Sunday, January 9, 2011

Κυριακάτικα χαζά και διάφορα..

Κυριακή μεσημέρι και έξω έχει μια λιακάδα μαγική.. Αλκυονίδες μέρες, ακριβώς ο καιρός που ταιριάζει στον χαρακτήρα και το mood μου και δεν είναι τυχαίο που γεννήθηκα τέτοια εποχή.. Τα γενέθλια μου που είναι σε μερικές μέρες συνήθως είναι ηλιόλουστα παρόλο που πέφτουν μέσα στην καρδιά του χειμώνα... 


 (Τέλεια κούπα με πρόβατα και ασορτί μπισκότα από το καινούριο διαδικυακό μαγαζί που ανάκάλυψα τις γιορτές και να πάτε να το δείτε επειγόντως γιατί έχει απίστευτα πράγματα).

Χουζουρεύω στον καναπέ με καφέ στην γνωστή αγαπημένη κούπα, με κυριακάτικες εφημερίδες, με μουσικούλα, και τα ζώα μου να βελάζουν μέσα από τον υπολογιστή..:-) Έχω ήδη θερίσει, έχω σπείρει, έχω κάνει θελήματα σε γειτονικές φάρμες, και γενικά, επεκτείνομαι αλματωδώς, μέχρι και σκύλο αγόρασα - γιατί φάρμα χωρίς σκύλο δεν είναι ολοκληρωμένη- και τον έβγαλα φυσικά Droopy.. Δεν είναι Sharpei βέβαια , δεν έχει προβλέψει το παιχνίδι αυτή την ράτσα, είναι όμως ένα χαριτωμένο καφέ σκυλάκι που - αντίθετα από το δικό μου το μουλάρι που κοιμάται 20 ώρες το εικοσιτετράωρο - με ακολουθεί κατά πόδας και έχει πολύ πλάκα.. Και κάνει και κοιλιές άμα το χαϊδέψεις..:-)

Κατά τα άλλα το σαββατοκύριακο πέρασε χαλάρα, χτες βράδυ πήγαμε  με την Μάρθα και τον Άλκη σε ένα καινούριο Ιταλικό που άνοιξε στην γειτονιά μας - Adamo λέγεται και είναι συμπαθητικό αλλά έχει δουλειά ακόμα μπροστά του στο θέμα του φαγητού- η διατροφή αντέχει - εχτές έφαγα carpaccio για πρώτο και κοτολέτα μιλανέζε για δεύτερο , σκέτη χωρίς πατατούλες ή κάτι συνοδευτικό πράγμα που το θεωρώ μεγάλη πρόοδο από την πίτσα που θα έτρωγα κανονικά- έχουμε κολλήσει με μια καινούρια σειρά που λέγεται Dirt και έχει να κάνει με τα κουτσομπολίστικα περιοδικά στην Αμερική, έχω ξεκινήσει και το βιβλίο που μου έφερε η Δέσποινα - The gospel according to Coco Chanel- και το κέφι μου έχει βελτιωθεί κατά πολύ..  



 (Το Gaspar μέσα και έξω από φωτογραφίες της Τίνας Φέτση).

Έχει πλάκα γιατί ξαφνικά η περιοχή μας έχει γίνει πολύ trendy και ξεφυτρώνουν τα καινούρια μαγαζιά σαν μανιτάρια, κάποια από αυτά μάλιστα είναι και πολύ ενδιαφεροντα.. Όπως ας πούμε το Gaspar του φίλου μου του Αντρέα  Πιτσιλή που είναι τίγκα από κόσμο από την μέρα που άνοιξε, μιλάμε για πατημό κανονικό... Eπόμενο στο πρόγραμμα μας είναι το Leo's που είναι και σε walking distance από το σπίτι μας και θα πάμε άμεσα να ρίξουμε μια ματιά να δούμε πως κουνιούνται οι βάρκες.. Βέβαια, το καλύτερο της περιοχής παραμένει μακράν το Ivy και δεν το λέω αυτό ούτε επειδή είναι το στέκι μου, ούτε επειδή είναι... της ευρύτερης οικογενείας...:-) Το μαγαζί είναι υπέροχο - εδικά μετά την ανακαίνιση είναι από τα ωραιότερα στην Αθήνα - είναι cozy, είναι χαλαρό, έχει πολύ καλό φαγητό σε πολύ νορμάλ τιμές, έχει ωραία cocktails, έχει όμορφες φάτσες γύρω γύρω, καλή μουσική, free WiFi και το κυριότερο, έχει πίσω του την ιστορία δύο θρυλικών αθηναϊκών μαγαζιών,  του La Joya και του Deals, που του δίνει άλλη ενέργεια και άλλα vibes .. Και έχει και άλλο δήμαρχο στο Foursquare αλλά αυτό νομίζω πως θα λυθεί σύντομα..:-))




 (Και το πανέμορφο Ιvy από φωτογραφίες του Στέλιου που είναι και υπεύθυνος για αυτή την συγκλονιστική ανακαίνιση...)

Αυτά για σήμερα, εγώ σκοπεύω να περάσω όλη την μέρα εντός και επί τα αυτά, το βράδυ έχει και just the two of us που το βλέπω γιατί μπορεί να έφυγε το αγόρι το δίμετρο το θεϊκό αλλά μου έμεινε η συνήθεια, και γενικότερα έχω μια τέτοια τεράστια διάθεση για χουζούρι που νομίζω πως ότι και να μου πρότειναν για σήμερα δεν θα ήταν αρκετό για να με ξεσηκώσει.. Ούτε καν μια πρόσκληση για drinks από το αγόρι που λέγαμε...(Λέμε τώρα...) 


Και τώρα που λέμε για αγόρια του ονείρου, εξώφυλλο στο Down Town που κυκλοφορεί είναι ο Αλέξης μου.. Που επέστρεψε στην Ελλάδα για λίγο ωραιότερος από ποτέ και μιλάει για τις γυναίκες που τον έχουν κάνει να κλάψει στα σκαλιά τους... Τι να λέμε τώρα δηλαδή... Και ωραίος - κούκλος- και ευαίσθητος... Λιώνω για άντρες που μπορούν και να κλαίνε στα σκαλιά μιας γυναίκας.. Οκ, δεν λέω να είναι τίποτα μαλάκες μύξουλες μέσα στην στον πόνο και την μόνιμη κλάψα, αλλά ο άντρας ο σωστός ο πραγματικά ενδιαφέρων πρέπει να έχει πολλά επίπεδα.. Και να μπορεί να διακρίνει πότε πρέπει να σου ρίξει μια σφαλιάρα - μεταφορικά μιλάμε και πάντα στο κρεββάτι- και πότε μπορεί να ρίξει και ένα δάκρυ για πάρτη σου, έτσι για να σε στείλει για ενέσεις με συνοπτικές διαδικασίες... 

Καλημέρα και φιλιά...:-)

15 comments:

ΑΧΤΙΔΑ said...

Ζηλεύω τη φάρμα σου που φτιάχνεις..να ελπίσω σε μια πρόσκληση κάποτε για να σκάσω ακόμα πιο πολύ αποτ ο κακό μου;Το μαγαζί όμορφο , ο Αλέξης επίσης αρκέσου βρε φιληνάδα με ότι εχεις .Κι εγώ τον Κλούνευ χαλβαδιάζω μα όταν μου χαμογελαει οδικός μου ο ..σιτεμένος σαν Κλούνευ τον βλέπω γιατί κι εγώ δεν είμαι η ..ποιά να πω τώρα..είμαι παλιοκαιρίτισα..να πω Μπριζίτ Μπαρντό;Φιλάκια να είσαι και να περνα΄ς καλά, με πολύ αγάπη Αχτιδένια!

Anonymous said...

Θα ξεσηκώσεις θύελλες ανωνύμων πάλι με αυτά που ράφεις για τα δάκρυα και τα χαστούκια. Τουλάχιστον έφτιαξε το κέφι σου απ΄ ότι φαίνεται. Η εμπειρία μου πάντως μέχρι σήμερα δείχνει πως αν καμιά φορά έρθει η ώρα γι' αυτό που εμείς οι άντρες λέμε r@b μπατσάκια μπορεί και να τα μαζέψει η άλλη και να φύγει.:-) Φιλιά
Θοδωρής

La Gigi said...

καλα ο Στελιος ειναι πασιγνωστος, η Τίνα Φέτση ποια ειναι;

Anonymous said...

Poios exase tin ntropi tou kai tin vrikame emeis!
Z. opos Zorro

Tali said...

eii

εκει απο τη φαρμα σας ...
εχετε σελινο??

λολ δεν παμε καθολου καλα λεω εγω ..

χχχχχχχχχχχχ

και που εισαι Ευακι εχω κανει λιστα με ολα αυτα τα μαγαζια που κατα καιρους προτεινεις και θα παω σε ολα..::))

φιλια πολλα και αυτος ο χρονος να φερει πολλες χαλαρωτικες στιγμες!

So_Far said...

Sunshine με τις φάρμες σου, κράτησε μου φρέσκα αυγά ... πώς έμπλεξες εσύ μ' αυτό το πράγμα;τέλος πάντων εσύ είσαι εσύ, σε αγαπάμε
και πολύ μάλιστα
Ωραία η τελευταία παράγραφος ρεαλιστική θα έλεγα , ο Αλέξης μεγάλωσε λίγο και του φαίνεται. Και το Ivy καταπληκτικό , είχα την ευκαιρία να το δω live.. αυτό το πρόλαβα τουλάχιστον
Πολλά φιλιά από τα βόρεια της Ρωσίας

elekat said...

Πούσαι συ και δεν απαντάς στα μηνύματα;;;
Χουζούρι βλέπω φίλη, γιαυτό βαριόσουνα να πάμε το μεσημέρι για φηγητό και μάλλον καλά έκανες γιατί το κυριακάτικο χουζούρι έχει άλλη γλύκα..

katrine said...

Θεωρώ πως απόψε επανέρχομαι στους ρυθμούς μου και επέλεξα να μπω σε σένα Εύη μου. Ήμουν σίγουρη πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα γέμιζα αισιοδοξία. Ετσι κι έγινε!!!

Ο Αλέξης είναι αγάπη έτσι κι αλλιώς και το Gaspar, για μένα ότι καλύτερο τελευταία επισκέφθηκα.

Σου στέλνω φιλιά και ευχές για το νέο γλυκό (να είναι) έτος:))

Pastaflora said...

Πρέπει να με περπατήσεις στη γειτονιά γιατί έχω χάσει πολλά επεισόδια!

δεσποιναριον said...

E τωρα ειμαι η δεν ειμαι ΙΝ? Πηγα ΚΑΙ στο Gaspar την Τεταρτη που μας περασε. Οντως γεματο και καταληξαμε απανω. Εχει και τα μεγαλα sharing tables οπου μπορεις να κανεις και σισιαλ μποντινγκ. Καλη εβδομαδα και φιλακια.

Anonymous said...

Ναι ε?
Α.

aremare said...

Ασε, καθε φορα που βλεπω Αλέξη κλαίω.
Αν είναι δυνατόν, οταν ηταν πιτσιρίκος,
τον τραβολογούσε μια ξαδερφη του να παίξει μαζί μας, και εγώ η κακούργα, δεν το ήθελα το μωρό!!Γιατί ηταν ταχα μικρός. Μικρό είναι το ματι μου!!Ορίστε τώρα,ούτε ενα κονέ..
Και γω χθες Κυριακή, ουτε που ξεμίτησα απο το σπίτι, και πολύ το χαρηκα. Είχα συνεχόμενες επισκεψεις, αλλα στο χαλαρό και το απόλαυσα πραγματικά.
Καλη εβδομαδα να'χουμε.

Taste Advisor said...

Ξεκινάω από τα Gaspar και τα λοιπά.... αυτή η γειτονιά βγάζει καλά μαγαζιά......
Την ιστοσελίδα που προτείνεις την χάζεψα πολύ και βρήκα πολύ νόστιμα πραγματάκια! thanks!
Για τον Αλέξη, δεν υπάρχουν λέξεις....
Αλκυονίδες και γενέθλια, σούπερ και όχι τυχαίο!
Ναι ναι ο άντρας ο σωστός πρέπει να έχει πολλά πολλά επίπεδα!!!!! Και αυτό το να σε στείλει με συνοπτικές... μεγάλο ταλέντο βρε παιδί μου!

fevis said...

αχτίδα@ Πρόσκληση στην φάρμα? Γιατί δεν φτιάχνεις μια δική σου να είμαστα γειτόνεισσες? Φιλιά πολλά.:-)

Θοδωρής@ Χαχαχαχα.. r@b μπατσάκια τα λέει και ο Κανάκης στους αρβύλες..:-)) Τώρα για την εμπειρία σου τι να πω...Τίποτα..:-)))

Τζιτζι@Η Τίνα Φέτση είναι μια ξαδέρφη μου από την οποία δανείστηκα τις φωτογραφίες..

Ταlisker@Και σέλινο έχουμε, και ντομάτες και απ' όλα..:-))Να πας αγαπημένη, είμαι καλή στο σπορ..:-))) Φιλιά πολλά, πολλά..

So_far@ Έτσι, να μ΄αγαπάτε με τις μαλακίες και τα κολλήματα μου παρακαλώ..:-))) Φιλιά πολλά και να προσέχεις..

katrine@ Ο Αλέξης είναι πάθος, είναι θρησκεία, είναι η αγάπη μου η μεγάλη!!!!! Φιλιά πολλά και χαμόγελα..:-))

pastaflora@ Ναι, ντε!

δεσποινάριον@Είσαι βέρυ ιν φίλη.. Δεν το συζητάμε αυτό, είναι δεδομένο...Φιλιά πολλά!!

Α.@ Ναι.

aremare@ Μην με τρελαίνεις τώρα φίλη... Μην με τρελαίνεις...:-)))))

Taste advisor@Η γειτονιά μας άνθισε ξαφνικά και αυτό πολυ με βολεύει γιατί είμαι τεράστια τεμπέλα και βαριέμαι να απομακρύνομαι..:-) Και ο άντρας ο σωστός είναι ρησπέκτ γι' αυτό άλλωστε είναι και είδος σπάνιο..:-)))

STELIOS PENTARVANIS said...

Ευχαριστώ Ευούλα :-)Axxxx να ήμουν κούκλος και σαν τον Αλέξη τι άλλο θα'θελα.