena!

Anonymous said...

σημερα δεν αντεξα και αφηνω σχολιο!! απο πειρα λεω οτι ολα τα ηλεκτρικα χαλανε μαζι.. οπως ολα τα απορυπαντικα τελειωνουν ταυτοχρονα.. τετοιες μερες εχω περασει πολλες - ειμαι απο αυτους που σταματαει η βροχη οταν μπαινω στο μετρο και ξαναρχιζει οταν βγαινω δηλ.. αλλα το κεφαλι ψηλα.. το πορτοφολι ανοικτο και για πλυντηρια μονο Miele!! α ναι, αν περασω κατω απο τετοιο δεντρο θα σε ειδοποιησω .. μονο που εδω δεν εχει μεινει δεντρο με φυλλο!! παντως φτηνος ο δικος σου.. το τελευταιο καζανακι μας πηγε 60! χαιρετισματα Μαργαριτα

δεσποιναριον said...

Α! ετσι ειναι αυτα, ολα μαζι συμβαινουν. Τωρα να σου πω κατι να παθεις πλακα, σε λαθος εποχη ζουμε.. η μαμα μου ακομα εχει ενα ψυγειο Philco απο το 1956 δε κανω πλακα, μονο μια φορα αλλαξε λαστιχα. Θελει να το αλλαξει λεει και πεφτουμε ολοι απανω της. Τι αλλο θα εχει τετοιο αρ ντεκο στυλ και θα κρατησει τοσο? Α πα πα!
Ασε τωρα γιατι εμενα μου ετυχε μια πολυ βαρβατη λυπητερη αυτες τις μερες. Κι ακομα δεν εχω μαθει το τελευταιο εστιμετ!!! Πφ, Ελα μια μερα ηταν, ολα θα φιαξουν μη μου στεναχωριεσαι. Αυτα να ειναι ολες οι αναποδιες της χρονιας! Φιλακια!

katrine said...

Περίμενε, περίμενε βρε!!
Για να χαλούν τόσα πράγματα γλυκό μου,σημαίνει ότι έχουν χρήση.Υπάρχει κίνηση.Ζουν άνθρωποι.Υγιείς.Το καταφχαριστιούνται, super!Δεν χαλάει ότι δεν έχει χρήση. Εξ άλλου μια ανανέωση σε ορισμένα πράγματα αν δεν χαλάσουν δεν την κάνουμε, ε??
Έτσι δεν το βλέπουμε??
'Οσο για τις καντεμιές το έγραψα και στο προ προ ποστ σου. Να ζήσουν οι εχθροί και οι αντιρρησίες μας Εύη μου διότι μας θυμίζουν πόσο μα πόσο πολύ σημαντικοί είμαστε, ώστε ν ασχολούνται!!!!
Όταν μας αγαπούν όλοι, κάτι δεν πάει καλά.Λέμε!

Να χαρείς ότι καινούργιο μπει στο σπιτάκι σου και να καμαρώνεις!

Φιλάκι

fourka said...

Καλησπέρα! 2 μόνο σχολιάκια :

1) προσπάθησε να ανακυκλώσεις τις συσκευές σου, νομίζω πολλά υπερ-μάρκετ τις δέχονται... σίγουρα αξίζει τον κόπο!

2) δεν σε ξέρω καθόλου, αλλά το να μην έχεις πληρωθεί απο δουλειά, να μην κάνεις τίποτα και να θεωρείς ότι "Και στο φινάλε, εγώ θα έχω φερθεί καλύτερα από εκείνους και είναι και αυτό μια ικανοποίηση..." ΟΧΙ φιλενάδα, το να τους τα χαρίζεις είναι σαν η ίδια πρώτη πρώτη να μην εκτιμάς τον κόπο σου και να μην φέρεσαι καλά στον εαυτό σου! Δε λέω ότι πρέπει μια ζωή να κυνηγάμε τα αυτονόητα και τα σωστά, αλλά όχι και το κάθε τσουτσεκάκι οικονομικός διεθυντής (μη χε) να λέει πίσω απο την πλάτη μας "ουουου αυτή είναι ούφο, ακόμα της χρωστάμε και δεν τη νοιάζει, μακάρι να βρούμε κι άλλους τέτοιους".

αυτάααα, φιλιά πολλά ΧΧΧ

gerasimos said...

Καλέ ποιος το υπολογίζει το χρήμα; Ως γνωστόν, τα καλύτερα στη ζωή αυτή μας έρχονται δωρεάν: μια καλή παρέα, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα καλό κρασί - που το πληρώνει η καλή παρέα :-P.

ΥΓ1: Το πλυντήριο όχι απλό πέταμα, ε; Στην ανακύκλωση!

ΥΓ2: Βλέποντας παραπάνω για το ψυγείο της μαμάς του Δεσποινάριου, να πω ότι και η δική μου η μαμά μαγειρεύει ακόμα σε μια ηλεκτρική κουζίνα Elco δώρο στο γάμο της...

Talisker said...

Δεν εχω προλαβει να το γραψω με τους ρυθμους που εχω αυτη τη χρονια

αλλα ενα σου λεω
ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

μιλω ως παθουσα

γυρνωντας απο τις διακοπες το καλοκαιρι
την πρωτη μολις μερα που ανοιξαμε το σπιτι νυχτα μαλλον
απο υπερδιαρροη κατι, καηκε οτι λειτουργουσε εκεινη την ωρα

...

-καηκε η σαρανταεξαρα (σερβις και περαστικα 500 ευρω με παραλαβη σε εναν μηνα)

-καηκε το 13 μηνων υπεροχοτατο βαιο μου (μαδερχεντ) (σερβις 618 ευρω συν κουριερ πανε ελα 40 και 25 μονο για τον τεχνικη διαγνωση)

φυσικα και δεν αντικατεστησα τιποτα αλλα πηρα καινουριες συσκευες , τηλεφωνο στον δικηγορο μου ο οποιος μου ειπε οτι και να κανω μηνυση στη δεη δεν γινεται τιποτα λογω γραφειοκρατιας

και ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ να μας διαβασει..

στα λεω ολα αυτα γιατι ξερω την ασκοπη οργη και το γαμοτο
μα και την ανημπορια χωρις τις συσκευες απο τις οποιες τελικα εχουμε παθει εξαρτηση

πφφφφφ και φλυαρω ασκοπως !

παντως για το οικονομικο ακριβως ετσι θα επραττα κι εγω

δεν μπορω καν να ζητησω πισω βιβλια που εχω δανεισει, ποσο μαλλον λεφτα , ασε που ειλικρινα πιστευω οτι καποιος που δεν τα επιστρεφει ειδικα χρηματα απλα δεν μπορει..και λυπαμαι και συμπασχω τοσο που
δεν μπορω να μπω σε τετοια διαδικασια να τα ζητησω

τωρα στη δουλεια παιζονται και αλλα αλλα δεν ξερω ..καλυτερα αυτο παρα ενας αεναος αγωνας ..

που παλι θυμιζει αποζημιωση της Δεη!

(χωρις οιρμο γραφω ειμαι πτωμα λεμε αλλα φιλια , χαιρομαι τοσο που γραφεις πιο συχνα που δε θελω να λειπω..)
ακριβως γιατι μου ειναι ψυχοφθορα και δυσαρεστη ..

man about town said...

Καμμια φορα οι ανθρωποι σε ξαφνιαζουν ευχαριστα.Όπως με ξαφνιασες εσυ!
Φιλια πολλα :-)

Justine's Blog said...

Τόση γκαντεμιά δε γίνεται, πρέπει να στείλω στον παπα Φραγκούλη- ντάουντάουν Λευκάδα Αγίους Αναργύρους να σου διαβάσει ευχέλαιο. Κάποιος σου κάνει διαρκώς και μονίμως βουντού.
Οσο για τους ασύδοτους εργοδότες που χρωστάνε δεδουλευμένα σε συναδέλφους μου, έτσι μούρχεται να έρθω εκέι κάτω να τους βάλω μπουρλότο. Αλλά μη στεναχωριέσαι, εδώ όλα και όλοι πηρώνονται με το ίδιο νόμισμα της ατιμίας.
Σου εύχομαι Καλή Τύχη στα λαχεία.Ναι;
Και να μη σταναχωριέσαι, εσύ ακάθεκτη να ετοιμάσεις το ταξίδι σου.
Φιλάκια χιονισμένα

Anonymous said...

Επειδή έχω πρόσφατη την έρευνα αγοράς για πλυντήριο, να διαλέξεις ένα ενεργειακό (οι γονείς μου πήραν ένα της AEG). Και ΦΥΣΙΚΑ να ανακυκλώσεις και όλες τις λευκές συσκευές που θα βγάλεις σε απόσυρση. Περισσότερα δες εδώ.
Αυτό με τα χρήματα το έχω κι εγώ. Τόσα χρόνια δουλεύω και προτίμησα να τα επενδύσω σε ταξίδια. Για τα υλικά πράγματα, έχει ο θεός :)

Talisker said...

a kala
η τελευταια προταση πηγαινε πανω στα περι χρωστουμενων

-οχι για να δεις τι κανω για σενα σχεδον ορθια κοιμώμενη::))

fevis said...

matina@ ναι, ναι, ακξριβώς αυτό.. Να τα ψωνζουμε στην Λαική ή ακόμα καλύτερα, να τα καλλιεργούμε στον κήπο μας σε μποστάνια...:-))) Φιλιά..

Arience@ Δεν μασάμε, δεν μασάμε αλλά καμιά φορά ζαλιζόμαστε λίγο...:-)))

Έλενα@ Μωρέ εδώ που τα λέμε, ας το είχαμε και ας έβγαζε και τάληρα... Αρκεί να ήταν πολλά...:-)))Φιλιά!!

So_Far@ Θα ακολουθήσω τις οδηγίες του ειδήμονα με προσοχή βέβαια...:-) Φιλάκια φιλενάδα μου...

lena@ Με βλέπω να παίρνω τώρα σειρά εγω... Άντε, να δούμε τι άλλο θα χαλάσει πια...:-)) Φιλιά

Chrysoulaki@ Άμα βρω θα σας πω αλλά που δεν βρίσκω έιναι το θέμα.. Αλλά δεν μασάμε, όντως... Καλημέρα και φιλιά...

melissoula@ Χτες δεν ήμουν Καραμήτρος φίλη... Σήμερα με 48% Καραμητρίζω πάλι ελαφρώς...:-)))

DonnaBella@ Να χορέψουμε όλοι μαζί τον χορό της βροχής χρημάτων θα έλεγα εγώ...:-) Εδώ πάλι, από χτες βρέχει ασταμάτητα...:-))Φιλιά μούσκεμα...:-)

Μαργαρίτα@ Τώρα όμως που ξεκίνησες, να συνεχίσεις να αφήνεις σχόλια.. Ναι? Ο πατζουράς απλά έβαλε το κατσαβίδι στην χαραμάδα ανάμεσα από το πατζούρι και το παραθυρο και το έσπρωξε να κατέβει... Αυτό μας χρέωσε 40 ευρώ.. Ο άλλος τουλάχιστον με το πλυντήριο, για τα ίδια λεφτά το ξεβίδωσε τουλάχιστον...:-) Φιλιά

δεσποινάριον@ Να πεις στην μαμά να το κρατήσει το ψυγείο γιατί με τα καινούρια θα τρέχει και δεν θα φτάνει σαν κι εμάς... Κατά τα άλλα, άστα φιλενάδα μου γιατί πολύ λυπητερός μπήκε ο Γενάρης δυστυχώς και ελπίζω να μην μας πάει όλη η χρονιά έτσι... Φιλάκια πολλά...

katrine@ Χρήση υπάρχει.. Όντως.. Να μην σου πω και κατάχρηση... Όσο για τους εχθρούς μας, να ζήσουν οι άνθρωποι, εννοείται, αλλά μπορούν να μην μας τα ζαλίζουν κάθε τόσο? Ζητάω πολλά? Φιλιά!!!

fourka@ Δεν είναι πως δεν κάνω τίποτα.. Απλά, δεν τραβάω τα πράγματα στα άκρα... Αυτό εννοούσα... Φιλάκια πολλά...

Γεράσιμος@ Νομίζω Γεράσιμε πως το υπολογίζουν όλοι οι άλλοι...:-)) Φιλιά!!!

Talisker@ Μωρέ θα το κάνω το ευχέλαιο, σίγουρα...Κατά τα άλλα, μοιάζουμε πολύ και το ξέρεις...Φιλιά φιλενάδα...:-))

man about town@ Τα αισθήματα είναι αμοιβαία baby..:-)

Ιουστίνη Φραγκούλη@ Να τον στείλεις γιατί κοντεύει να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας..:-) Και φυσικά δεν στεναχωριέμαι.. Εκνευρίζομαι μόνο αλλά τελικά μου περνάει..Φιλιά πολλά!!

Δώρα τσίρκα@ Μας έχουν φάει οι έρευνες αγοράς φίλη, αυτό βλέπω εγώ...:-) Επίσης, ο Θεός έχει, εμείς πάλι, όχι...:-) Φιλάκια...