Wednesday, January 27, 2010

Πρωινός καφές, ένα χαλασμένο ψυγείο και η Τζούλια...


Έξω ο καιρός μοιάζει να είναι έτοιμος να μας πέσει στο κεφάλι - ναι, φυσικά και διάβαζα Asterix όταν ήμουν μικρή και μάλιστα κατευθείαν από τα Γαλλικά- και ο πρώτος καφές της ημέρας σήμερα είναι capuccino με γεύση pain d' epices και αφράτη κρέμα μια που το aeroccino ήρθε μαζί μου από την Ελβετία προσεκτικά τυλγιμένο μέσα σε κασκόλ και σκουφιά και από χτες παιδεύομαι να καταλάβω πως λειτουργεί...
Η πρώτη απόπειρα χτες το απόγευμα κατέλληξε σε παταγώδη αποτυχία αλλά η βοήθεια ήταν μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά... Η αγαπημένη μου φιλενάδα που είναι, among others, ειδική και στον καπουτσίνο, μου εξήγησε την διαδικασία και έτσι σήμερα το πρωί η κρέμα έγινε σούπερ... Και ο καφές επίσης...
Και τώρα τον πίνω απολαυστικά, χωρίς συνοδευτικές λιχουδιές όμως, μια που οι τέσσερις μέρες στην ελβετική Ριβιέρα πρέπει να μου φόρτωσαν τουλάχιστον τρία κιλά που τώρα είναι ώρα να φύγουν από εκεί που ήρθαν -και ίσως και να πάρουν μερικά ακόμα μαζί τους, καθόλου κακό δεν θα ήταν αυτό- και σχεδιάζω ήδη το επόμενο ταξίδι μου... Στο μεταξύ βέβαια, οι δουλειές εδώ τρέχουν... Από στιγμή σε στιγμή θα χτυπήσει το κουδούνι και θα εμφανιστεί ο κύριος μάστορας για το ψυγείο η πόρτα του οποίου εξακολουθεί να ανοίγει από μόνη της, και μόλις τελειώσει έχω να πάω στην τράπεζα, στο καθαριστήριο, στο σούπερ μάρκετ και στον Βαγγέλη γιατί το μαλλί μου μοιάζει πια σαν να το έχει γλύψει αγελάδα... Και μετά πρέπει να επιστρεψω στο σπίτι, να μαγειρέψω κάτι για τον Άρι και να τελειώσω ένα κομμάτι για το περιοδικό που είναι τρελλά καθυστερημένο.... Ούφ! Τα γράφω μόνο και με πιάνει κάτι... Πόσο μάλλον που πρέπει να τα κάνω κιόλας...:-)
Anyway, όλα θα γίνουν τελικά... Και αργά το μεσημέρι που όλα θα είναι τελειωμένα, θα απολαύσω την αγαπημένη μου ρουτίνα... Θα κουκουλωθώ με το αφράτο μου πάπλωμα, θα διαβάσω την εφημερίδα και τα περιοδικά μου και θα χαζέψω στα μεσημεριανά την συνέχεια του σήριαλ Τζούλια - Ψωμόπουλος... Το ξέρω πως είμαι ταπεινών ενστίκτων άνθρωπος αλλά αυτά τα ξεκατινιάσματα τα λατρεύω.. Κυρίως γιατί είναι οι καλύτερες κωμωδίες που παρακολουθούμε στην τηλεόραση μακράν.. Κανένας σεναριογράφος, ούτε στο Hollywood ούτε πουθενά, δεν μπορεί να εμπνευστεί αυτή την πλοκή και αυτούς τους διαλόγους... "Είναι μια κατάρα που τρέχει πίσω από το βρακί μου..." είπε προχτές η ξανθιά καμμένη καλονή για τον τέως αγαπημένο της, "και θέλω να με αφήσει ήσυχη πια..." "Είσαι πολύ όμορφη για να βγω από την ζωή σου έτσι απλά " απάντησε live το τέως αμόρε - αυτό που επαγγέλεται γκόμενος "διασήμων" κυριών αν δεν κάνω λάθος - (όπου απλά είναι το να μηνύει την τέως καλή του καθημερινά εδώ και μια εβδομάδα για να την προστατεύσει όπως δηλώνει) και το οποίο απ' ότι μάθαμε το ψάχνει η στρατονομία γιατί είναι και αυπότακτο εδώ και κάτι μέρες... Απορώ, εκεί στο Πεντάγωνο δεν βλέπουν Λαμπίρη? Να πάνε να τον μαζέψουν από το στούντιο, να τον κουρέψουν και να τον στείλουν πακέτο στα σύνορα, ή στην Σούδα, να ησυχάσουμε?
Βέβαια, πέρα από γέλια, η ισοτρία αυτή είναι deja vu... Έτσι τραβάγανε στα κανάλια και στα μεσημεριανά πριν απο κάτι μήνες εκείνη την έρημη την Θώδη και την τρέλαναν, έτσι την βλέπω και την Τζούλια - που έχει κάψει obviously φλάτζες εδώ και καιρό- να καταλήγει όπου να 'ναι σε κανένα Σινούρη για διακοπές διαρκείας.. Θα μου πείτε ας πρόσεχε και αυτή και θα συμφωνήσω.. Όμως το ότι η λάμψη τυφλώνει το έχουμε δει πολλές φορές μέχρι σήμερα... Και προφανώς ένα πολύ όμορφο κοριτσάκι από το πουθενά με μόνο εφόδιο του το εκπληκτικό του πρόσωπο με το ασορτί σώμα και έναν κόκκο μυαλού, δεν έχει την δυνατότητα να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα... Κρίμα είναι, και ακόμα πιο κρίμα βέβαια, είναι που κανείς από όλους αυτούς τους "δημοσιογράφους" που την βγάζουν να λέει αηδίες για να τους ανεβάζει τα νούμερα και μετά γελάνε πίσω από την πλάτη της τρελά δεν αποφασίζει να βάλει μια τελεία σε όλο αυτό πριν είναι πολύ αργά...
Μέχρι να σας τα γράψω όλα αυτά ήρθε και ο κύριος για το ψυγείο το οποίο ψιλό- έφτιαξε αλλά θα χρειαστεί και δεύτερη επίσκεψη για να φτιάξει τελείως... Οπότε, σας φιλώ γλυκά και πάω να εκδράμω μπας και τελειώσω καμιά δουλειά... Καλημέρα!!!!

Υ.Γ. Στην φωτογραφία ο πρωινός - επιτυχημένος- μου καφές... Δεν είναι σούπερ η κρεμούλα?


11 comments:

La Gigi said...

σουπερ η κρεμουλα σου μπραβο :)
λοιπον, ακου ποιο ειναι το επομενο βημα τωρα που εκανες το πρωτο. οταν ειναι ετοιμη η κρεμα μεσα στην κανατουλα θα την κουνας λιγακι για να ανακατευονται τα πανω στρωματα με τα κατω και να γινεται πιο μεταξενια και πιο γυαλιστερη!
τωρα αυτα με τη Τζουλια τα ειδα κι εγω λιγακι σημερα στην πρωινη μελετη αλλα δεν καταλαβα ακριβως τι εχει γινει! κριμα το κοριτσακι παντως...
φιλια πολλα και φιλια στο Βαγγελη :))

elekat said...

Αυτό το σκηνικό με τους μάστορες να μην τελειώνουν επί τόπου τη δουλειά και να πρέπει να κάνουν δεύτερη επίσκεψη πολύ μου τη δίνει!!!

Οσο για τον Ψωμόπουλο, εγώ ακόμα απορώ πως η Βίσση ήταν τόσο καιρό μαζί του!
Η Τζούλια είναι απαράδεκτο άτομο αλλά κι αυτός πολύ γελοίος!

Talisker said...

εγω ??εγω τι να πω που τα εχανα??
απο σημερα καθομαι η ακαδημαικος ομως και θα κυλιστω στο βουρκο και θα τα αναλυσουμε εκτενως...



για τη Θωδη συμφωνω απολυτα και η Τζουλη ειναι στα βηματα της..ισως ακομα και πιο επικινδυνη για τον εαυτο της

τα εβλεπα τοσες μερες στα πεταχτα οποτε προλαβαινα αυτες τις μερες κι ελεγα θα το κανω θεμα στο κοκκινο οταν το ανοξω

αλλα μαλλον τα ειπες ολα (οπως παντα:)και μια χαρα

και τι συμπτωση ?
-κι αυτη στη Λαμπιρη!!

δεν ξερω
με ψιλιχαλαει λιγο το χριστινακι τελευταια ειδικα με τους μουτσουνες που κανει συμπαρασρασης θλιψης αποστροφης και αλλες μαλακιες

αλλα τεσπα

τωρα βλεπω ντεπυ γκολεμα και ενημερωνομαι για να τα πουμε εφ ολη της υλης

ΤΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΛΕΠΩ
στο ξωβυζο που τελευταια λογω γαμου εχει ντυθει

και αρχιζω ως ντυμενη να τη συμπαθω

-βρε λες????

πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

δεσποιναριον said...

Μακρυα νυχτωμενη απο τα αισθηματικα θριλλερ της ελληνικης τι βι... εχω μονο μια απορια ..αυτη η Τζουλια ειναι η Αλεξανδρατου η καποια αλλη Τζουλια που προσεχωρησε στη ζωη σας και δεν την γνωριζω; Αυτο που ανοιγει μονη της η πορτα του ψυγειου ειναι απλο. (προσεξε τωρα ρηπεαρ γουμαν απο το υπερπεραν) Εφυγε ενα ελασματακι που την κλεινει αυτοματα και την κρατα κλειστη. Δεν ειναι ευκολο να το αντικαταστησουν, αλλα αν βαλεις δυο μικρα τακακια στα μπροστινα ποδια και του δωσεις μια αναιπαισθητη κλιση προς τα πισω, τολυσες το προβλημα.
Φιλακια πρωϊνα.

Talisker said...

τι θα πει "τακακια "?
γιατι το αλλο με το γουμαν το καταλαβα
-να ξερετε!!!


χχχχχχχχχχχχ (αυτη αυτη ειναι Ντεπ αλλα ειμαι σε εντατικα σεμιναρια σημερα ολη μερα θα σε βαλω στη ζωη μας αναλυτικα:!!!!)
8 το πρωι Μελετη
12 Σκορδα
2 Λαμπιρη
4 Δεστε τους
5 Φωτη -Μαρια
11 ραδιο αρβυλα
μεχρι την παρασκευη θα ειμαι για τβ μεταπτυχιακο
ευη σορυ που καταχρωμαι της φιλοξενειας αλλα μου χει λειψει το μοπλοκινγκ
φαινεται αλλωστε απο το οτι απαντω και ξαναπαντω και σχολιαζω και οσα δεν σχολιασα!!

-παιρνω το τηλεκοντρολ μου και καθομαι στη γωνια μου οκ
οκ
οκ

fourka said...

ωραία, άλλη μια που εκδηλώθηκε περί πρωινο-μεσημερινιανάδικων, μήπως να κάναμε club? Γουστάρωωωω... Έχω να καταθέσω πώς λόγω δουλειάς προλαβαίνω μόνο απογευματινές καθημερινές σειρές και ειμαι FAN! Είναι αυτό ταπεινό ένστικτο or what! Και μια μέρα το χρόνο παίρνω "αναρρωτική" για full TV session!
;-)

ΧΧΧ

Anonymous said...

Διάβαζα τα προηγούμενα ποστ σου για την Ελβετία και ταξίδεψα η έρμη μέσα στους τέσσερις τοίχους. Πέρασες όμορφα και ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνω σχέδια για το μέλλον, εφόσον η Ελβετία είναι εύκολα προσβάσιμη και με το αυτοκίνητο -άτιμη φοβία με τα αεροπλάνα-. Και φυσικά αυτή τη φορά θα είμαστε συν ένας.

υγ. Κρίμα τόση ομορφιά -για την Τζούλια λέω που έχει γίνει σκιά του εαυτού της- να κυλιέται έτσι...

katrine said...

Μα τι θρίλερ γίνονται και χάνω επεισόδια ρε γαμώτο! Το ωράριό μου μέσα!!

Ένα παπούλη συνάντησα και έπιασα τα ψυχώ μου πια!!

Θα πάω να αγοράσω hello , ok, και οτι άλλο βρω μπροστά μου να ενημερωθώ, να τα μάθω όλα.Ααα ναι και θα πάρω και γονική και θ αράξω στη τβ.
Η κιουρία Κατουριν δεν θέλω να απέχει.χο χο!!

Φιλάκια κορίτσι μου και ο καφές σου θαύμα!

STELIOS PENTARVANIS said...

Aυτό το ταξιδάκι θα έχει πολύ ποδαρόδρομο γιαυτό κράτα δυνάμεις ...και λόγια. χχχ

orfia said...

..Εγω παλι καταευχαριστιεμαι το love bites οποτε το πετυχαινω...
Απορια: παιρνουν καποιο επαθλο αυτοι που κερδιζουν αν κερδιζουν γιατι χανω συνεχειες....?? Παντως εχει γελιο...
Αλλα το απογευματινο...διαλειμμα μετα το γραφειο...εχει Φωτη και Μαρια...για να μορφωνομαι η γυναικα.. ειναι χαλαρωτικες αυτες οι εκπομπες...ετσι??

fevis said...

melissoula@ Πολύ μου αρέσουν αυτά τα βήματα προς την τέλεια κρέμα φιλενάδα...:-)Ο Βαγγέλης σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, το ίδιο και εμείς άλλωστε... Φιλάκια...

lena@ Μπορεί να είναι πολύ καλός στο σεξ, τι ν απω και εγώ.. Πάντως εμένα, ούτε να μου το δει, που λένε... Δεν είναι καθόλου ο τύπος μου, άσε που μου φαίνεται και λίγο άπλυτος...:-)))

Talisker@ Εσένα παιδί μου θα σε φάνε τα μαύρα blogs και η υψηλή διανόηση... Δες λίγο μεσημεριανό να ισορροπήσεις...:-)))Το Χριστινάκι είναι κυρία κοινοτάρχου πια και έχει κλείσει το ντεκολτέ όπως είδες αλλά το κίτρινο παραμένει το χρώμα της γιατί κάποιες συνήθειες δεν αλάζουν...:-)Φιλιά πολλά!!!

δεσποινάριον@ Ναι φίλη μου, η Αλεξανδράτου είναι... Όσο για την πόρτα του ψυγείου, τι να πω... Ρησπέκτ... Σχεδόν τα ίδια έκανε και ο μάστορας όμως αυτός δεν ήταν όμορφος, λαμπερός και αγαπημένος σαν εσένα...:-)) Φιλάκια πολλά...

Talisker@ Αν συνεχίσεις με τέτοιους ρυθμούς, σε βλ΄πεω από βδομάδα με δική σου εκπομπή...:-))))

fourka@ Γιατί παιδί μου εσύ νόμιζες πως ήσουν μόνη σου? Και ποιός νομίζεις κάνει όλες αυτές τις τηλεθεάσεις? Εμείς...:-))) Φιλιά!!!

Δώρα Τσίρκα@Η Ελβετία είναι υπέροχη και το μωρό σας θα ευχαριστηθεί οξυγόνο και σούπερ κρέμες και γαλατάκια... Θα σ επάρω τηλέφωνο, την επόμενη εβδομάδα ανεβαίνουμε...:-)))

katrine@ Να πας να πας γιατι σε πιάσαμε αδιάβαστη και την επόμενη φορά θα πρέπει να έρθεις με τον μηδεμόνα σου...:-))) Φιλιά

the wrong man@ Νομίζω ψαράκι πως αυτό το ταξίδι τελικά θα το κάνεις χωρίς εμένα...:-((( Έχουμε όμως καιρό εμείς μπροστά μας.. Ελπίζω τουλάχιστον...:-)))

ofria@ Νομίζω πως το έπαθλο είναι ένα ταξίδι? Ή όχι.. Θα σε γελάσω γιατί εγώ βλ΄πεω Κάτι Ψήνεται..:-)))) Φιλάκια...