Friday, January 29, 2010

Νυσταγμένος καφές και μια εύκολη συνταγή για κρουασάν...


Ζεστός καφές και βαρύ κεφάλι.... Η χτεσινή μας έξοδος στο Matsuhisa - for girls only- τελείωσε αργά, πολύ αργά, και εγώ μια που δεν οδηγούσα ήπια περισσότερα sakepirinia από όσα συνήθως... Και σήμερα το πρωί χρειάστηκε extra effort για να σηκωθώ από το κρεβάτι μου... Αυτό που ήθελα πραγματικά ήταν να αλλάξω πλευρό και να κουκουλωθώ μέχρι το μεσημέρι...
Όμως ο Μάνος ήθελε τοστάκια για πρωινό και ο Droopy τις κροκέτες του... Και αν προσθέσουμε σε όλα αυτά πως στις 3.30 τα ξημερώματα μιλούσα στο κινητό με τον Άρι διαπραγματευόμενη το αν θα επιστρέψει σπίτι να κοιμηθεί μερικές ώρες πριν φύγει για την σχολή του ή θα το πάει για μια ακόμα φορά σερί μέχρι τα χαράματα και μετά δεν θα ακούσει το ξυπνητήρι, μπορείτε να καταλάβετε πως οι άντρες της ζωής μου μου καταναλώνουν πολλή ενέργεια, και ακόμα περισσότερο χρόνο, ας είναι καλά...
Όμως η ζωή μου κινείται γύρω τους.. Οπότε είναι παραπάνω από λογικό, δεν είναι? Anyway, η χτεσινή βραδιά ήταν πολύ όμορφη, κουβεντιάσαμε, γελάσαμε και φάγαμε εξαιρετικά και το ίδιο όμορφα θα είναι και σήμερα... Πάντα περνάω υπέροχα με τους ανθρώπους που αγαπώ.... Και αύριο ο Μάνος φεύγει για δουλειές εκτός Αθηνών και με τον Άρι διαρκώς φευγάτο με τους φίλους και την αγαπημένη του, θα έχω ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο σε μένα... Και έχω μεγάλα σχέδια γι' αυτό... Θέλω να χουζουρέψω βλέποντας άφθονο Poirot, Grey's Anatomy και Mentalist, να ταχτοποιήσω επιτέλους τα ντουλάπια με τα τρόφιμα και τα μπαχαρικά μου, να διαβάσω το καινούριο μου βιβλίο για cupcakes και τις κυριακάτικες εφημερίδες με αχνιστό καφέ και φρεσκοψημένα κρουασάν - μου έδωσε μια συνταγή ο φίλος μου ο Χρύσανθος που φαίνεται πολύ απλή, όσο αλεύρι, τόσο βούτυρο και τόσο mascarpone, τα ζυμώνουμε στο μίξερ, τα απλώνουμε σε φύλλο ενός πόντου, τα κόβουμε σε τρίγωνα, τα τυλίγουμε και τα ψήνουμε- να παίξω το καινούριο αστυνομικό μου παιχνίδι στο computer - Nick Chase and the Deadly Diamond- και να μαγειρέψω ότι λιχουδιά μου κατέβει στο μυαλό... Και να πάω στον Πλατή να πάρω εκλαίρ βανίλιας φυσικά, κανένα χαλαρό weekend στο σπίτι δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο χωρίς εκλαίρ βανίλιας..:-))
Ναι... Το σαββατοκύριακο που έρχεται σε λίγες ώρες θα είναι απολαυστικά χαλαρό... Και θα το χαρώ με την ψυχή μου γιατί καμιά φορά, είναι όμορφο να μένεις με τον εαυτό σου.. Ειδικά όταν έχεις προνοήσει να του κάνεις το τέλειο pampering... Φιλιά πολλά και χαμογελαστά...

11 comments:

elekat said...

Ετσι παιδί μου!!!
Να σε δείς Κυριακή βράδυ, φράπα θάναι το πρόσωπο από την καλοπέραση και όχι μπαγιάτικο μύφι, αλλά ολόφρεσκο ναοιξιάτικο μπουμπουκάκι θα νοιώθεις!
Η συνταγή των κρουασάν που έβαλες πρέπει νάναι άπαιχτη!
Μασκαρπόνε;
Θα τους δίνει άλλον αέρα των κρουασανακίων!

STELIOS PENTARVANIS said...

Kρίμα που φεύγω μπεμπέ μου γιατί θα χτυπάγαμε ένα bricolage .
Mόλις τελείωσα το πράσινο τσάι μου ,που για να χάσω ενα κιλό πρέπει να πιώ όλη την Ιαπωνία ,αει στο καλό πια,και φεύγω για ΕΛ.ΒΕΛ.φιλιαααααα.

δεσποιναριον said...

Κι εγω μαλλον μεσα με βλεπω το Σαββατοκυριακο. Καθε Πεμπτη μας λενε πως το Σαββατοκυριακο θα μας πλακωσουν τα χιονια. Ειναι ολα κανονισμενα.. Κριμα γιατι θα αναγκαστω να αναβαλω πραγματα και εξοδους. Βαρεθηκα να συγυριζω ντουλαπες πια!!!
Ισως να φιαξω αυτα τα κρουασσαν. Να θυμηθω να παρω μασκαρπονε πριν ανοιξουν οι ουρανοι!
Φιλακια Παρασκευιατικα!

viki vale said...

Sakepirinia? den tin eixa ksanakousei kai eimai trelofun caipirinias! ama mporeseis grapse analogia sake pls!

La Gigi said...

Ολοι μεσα θα μεινουμε αυτο το ΣΚ τελικα εκτος απο το γυριστρουλικο ψαρακι :-) pas mal du tout ειδικα εμας που μας χιονιζει εδω και μερες και θα συνεχισει ετσι
φιλακια πολλα

George Mykonos said...

καλα, μου ειχε ξεφυγει το υπεροχο virtual ημερολογιο που διαβασα σημερα εδω. τι γλύκα απιστευτη που ενοιωσα ... καλο μεσημερι Ευη μου σε εσενα και στους φιλους σου

υγ: σε 10 μερες, Κυριακη 7 Φλεβαρη, πεταω για τη χωρα της σαμπας ... δεν κρατιεμαι σου λεω!

φιλια

DonnaBella said...

ta croissant pws vghkan?

Justine's Blog said...

Γουστάρω τον Αρη που το πάει σερί μέχρι πρωίας το ξενύχτι και μετά κατευθείαν στη σχολή. Ετσι έκανα κι εγώ επι τέσσερα συναπτά έτη όταν φοιτούσα στο Πολιτικό της Νομικής στην Αθήνα. Κι ακόμη τρελλαίνοαμι στη σκέψη πως είμαι μια καλή συγγραφέας του βουνού, του χιονιού και του λόγγου.
Το ΣΚ με βλέπω πάλι σε τρελλό πνεύμα , παρτυ και λοιπά για να νικήσω την ησυχία του χιονού μου.
Καλή ξεκούραση και θα δοκιμάσω τα κρουσανακι σου νοερώς!!!

Anonymous said...

Super akougontai ta sxedia gia to S/K! Poso m'aresoun autes oi "liwsimatikes" meres, xwris sxedia kai upoxrewseis (eidika me tetoio kairo!) Na peraseis teleia! :)

fevis said...

elekat@ Θα τα φτιάξω και εγώ αυτές τις μέρες, δεν την έχω δοκιμάσει την συνταγή και την έβαλα με επιφύλαξη... Για να δούμε..:-))

the wrong man@ Ναι ρε γαμώτο.. Να πάμε όταν έρθεις όμως γιατί το έχω επιθυμίσει...:-) Φιλιά

δεσποινάριον@ Χιόνια!!! Χτύπα και άλλο, θα τ' αντέξω...:-))))

viki vale@ Νομίζω πως απλά αντικαθιστάς την cassasa με το sake...:-)

melissoula@ Είδες βρε... Σου κάνουμε συμπαράσταση.. Και το ψαράκι το καημένο, για δουλειά πάει όχι φορ φαν..:-))

xjbabyg@ Καλωσήρθατε λοιπόν και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα τώρα που με ανακαλύψατε...:-)))
υ.γ. Brasil!!! Oh lala...:-))

DonnaBella@ Δεν ξέρω φιλενάδα, τώρα θα τα δοκιμάσω και εγώ...:-))

Ιουστίνη φραγκούλη@ Έτσι κάναμε όλοι φιλενάδα μου, απλά τώρα εγώ πρέπει να κάνω που και που τον κακό μπάτσο για να κρατάμε λίγο τις ισορροπίες.. Άχαρη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει...:-)))Φιλιά!!

Chryssoulaki@ Και μένα μου αρέσουν πολύ και με κάθε ευκαιρία τα απολαμβάνω...:-))ΧΧΧΧ

Μαριλένα said...

Εύη καλημέρα σας,
εσείς δώσατε το θάρρος με το σημερινό ποστ οπότε το παίρνω κι έρχομαι να αιτηθώ χάρη: μετά την καταπληκτική τάρτα με τα τυριά δοκίμασα τη συνταγή για τα κρουασανάκια κι υποπτεύομαι ότι υπάρχει κάτι θεμελιώδες που δεν έκανα σωστά, υπάρχει περίπτωση να επανέλθετε με λεπτομέρειες?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!