Thursday, November 11, 2010

Στην πιο μεγάλη μου αγάπη....



Το σημερινό ποστ είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στην μεγαλύτερη αγάπη και τον δυνατότερο έρωτα της ζωής μου.. Που κλείνει αισίως τα 19 του και που παραμένει ο ήλιος γύρω από τον οποίον κινείται το προσωπικό μου σύμπαν... Θα ξαναγράψω τα ίδια, ελαφρά κοινότυπα αλλά απολύτως αληθινά που έχω επαναλάβει πολλές φορές, με διάφορες ευκαιρίες εδώ μέσα.. Πως ο καιρός πέρασε σαν αστραπή - πότε τον χάζευα να παίζει με την Εύα στην παιδική χαρά του Πικιώνη και πότε έφτασε στο δεύτερο έτος των σπουδών του και μαζί στο δεύτερο του τατουάζ ούτε που κατάλαβα- πως άλλαξε η κοσμοθεωρία μου μέσα σε δευτερόλεπτα την πρώτη στιγμή που τον πήρα στην αγκαλιά μου στο μαιευτήριο τυλιγμένο με μια πετσέτα, πως χάνει έναν χτύπο η καρδιά μου κάθε φορά που τον αντικρύζω, πως ένα κομμάτι του μυαλού μου είναι μονίμως καρφωμένο σε ΄κείνον, πως φουσκώνει η ψυχή μου από αγάπη και περηφάνεια κάθε φορά που απλά πέφτει το βλέμμα μου επάνω του.. Θα γράψω δηλαδή για πολλοστή φορά αυτά που σκέφτονται όλες οι μαμάδες της γης για τα παιδιά τους, μόνο που για την κάθε μια το δικό της παιδί είναι αυτό το ξεχωριστό και το αλλιώτικο, το δικό της μικρό θαύμα, η δική της ιστορία αφοσίωσης και φροντίδας που δεν σταματάει παρά την τελευταία της στιγμή.. Και ίσως ούτε καν τότε.. 
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παραδοσιακή μητέρα και δεν είμαι κιόλας... Όμως αυτό το παιδί που γεννήθηκε περισσότερο σαν παιχνίδι και μεγάλωσε μαζί μας όπως μεγαλώσαμε μαζί του και εμείς με τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην ζωή μου και η σοφότερη απόφαση που πήρα ποτέ... Και έχω περάσει τα τελευταία 19 χρόνια της ζωής μου χαζεύοντας το πραγματικά έκθαμβη, όσο ανόητο, ξανθό και χαζό ακούγεται κάτι τέτοιο... Τον χάζευα που κοιμόταν στην κούνια του  με τα χειλάκια του σουφρωμένα σαν μουτρωμένο αγγελάκι, τον χάζευα όταν έπαιζε με τους φίλους του στα πάρκα, όταν έφτιαξε τα πρώτα του πυργάκια στην άμμο στης Ψαρούς, όταν έκανε το πρώτο του μάθημα κατάδυσης, τον χάζευα όταν βαριόταν να διαβάσει και ρέμβαζε από το παράθυρο του δωματίου του για να περάσει η ώρα, τον χάζευα όταν κατέβαινε τέσσερα τέσσερα τα σκαλιά της πλατείας με το skate του, τον χάζευα όταν μου έδειχνε τα βιντεάκια που τραβούσαν όταν έκαναν snowboard με τους κολλητούς του, τον χάζευα στις φωτογραφίες από τις διακοπές που έπαψε εδώ και καιρό να κάνει μαζί μας, τον χάζευα το καλοκαίρι στο Cash όταν περνούσε με τον δίσκο του γεμάτο ποτά, και τον χαζεύω ακόμα όταν σχεδιάζει για την σχολή του ή οταν έρχεται να με βρει για καφέ κάποια πρωινά που ξυπνάει νωρίς... Και πιστεύω πως θα τον χαζεύω όσα χρόνια μου δώσει ο Θεός, πάντα βαθιά περήφανη γιατί τα καταφέραμε, και ο Μάνος και εγώ, να τον μεγαλώσουμε καλύτερα απ΄ότι μεγάλωσαν εμάς οι δικοί μας... Να μεγαλώσουμε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί που ξέρει καλά πως έχει αγαπηθεί απίστευτα πολύ, πως είναι η μεγαλύτερη μας προτεραιότητα και η πιο βαθιά μας έννοια... 
Και σήμερα λοιπόν, που κλείνει τα 19, κλείνω και εγώ τα μάτια και εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου αυτό το ταξίδι που ξεκινάει, το ταξίδι της ζωής του, να είναι όπως το θέλει και όπως το ονειρεύεται.. Να έχει φόρα να πετάξει ψηλά και μακριά, να έχει θάρρος και τόλμη να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα, να έχει υγεία και ανθρώπους δίπλα του που θα τον αγαπήσουν γι΄αυτό που είναι πραγματικά, να έχει την μαγκιά να στηρίξει και να υποστηρίξει τις επιλογές του όποιες και αν είναι, να βρει τον δρόμο του και να κάνει μια δουλειά για την οποία θα ξυπνάει χαρούμενος τα πρωινά και να βρει μια γυναίκα που δίπλα της θα κοιμάται ευτυχισμένος τα βράδυα... Και να γελάει πολύ και δυνατά, και να παραμείνει ανέμελος και αισιόδοξος και τολμηρός, και να είναι δίκαιος, και να νοιάζεται για την γνώμη μόνο εκείνων που αξίζουν να τους έχει για πυξίδα... Και να ξέρει πάντα, βαθιά μέσα στην ψυχή του πως θα υπάρχουν δυο αγκαλιές - η δική μου και του Μάνου- που θα τον περιμένουν να τον κλείσουν μέσα τους, όποτε χρειαστεί, ότι κι αν συμβεί, χωρίς ποτέ να τον κρίνουν... 

Μωρό μου, να σε χαιρόμαστε.. Να είσαι πάντα γερός, τυχερός και ευτυχισμένος.. Σε λατρεύω!!!!

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από τις φετινές του διακοπές στην Αντίπαρο και για κάποιον παράξενο λόγο όταν την κοιτάζω μου θυμίζει το μωρό που χάζευα κάποτε να κοιμάται σαν αγγελάκι στην κούνια του ενώ απεικονίζει ένα μικρό ρεμάλι που ροχαλίζει με τα ρούχα, κόκκαλο από τα ποτά και το ξενύχτι...:-))

21 comments:

Anonymous said...

Να τον χαιρόμαστε!
Α.

δεσποιναριον said...

Να σας ζησει Ευακι!

crispy said...

Happy Birthday!
Του ευχόμαστε τα καλύτερα, τα ομορφότερα, τα πιο συναρπαστικά στη ζωή του! Και πάνω απ'όλα να είναι πάντα υγιής και δυνατός!

Πέννυ said...

Εύη μου, στέλνω τις καλίτερες ευχές μου για το μωρό σου... να είναι πολύχρονος, να είναι όλα καλά στη ζωή του και να τον καμαρώνετε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Να τον χαίρεστε, να τον χαίρεστε πάντα χαρούμενο κι ευτυχισμένο!!!

υγ η φωτό είναι όντως εξαιρετική και έχει μια απίστευτη αθωότητα!!!

Talisker said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕΕΕ!!!

Ειναι τοσο ομορφο να βλεπουμε τα παιδια να μεγαλωνουν...και να ξερουμε πως καναμε οτι μπορουσαμε γι αυτα..
κυριως τους χαρισαμε την πιο αδολη και αγνη αγαπη !!
Υπεροχο το παλικαρακι σου Ευη μου
να ειναι παντα τυχερο και ευτυχισμενο!!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Multi psi said...

Katapliktiko post Evi mou , ksexeilizeis apo agapi opos oles oi perisoteres mamades eksalou!!! Omos esy exeis to xarisma ayto na to ekfrazeis toso omorfa kai glyka pou se aggizei stin psyxi sou!!!! Sou eyxomai na ton xairese kai na ton kamaroneis, giati to aksizei!! Opos oles mas, gia ayta ta paidia zoume, paleyoume kai agonioume. Eimaste panta ekei dipla tous xoris na ta krinoume apla na ta agapame, na prosferoume xoris na perimenoume tipota se antalagma, na stekomaste dipla tous siopila, diakritika!!kai na kamaronoume me yperifania!!!! Poso tha ithela na eixa mia mama .......san kai esena!!!!!! Se filo agapimeni mou glykia manoula!!!

orfia said...

Αντε...ειχες δεν ειχες με συγκινησες παλι!!! Να τον χαιροσαστε, να το δειτε να γινεται ολο και πιο ευτυχισμενος, επειδη αυτος το διαλεγει και επειδη εσεις του δωσατε τις βασεις να σταθει στα ποδια του!!!!, Να τον χαιρεστε Ευη και παντα να σας κανει ευτυχισμενους με την παρουσια του!!

Anonymous said...

να σας ζήσει - σαν τα ψηλά βουνά !
και νάναι πάντα γερός και χαρούμενος.

καλημέρα

My blueprint said...

Πόσο σημαντική αυτή η ξένοιαστη παιδική ηλικία. Πόσο ευχομαι να αξιωθώ να τη προσφέρω και εγώ στο παιδί μου.
Να τον χαίρεσαι Εύη, να είναι γερός και ευτυχισμένος.
Φιλιά

La Gigi said...

καλά εντάξει όταν μιλάς για τον Άρη γίνεσαι αλοιφή με περηφάνια και τιμή :))
Να τον χαίρεσαι μπουμπού μου!
φιλιά

Anonymous said...

Να τον χαίρεσαι! :) Χρόνια του πολλά!

Anonymous said...

Eftase 19 to crew? Na ton xairomaste kai kala myala na tou peis apo mena.Kai kalitera kouremata!
Z. opos Zorro

DonnaBella said...

Na to haireste to pallhkari sas, einai poly glyko paidi (kai anastenazoune gia harh tou polla koritsakia..:-)

elekat said...

Χρόνια του πολλά και καλά!
Να είναι μέχρι τα βαθειά του γεράματα γερός, δυνατός, ευτυχισμένος, τυχερός και να ζήσει μια υπέροχη ζωή!
Να ζήσετε κι εσύ και ο Μάνος να τον καμαρώνετε και να συνεχίσετε να έχετε αυτήν την υπέροχη σχέση μαζί του που ήδη έχετε και την έχω δεί κι εγώ live και ειλικρινά την καμάρωσα!

Φιλάκια σε όλη την οικογένειά σας από δύο φίλους που σας αγαπάμε πολύ!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Να τον χαίρεσαι φίλη μου, να τον δεις όπως επιθυμείς και ονειρεύεσαι στις ώρες που τον κοιτάζεις σιωπηλά και τον χαιδεύεις με την αγάπη της ψυχής σου.

Anonymous said...

Να το χαίρεσαι το αγόρι σου και να σε χαίρεται και εκείνο!
Ο γνωστός

BLUEPRINTS said...

γερός και δυνατός πάντα κι εσείς μόνιμα με την ίδια και περισσότερη αγάπη (αν γίνεται περισσότερη) να τον αγκαλιάζετε, φιλιά πολλά

Justine's Blog said...

Ευούλα μου,
Να τον χαίρεσαι τον πρίγκηπά σου, να τον απολαμβάνεις κάθε στιγμή σε ότ,ι κι άν κάνει.
Δεν υπάρχει ωραιότερη και φυσιολογικότερη λειτουργία μιας μάννας από το να παρακολουθεί το βλαστάρι της να μεγαλώνει.
Με κάλυψες με όσα είπες, έτσι νιώθω κι εγώ γιά το γιό μου.
Φιλί χειμωνιάτικο, δροσερό αλλά με ήλιο

fevis said...

Σας ευχαριστώ όλες και όλους πολύ, πολύ, μα πάρα πολύ, μέσα από την καρδιά μου!!!!!

Glayki said...

να έχει καλή τύχη Ευη ...ναι καλή τύχη...φιλιά πολλά!!!!