Thursday, May 20, 2010

Blogging και συνέπειες...


Εχτές το βράδυ είχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για το blogging... Γι' αυτά που μπορούμε να γράψουμε και τις συνέπειες τους και γι' αυτά που θέλουμε να γράψουμε και τα φιλτράρουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο για να μην έχουμε συνέπειες.... :-)
Τελικά, παραφράζοντας μια ατάκα του αγαπημένου κύριου Κώστα Ζουγανέλη, άλλο τι γράφουμε και άλλο τι ξέρουμε... Και αυτό ισχύει για όλους όσους ασχολούνται με το σπορ... Άλλοι γράφουν και σβύνουν, άλλοι γράφουν και μετά κατεβάζουν τα posts, άλλοι γράφουν υφίστανται τις συνέπειες και μετά τα κάνουν prive και ησυχάζουν και άλλοι - σαν και μένα- τα ανοιγοκλείνουν σε μια προσπάθεια να ακολουθήσουν τα mood swings τους... Και να γλυτώσουν τις συνέπειες...
Αν έκανα εγώ έναν απολογισμό του blogging μέχρι τώρα, στις συνέπειες θα έβαζα πρώτα απ' όλα τους ανθρώπους που γνώρισα μέσα από αυτό... Γιατί οι συνέπειες δεν είναι μόνο δυσάρεστες, είναι και ευχάριστες, και έξω έχει λιακάδα και η Πολυάννα rulezzz.. Οι άνθρωποι που ήρθαν στην ζωή μου λοιπόν μέσα από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες είναι η ωραιότερη συνέπεια αυτού του ταξιδιού.. Και ταυτόχρονα ο λόγος για τον οποίο καμιά φορά νοιώθω την ανάγκη να πατήσω το pause... Ή και να γράψω την λέξη ΤΕΛΟΣ.... Γιατί ξέρω καλά πως σε αυτό το επίπεδο ότι είχα να πάρω το πήρα και το παιχνίδι δεν θα έχει έχει ποτέ πια το ίδιο φαν.. Όταν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλους τρόπους, όταν οι άνθρωποι της καρδιάς μου δεν πολυ- σχολιάζουν πια γιατί μου τα λένε live τα σχόλια τους, ή ακόμα και αν σχολιάζουν οι παρατηρήσεις, και τα γέλια, και τα δάκρυα ακόμα έχουν άλλη διαδρομή πια, το ενδιαφέρον όσο και να είναι μειώνεται...
Και βέβαια, τελικά ούτε το pause πατάω ούτε την λέξη ΤΕΛΟΣ γράφω γιατί υπάρχουν και άλλες συνέπειες, παράπλευρες, που με κρατάνε εδώ έστω και με τον ενθουσιασμό μου συχνά πεσμένο... Είναι η συνήθεια καταρχάς, απραίτητο συστατικό κάθε πετυχημένης σχέσης, είναι η εκτόνωση - αρνητική συνέπεια αυτή για κάποιον που γράφει επαγγελματικά μια που βγάζω εδώ την ανάγκη μου για έκφραση και αφήνω πίσω το βιβλίο μου ή τα κομμάτια που πρέπει να γράψω- , είναι η ανταλλαγή ενέργειας και απόψεων και ιδεών με έναν κόσμο που με έχει στηρίξει με τον τρόπο του στα δύσκολα μου και που με εκπλήσσει ευχάριστα σχεδόν καθημερινά με mails γεμάτα λόγια αγάπης, είναι ακόμα και οι ανώνυμοι που με προσγειώνουν απότομα στην πραγματικότητα τις πιο άκυρες στιγμές - όπως στο προηγούμενο, απολύτως της ψυχής μου κομμάτι- αλλά τις έχω ανάγκη τις προσγειώσεις καμιά φορά για να εκτιμώ το πόσο όμορφα είναι που μπορώ και απογειώνομαι συχνότερα από ότι ορισμένοι άλλοι, και τέλος, είναι η βεβαιότητα πως μια ιστορία της οποίας το aftermath, μετά από τόσα χρόνια και παρόλα τα πολύ δυσάρεστα κομμάτια της παραμένει θετικό, δεν μπορείς να την αφήσεις να φύγει.. Όχι τουλάχιστον χωρίς να την παλέψεις μέχρι τέλους...
Αυτά σκεφτόμουν χτες το βράδυ επιστρέφοντας από μια βραδιά που την πέρασα με αγαπημένους co- bloggers.. Περάσαμε όμορφα, θα το ξανακάνουμε και δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο πάνω σ' αυτό.. Μόνο το ότι η διαδρομή γίνεται πάντα πιο όμορφη όταν έχεις την κατάλληλη παρέα.. Καλημέρα, φιλιά πολλά και τα λέμε soon....

16 comments:

orfia said...

Μεσα απο την ματια της αναγνωστριας, θαυμαζω οσους εχουν το θαρρος και εκθετουν την γνωμη τους μεσα απο τα blogs τους.! Οσοι γραφετε μεσα απο τον δικο σας χωρο ...ισως να βλεπετε διαφορετικα τα πραγματα και τα σχολια πολυ συχνα και οι κατακρισεις..να σας πληγωνουν.!
Συνεχιζω ομως να λεω..ποσο θαυμασια ειναι αυτου του ειδους η επικοινωνια, η οποια δεν εχει να κανει με επαγγελματισμο και ως εκ τουτου δεν εξαρταται απο κανενα ειδος συμφερον!
Ετσι ο αναγνωστης μπορει να επιλεξει, να συμφωνει, να διαφωνει αλλα το πολυ σημαντικο να διακρινει τον χαρακτηρα του blogger σε μεγαλο βαθμο και ετσι να τον ακολουθει...χωρις καν να τον γνωριζει...Αν αυτο δεν ειναι μια ανιδιοτελης "φιλια-εκτιμηση"...τοτε τι μπορει να ειναι..!!!Δεν ειναι τυχαιο οτι καθε blog εχει το δικο του κοινο αναγνωστων-σχολιαστων που πρεσβευει λιγο πολυ αναλογου επιπεδου αποψεις με τον blogger.!!
Μου αρεσει να σε διαβαζω..και πολλες φορες εισαι και η δικη μου φωνη στις αποψεις που εκθετεις...!!
Σε φιλω

ΠΑΥΛΟΣ said...

Σίγουρα θα το ξανακάνουμε και μάλιστα στην βεράντα.

υγ1 υπόσχομαι να μην ξανααυτοσχεδιάσω στην κουζίνα!!!

υγ2 οι κάτοικοι του πύργου σας ευχαριστούν για την υπέροχη βραδιά!

DonnaBella said...

εγω, δεν ειμαι μια ευχαριστη συνεπεια εγω? θα με πιασει το παραπονιαρικο μου...

δεσποιναριον said...

Ωραια συζητηση και αναποφευκτη οταν βγαινεις με μπλογκερς. Φυσικα ο καθενας εχει τις αποψεις του. Εχει τα καλα του και τα κακα του συμφωνω. Για μενα που ειμαι εξω και μιλω με τους μεσα ειχε (και εχει) πολλα καλα. Μερικα κακα ειτε τα παραμεριζω ειτε τα διαγραφω. Πιστευω οτι υπαρχουν τοσα ειδη μπλογκς οσα και μπλογκερς αλλα εκει ειναι η μαγεια της ελευθεριας του γραπτου λογουστο ιντερνετ. Τα φιλακια μου!

yannidakis said...

ξερω τι λες.
4 χρονια στο yannidkis live, 4 ασταματητα χρονια, εχω δει κοσμο να ερχεται με ελπιδες & προσμονες, κοσμο να εγκαταλειπει επειδη βαρεθηκε ή απογοητευτηκε & κοσμο να χρησιμοποιει το κουμπι του pause σε σημειο που τριζει πια το ελατηριο του.
Δεν εχει σημασια, οποιος εχει κατι να πει, εχει & το δικαιωμα να παταει το κουμπι της 'δημοσιευσης' & καπως ετσι ξεκινησα να λεω την αποψη μου. Σημερα, οι live μου με εχουν σχεδον παρατησει, ομως καταφερα να αποκτησω πολλους ηλεκτρονικους (αναγνωστες), επισης να παρατηρησω πως οσο αυξανονται οι επισκεψεις μειωνονται τα σχολια, ομως τελικα με προβληματισε αυτο για το φαν. Γιατι;
Εγω το ραντεβου του απολογισμου μου στο yannidakis live το δινω σε 6 χρονια, τον Μαϊο του 2016, ως τοτε εχει πολυ φαν :[

man about town said...

Κι εμενα αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι ποσο αυτολογοκρινομαι...και τελικα αμα ειναι να μην τα λεω αυτα που θελω, δεν γραφω καθολου.

La Gigi said...

εννοείται πως οι άνθρωποι που ήρθαν στη ζωή μας μέσω των μπλογκ είναι η ωραιότερη συνέπεια που επισκιάζει όλα τα άλλα!
σε φιλώ :)

Anonymous said...

εμένα με ενοχλεί το άκομψο disclaimer τη στιιγμή που εσύ κλέβεις φωτογραφίες και τραγούδια.

multi psi said...

Ego den eimai blogger.....Eimai omos i kali sinepia aftou!!!!! eeeeee??????
filakia xxxx c u next week!!!!!

Anonymous said...

@ Anonymous May 20, 2010 5:56 PM

Εκείνη τα κλέβει για προσωπική χρήση, ενώ όσοι αντιγράφουν το μπλογκ της είναι για να εκδώσουν βιβλίο και να πάρουν νόμπελ λογοτεχνίας και πούλιτζερ μαζί!

Και μόλις τώρα συνειδητοποιώ ότι έκανα κάτι που κανείς δεν πρέπει να έχει ξανακάνει! Απευθύνθηκα σε αναγνώστη/σχολιαστή σου! Μα πώς; Εσύ δεν είσαι το κέντρο του κόσμου;

So_Far said...

Sunshine πήγες πύργο ? και αυτοσχεδίασε ο Παύλος ? πρέπει να σου πω ότι μαγειρεύουν εξαιρετικά και οι δύο αλλά και και το μικρό και άτακτο
Για τα υπόλοιπα είμαι η τελευταία που μπορεί να τοποθετηθεί αντικειμενικά το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν είμαστε ούτε PC, ούτε ρομπότ οπότε επόμενο είναι να συμβαίνουν διάφορα.
Πολλά φιλια και να μη στεναχωριέσαι

Talisker said...

H Dep να μην μιλαει σε παρελθοντικους χρονους διοτι ταραζομαι..

Το μπλοκινγκ εχει την αξια που εμεις του δινουμε .
Οπως και οι σχεσεις μεσα απο αυτο..
Αλλιμονο αν περιμενουμε απο το μπλοκινγκ να βρουμε το νοημα τηςφιλιας, ειναι πρωτα μεσο αυτοεκφρασης και επικοινωνιας
..αν στο μεταξυ προκυψουν φιλιες
και παραμεινουν .
ε τοτε εχουμε κερδισει και ενα μεγαλο στοιχημα στην εποχη της νετ-απομονωσης!

μακια Ευακι ο go go go

(γμτ ποτε θα πανηγυρισουμε που τσακιστηκε η Ντοριτα..
-τωρα κανω βουντου για το Αννιω και μετα θα κανω παρτι γκραντε
-ορκιζομαι Θεοι ανοιξτε ουρανοι κι ακουστε με
-κανε κι εσυ καμια δεηση ::)))))))))

daddy's girl said...

RIGHT SAID! to pio goiteftiko+ tromaktiko einai oti krivomaste apo aftous pou mas xeroun kai nithoume eleftheroi na ektethoume se aftous pou mas gnorisan kai mas gnorizoun mesa apo ta blog mas.!

marizz.wordpress.com

BLUEPRINTS said...

δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω πολύ με αυτά που λες, κι εμείς περάσαμε όμορφα κι ευχαριστούμε και θα επαναληφθεί, κλπ, φιλιά σε όλους

katrine said...

Γράφουμε όπως αισθανόμαστε και για το κέφι μας πρώτα πρώτα. Αν μπεις στο δρόμο του τι θα πουν και αν αρέσεις πιστεύω πως θα ξεφύγεις και θα χάσεις τον αυθορμητισμό σου Ακόμη και η διαφωνία έχει γλύκα όταν είναι σε πλαίσια ευγένειας.

Ποτέ μα ποτε Εύη μου δε περίμενα οτι μπορεί να κάνεις αξιόλογες γνωριμίες απ το νετ. Κι όμως, και ευχαριστώ που με αυτό το τρόπο ήρθα σε επαφή με αξιόλογους ανθρώπους.
Φιλιά και να περάσεις ένα super wk.

fevis said...

orfia@ Η επικοινωνία μέσα απο τα blogs μαζί με αυτή την αίσθηση του ότι μοιράζεσαι κομμάτια του εαυτού σου με ανθρώπους που μπορεί και να μη συναντήσεις ποτέ είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας νομίζω.. Στην οποία μάλλον έχουμε εθιστεί..:-)

ΠΑΥΛΟΣ@ Εννοείται..:-) Και σιγά μη δεν ξανααυτοσχεδιάσεις..:-)

DonnaBella@ Εσύ δεν είσαι βρε? Από τις πιο ευχάριστες...:-))

δεσποινάριον@ Συμφωνώ και απαυξάνω φίλη μου... Φιλιά πολλά και από μένα..

Yannidakis@Θα είμαστε εκεί λοιπόν για να κάνουμε απολογισμούς..:-)

man about town@Κι αυτό σωστό...:-)

melissoula@Εννοείται δεν λες τίποτα... Φιλάκια..:-)

Ανώνυμος@ Και μένα με ενοχλεί που είσαι ανώνυμος αλλά τι να κάνω.. Θα το καταπιώ..:-)

multi psi@ Είσαι η καλύτερη συνέπεια όλων εσύ...:-)))

Ανώνυμος@Απαπά.. Σφάζονται στην ποδιά μου (ανώνυμα) παληκάρια..:-)

So_Far@Πήγα Πύργο και πέρασα σούπερ.. Και σιγά μην στεναχωριέμαι.. Φιλάκια πολλά...

Talisker@Κερδίσαμε πολλά στοιχήματα φιλενάδα όχι μόνο ένα.. Και να πανηγυρίσουμε όποτε θέλεις.. Πες μου και έρχομαι..Φιλιά..:-)

mariza@Ναι γιατί αυτοί που δεν μας ξέρουν και να μας κρίνουν, δεν μας νοιάζει...:-)

Blueprints@ Φιλιά πολλά και ευχαριστούμε πολύ και από εδώ..:-)

katrine@Πολλά δεν περιμέναμε από το νετ τελικά.. Μάλλον το είχαμε παρεξηγήσει το καημένο... Φιλιά!!!