Thursday, November 4, 2010

Τέλος χρόνου....


Καιρός να πάμε παρακάτω... Γιατί το πολύ Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο παπάς όπως λέει και η παροιμία... Ή, όπως θα έλεγε και ο ο αγαπημένος μου ο Ζ. " με τόσο πήγαινε- έλα και πάρε -δώσε, γελάω μεν αλλα δεν θυμάμαι γιατί χάρηκα"... Για να μην αναφέρω την Μαρία με την μπουκαμβίλια στην αυλή της και είναι η τελείως λάθος εποχή για κηπουρική..
To make a long story short, περνάμε δύσκολες εποχές με κρίση, με ανάδρομους πλανήτες, με φεγγάρια παράξενα και με μια περιρέουσα γκαντεμιά που μας έχει τσακίσει.... Όλους, ακούτε που σας λέω, κάτι ξέρω.. Και την παλεύουμε με νύχια και με δόντια να μην μας πάρει από κάτω, και παίζουμε άμυνα και κάνουμε αντίσταση, και άμα σκουρήνουν πολύ τα πράγματα το ρίχνουμε και λίγο στην τρελή για να μην σαλτάρουμε τελείως.. Και κρατιόμαστε ο ένας από τον άλλον, πότε κλαίω εγώ και πότε παρηγορώ κάποιον άλλον, και η ζωή συνεχίζεται προφανώς αλλά μέχρι τις 19 του μήνα λέει η κυρία Άση θα μας πάει... ξέρετε πως.. Βέβαια αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία γιατί έτσι μας έλεγε και για τις 28 Οκτωβρίου και τα είδαμε τα χαμπέρια μας... Οπότε δεν θα κρατήσω και την ανάσα μου περιμένοντας...
Και αν λοιπόν μέσα σε όλον αυτόν τον ορημαγδό  εμείς κάνουμε και μια όσο πιο φιλότιμη προσπάθεια μπορούμε να κρατήσουμε μερικές ισορροπίες και να δώσουμε και λίγη από την ελάχιστη αισιοδοξία και θετική ενέργεια που μας έχει απομείνει σε ανθρώπους που νοιαζόμαστε και τρώμε και πόρτα από πάνω συχνά πυκνά, είναι μάλλον ώρα να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια - ή με grand jete, όπως βολεύεται ο καθένας-  για άλλες παραλίες.. Και αυτά που μας χαλάνε και μας κάνουν ακόμα χειρότερα από ότι ήδη είμαστε ( και μάλιστα επίτηδες και συστηματικά)  να τα αφήσουμε να πάνε στο καλό.. Και να μας γράφουν.. 
Καλημέρα, και φιλιά πολλά.. Ελαφρώς παραληρηματικό το ποστ σήμερα , το ξέρω, αλλά μην δίνετε σημασία.. Έχω μπουκώσει και εγώ πια και αν δεν τα γράψω έστω και έτσι, θα σκάσω.. Κατά τα άλλα, Πέμπτη σήμερα, πέρασε σχεδόν η εβδομάδα... Και το σαββατοκύριακο - έστω και εκλογικό- είναι προ των πυλών.. Πάμε γερά!

Η φωτογραφία καμία σχέση με το θέμα, θέλω να βλέπω χρώματα λαμπερά, και λουλούδια, και εικόνες φωτεινές και αισιόδοξες.. Το τραγουδάκι όμως είναι εύθυμο και... αφιερωμένο εξαιρετικά.. Σε όλα τα παράπονα, τις κατηγορίες, την γκρίνια και την μουρμούρα που άκουσα τον τελευταίο μήνα.. Μαζί, και μια συμβουλή... Καμιά φορά αντί να κάνουμε μονίμως παρατηρήσεις  στους άλλους για το τι κάνουν ή δεν κάνουν, καλό είναι να κοιτάζουμε λίγο και τον εαυτό μας... Μήπως τυχόν και εμείς φερόμαστε (τρις) χειρότερα.. Λέμε τώρα... 


14 comments:

Anonymous said...

Ενδιαφέρον ποστ. Πολύ ελαφρύ για το θέμα που πραγματεύεται. Αυτό μπορεί σημαίνει τρία πράγματα. Ή ότι φεύγεις από κάπου που δεν είχε μεγάλη σημασία για σένα, ή ότι φεύγεις έχοντας κουραστεί τόσο που δεν σε νοιάζει σχεδόν καθόλου, ή ότι είναι συνδιασμός και των δύο . Συνήθως πάντως εσύ με τέτοια θέματα δεν κάνεις πλακίτσα. Να περιμένουμε update?
Ο γνωστός

STELIOS PENTARVANIS said...

Η αλήθεια είναι ότι η καμήλα, συνήθως δεν κοιτάζει την καμπούρα της,μόνο των άλλων. Καλημέρα

La Gigi said...

σφύριξα κι έληξες λέει ο δεν θυμάμαι πως τον λένε. μερικά πράγματα πρέπει να λήγουν εγκαίρως γιατί αργότερα καταντάνε κουραστικά και η κούραση κάνει κακό στο δέρμα.
φιλάκια

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια, έχει να κάνει μήπως με τον χθεσινό θυμό σου, μικρό μου?

Πάντως η επιλογή τραγουδιού είναι ότι καλύτερο. Από τα αγαπημένα μου και πάντα τραγουδισμένο σε δύκολες στιγμές!!!!

Tali said...

Ευακι, το τραγουδι ειναι υμνος!

Δεν θα σου πω τιποτα αλλο τα λεει ολα μονα του , και τα λες κι εσυ .

ομως θα κανω μια παρατηρηση :::))))

-συνηθως δεν αρεσουμε,
σε αυτους που θελουν αλλα δεν μπορουν να μας μοιασουν!:::))))))))))))

φιλια μωρο μου
και μη μασας!:)

elekat said...

Delete!!!
DELETE σε όποιον φέρεται έτσι φίλη μου, αυτά δεν λέγαμε προχθές;;
ΔΕΝ έχουμε καιρό για άσκοπα πήγαινε-έλα, δεν έχουμε καιρό για να χαλιόαστε!

orfia said...

Συμφωνω με την gg, μερικα πραγματα φαινονται απο την αρχη οτι ειναι χαμενη υποθεση και πρεπει να επισπευδουμε την ημερομηνια ληξης...!! Αλλιως οχι μονο καταντανε κουραστικα, αλλα βαριομαστε στο τελος και να αντιδρασουμε καν!!! Αλε..με ελαφρα..!! (Καταλαβες βεβαια πως καπως ετσι..τα βιωνω και εγω αυτες τις μερες..) Καλημερες.

Anonymous said...

Den mou aresei na leo "sta 'lega ego" alla eimai anangasmenos na to po. Sta 'lega ego!!!!! Xekolisame omos tora i se merikes meres tha to exeis xexasei? Tha perimeno na do.
Z. opos Zorro

p.s Stin prokeimeni periptosi ftais omos kyrios esi. Pou den evales apo tin arxi ta oria pou itheles i pou antexes kai pou den ta evales oute stin diarkeia oute sto telos. (Eides ti oraia pou kano ton Xoime ama xreiastei? Kai tzampa)

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω καθόλου τι παίζει και μάλλον δεν με αφορά. Εγώ θα σταθώ στο ότι υπάρχει γύρω μας μεγάλη ένταση και οργή από ανθρώπους που υποφέρουν χωρίς να φταίνε, και θέλω να πιστεύω ότι αν ήμουν στη θέση των ευνοημένων θα έδινα τόπο στην οργή και θα ήμουν large. Με ανησυχεί όμως που θεωρείτε τη γενικότερη δυσθυμία ως επίδραση των άστρων. Ίσως κάποιοι να αισθάνονται ότι τους εμπαίζετε με τέτοιες ξανθές (ηθελημένα ή μη) προσεγγίσεις ή ότι η κοινωνική απάθειά σας συμβάλλει στην κακοδαιμονία τους. Τέλος πάντων, το πιο πιθανό είναι να είμαι εκτός θέματος. Καλό υπόλοιπο της ημέρας σας.
Μυρτώ Η.

Anonymous said...

Ω, καλά όλοι είναι πολύ καλοί στο να κρίνουν τη συμπεριφορά των άλλων, θεωρώντας τους εαυτούς τους τέλειους...Δε βαριέσαι! Δε τους έχουμε ανάγκη τέτοιους "φίλους", καταντάει και κουραστικό, όχι τίποτα άλλο. Μαζί σου λοιπόν, τα αφήνουμε πίσω μας, να πάνε στο καλό και...σ'όποιον αρέσουμε! :)

Multi psi said...

Symfono toso ma toso me ton gnosto....opote den pame parakato leo ego??
Alionomaste kamia fora me toso asymanta pragmata kai den koitame tin ousia......
Evoula exeis toso kairo na aisthanthis ligo roz....kairos den einai nomizeis?
Ayrio parageleia ena oraio xaroumeno postaki etsi gia na anevoume oloi ligo....filia xxxxx

δεσποιναριον said...

Εδω ειμαι!! :) Μενω στην παρατηρηση την τελευταια. Γιατι εχω ιδιεταιρο θεμα με τους ανθρωπους που ευκαιρια δε χανουν να επεμβαινουν συνεχως.
Τι αλλο, ελπιζω οτι κι αν ειναι να το ξεπερασεις ανωδυνα. Φιλια!

Just an Ordinary Pontios said...

exete dikio agapiti! filia, kalimera

fevis said...

Ο γνωστός@ Όχι, να μην περιμένετε update..:-)))

the wrong man@ Σωστό.. Γαι ψάρι έχει μεγάλη γνώση των άλλων ζώων..:-)))

Τζίτζι@ Έγραψε αυτό!! Δεν το ήξερα αλλά τώρα που το έμαθα θα το αξιοποιήσω αναλόγως..:-)))

ΠΑΥΛΟΣ@ Ναι,ναι... Απολυτως όμως.. Απλά τώρα μου πέρασε και είμαι μια χαρά..:-)))

Talisker@Δεν ξέρω σε ποιούς δεν αρέσουμε φίλη, σε πολλούς φαντάζομαι και είναι λογικό άλλωστε, απλά δεν καταλαβαίνω την λογική του να μουρμουράς συνέχεια... Άμα περνάς τόσο άσχημα πια, σήκω φύγε....Κυριολεκτικά και μεταφορικά..

elekat@ Τα λέγαμε, τα λέγαμε.. Και τα κάναμε και πράξη όπως βλέπεις... Φιλάκια...

orfia@ Νομίζω πως είναι εποχή ξεκαθαρισμάτων γενικά, για πολύ κόσμο.. Καλημέρες και από μένα..:-)

z. opos Zorro@ Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα τώρα με την κρίση να έρχομαι σε σένα τζάμπα αντί να πηγαίνω στον Γιάννη και να πληρώνω..:-)))

Μυρτώ Η.. Τελείως εκτός θέματος όμως...

Chrysoulaki@ Γενικά δεν έχουμε ανάγκη στην ζωή μας ανθρώπους που να μας επικρίνουν και να μας δημιουργούν επίτηδες προβλήματα.. Και φυσικά, σ΄όποιον αρέσουμε..:-))

Multi Psi@ Συμφωνείς εσύ με τον γνωστό? Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου!!!!Έχεις δίκιο όμως, και μένα μου έχει λείψει το ροζ μου και σκοπεύω να το ξαναβρώ το συντομότερο.. Φιλάκια αγαπημένη..:-)

δεσποινάριον@ Άντε ντε και ανησύχησα..:-))Το ξεπέρασα μια χαρά φίλη μου και είμαι μέσα στα κέφια..:-) Φιλάκια...

Just an Ordinary Pontios@ Ω αγαπητέ, σας ευχαριστώ πολύ!!!