Sunday, June 20, 2010

Ιστορίες για (ανατολίτες) αγρίους....


Τους χάζευα μια βδομάδα πριν στην Ψαρού.. Ζευγάρι γύρω στα τριάντα, εκείνος τριχωτός και ξαπλωμένος με χέρια πόδια ανοιχτά στην ξαπλώστρα του – τελευταία σειρά- και εκείνη συνομήλικη του, ξανθιά συνοικιακής απόχρωσης με αλυσίδα στην μέση να ζουζουνίζει δίπλα του όλο ενδιαφέρον και φροντίδα… Να τον πασαλείβει με αντηλιακό, να του χαμογελάει όλο σκέρτσο, να του στρώνει την πετσέτα που την έπαιρνε ο αέρας και να του βάζει τις σαγιονάρες του προσεκτικά όρθιες δίπλα στην τσάντα με τα μπανιερά μην τυχόν γεμίσουν άμμο… Τόση φροντίδα πια, μου τράβηξε την προσοχή σαν μαγνήτης… Ειδικά στο πασάλειμα του αντηλιακού που κράτησε τουλάχιστον ένα τέταρτο είχα καρφωθεί και προσπαθούσα να καταλάβω αν το αγόρι ήταν ανάπηρο - κουλό ας πούμε - και δεν μπορούσε μόνο του να απλώσει την αντηλιακή στα μούτρα του… Όμως λίγα λεπτά αργότερα, την ώρα που η καλή του ταχτοποιούσε ευλαβικά την πετσέτα του και γέμιζε τον φραπέ του με παγάκια, εκείνος τεντώθηκε νωχελικά και κούνησε χέρια και πόδια ταυτοχρόνως και μάλιστα προς διαφορετική κατεύθυνση, και η απορία μου λύθηκε.. Όχι δεν ήταν ανάπηρος.. Ήταν απλά άντρας ανατολίτης...
Τους παρατηρούσα λοιπόν, και μαζί μου και ο Μάνος και η Γεωργία και βάλαμε και τον Γιώργο κάποια στιγμή στο τριπάκι, μόνο τον Ζαννή δεν φωνάξαμε γιατί είχε φύγει βόλτα με το Riva, και ήθελα ειλικρινά να σηκωθώ και να πάω να την πιάσω και να της πω πως όλα αυτά που κάνει, και τα ακόμα περισσότερα που εμείς δεν θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε γιατί θα συνέβαιναν εκτός παραλίας, θα τα θυμάται κάποια στιγμή, όταν εκείνος ο άντρας ο ανατολίτης ο αγέρωχος που δεν μπορεί να κουνήσει το χέρι του για να βάλει αντηλιακό στα μούτρα του και πάγο στον φραπέ του θα της έχει ρίξει το κέρατο του ταράνδου, και θα γίνεται ακόμα πιο έξαλλη… Που ήταν τόσο κορόιδο και τόσο καλή - πάνε σετάκι αυτά τα δύο, καρατσεκαρισμένο, όσο πιο καλή είσαι με τους άντρες τόσο πιο κορόιδο καταλήγεις τελικά – και αντί να κάθεται εκείνη αραχτή στην ξαπλώστρα της και να λιάζεται έκανε την δουλάρα ακόμα και στην παραλία.. Αλήθεια σας λέω, τους έβλεπα εκείνη να ασχολείται μαζί του όλη την ώρα και εκείνον ατάραχο να ξύνει - σχεδόν κυριολεκτικά- τ΄αρχίδια του και με έπιανε τρέλα... Και ήθελα τόσο πολύ να της το πω - να σηκωθώ και να την ταρακουνήσω και να της φωνάξω να συνέλθει - που νομίζω πως αν η ενέργεια μεταδίδεται με την σκέψη μπορεί και να με άκουσε να της το ψιθυρίζω μέσα στο μυαλό της.. Ήταν και τόσο μικρή η απόσταση άλλωστε, δυο τρία μέτρα μας χώριζαν, που μπορεί και να με άκουσε να το λέω κυριολεκτικά… Βέβαια, λίγο αργότερα σηκώθηκαν να βουτήξουν, εκείνος μπροστά, τριχωτός και αγέρωχος και με αυτόν τον βηματισμό με τα πόδια ελαφρά ανοιχτά σαν να είχε συγκαεί και τα χέρια ελαφρά ανοιχτά επίσης , και εκείνη δυο βήματα πίσω, στις μύτες των ποδιών για να φαίνεται ο πωπός πιο βραζιλιάνικος και με το νου της μην τυχόν και συλλάβει καμιά ύποπτη κίνηση γύρω, καμιά ανταγωνίστρια που να θελήσει αυτό το κελεπούρι δικό της, και μετά ξεχάστηκα και δεν είδα αν τον σκούπισε κιόλας με την πετσέτα μην της πουντιάσει όταν βγήκαν ή το έκανε μόνος του…
Πάντως, η αλήθεια είναι πως βάζω το χέρι μου στην φωτιά για την συνέχεια της ιστορίας τους, μπορεί και για το τέλος της και ας με βρίσουν όλοι οι ανώνυμοι τους κόσμου… Που θα έχει δάκρυα και απογοήτευση και που ελπίζω να έχει και ένα μάθημα για το μέλλον για την καημενούλα την συνοικιακή ξανθιά…. Πως οι άντρες θέλουν περιποίηση, και ενδιαφέρον και νοιάξιμο, αλλά με μέτρο… Και πως άμα είναι να τον πασαλείβεις τον άλλο με αντηλιακό όλη μέρα και να βάζεις παγάκια στον φραπέ του, καλύτερα είναι να πάς να δουλέψεις αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή… Που έχεις και μια πιθανότητα τελικά να γίνεις σύζυγος πρωθυπουργού… Ή εφοπλιστού…Ή τραγουδιστού... Ή επιχειρηματία… Και να πασαλείβουν εσένα με αντηλιακό instead…
Αυτά τα φιλοσοφικά για σήμερα, και θα τα πούμε από βδομάδα με μαγειρικές γιατί έχει έρθει η εποχή της φράουλας και της κρέμας και ετοιμάζομαι να μεγαλουργήσω... Φιλιά πολλά και καλημέρες σε όλους....


16 comments:

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Μήπως κρατήσατε τα στοιχεία της Κυρίας; Γιατί, ΟΚ, τριχωτός δεν είμαι, αλλά σε μια τέτοια συνολική περιποίηση μπορεί και να μη έλεγα όχι!!!
:-)))

orfia said...

Πες τα Χρυσοστομε θα ελεγα εγω!!! Αλλο νοιαξιμο και αλλο δουλικο!!! Ολα εχουν ενα μετρο..!! Η υποτελεια ποτε δεν βγηκε σε καλο..!!
Φιλια

δεσποιναριον said...

Χε χε, Σαν αρχη τσοντας μου εκανε το σκηνικο. Παντως εγω στην παραλια, βοηθαω λιγο στην πλατη, τα αλλα τα φτανουν και μονοι τους. Φιλακια και σε ευχαριστω για ολα μα ολα!

La Gigi said...

ε λοιπόν όχι, δεν τον σκούπισε! τους είχα εγώ στο νου μου και τους παρατηρούσα όταν βγήκαν από τη θάλασσα. όχι ότι δεν είχε διάθεση η γυναίκα απλά είχε ζέστη και προτιμούσε να δροσίζεται ο ανθρωπος :))

zwaki said...

Σενάριο Βου΄: Η τύπισσα τον κερατώνει και από τύψεις είναι τόσο καλή! :)

Anonymous said...

Να υποθέσω δηλαδή πως εσύ δεν βοηθάς με το αντηλιακό στην παραλία. Δεν πειράζει, αντιμετωπίζεται αυτό.:-)Μεγειά και το καινούριο background by the way. Μου αρέσει που ανανεώνεσαι.
Θοδωρής

Anonymous said...

Άσε μας κοπέλα μου που σου ξύνησε η ξένη γυναίκα που περιποιόταν τον άντρα της. Αντί να κοιτάξεις να περιποιηθείς και εσύ τον δικό σου κάνεις κριτική. Και για αυτήν και για το χρώμα του μαλλιού της και για την σειρά της ομπρέλας. Τι να κάνουμε, δεν είναι όλες τυχερές να ξύνουν το μουνί τους στην πρώτη σειρά σαν εσένα. Όταν όμως θα στον φάει τον άντρα σου καμιά πιο περιποιητική και πιο ξύπνια από σένα θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Και πολύς κόσμος θα χαίρεται γιατί πολύ άνετη μας το παίζεις και γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

elekat said...

Χα χα χα έλυωσα με την περιγραφή!!!
Εμένα λοιπόν όλο αυτό μου κάνει ότι το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο και η τύπισα πάει να τυλίξει το γκόμενο μπας και την κουκουλωθεί!
Κλασική συμπεριφορά wannwbe συζύγου!
Θα σου πω όμως εγώ μετά την κουλούρα τι έχει να γίνει!
Είναι μέχρι να μπεί!
Μετά;;;;
Η σαγιονάρα από όρθια να μη γεμίσει άμμο, θα έρχεται κάθετη και σβουρηχτή στη μούρη του ανατολίτη και αντί να τον πασαλίβει με αντιλιακό, παίζει να του πετάει πιάτα στο κεφάλι εις ανάμνηση εκείνων που τράβηξε μέχρι να τον καταφέρει να την πάρει!!!
Α ρε αθάνατες ελληνίδες γκόμενες που πάτε αγκάλιά με το Cosmopolitan πως να τυλίξετε το γαμπρό....
Ετσι την έπαθε γνωστός μας και τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει!
Αλλά καλά να πάθει κι αυτός!
Δεν εψαχνε γυναίκα, δουλάρα έψαχνε!

Anonymous said...

Xaxa pes ta, pes ta! De lew,na tous peripoihthoume alla me metro...By the way, autos o autos o tupos antra (pou sa na ton vlepw dhladh) einai giax...(tha mporousa na pw kai kati allo alla sugkratoumai...) :)

P.S. wraia h allagh sto blog, einai omorfouliiii

STELIOS PENTARVANIS said...

βρε Ευουλίνι ασ τους να κάνουν ότι θέλουν η ζωή χωράει τους πάντες.Ακόμα και τους χαζούς...άσε που κάνουν καταπληκτικό σέξ χαχαχαχα

DonnaBella said...

αντηλιακο στην πλατιτσα, ε? μμμμμμμ.... (καλα, εγω ειμαι στο τριτο συνεφακι αριστερα).:-)

Ra Ma said...

Ζούλεψα λιγάκι... :))

ΑΧΤΙΔΑ said...

Καλέ θα του είχα φέρει το μπουκάλι με το αντιηλιακό στο κεφάλι!Είπαμε..πασας το αγόρι μας ( έτσι του λέω να χαίρεται) μα ..αφού με φροντίσει πρώτα και με κάνει να αισθανθώ πρώτα εγώ βασίλισσα στον οντά του.Η γιαγιά μου η Πολίτισα μου έλεγε: κάνε τον να αισθάνεται πασάς στο χαρέμι του με σένα μόνον μέσα μα όταν πρέπει να πάρει μια απόφαση ..πέρασε του τη δική σου λέγοντας του: αγόρι μου τι έξυπνος είσαι που το σκέφτηκες! Μιλά η πείρα των 35 χρόνων γάμου!

aremare said...

ΑΧ!!! Ν'αγιάσει το στοματακι του ανωνυμου!!
Ορίστε μας. Που πήρατε όλες θαρρος και το ξεμπουρντελεψατε εντελώς!
Και συ Ευη πρόσεχε και ασε τις μαγκιές,
γιατι μπορεί να τον χασεις τον Μάνο,
απο καποια πιο καπατσα και δουλαρα.Αμέ!
Εγω εχω δει με τα ματακια μου σκηνικό στο αεροπλάνο.Αυτός να ξερενεται στον 'υπνο, και το θηλυκό να μην μπορει να κανει καλα δυο μωρά, αυτα να κλαινε , να χέζονται(με το συμπαθιο), να πεινανε, και αυτός τίποτα, ασαλευτος.Και ναι τα παιδιά ηταν δικά του.Φτυστά σας λεω.
Και μαλλον θα συμφωνήσω με το
zwaki, αλλα μάλλον το κέρατο θα ερθει
απο την ξανθιά.

fevis said...

Asteroid@ Ανατολίτης και εσύ Γιάννη μου?

δεσποινάριον@ Στην πλάτη βοηθάμε όλοι φιλενάδα μου... Τα υπόλοιπα όμως αγγίζουν την υπερβολή...φιλάκια

orfia@Και όμως, πολλοί ψάχνουν για δούλες και πολλές τις υποδύονται...:-)

melissoula@ Ορίστε, πλήρης ανταπόκριση... Και αν πούντιαζε όμως? Το σκέφτηκε κανείς αυτό?

zvaki@ Αυτό το σενάριο θα ήταν ευχής έργο...:-)

Θοδωρής@ Να το υποθέσεις.. Δεν μου πάει το στυλάκι της κυριούλας, καθόλου όμως...:-)

Ανώνυμος@ Άμα είναι να μου τον φάει μια τέτοια, χαλάλι της και χαλάλι του.. Πάντως, αλήθεια σας το λέω, νομίζω πως δεν διατρέχω τέτοιο κίνδυνο...:-)

elekat@ Και εγώ έτσι την έκοψα και φυσικά μετά θα του φάει το λαρύγγι και καλά θα του κάνει του παλιο #$%^&...:-)

Chrysoulaki@Αυτός ο τύπος άντρα είναι τόσο κοντά στην μαϊμού που με κάνει ναθέλω να του πετάξω μια μπανάνα.. Μόνο...:-)

the wrong man@ Αφημένους τους είχαμε ψαράκι μου, δεν τους κάναμε κάτι.. Μόνο σχολιάζαμε...:-)

DonnaBella@Αμα σε δω με το αντηλιακό στην παραλία όμως...:-)))

Radio Marconi@ μαρκονάκι μου για σένα, εγώ προσωπικά θα έκανα μια εξαίρεση...:-)

αχτίδα@ Όπως έλεγε κάποιος, ο άντρας είναι η κεφαλή του σπιτιού αλλά η γυναίκα ο λαιμός που κάνει το κεφάλι να στρίβει..:-)

aremare@ Ναι ρε γαμώτο.. Το έχουμε παρακάνει το ξέρω... Θα γονατίσω και θα αρχίσω να τρίβω, το υπόσχομαι, αλλά από την άλλη εβδομάδα γιατί αυτή έχω να πάω Τέτα για μανικιούρ πεντικιούρ..:-)

Tali said...

T e l e i o !!!!!!!!!!!!!!!!

Hθελα μια καλη δοση
και την πηρα!!
(το ανωθεν με τα μαγειρικα το προσπερασα ησυχως).

Περι του θεματος τι να πω...
για μενα δε φταιει ο τριχωτος γοριλας
ειναι θεμα χαρακτηρα
και με τον επομενο ετσι θα ειναι ...
δυστυχως!

διοτι αυτου του ειδους οι αποκλειστικες συμπεριφορες
καταβαθος κρυβουν μεγαλες ανασφαλειες ..
κι αν δεν ηταν αυτος..
θα ηταν αλλος

αυτος απλα ...βρηκε και τα κανει !

..στην επομενη μπορει να ειναι σκυλακι , γατακι και χαμστερακι μη σου πω!!!!