Monday, November 8, 2010

Κυριακή βράδυ, Δευτέρα πρωί...

Τελειώνει η Κυριακή και είμαι πολύ κουρασμένη... Κοιμήθηκα περίεργα χτες βράδυ, ξενυχτήσαμε κι όλας και ήπιαμε αρκετά, είχα και ένα άγχος μεταξύ μας μην αρχίσουν και μου χτυπάνε τα κουδούνια αξημέρωτα για να με πάνε με το ζόρι να μετρήσω ψήφους, όταν γύρισε τελικά και ο Άρις εκεί κατά τις 6.30 το πρωί κοιμήθηκα για κανένα τρίωρο και ξύπνησα σαν μπαγιάτικο μύδι.. Βέβαια η μέρα μου πέρασε υπέροχα με μεσημεριανό τραπέζι για απολύτως κολλητούς - αυτούς που θεωρώ εκλεκτικούς μου συγγενείς πια- από αυτά τα πρόχειρα και απλά που δεν χρειάζονται τεραστια προετοιμασία και γίνονται σχεδόν εκ των ενόντων.. Έφτιαξα μια τυρόπιτα και μια πατατοσαλάτα, έβαλα και μερικά μπιφτέκια στον φούρνο, έφερε και η Μάρθα άφθονα σοκολατάκια για το τελείωμα και αυτό ήταν όλο..

Και βέβαια, έτσι χαλαρά και απολύτως μεταξύ μας, είπαμε τα δικά μας, γελάσαμε, είδαμε και τον Μάνο σε ρεπετισιόν γιατί τα παιδιά έλειπαν και είχαν χάσει την εκπομπή - και συμφωνήσαμε μεταξύ μας κατηγορηματικά πως είναι ο καλύτερος φυσικά- μου έφερε και η Λιάνα δωράκια από το Λονδίνο και το πρώτο περιοδικό με χριστουγεννιάτικα της σεζόν και η μέρα πέρασε γλυκά και εύκολα... 
Μου αρέσουν αυτές οι ήσυχες μέρες ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάω.. Με ηρεμούν και με κάνουν να νοιώθω ασφαλής και ευτυχισμένη... Σαν να ησυχάζει η φύση γύρω μου και όλα μπαίνουν σε τάξη.. Ακόμα και ο Droopy που έχει μια τεράστια αδυναμία στο τυρί, επέδειξε συμπεριφορά κυρίου όταν βγήκε στο τραπέζι η τυρόπιτα και μας εντυπωσίασε όλους.. Γενικά ήταν πολύ φρόνιμος ο σκυλάκος μας - οκ, ζητιάνεψε λίγο μπιφτέκι κάποια στιγμή αλλά με πολύ αστείες μουσούδες και σχετικά κομψά - και τώρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου κουλουριασμένος στο μαξιλάρι του σαν τεράστιο φασόλι... Και εγώ που βαριέμαι αφόρητα να ακούω όλες αυτές τις μπουρδολογίες στην τηλεόραση, συμμάζεψα λίγο το σπίτι - άφησα δηλαδή τα πάντα σε στοίβες στην κουζίνα για να τα πλύνει αύριο η Όλγα- διάβασα τις κυριακάτικες εφημερίδες μου, έπλεξα λίγο και τώρα, μόλις ανεβάσω το ποστ μου θα πάω για ύπνο ξερή... 


(Τα ωραιότερα στολίδια που είδα φέτος τα ανακάλυψε η Γεωργία βέβαια... Δεν είναι υπέροχα?)

Και πήρα και ιδέες για το στόλισμα του σπιτιού, 20 του μηνός ανεβάζω το δέντρο από την αποθήκη και κυρήσσω επισήμως την έναρξη της εορταστικής περιόδου για το σπίτι μας.. Φέτος ειδικά, με την μαυρίλα που μας κυνηγάει, δυο μήνες θα έχουμε Χριστούγεννα εμείς.. Είναι η αγαπημένη μου γιορτή, τρελαίνομαι να στολίζω το σπίτι και την βεράντα, να μαγειρεύω και να καλώ φίλους, να φτιάχνω μπισκότα, cupcakes και red velvet,  να τυλίγω δώρα, να γράφω κάρτες, και το βράδυ να ανάβω τα κεριά μου και να χουζουρεύω στον καναπέ χαζεύοντας τα φωτάκια να αναβοσβύνουν.. Νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξει το κέφι.. Και το δικό μου και των γύρω μου... 
Τέλος πάντων, έχουμε καιρό ακόμα για όλα αυτά... Προς το παρόν να σας ευχηθώ από τώρα καλή εβδομάδα, χαρούμενη και γελαστή και μια που γλυτώσαμε και τις πρόωρες εκλογές ας προσπαθήσουμε να μπούμε πάλι στους κανονικούς ρυθμούς μας... 

8 comments:

La Gigi said...

ήταν η Μάρθα εκεί και ο Ντρούπος κυκλοφορούσε ανάμεσά σας;
εγώ ανακάλυψα τα ωραιότερα στολίδια; εγώ; χμ...
είμαι πολύ υπέρ του παρατεταμένου στολισμού, είναι τόσο ωραία που πρέπει να το ευχαριστιόμαστε όσο πιο πολύ γίνεται!
φιλάκια και καλή εβδομάδα μπουμπού μου

Μαρία Sweet Art said...

Φοβερά στολίδια!
Πραγματικά και για μένα τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγάπημένη γιορτή του χρόνου δεν αφήνω γωνιά του σπιτιου αστολιστη!!!
Οσο για το σημερινό έκανες το καλύτερο που δεν πήγες.
Αλλοστε και γω με φίλους πέρασα τη μέρα μου και φαντάζομαι πως το χάρηκες που βρέθηκες με πρόσωπα - φίλες που σε έκαναν χαρούμενη.
Ζηλεύω τη φίλη σου που μόλις επέστρεψε από Αγγλία.
Δεν εχω πάει και ονειρεύομαι εγώ κι η κόρη μου αυτό το ταξίδι!!
Ειδικά τα Χριστούγεννα!!!
Ποσα θέλω να ψωνίσω από Αγγλία!!!

Just an Ordinary Pontios said...

από τωρα χριστούγεννα;!
φιλιά

My blueprint said...

Τα στολίδια όντως είναι υπέροχα και νομίζω ότι αυτός που τα σχεδίασε είχε εσένα στο μυαλό του!
Αχ αυτό το red velvet... Πάλι θα μας ξεσηκώσεις...
Καλημέρα και φιλιά

elekat said...

Καλή εβδομάδα φίλη μου!
Τα στολίδια είναι υπέροχα και φαντάζομαι πως θα γίνει και το σπίτι σου όταν θα το ετοιμάσεις κομπλέ για τα Χριστούγεννα!
Ωραία πράγματα...

Anonymous said...

Δυο μήνες Χριστούγεννα? Να αρχίσω να γράφω την λίστα με τα δώρα μου στον Άη Βασίλη δηλαδή? Μπορώ λες να του ζητήσω να μου στείλει και ανθρώπους? Ήμουν πολύ καλό παιδί φέτος!
Ο γνωστός

δεσποιναριον said...

Κατι ξερουν εδω τα αμερικανακια που εχουν " Christmas stores " ολο το χρονο. Κι εγω οπως προανηγγειλα στις 20 κυρησσω την εναρξη, αλλα δεντρο το επομενο Σ/Κ γιατι δεν προλαβαινω.
Αυτο που περιμενεις τον Αρι να γυρισει και μετα κοιμασαι το εχω περασει εις τριπλουν. Ειναι μαρτυριο. Καλη εβδομαδα λοιπον ηρεμη, γλυκεια και χαρουμενη. Τα πρωϊνα μου φιλακια!

fevis said...

Τζίτζι@Η Μάρθα και ο Ντρούπος έχουν αναπτύξει φοβερούς δεσμούς να ξέρεις..:-))) Όσο για τα στολίδια, ναι φίλη μου, ανκάλυψες όπως πάντα τα ωριαότερα...:-))) Φιλιά...

Μαρία@ Δεν είναι υπέροχα? Καιεγώ στολίζω κάθε χρόνο λες και έχω πολυκατάστημα και όχι σπίτι..:-)

Just an ordinary Pontios@ Oh yes!!! Φιλιά και από μένα..

Blueprint@Το Red Velvet είναι must για τις γιορτές.. Άσε που το περιμένουν όλοι οι φίλοι μου και που να τολμήσω να πω ότι δεν το φτιάχνω?

elekat@ Περίμενε και θα δεις..:-)))

Ο γνωστός@ Για ανθρώπους δεν ξέρω, όπως επίσης δεν ξέρω και πόσο καλό παιδί ήσουνα..:-))

δεσποινάριον@ Τέλεια!! Οπότε θα την κυρήξουμε μαζί την έναρξη φέτος..:-) Φιλιά πολλά...