Sunday, November 21, 2010

Christmas decoration Part 1....

Το φετινό στόλισμα του δέντρου θα το θυμάμαι χρόνια νομίζω.. Γιατί κατάφερα να πέσω από σκάλα την ώρα που κρεμούσα τα φωτάκια, και όταν λέμε να πέσω μην φανταστείτε κάτι κομψό και αέρινο... Έσκασα φαρδια πλατιά από το ψηλότερο σκαλί κατευθείαν στο πάτωμα.. Τώρα πως κατάφερα παρόλα αυτά να προγειωθώ στον ελάχιστο χώρο που υπήρχε ανάμεσα από το τραπέζι και την πόρτα χωρίς να ανοίξω το κεφάλι μου δεν το κατάλαβα είναι η αλήθεια, το ζήτημα είναι πάντως ότι την γλύτωσα με ένα γερό στούμπηγμα στο πόδι μου πίσω από το γόνατο  και αυτό ήταν όλο.. Και ότι παρόλο που με πονάει και κουτσαίνω λίγο, τελείωσα και το στόλισμα του δέντρου το οποίο έγινε κούκλα.. 
Το πιο αστείο ήταν ότι από την τρομάρα μου έβαλα τα κλάμματα..  Και φυσικά, αυτός  που τρόμαξε πιο πολύ ήταν ο Μάνος - ο Droopy πρέφα δεν πήρε και στάθηκε επίσης τυχερός που δεν ήταν ως συνήθως κάπου κοντά μου γιατί θα είχε μείνει ανάπηρος ο καημένος έτσι και είχα πέσει επάνω του με τόση φόρα- ο οποίος μετά το πρώτο σοκ και αφού μόλις βεβαιώθηκε πως ήμουν καλά με έβρισε που σκαρφαλώνω στις σκάλες γριά γυναίκα -οκ δεν το είπε έτσι ακριβώς αλλά αυτό ήταν το νόημα- ανέλαβε να κρεμάσει εκείνος τα φωτάκια... Και εγώ άραξα στον καναπέ με το πόδι τεντωμένο και έδινα οδηγίες... Ξέρετε... Λίγο πιο πάνω, λίγο πιο αριστέρα, λίγο πιο κάτω, τελικά τα παρκάραμε.. Δεν είπαμε ουδεν κακόν αμιγές καλού? :-)




Και τώρα το δέντρο είναι στολισμένο φουλ και φωτισμένο σαν πολυέλαιος, έχω βάλει και μερικά στολίδια στις κουρτίνες και τον μπουφέ, και από αύριο θα συνεχίσω με μεγαλύτερη ησυχία και άνεση μια που το δύσκολο και μπελαλίδικο κομμάτι τελείωσε.. Βέβαια το υπερθέαμα μου είναι χωρίς κορυφή γιατί αυτή που είχαμε χάλασε πέρσι αλλά αύριο το πρωί θα πάω στον Προμπονά και κάτι θα βρω ελπίζω.. Και επειδή ζήλεψα την φιλενάδα μου και τα όμορφα στολίδια της, ξεσήκωσα το concept και σας το παρουσιάζω..

Γιρλάντες.....


Και διάφορα στολίδια που έχω μαζέψει χρόνια τώρα, ένα ένα στην κυριολεξία...


Αυτή η σειρά με τα κοριτσάκια και τις γάτες είναι αγορασμένη από το site για τον καρκίνο του μαστού...



Πολύ σενιαρισμένος Αη Βασίλης αγορασμένος πέρσι από το Liberty στο Λονδίνο..

Από αυτά τα υπέροχα στολίδια - γλόμπους είχα μια δωδεκάδα.. Με τα χρόνια όμως μου έχουν μείνει μόνο δύο..:-(

Ξύλινα ταρανδάκια αγορασμένα από τον Προμπονά...

Κουτί με πούρα σταλμένο εξ Αμερικής ειδικά για τον Μάνο από το αγαπημένο Δεσποινάριο...



Μαζί με αυτόν τον Cappuccino που ήταν για μένα..:-)




Έχω επίσης μια μεγάλη ποικιλία από πάνινα ανθρωπάκια..




Και λούτρινα αρκουδάκια..


Και ξύλινα, παλιακά παιχνίδια...


Αυτός ο γεμάτος ελπίδα χιονάνθρωπος είναι αγορασμένος από το Μόναχο..


Ενώ αυτή η κοπελιά μίλησε κατευθείαν στην ψυχή μου γιατί δείχνει λαίμαργη σαν και μένα...



Και επειδή όπως ξέρετε έχω μια τρέλα με τις λεπτομέρειες, δώστε λίγη προσοχή παρακαλώ και στην ποδιά του δέντρου.. Δεν είναι γλύκα?

Το τελικό αποτέλεσμα από κοντά δείνχει κάπως έτσι... Συνωστισμός κανονικός και traffic αλλά  πάντα υπάρχει χώρος για  καινούρια κομμάτια....



Τελικά, η ιδέα της Μαρίας πέρσι να αγοράσουμε ψεύτικα έλατα αντί για τα αληθινά που στολίζαμε μέχρι τότε ήταν εξαιρετική.. Γιατί τώρα θα περίμενα πότε θα έρθουν τα δέντρα και θα στόλιζα πάλι μετά τις 15 Δεκεμβρίου πράγμα που δεν θα μου άρεσε καθόλου.. Βλέπετε μπορεί αυτή την στιγμή που σας γράφω να είμαι ένα όρθιο πτώμα, σε λίγο όμως θα πάω να αράξω στον καναπέ μου να δω Just the Two of us και ταυτόχρονα θα χαζεύω το δέντρο με τα αναμμένα του φωτάκια και θα έχω χριστούγεννα στην καρδιά..  Και αυτό είναι που έχει σημασία, ειδικά αυτή την εποχή που δεν είναι και η καλύτερη για κανέναν μας... Και φυσικά, θα συνεχίσω να στολίζω και το υπόλοιπο σπίτι, και να ψήνω μπισκότα και κέικ, και να μαγειρεύω, και θα σας κρατώ ενήμερους για ότι μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον ή να σας κάνει να χαμογελάσετε... Φιλιά πολλά και... ας ξεκινήσουν οι γιορτές από...ΤΩΡΑ!!!!!!!!

Υ.Γ. Το τραγουδάκι είναι χριστουγεννιάτικο αλλά το τραγουδάνε οι ήρωες του Disney.. Μιλάμε για το απόλυτο πνεύμα των γιορτών.. Ειδικά ο Donald τα σπάει..:-)))

15 comments:

La Gigi said...

τέλεια, τέλεια!!!!! τελικά κατάφερα να δω κι αυτή τη γιρλάντα με τους αϊ βασίληδες :)
και του χρόνου μπουμπού αλλά να φροντίσεις να στριμώξεις το μικρό ρεμάλι σου για τα φωτάκια :)
και η ποδιά really cute, i like ;-)
φιλάκια

TzinaVarotsi said...

Άντε και του χρόνου με υγεία!!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Τι τους έχουμε βρε κορίτσι μου τους ..ψηλούς; γι' αυτή τη δουλειά..εγώ δεν τολμώ να ανεβώ σε καρέκλα απο τότε που έπεσα απο τις σκάλες και έσπασα τον αστράγαλο μου και ο δικός μου τρέχει να με προλάβει...Το δένδρο πάντως πανέμορφο..εγώ φέτος δεν θα στολίσω στο σπίτι μόνο στο εργαστήρι μου.Και του χρόνου!

elekat said...

Απίθανα στολίδια κι εδώ!!
Κλαψ...
Θέλω κι εγώ!!
Πρέπει να ανασκουμπωθώ άμεσα, η gg μου είπε να φέρω από κεί που θα πάω, έχει τέλεια και αυτό και θα κάνω!
Θα προστολίσω για να μην είμαι χωρίς δέντρο και θα το τελειώσω πιό μετά!
Καλά, έπεσες από τόσο ψηλά και δεν έπαθες τίποτα;;;
Αγιο είχες!
Πω πω πω...

My blueprint said...

Ήσουν όντως τυχερή με το πέσιμο.
Το δένδρο υπέροχο, ειδικά τα ξύλινα στολίδια μου αρέσουν πολύ.
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα λοιπόν και του χρόνου με υγεία.
Φιλιά Δέσποινα

Anonymous said...

Μου αρέσει ο κόσμος σου!
Ο γνωστός

Anonymous said...

Δεντρο,πανεμορφο!Δεν το συζητω!
σου στειλα μειλ,κι αν θες μου απαντας!
χρυσα

Πέννυ said...

Μπράβο Εύη... το δέντρο και τα στολίδια σου είναι πανεμορφα... χαλάλι και η κούραση και ο -ευτυχώς ελαφρύς - τραυματισμός...
Καλή εορταστική σαιζόν να έχουμε!

Anonymous said...

Stokisma apo noris, xristougeniatika biskota, red velvet.......Londino giname ex aitias sou. Eutyxos pou kanei antistasi o kairos.
Z. opos Zorro
p.s. Eides pou telika oti prepei na ginei ginetai? Kai xoris na sou pei kanenas kouventa? Perimeno na grapseis post gia tis taktikes.

Anonymous said...

Υπέροχα στολίδια. Φέτος πρέπει κι εγώ να αρχίσω να αναθεωρώ για το τι θα κρεμάσω στο δέντρο (από χρόνια οικολογικό) μια που οι αντοχές κάποιων γυάλινων διακοσμητικών θα δοκιμασθούν σκληρά από τον τυφώνα "Μαρία-Νεφέλη". Με μικρά παιδιά στο σπίτι, σκέφτομαι όσο θα μεγαλώνουν να αγοράζουμε μαζί τα στολίδια για να τους μείνει αυτή η υπέροχη νοσταλγική ανάμνηση του καθενός απ' αυτά και της ιστορίας του, μια αίσθηση που υπάρχει διάχυτη στο όμορφο ποστ σου που μου έφτιαξε το κέφι πρωι-πρωί

ioana said...

που ακριβώς είναι ο Προμπονάς σε παρακαλώ απάντησέ μου γιατί δεν το βρίσκω με τίποτα.

fevis said...

ioana@ Προμπονά το λέμε εμείς.. Έτσι λέγεται η περιοχή νομίζω.. Το μαγαζί λέγεται Aginvest Deco και η διεύθυνση είναι: Ανθέων 34-36, Άνω Πατήσια, Αθήνα
Τηλ.: 210 2584145
Fax: 210 2584262

Anonymous said...

Πολύ ωραία τα στολίδια και το δέντρο σου, με προσωπικότητα και χαρακτήρα.
Και του χρόνου με υγεία.

fevis said...

Τζίτζι@ Το μικρό ρεμάλι δυστυχώς φίλη μου κάθε χρόνο το στριμώχνω δυσκολότερα και για λιγότερα πράγματα..:-( Φιλιά..

Τζίνα@ Φιλιά πολλά...:-)

αχτίδα@Άμα είναι να κινδυνέψω να σπάσω το κεφάλι μου για να φιλοτιμηθεί ο ψηλός φίλη μου, να μου λείπει.. Τα κάνω μόνη μου και δεν έχω και την υποχρέωση..:-))))

elekat@ Εκεί που θα πας θα φορτώσεις ένα σωρό τέλεια στολίδια, μην ανησυχείς καθόλου όντως.. Η Τζίτζι είναι επιστήμων στα στολίδια, να την ακούς..:-))

Blueprint@ Είμαι τυχερή γενικά, ευτυχώς..:-) Φιλιά πολλά και ευχές για την γιορτή σου και από εδώ..:-)

Ο γνωστός@ Σαν τον κόσμο του Marlboro αλλά σε ροζ ένα πράμα..:-)))

Χρύσα@ Απάντησα.. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ..:-))

Πέννυ@Καλή εορταστική σεζόν με κέφι και χαμόγελα.. Και υγεία φυσικά..:-))

Z. opos Zorro@ Δεν πρόλαβες να το πεις και έγινε.. Τι άλλο θέλεις πια? :-)))

Δώρα Τσίρκα@ Τώρα με την μικρή θα πρέπει να στολίσεις οπωσδήποτε.. Τα παιδάκια τρελαίνονται για δτολίδια και φωτάκια.. Φιλιά πολλά..

Ανώνυμος@ Ευχαριστώ πολύ!!!

Crystal...clear said...

Τέλειο το δέντρο!!!Εντυπωσιακά στολίδια όλα ένα και ένα! Βέβαια το ροζ δεν λείπει..:) Περαστικούλια και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!Περιμένουμε τα πρώτα χιόνια εδώ από μέρα σε μέρα έτσι λέω και εγώ να αρχίσω στόλισμα:)