Friday, January 15, 2010

Καινούριος, πρωινός καφές...

Σήμερα ξύπνησα αχάραγα... Έπρεπε να πάω για μια δουλειά στην τράπεζα και επειδή άκουσα χτες στις ειδήσεις πως είναι η τελευταία ημέρα για τα σήματα των τελών κυκλοφορίας, είπα να πάω νωρίς μην πέσα σε τίποτα ουρές ατελείωτες αργότερα και φάω όσα νιάτα μου έχουν απομείνει περιμένοντας... Και πολύ καλά έκανα, γιατί 8.05 ήμουν στην τράπεζα και τελείωσα στις 9 παρά... Χαμός γινόταν, κυρίως απο τρομερούς παππούδες και γιαγιάδες οι οποίοι από ότι παρατήρησα ξυπνάνε πρωί με την δροσούλα, ντύνονται, στολίζονται, παίρνουν την μαγκούρα και το βιβλιάριο ανά χείρας και καλά για ενημέρωση και πάνε στην τράπεζα για κοινωνική συναναστροφή... Κατ' αρχάς γνωρίζονταν όλοι μεταξύ τους.. "Τι κάνετε κυρία Μαρία μου?" "Πολύ καλά κύριε Γιώργο μου εσείς? Με το ζάχαρο όλα καλά? Το τακτοποιήσατε το θέμα?" ήταν ένας ενδεικτικός διάλογος για να πάρετε μια ιδέα... Και μέχρι να έρθει η ώρα τους, για το ταμείο εννοώ φυσικά, μπουρ- μπουρ- μπουρ- ροδάνι πάει η γλώσσα τους..
Anyway, τα κατάφερα και τελείωσα κάποια στιγμή αφού με είδε ο διευθυντής αγουροξυπνημένη, ετοιμόροπη και άναυδη και μου εξήγησε πως μπορώ να κάνω την δουλειά μου στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών - αλλιώς θα ήμουν εκεί ακόμα, και θα είχα μάθει και όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ύρω από το ζάχαρο, την ουρία, τα τριγλυκερίδια και άλλα σχετικά - και επέστρεψα γεμάτη ανυπομονησία στο σπίτι μου για να πιω επιτέλους τον πρώτο καφέ της μέρας, να ανοίξει το μάτι μου...
Βλέπετε εχτές ήρθε η καινούρια μας καφετιέρα.. Που αντικατέστησε την καημένη την παλιά που την είχαμε πάνω από δέκα χρόνια... Και που είναι όμορφη, και κρεμ και ταιριάζει με την κουζίνα μου τέλεια, και φτιάχνει και έναν καφέ... Μαγικό... Μας εδωσαν μαζί και ένα κουτί με δείγματα από καφέδες για να δοκιμάσουμε και παρόλο που δεν μας βλέπω να αλλάζουμε προτίμηση, ο μωβ Arpegio παραμένει η αδυναμία μας, σήμερα ήπιαμε εγώ έναν πολύ δυνατό Indriya from India που μου φάνηκε όμως πολύ πικρός και ο Μάνος έναν Rosabaya de Colombia που του άρεσε αλλά δεν τον ξετρέλανε κιόλας...

(Το πριν, η παλιά μας καφετιέρα που μη την βλέπετε έτσι, δεν ήταν και τόσο χάλια, γέμισε δαχτυλιές από την μετακίνηση προφανώς και δεν σκέφτηκα και εγώ η κατάξανθη να την σκουπίσω λίγο πριν την βγάλω φωτογραφία...)


(Και το μετά... Το καινούριο μας, φιν φον, κρεμ μηχάνημα...)




Να καταγγείλω βέβαια εδώ πως όλες οι όμορφες, ροζ κάψουλες είναι decafeine... Γιατί παρακαλώ?Όποιος δηλαδή αγαπά το ροζ και θα το προτιμούσε και σε κάψουλα για espresso πρέπει να το γυρίσει στην υγειινή διατροφή υποχρεωτικά? Όχι λοιπόν, εγώ θα παραμείνω πιστή στις παραδοσιακές αξίες... Arpegio και Roma και το απόγευμα θα δοκιμάσω και τον Dulsao do Brasil που στην περιγραφή λέει πως έχει αρώματα μελιού, βύνης και σιροπιού από σφένδαμο και εγώ ως γνωστόν τρελαίνομαι για marple sirop.... Και τώρα που τα γράφω όλα αυτά, αν με διαβάζει κανένας ειδήμων, κανένας συνεργάτης της Nestle έστω, γιατί δεν ακολουθεί και η Nespresso την τάση της εποχής και τα βήματα της Kitchen Aid και τόσω άλλων εταιριών ,να βγάλει αυτές τις υπέροχες πραγματικά καφετιέρες και σε άλλα χρώματα? Μαύρο, ασημί, κόκκινο και κρεμ είναι οι επιλογές και αυτές όχι σε όλα τα μοντέλα... Αυτή που πήραμε, που ήταν από τις λίγες που βγαίνουν σε κρεμ ας πούμε, ήταν σε έλειψη αρκετό καιρό και ήρθε μόλις προχτές στην Ελλάδα... Άρα, τα εναλλακτικά χρώματα έχουν ζήτηση... Άρα... Hello!!!!! Ακούει κανείς εκεί κάτω στας Ελβετίας?
Τέλος, για να μην σας τα κάνω και τσουρέκια με τους καφέδες, άκουσα ότι η ίδια εταιρία έχει και ένα συστηματάκι για το χτύπημα της κρέμας του capuccino... Να είναι καλό όμως άραγε? Γιατί και η παλιά μας μηχανή είχε ένα μπεκάκι και καλά για αφρό αλλά να μην σας πω τι το έκανε το γάλα...
Και αφού σας ανέλυσα ενδελεχώς το θέμα καφές, πάω τώρα να κάνω καμιά δουλειά, να στρώσω κανένα κρεβάτι, να πλύνω κανένα πιάτο, ξέρετε, τα γνωστά, για να πάω κάποια στιγμή να φτιάξω και λίγο μαλλί να εξανθρωπιστώ γιατί είμαι άλουστη από την προηγούμενη Παρασκευή και κυκλοφορώ τεσσερις μέρες τώρα με κοκκαλάκια, και καθόλου δεν λέει... Καλημέρες λοιπόν και φιλιά πολλά σε όλους και θα τα πούμε μέσα στο weekend...:-))

17 comments:

matina said...

megia megia megia!!!Wraia fainetai!!! Zilepsa tha parw kai egw....

Kalimera euouliii!!!!!!!!!

La Gigi said...

απο που να αρχισω???? κατ αρχην αν σου αρεσει ο dulcao do Brasil τα σκιζω τα πτυχια μου, νομιζω ειναι ο πιο χαλια καφες αυτης της σειρας. πολυ ελαφρυς πολυ αδιαφορος.
επισης, εμενα μου αρεσει πολυ ο βολουτο γιατι βρισκω τον αρπετζιο αρκετα βαρυ και τον χρησιμοποιω για φρεντο το καλοκαιρι. πολυ ωραιος ομως ειναι και ο φετινος σπεσιαλ κλαμπ, αραμπικα απο τη Σουματρα αρκετα δυνατος και πολυ αρωματικος το ονομα αυτου σινγκατομπα. Αν δεν βρεις εκει πες μου και θα δουμε τι θα κανουμε ;)
Το εργαλειο για το αφρογαλα, θεικό. Το ζεστο το κανει τελειο το κρυο οχι και τοσο. Παρτο και δεν θα το μετανοιωσεις και γαλα παντα πληρες φαρμα ή φαμιλι για πλουσια κρεμουλα.
Τωρα τα χρωμματα, εκαναν πριν 3-4 χρονια μια προσπαθεια για πιο φανταχτερα χρωμματα στην εσεντζα αλλα δεν τους πετυχε, διοτι βλεπεις το αρχικο μαρκετ της νεσπρεσο ειναι η κεντρικη και βορεια ευρωπη οποτε μενουν στα πιο σοβαρά κρεμ, μαυρα και κοκκινα για τους τρελους οπως εγω :))
Δεν θυμαμαι τιποτε αλλο τωρα, θα σου γραψω και ιδιωτικως και θα τα πουμε βεβαιως. Και να σου πω, πηγαινε να φτιαξεις το μαλλι διπλα τον εχεις και δεν τον εκομεταλλευεσαι????? δε μπορω :)!:)!
φιλακια

katrine said...

Να τα , τα όμορφα ,τα απίθανα!!!

Τώρα να το ευχαριστηθείς βρε Εύη, να γίνεις κούκλα και δρομολόγησε τα όλα υπερ σου.

Με την ευκαιρία να σου πω πως η φωτο στο αβαταρ είναι πολύ καλή.Το μαλλί και το στυλ. Δεν στο χα πει αλλά το σκεφτόμουν.

...και ζούλεψα διότι δεν έχω τέτοια καφετιέρα. Μήπως να μου χαλάσει και μένα???χο χο!!

Καλημέρα και καλό΄ΣΚ να έχουμε

DonnaBella said...

se diavazw pinontas ton prwto kafe k trwgontas maple sirop (me multiseed pitta tou food doctor, gia thn ygieinh diatrofh :-p). me tosous kafedes vre kalo mou, se vlepw na xenyxtas apopse! th zhlepsa thn kafetiera, thelw k egw! :-*

elekat said...

Α με γειά!!
Super είναι και πολύ elegant η καφετιέρα!
Εγώ παίρνω ένα μείγμα καφέ από τον Αγουρίδα στην Νέα Ερυθραία, Kenya-Moca-Colombia, που πάρτο όποτε βρεθείς προς τα κεί και θα με θυμηθείς!
Ωρα να πάρω κι εγώ καμμιά καινούρια νόστιμη καφετιέρα γιατί αυτή που έχω θυμίζει κάτι cafe στην Εθνική Οδό!

Anonymous said...

Το μηχανημα για το αφρογαλα ειναι φοβερο, σαν να πινει κανεις cappuccino στο φιλιον, το συνειστω ανεπιφυλακτα

man about town said...

Εχω μια Gaggia εδω και χρονια. Πολυ καλες. Καφεδες αγαπημενοι ειναι 3:Hawaian Blue, Jammaican Blue Mountain, Kona Hawaii που τους παιρνω απο το Cafe Malongo στη Γαλλια.

δεσποιναριον said...

Α μεγεια μεγεια μεγεια!! Τι ωραιο σληηκ μηχανηματακι, ειναι το σιτηζ αυτο? Λοιπον για την Αθηνα πηρα κι εγω το Λατισσιμα και ειαι μια χαρουλα. Μου αρεσει σαν πρωτη γευση το Ρομα γιατι πιστευω οτι κανει τον πιο υπεροχο καπουτσινο που μπορει να σου φιαξει μηχανημα. Το αρπετζιο ειναι το αγαπημενο του Ερρικου που τα θελει δυνατα τα εσπρεσσο του. Το καλο ειναι οτι το καταστημα με τις ταμπλετες ειναι κοντα σου απο οτι θυμαμαι.
Θελω μονο μια παρατηρηση για το σχολιο της μελισσουλας. Ολοι οι κατασκευαστες λενε οτι το καλυτερο αφρογαλο το κανει το 1% το πολυ 2% και οχι το πληρες γαλα, εκτος αν δε καταλαβα καλα. Κι αυτο το εχουμε διαπιστωσει. Εκτος ακομα αν αυτο το μηχανημα διαφερει στην παρασκευη του αφρογαλου. Τες πα, θα βρεις εσυ τι σου ταιριαζει.
Φιλακια πρωϊνα εδω!
Με καφε απο την παλιοκαφετιερα του γραφειου μου. Πφ!

MULTI PSI said...

TSOUP!!!! NAMAI KI EGO!!!! EINAI NA MHN PARO TO KOLAEI!!!!! KATARXHN MEGEIA!!!! THN EPOMENH FORA POU THA ANEVO BP THA PIOUME KAFE STO SPITI SOU!!!
TO MHXANIMA GIA TO AFROGALA EINAI EXERETIKO MHN KAI DEN TO PAREIS, THA XASEIS!!!!

aremare said...

Ωραιο το "εργαλειο".
Εγω με μια "baby gaggia" την βγαζω, εδω και χρονια. Ειναι αναμενη συνεχως 24 ώρες το 24ώρο και κανει 15 καφεδες μεσο όρο.
Ετσι εχει παρει μια καλή "μαγια' για νόστιμους καφεδες.
Απο γευσεις...δε ξερω.Ειμαι κλασσική, lavazza oro,illy, και τωρα τελευταια jacobs.
Αλλωστε τον καφε τον θελω καφε, και οχι επιδορπιο γαλακτος.
Τώρα για πες μας, με τον nespresso
τι παιζει;;;
Ειναι οι γευσεις του καφε τόσο ξεχωριστες;;
Ειναι η ίδια η καφετιέρα που κανει
ιδιαιτερο καφε;,
ή ειναι ο Κλούνης που τα κανει όλα;;
Μου εκανε εντυπωση, το βλαχακι,
που δεν ηξερα νούλα,στην Βαρκελώνη,
ενα καταστημα nespresso, να εχει
το αδιαχωρητο απο κοσμο.
Και φυσικά η περίεργη, αφησα την οικογενεια απ'εξω, και μπηκα για ερευνα.
Καλα αυτο δεν το εχω ξαναδει.
Κόσμος όμορφα ντυμενος, μιας και ηταν και γιορτες,
όρθιοι και στριμωγμενοι, να πινουν καφε, να δοκιμαζουν και βασικα να περιμενουν σε μια ουρα, που εξηπηρετητο με χαρτακια αριθμημενα
όπως στις τραπεζες!!!
Οι καψουλες δε, κουκλίτσες στην βιτρινούλα τους, σας πολύτιμα κοσμήματα.
Τι να πω, ατμόσφαιρα καταπληκτική, να μην θελω να φυγω.
Και βγαινοντας απο το μαγαζί, κοίταξα
και με τροπο για κανενα ουρανοκατέβατο πιάνο,γιατί εγω η τσιγγούνα, δεν αγόρασα, τιποτα, ετσι για εξαγορά του Αγίου Πετρου. ντροπή μου.
Τα ιδια γίνονται και στην πρωτευουσα;; ενημερωστε καλε κι εμας.
Αντε καλα καφεδακια ευχομαι.

ΓΙΑΝΝΑ said...

Mεγεια η καινουρια καφετιερα.Ειναι τελεια.Η Μελισσουλα το καλοκαιρι μου ειχε κανει μια εκτενη αναλυση για τις μηχανες αυτες και τις γευσεις του καφε.Ειναι ειδικη σ'αυτα.Πιστευω δεν πεφτουν πιανα μολις ξεμυτισετε απ'το σπιτι σας!με το καλο να χαρειτε γευσεις.

Anonymous said...

Megeies!! :) Kairo twra limpizomai mia kokkini mhaxnh pou eida se ena kafedomagazo alla h palia de leei na xalasei edelws. Btw kai h krem apoxrwsh teleia :)

orfia said...

Με γειες, με γειες...με καφεδες κουβεντουλα και παρεουλες..!!
Φιλια καλο βραδυ..

ΑΧΤΙΔΑ said...

Ασορτί με τον άνδρα μου είσαι με τη νέα του καφετιέρα και όλους αυτούς τους καφέδες που του πούλησαν ( 360 παρακαλώ) σε ντεκαφεινέ, εσπρέσσο, δυνατό, αδύνατο, καπουτσίνο κτλ.Εγώ δε ..δεν αλλάζω τον σκέτο ελληνικό μου και για να σου πω την αλήθεια την κάνω την αμαρτία όταν μου φτιάχνει το καφέ του..πίνω μια γουλιά και τον υπόλοιπο στο...νεροχύτη!

La Gigi said...

Δεσποιναριον δεν ξερω τι λενε οι κατασκευαστες ξερω αυτο που μου αρεσει εμενα :)
θελω το αφρογαλα μου πλουσιο και να μη κανει φουσκαλες μετα απο λιγο πανω στον καφε αλλα να ανακατευεται με τον καφε σαν ωραια αφρατη κρεμουλα. ε, τετοιο αφρογαλα με 1% δεν γινεται. θελει το 3.5% του οπωσδηποτε! επιπλεον, κρεμα για τον φρεντο δεν σου κανει το 1 ή το 2% που να χτυπιεσαι στο ταβανι.

fevis said...

Matina@ Να πάρεις, είναι σούπερ... Και κάνει έναν καφέ....:-) Φιλιά πολλά!!

melissoula@ Θα τον δοκιμάσω τον Βλούτο σήμερα κι όλας φιλενάδα... Αφού είσαι ο ειδικός, την δική συμβουλή θα ακολουθήσω... Και το εργαλείο για το αφρόγαλα θα το πάρω και γάλα πλήρες θα χρησιμοποιώ γιατί ταιριάζει άλλωστε και στον χαρακτήρα που έχω.... Φιλάκια πολλά...:-))

katrine@ Σ' ευχαριστώ πολύ... Ο Βαγγέλης κάνει θαύματα με τα μαλλιά μου κάθε τόσο... Φιλιά...

DonnaBella@ Μπα μην νομίζεις.. ήταν τόσο δυνατός αυτός ο πρώτος που δεν ήπια άλλον τελικά...:-)))

lena@ Εννοείται πως θα πάρω.. Μετά από εκείνη την φοβερή συνταγή για την γέμιση της γαλοπούλας που μου είχες στείλει πέρσι, ακολουθώ πιστά τις υποδείξεις σου... ΧΧΧΧ

Ανώνυμος@ Έτσι ακούω.. Θα το πάρω λοιπόν...:-))

man about town@ Εσύ παιδί μου είπαμε... Είσαι του gourmet ρεπερτορίου...:-)))))

δεσποινάριον@ Ευχαριστώ φίλη.. Είναι πολύ φιν φον το μηχάνημα...:-))Το κατάστημα είναι next door οπότε δεν φοβάμαι τίποτα... Από καφέ δεν θα ξεμείνουμε, τα νεύρα μας δεν ξέρω μην γίνου κρόσσια... :-) Όσο για τους καφέδες, εγώ είμαι του πλήρους γάλατος έτσι κι αλλιώς...:-))) Φιλάκια πολλά...

Multi Psi@ Ναι!!! Ανέβα εσύ και θα σου φτιάξω ΤΟΝ καφέ με τα χεράκια μου... Και με αφρόγαλα...:-)))

aremare@ Ο Nespresso έχει το πλεονέκτημα πως με ένα μηχάνημα σπιτιού έχει καφέ εσπρέσο κανονικό, από αυτόν που πίνεις στα μαγαζιά έξω, και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας.. Και έχει και διάφορες ποικιλίες για να διαλέξεις ποιος ταιριάζει στα γούστα σου... Και είναι και εύκολο το συστηματάκι.... Δηλάδη... Σούπερ...:-)Το μαγαζί στην Αθήνα όμως, καμιά σχέση με αυτό που μου πειργράφεις στην Βαρκελώνη.. Ησυχία, ασφάλεια και τάξη... Και ο Τζόρτζ δεν έχει έρθει ποτέ να μας δει...:-)))Φιλάκια...

ΓΙΑΝΝΑ@Ναι, η Μελισσούλα μας είναι ο γκουρού του καφέ.. Γι' αυτό ακολουθούμε πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες της...:-))

Chrysoulaki@ Θα χαλάσει που θα πάει... Εμένα η κρεμ ήταν η μόνη που πήγαινε με τα χρώματα τηε κουζίνας μου...:-))

orfia@ Μήπως να διοργανώσω ένα coffee afternoon για bloggers? :-)))

αχτίδα@ Απαπα... Καλά, δεν θα το μαρτυρήσουμε... Θα σε αφήσουμε να κάνεις την σκανταλιά σου ανενόχλητη...:-))Φιλάκια..

Anonymous said...

Καλημέρα Εύη!

Εχουμε την ίδια καφετιέρα αλλά σε εμάς την έφεραν δώρο σε μαύρο. Να σου πω την ήθελα κι εγώ σε κρεμ αλλά βαριόμουν να τρέχω να την αλλάζω εκεί κάτω. Κι απο καφέδες συμφωνείς με τον άνδρα μου για τον μωβ. Εγώ πάλι πίνω τους ντεκαφεινέ οπότε έχουμε όλες τις σούπερ ροζ αποχρώσεις. Το μηχανηματάκι είναι πολύ καλό ακόμα και σε light γάλα.
Φιλιά πολλά,
Αrience