Saturday, November 27, 2010

Σάββατο, μόνη στο σπίτι...με κυριακάτικο update....

Σάββατο μεσημέρι και το σπίτι είναι ήρεμο και φωτεινό.. Ο Άρις δουλεύει μέχρι το απόγευμα, ο Μάνος έχει πάει να δει την μαμά του και θα φάει εκεί για μεσημέρι, και εγώ απολαμβάνω τις λίγες ώρες μοναξιάς που πολύ έχω επιθυμήσει τελευταία... Μην με παρεξηγήσετε, λατρεύω τα αγόρια μου και την παρουσία τους στο σπίτι, απλά μερικές φορές έχω ανάγκη από χώρο και χρόνο μόνο για μένα και από τότε που ο Μάνος δουλεύει περισσότερο από εδώ, όσο να ΄ναι αποδιοργανώθηκα κάπως... Anyway, σήμερα άδραξα την ευκαιρία  και με το που έφυγαν άρχισα να ασχολούμαι με όλα όσα θέλουν ησυχία και αυτοσυγκέντρωση για να γίνουν... Καθάρισα τον υπολογιστή μου από διάφορα άχρηστα αρχεία και έκανα και ένα antivirus check για να είμαι σίγουρη πως όλα βαίνουν καλώς,  κατέβηκα στην αποθήκη και βρήκα ένα κιβώτιο που το έψαχνα μέρες, και στο καπάκι ταχτοποίησα  και το ντουλάπι με τα τρόφιμα στην κουζίνα μέσα στο οποίο γινόταν ο κακός χαμός.. Ειδικά για το τελευταίο μάλιστα, είμαι τόσο περήφανη για το αποτέλεσμα που το φωτογράφισα.. Μάλλον για να το θυμάμαι πως ήταν μια που σε λίγο καιρό θα είναι πάλι άνω κάτω..
Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς αλλά εγώ αδυνατώ να κρατήσω στα ντουλάπια μου μια τάξη.. Τα οργανώνω κάθε τόσο και μετά από λίγο είναι σαν να πέρασε από μέσα ανεμοστρόβιλος... Το ίδιο και οι ντουλάπες με τα ρούχα  μου.. Χαμός! Αλλά τι να κάνω? Όταν έχω όρεξη και έμπνευση ασχολούμαι και τα ξαναφέρνω στα ίσα τους...



Τα δύο τελευταία ράφια είναι αφιερωμένα στα cupcakes φυσικά...

  
Υλικά...


 Χρώματα ζαχαροπλαστικής και χάρτινες θήκες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη ...




 Και φυσικά τα απαραίτητα διακοσμητικά, με τα χριστουγεννιάτικα στην πρώτη γραμμή έτοιμα προς χρήση...:-)

Και τώρα, αφού μίλησα και με τις φιλενάδες μου στο τηλέφωνο, νωρίς το πρωί με την Λιάνα και λίγο πριν με την Τζίτζι, πάω να κάνω ένα απολαυστικό μπάνιο με lemon tart  αφρόλουτρο, να βάλω και τις μασκες του Shu Uemura στο μαλλί μια που ακύρωσα το  ραντεβού μου στο κομμωτήριο, και μετά να βάλω τις κρεμούλες μου με την ησυχία μου και να  προσπαθήσω να  τιθασεύσω όσο μπορώ τις μπούκλες που λατρεύω το καλοκαίρι αλλά σιχαίνομαι τον χειμώνα.. Και δεν θα τα καταφέρω φυσικά, είμαι παντελώς άχρηστη στο hair styling αλλά δεν πειράζει.. Θα είναι καθαρά και λαμπερά και κάπως θα τα συμμαζέψω το βράδυ που θα βγούμε..Έτσι κι αλλιώς μόνοι μας θα είμαστε, tete a tete, και με έχει δει και καλοχτενισμένη ο αγαπημένος μου και δεν θα με παρεξηγήσει.. Ελπίζω δηλαδή... :-)



Και αφού τελειώσω λοιπόν με την σπτική μου μποτέ, θα αράξω στον καναπέ με τα περιοδικάκια που φρόντισα να στοκάρω από χτες, θα βάλω και την μουσικούλα μου, θα ανάψω και τα κεριά μου, και τα φώτα στο δέντρο φυσικά, θα  χαζέψω και τηλεόραση, και θα χουζουρέψω με την ησυχία μου.. Και αν βαρεθώ έχω και ολοκαίνουριο παιχνιδάκι να με περιμένει στον υπολογιστή μου... Μεγάλη ζωή λέμε!! Και μην νομίζετε πως κάνω πλάκα, κάθε άλλο παρά.. Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να περάσω καλύτερα την μέρα μου σήμερα.. Ούτε και να την τελειώσω καλύτερα βέβαια, μια που το βραδινό μενού έχει από τα αγαπημένα μου εστιατόρια και τα ακόμα πιο αγαπημένα μου φαγητά - κάτι με λιωμένο τυρί ας πούμε- και μετά ύπνο σε μυρωδάτα μαξιλάρια, αφράτο πάπλωμα και μια αγαπημένη αγκαλιά...  



Update: Κοιμήθηκα κατά τις 6.30 για απόγευμα και ξύπνησα  πριν από λίγο με μια τεράστια λαχτάρα να μην κάνω τίποτα απολύτως.. Και να φάω σουβλάκι με πίττα.. Άσχετο, το ξέρω, αλλά αυτό λιγουρεύτηκα και δεν είμαι καν έγκυος.. Απλά τρελά λαίμαργη.. Και έτσι ακυρώσαμε την κράτηση μας, παραγγείλαμε, και θα αράξουμε σπίτι να δούμε NCIS Los Angeles και Hawaii 5-0 στο DVD και μετά Master Chef... Happy, happy, happy!! Πάω να ανάψω κεριά και φωτάκια και να βιδωθώ στον καναπέ η γουρούνα... Οϊνκ, όϊνκ, όϊνκ... :-)

Υ.Γ. Οκ, το έχω παρακάνει λίγο αλλά δεν πειράζει.. Μου αρέσει το σπίτι μου και θέλω να το ευχαριστηθώ τώρα που περνάω αυτή την φάση.. Άλλωστε γιορτές έρχονται και σύντομα θα αρχίσουμε να βγαίνουμε πάλι πολύ οπότε μια χαρά είμαστε τώρα... 
 
Συνεχίζω τα updates μια που και σήμερα η μέρα προβλέπεται πολύ χαλαρή και ήσυχη για να δικαιολογεί δικό της ποστ... Πρωινός καφές με κυριακάτικες εφημερίδες,



αργότερα lunch στην Παλιά Αγορά (έχω μια τεράστια λαχτάρα για burger...),




και από το απόγευμα και μετά τα κλασσικά... Κεράκια, φωτάκια, και φυσικά.... Just the two of Us με την ελπίδα να ξαναχορέψει το αγόρι για να πάρει φωτιά η πίστα και όχι μόνο...




Φιλιά πολλά και να έχετε μια υπέροχη Κυριακή...

15 comments:

La Gigi said...

πωπω νοικοκυροσύνες! εγώ την πέρασα αυτή τη φάση πριν λίγο καιρό. και τώρα που πρέπει να κατέβω στην αποθήκη να βρω τις χιονομπότες το σκέφτομαι από χθες το βράδυ.
επίσης, λέω να δοκιμάσουμε μια φορά (στη Μύκονο το καλοκαίρι) να κάνουμε τα μαλλιά σου με τις πλάκες, ε; τι λες; εγώ λέω ναι :)
φιλάκια

δεσποιναριον said...

Τι υπεροχο προγραμμα. Προσωπικα αυτη την μοναχικοτητα την λατρευω και την ζω κατα κορον καθε Οκτωβρη. Χρειαζομαστε χρονο μονοι μας για να ανανεωνομαστε! Τελος!
Φιλακια, παω να συνεχισω τα πρωϊνα μου στολισματα.

Anonymous said...

xekola paidi mou mesa apo afto to spiti leme!!!!!! Gia kalo telika egine oli i istoria i gia na se parei apo kato? TELEIONE!!!!
Z. opos Zorro

Anonymous said...

Αυτες οι ωρες μοναξιας ειναι λατρεμενες,ξεροντας βεβαια πως θα ρθει η στιγμη που θα ξαναμαζευτουμε ολοι μαζι.Διαφορετικα,"μοναχος ουτε στον παραδεισο"!!
υγ.Ευακι,τιποτα σπουδαιο δεν εκανα.Ευχομαι να σου φερει τυχη,γιατι εμενα με λενε"γουρλου"οι φιλοι που εχουν μαγαζια,οποτε..
χρυσα

Anonymous said...

Σήμερα τρέχω σαν τον Βέγγο. Παρόλα αυτά όμως, μια βιαστική βόλτα από το blog σου βρίσκω πάντα χρόνο να την κάνω. Να περάσετε όμορφα!
Ο γνωστός

Anonymous said...

Μόλις ξύπνησα, δεν έχω καν σηκωθεί από το κρεβάτι και πριν δω τι καιρό κάνει σήμερα εδώ (που θα κάνει ψόφο σίγουρα) είπα να πάρω μια σταλιά λιακάδα από την δική σου. Και είχα δίκιο. Καλημέρα!
Θοδωρής

elekat said...

Λαχτάρα για σούβλακο μετά λαχτάρα για burger...
Αμάν μου άνοιξε κι εμένα η όρεξη και πάω να χλαπακιάσω!!!

La Gigi said...

καλά δε νομίζω να ξαναχορέψει μπουμπού μου αλλά τουλάχιστον θα εμφανιστεί! εγώ τι θα κάνω που ο πως του παν τα μπλε δεν θα ειναι στο μαστερ σεφ σήμερα; εε;

DonnaBella said...

giati mou trwei to comment mou emena, ti @#$%&*# ginetai?
ax, to pitogyro sou me lavwse katakarda.
parakalw na mou apostalei ena parauta me dhl.
:-*

Tali said...

Υπεροχα μοναχικα πρωινα στο σπιτι !!
τα λατρευω ..

ειδικα αν ξερω πως ολοι θα αργησουν και μπορω να φορω τα νυχτικακια μου ανενοχλητη ,
να μουλιαζω ωρες με τη πορτα του μπανιου ανοιχτη για να ακουω μουσικη ,
και μετα να διαβαζω ετσι οπως σου γραφα χτες....

-για εξω ομως δεν ξεσηκωνομαι με τιποτα κατι τετοιες μερες


χμμμμμμμ
νομιζω οτι το δεξι κουτι στο δευτερο ραφι δεν ειναι στοιχισμενο σωστααααααα::::::::::))))))))))))))))

STELIOS PENTARVANIS said...

μετά από 3 μέρες ξηρασία και 6 μέρες με φρούτα και καροτόζουμο, βλέπω το σουβλάκι και αναστέζω.

BLUEPRINTS said...

σούπερ Κυριακή λέμε, όπως πρέπει να τις περνάμε για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ότι μας αρέσει χωρίς πιέσεις και πρέπει, φιλιά σε όλους

man about town said...

Σουβλακι με πιτα και χριστουγεννιατικο δεντρο με φωτακια! Τελειος συνδυασμος :-)

Multi psi said...

Kalimera!!!....kai ego xthes (Kyriaki) tin araxa spiti me fovero xouzouri......Exo topothetisei kai ta X/ka lampakia ekso ston koipo kai to apogeyma pou anapsane, gia proti fora, eniotha oti eimai sto spiti tis Gretel.......MAGEIA!!!!! Anapsame kai to tzaki, valame kai xalari mousikoula kai eitan xalarotika kai omorfa......gia na paroume dynameis gia tin vdomada pou erxete......

Ta rafia sou teleia!!!!!.....Tip gia na ta diatireis taktopoiimena: Kathe fora meta apo megalo mageirema me mpelalidika fagita.....afise tis protes yles ekso ston pago tis kouzinas.....Argotera, otan tha mazeyeis tin kouzina sou genika....kai den tha exeis oli afti tin fasaria....valta mesa stin thesi tous....tote tha exeis perisotero xrono kai oreksi na ta valeis piso etsi akrivos opos ta eixes stin arxi....kai den tha viazese na ta mpouzouriaseis mesa opos opos....Kanto etsi kai tha me thymitheis!!!!!
Filia kai kali mas evdomada!!!!!

fevis said...

Τζίτζι@Είδες? Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσουν.. Και οι νοικοκυροσύνες και τα αποτελέσματα τους..:-)))Φιλάκια πολλά...

δεσποινάριον@ Χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε.. Έτσι για να επιθυμούμε ο ένας τον άλλον και να έχουμε και πράγματα να λέμε και να κάνουμε..:-)))Καλό στόλισμα!!!

Z. opos Zorro@ Ωωωωω.. Θα ξεκολήσω παιδάκι μου όταν είναι η ώρα.. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω καν...:-)

Χρύσα@Μακάρι φίλη μου γιατί δεν έχεις ιδέα πόσο την χρειάζομαι λίγη τύχη αυτόν τον καιρό..:-) Φιλιά!

Θοδωρής@ Εδώ όσο πάει και ανεβαίνει η θερμοκρασία.. 25 σήμερα και από αύριο βλέπουμε..:-)

elekat@ Άστα.. Αυτό το σουβλάκι το έβλεπα στον ύπνο μου λέμε..:-))

DonnaBella@ Θα σε πάω και για σουβλάκια λοιπόν φίλη..:-))

Talisker@ Εγώ δεν μπορώ να κάνω μπάνιο με την πορτα ανοιχτή γιατί έρχεται ο Droopy και τρώει τις σαπουνάδες...:-)))Φιλάκιια πολλά..

the wrong man@Αφού είσαι χαζό και κάνεις βλακείες...:-)))

Blueprints@ Είχα ξεχάσει βέβαια πως είχαμε και ένα κάλεσμα για χτες αλλά δεν πειράζει.. Η γενική αίσθηση παραμένει..:-)))

man about town@ Βρε καλώς τα παιδιά τα δικά μας και τα αγαπημένα..:-)))) Αφού ξέρεις πως είμαι καλή στους συνδιασμούς εγώ..:-)

Multi Psi@ Καλά ο κήπος σας φωτισμένος θα είναι ακόμα πιο μαγικός!! Ανυπομονώ να έρθω να δω τι έχεις φτιάξει.. Είμαι σίγουρη πως θα έχεις μεγαλουργήσει πάλι όπως πάντα...:-)Όσο για την συμβουλή σου, φυσικά και θα την ακολουθήσω.. Αφού ότι μου λες το κάνω γιατί συνήθως έχεις δίκιο..Φιλάκια αγαπημένη..:-))