Monday, January 24, 2011

Κουδούνι για το διάλλειμα... (Updated)

(Το ξέρω πως ίσως είναι άδικο, αλλά μ' αυτά και μ' αυτά έχασα λίγο την διάθεση μου για blogging... Από το πρωί ξεκίνησα αρκετές φορές να γράψω κάτι και κάθε φορά το μετάνιωνα... Δεν είναι πως δεν έχω πράγματα να πω, κάθε άλλο, είναι που έτσι όπως μπερδεύτηκε το αληθινό με το ψεύτικο και το καλό με το κακό εδώ μέσα, διστάζω για πρώτη φορά μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια να μοιραστώ τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου γιατί κάπου νοιώθω εκτεθειμένη και ευάλωτη.. Και αρκετά πικραμένη για να χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ανασυνταχθώ.. 
Και ναι, το ξέρω πως είναι σαν να κάνω το χατίρι σε εκείνους που θέλησαν να με στεναχωρήσουν και να με θυμώσουν, και πως κανονικά θα έπρεπε να αδιαφορήσω για τα παιχνίδια και τις ίντριγκες και να πάω παρακάτω, αλλά πότε στην ζωή μου έκανα εγώ αυτό που έπρεπε? Πάντα αυτό που ήθελα έκανα, και αυτό που θέλω τώρα, πολύ ειλικρινά και ξάστερα και ας θεωρηθεί από ορισμένους αδυναμία και από άλλους νίκη, είναι να καθαρίσω το μυαλό μου και την ψυχή μου από αυτά που μου ρούφηξαν τις τελευταίες μέρες την ενέργεια μου και να ηρεμίσω.. Και να κάνω focus στην πραγματική μου ζωή που είναι εκεί έξω, και στους ανθρώπους που είναι και μένουν δίπλα μου πάντα και όχι μόνο όταν τους βολεύει, να ξεχάσω τις δυσάρεστες εκπλήξεις που μου επιφύλαξαν κάποιοι που γνώρισα μέσα από αυτό το blog και που ήταν οι μελανές εξαιρέσεις που όπως πάντα επιβεβαιώνουν τον κανόνα, και να επανέλθω με αλλαγμένη διάθεση και το κυριότερο, με πραγματικό κέφι..
Και μην φανταστείτε πως δεν είμαι καλή στις στρατηγικές και πως δεν μπορώ να παίξω και εγώ περίφημα το παιχνιδάκι της αδιαφορίας.. Μπορώ αλλά δεν θέλω.. Θέλω να είμαι διάφανη και αληθινή, και να διατηρήσω το δικαίωμα αλλά και την άνεση να κάνω αυτό που θέλει η ψυχή μου... Στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν..  Όσοι με ξέρουν με ξέρουν, όσοι με καταλαβαίνουν με καταλαβαίνουν, και όσοι με νοιάζονται με νοιάζονται.. Και μου το δείχνουν με τρόπους που πολύ συχνά με κάνουν να συγκινούμαι και να νοιώθω απίστευτα τυχερή... Οι υπόλοιποι καλά να είναι αλλά δεν υπάρχουν στο σύμπαν μου... Πια.. 
Και ναι, μπορεί να έχουν δίκιο οι ανώνυμοι πως υπήρξα κάπως βλήμα, ή να έχουν δίκιο οι φίλοι μου που με θεωρούν περισσότερο καλοπροαίρετη από ότι χρειάζεται, όπως και να  'χει όμως το μεγαλύτερο δίκιο το έχω εγώ που κολύμπησα για πολύ καιρό σε λάθος θάλασσα και τώρα κουράστηκα και έχω ανάγκη από ένα  διάλειμμα... Και θα το κάνω.. Σας φιλώ λοιπόν  όλους, σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ, και θα τα ξαναπούμε... Σύντομα...

Αχ εσείς! Κάθε φορά που αποφασίζω να κάνω διάλλειμα, μικρό ή μεγάλο, μου θυμίζετε με διάφορους τρόπους το γιατί έχω κολλήσει τόσο με το blog αυτό,  όχι πως το ξεχνάω δηλαδή ποτέ και εγώ, απλά έρχονται στιγμές που επειδή είμαι και λίγο υπερβολική στις αντιδράσεις μου, νομίζω πως μου τελειώνει ο διαδικτυακός αέρας και θα σκάσω... (Και ναι, είμαι και  αρκετά μωρό όπως λέει και ο Π. και θέλω να  με νταντέψετε και λίγο όταν είμαι στεναχωρημένη και πικραμένη...)  Anyway, το σύντομα θα είναι όντως σύντομα.. Πολύ.. Μερικές μερούλες θέλω να ηρεμίσω λίγο και να το πάρω αλλιώς που λέει και ο φίλος μου ο Μίμης..  Και θα επανέλθω δριμύτερη γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να χαθούμε.. Ή να κοιτάζω την θάλασσα από την ανηφόρα..:-))))) Κι άλλα φιλιά..

24 comments:

elekat said...

Να κάνεις αυτό που νοιώθεις φίλη.
Αυτό πού έχεις ανάγκη.
Και φυσικά να μη νοιώθεις ούτε βλήμα ούτε νικημένη.
Νικημένοι και βλήματα είναι αυτοί που αφήσανε να χαθεί από δίπλα τους ένας άνθρωπος όπως εσύ!
Εγώ αυτό έχω να πω και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Εγώ ούτως ή άλλως δίπλα σου θα είμαι και κοντά σου και αν ακόμα δεν σε διαβάζω στο blog, θα σε συναντάω συχνότατα και αισθάνομαι και πολύ χαρούμενη γιαυτό!!!
Ο καθένας λοιπόν πορεύεται όπως νομίζει και το ποιός είναι βλήμα, νικητής ή χαμένος, νομίζω φαίνεται από χίλια μίλια μακρυά...

Tali said...

σου σχολιαζω πριν καν διαβασω το ποστ!

Ημουν σιγουρη πως θα ηταν η επομενη κινηση σου..ήταν θέμα χρόνου..
(διαβαζω και ξαναρχομαι)

Tali said...

Malista!

λοιπον θα μπορουσα να κανω ολοκληρη αναλυση με αυτο το ποστ αλλά ξέρεις κάτι?
σε θεωρώ αρκετά έξυπνη και δεν την εχεις ανάγκη ..

θα σου πω λοιπον μονο το εξής μια που πταν μιλαω σοβαρα , αποφευγω τους χαρακτηρισμους και σιχαινομαι τις γενικευσεις..

ο καθενας μας εχει τα όρια του..

Αυτα τα όρια συχνα μοιαζουν με λαστιχο που τεντωνεται αναλογα τις συγκυριες, τις διαθεσεις, τις αντοχες κλπ..
π.χ. κατι που δεν ανεχεσαι τωρα ευκολα,
πολυ ανετα θα το προσπερνουσες
ή θα προσπερασεις καποτε...

σημασια εχει ο άλλος να έχει επίσης κάποια όρια..

Δε ξέρω τι έπαιξε και όπως πάντα δεν θα σε ρώτησω ..

σε περιπτωση ομως που οντως εχει προωθηθει μεηλ το οποιο αναλύει ακόμα και τα γραδα ενος κρασιου και στο ποσο εψησες τη ταρτα ..χωρις την αδεια σου ..

το delete είναι το λογότερο που μπορεις να κάνεις διοτι στο νετ υπαρχουν οπως και στη ζωη..καποιοι άγραφοι ηθικοι κανονες..

-βλήμα είσαι όταν δεν εννοεις να τους μάθεις

και κυριως

-οταν δεν τους σεβεσαι

τελος και βλημα εισαι,
οταν δινεις γη, τροφη και υδωρ,
καλή τη πίστη σε τετοιους χαρακτηρες

και δεν σκεφτεσαι πως το επομενο θυμα εισαι εσυ...(μα και βέβαια υπήρξα κι εγώ..και όλοι κάποτε ..και βλήμα και θύμα)

παρε το χρονο σου πληζ και γυρνα γιατι εχω βρει καταπληκτικη διαιτα και αρχιζω παλι power plate...

δεν με σκεφτεσαι λιγακι? με ποια θα γκρινιαζω??

ματςςςςςςςςςςς ομορφουλα και μη μασας!

Anonymous said...

Είναι άδικο περισσότερο για μας που θα μας λείψεις παρά για σένα πάντως. Ελπίζω πως θα σου περάσει γρήγορα. Και πως όποιος το προκάλεσε αυτό, το να χαλάσεις τόσο πολύ δηλαδή, καταλαβαίνει από τα σχόλια και τα συμφραζόμενα πόσο πολύ μαλάκας είναι. Ή κομπλεξικός, ή γελοίος, ή βαρεμένος. Ας επιλέξει όποιον χαρακτηρισμό του ταιριάζει και όποιο γένος φυσικά. Φιλιά και γύρνα πίσω το συντομότερο.
Θοδωρής.

Multi psi said...

Giati glyko mou koritsaki afineis na se stenaxorisoun etsi???

Pare oso xrono xreiazesai alla gyrna piso grigoraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Anonymous said...

Akou na deis epeidi ego den exo blog kai xestika kai gia olous tous varemenous pou theloun kai ta resta tous apo pano kanonise na stamatiseis na stenaxoriesai giati tha rixo apagoreftiko kai tha vlepoun tin thalassa apo tin anifora.
Z. opos Zorro

crispy said...

Καλημέρα! Η αλήθεια είναι πως είναι κάπως περίεργα τα πράγματα εκεί έξω - στη μπλογκόσφαιρα. Και κάπως ανεξέλεγκτα. Και κατανοώ πλήρως την αντίδραση σου γιατί πέρασα από την ίδια φάση στο τέλος του χρόνου (μπορεί για άλλους λόγους), σταμάτησα , ξανάρχισα μετά από δυο εβδομάδες παρότι είναι πολλά που συνεχίζουν να με ενοχλούν. Αισθάνομαι ότι αυτό το άνοιγμα -ψυχικό, συναισθηματικό , πνευματικό ενίοτε έχει σκληρό τίμημα.
Εμείς πάντως θα περιμένουμε την επαναφορά σου γιατί έχουμε αγαπήσει την ''Πόλη του ποτέ ποτέ'' κι είναι το αγαπημένο μας read όταν σιγοπίνουμε τον πρωινό καφέ!
Bisous
Υ.Γ.: Καμιά φορά με εκπλήσσει δυσάρεστα πόσοι κακοπροαίρετοι άνθρωποι υπάρχουν. Delete them!

Ra Ma said...

Ντρινννννν!!!!!
Τέλος το διάλειμμα, όλα τα παιδάκια μέσα τώρα... :-D

My blueprint said...

Επειδή ήμουν πάντα καλή μαθήτρια, περιμένω το κουδούνι για να μπούμε πάλι στην τάξη για μάθημα!!
Φιλιά

Anonymous said...

Καλημερα Ευη....αφου ξερεις,απο ολα εχει ο μπαχτσες...μην μου στεναχωριεσαι λοιπον...Διωξε την κακη ενεργεια ...ξουτ..ξουτ...Α...και κατι αλλο....η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ειναι ενα μικρο δειγμα πολιτισμου....προσωπικα αν δεν μου αρεσει καποιος δεν μπαινω στο σπιτι του...το ιδιο συμβαινει και σε ενα μπλογκ...Η ....βαρβαροτητα στον λογο, για μενα, δειχνει οτι απο πισω υπαρχουν πολλα κομπλεξ...κι εσυ Ευη, σ' αυτες τις περιπτωσεις απλως κλεινεις την πορτα...οχι ομως με παταγο ε....Ειμαστε και εμεις εδω....που θα βρω αλλο συμμαχο σαν κι εσενα, δεν υπαρχουν πολλες Πολυανες ξερεις, ο κοσμος γκριζαρισε, εγινε μιζερος.....Αντε καλημερα.α.α.α.α..α.α.α.α.ΡΟΥΛΑ απο χαλκιδικη

Anonymous said...

Λόγω του ότι σε διαβάζω και είσαι όλα αυτά που δεν είναι γύρω μου και με κάνεις ευχάριστα να αισθάνομαι...

BRB SOON!!!

Glayki said...

το βλοκινκ είναι ένα χόμπι για γερά νευρα...τελείωσε...!πράξε όπως νοιώθεις..αλλά όπως σε έχω κόψει...αρκεί να γινει κάτι που θα σου δώσει έμπνευση,είμαι σίγουρη οτι θα τρέξεις να το γραψεις...έτσι κάνουμε οι περισσότεροι εξάλλου!είμαστε εξαρτξμένοι από το βλοκοσπιτάκι μας.Φιλιά!

Anonymous said...

Καλημέρες!Μη τους αφήνεις να σου χαλάσουν τη διάθεση εεεεε! Ελπίζω να μην είναι και πολύ μεγάλο αυτό το διάλειμμα ;) Φιλιά!

katrine said...

Το πλάσμα που συνάντησα έχει απίστευτη γλυκύτητα , αμεσότητα, θάρρος, αντρίκιο πέρα για περα λόγο,χαμόγελο αστέρι!!

Η διακοπή επιτρέπεται , μέχρι χθες!!!

Ακόμη???

Τσάκω φιλί:)))))

Anonymous said...

Αυτά τα μάτια τα λαμπερά δεν πρέπει να δακρύζουν για λάθος λόγους.
Α.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Αχ, μάλλον έπεσε πολύ δουλειά στην φάρμα, χαχαχα!!! Πολλά φιλιά!

υγ οι κάρτες υπέροχες!!!

Irene said...

Γλυκιά μου κι αγαπημένη, κυκλοφορεί τόσος εγωκεντρικός, αγενής και κακός κόσμος, που πρέπει πλέον να θεωρείται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Διαφύλαξε τον παράδεισό σου, μέσα κι έξω, και απλά μην ασχολείσαι. Γι' αυτό υπάρχει και το comment control και το delete :-)

δεσποιναριον said...

Εγω μετραω απο μεσα μου σιωπηλα. Μη με αφησεις να καω!

aremare said...

Ειναι πολυ λυπηρό να απογοητευσαι, απο ανθρωπους που τους δίνεις την ευκαιρία να μπουν στην ζωή σου.
Το συναισθημα που περιεγραψες, εχει
συμβει σε αρκετους απο μας, φανταζομαι.
Καποιοι καποτε προσπαθησαν να "κλεψουν" ενα κομματι της ζωης μας.Και δεν ξερεις πως να αντιδρασεις, η αμηχανία και πιο μεγαλη απο τον θυμό.
Αλλα πάλι, γιατί να τιμωρείς τον εαυτό σου με αυτομαστιγωμα;;
Αντε γύρνα σελίδα και παρ'το αποφαση,
Η Ευη, θα δίνει παντα ευκαιρίες σε νεους ανθρωπους να μπαινουν στην ζωή της,θα μαθει να βαζει ορια όμως,
γιατι "ετσι ειναι η φύση της"

elekat said...

Να σου πω ρε φίλη!!
Επειδή σήμερα μού στείλανε το τέλειο γεμιστό brioche με dark chocolate και επίσης φρεσκοκομμένο καφέ colombian, moca & kenya
..καταλαβαίνεις ότι εγώ αύριο το πρωί θέλω και ανάλογο background coffee blog για να τα απολαύσω όλα αυτά!!!
Για συντόμευε λοιπόν την επάνοδο γιατί ο.κ. έχεις και .. κάποιο κοινό που έχει αποκτήσει συνήθειες!!!
Αντε να δούμε...

Anonymous said...

θα σου πω τι μου ηρθε στο μυαλο: ειναι μια ταινια με τον Τσακωνα,που η γυναικα του παραταει αυτον κ την οικογενεια κ φευγει.οταν τηλεφωνιουνται της λεει"μας ελειψες,ελα πισω,εμενα μου ελειψες,του καναρινιου μας του ελειψες,κ να ξερεις σ αγαπαμε ,δηλ.εγω σ αγαπαω,κ οι τοιχοι του σπιτιου σ αγαπανε,κ η τηλεοραση σ αγαπαει,κ το κρεβατι,κ το κομοδινο,ολοι σ αγαπαμε...να,αυτο ηθελα να πω κ για σενα
χρυσα

Anonymous said...

Καλημέρα! Δεν τελείωσε ακόμα αυτό το χαζό διάλειμα? Μας λείπεις. Πίνω τον καφέ μου το πρωί στο γραφείο και δεν έχω τι να διαβάσω πριν ξεκινήσω να τρέχω και να πήζω.
Θοδωρής

Anonymous said...

Αυτήν τη φορά δεν ήμουν εγώ ή κάποιος σύντροφος που κλόνισε το σύμπαν σου αλλά κάποια κλώσσα. Άντε ξεκόλλα από τη συμβατική ηθική και συμπεριφορά τύπου τούρκικου σίριαλ και σκέψου ότι όλα αυτά είναι προσομοίωση, ελλείψει σοβαρών προβλημάτων. Και μη θυμώνεις μαζί μου, για καλό το λέω.

fevis said...

Για ευνόητους λόγους - ασχολήθηκα και ασχοληθήκαμε όλοι πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε και από όσο άξιζε με όλο αυτό- θα απαντήσω γενικά.. Και θα σα πω κινδυνεύοντας να καταλήξω κλισέ - που τα σιχαίνομαι- οτι για μια ακόμα φορά με συγκινήσατε με την στάση σας και τα μηνύματα σας..Στο aftermath, το συμπέραμσα είναι πως τελικά στην ζωή ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.. Και επιλέγει αυτό που του αρμόζει και πληρώνει το τίμημα.. Αυτό που έμαθα από ολη αυτή την ιστορία είναι πως πρέπει καμιά φορά να ακούω και τους γύρω μου αντί να βασίζομαι αποκλειστικά και μόνο στην δική μου άποψη, και πως καμιά φορά η καλωσύνη μπορεί να εκληφθεί και σαν μαλακία αλλά το σύμπαν έχει πάντα τον τρόπο να βάζει τα πράγματα στην θέση τους.. Οπότε, εγώ επιστρέφω πίσω στην ζωή μου και τέλος καλό, όλα καλά.. Και αυτοί που έμειναν εκτός, σύντομα θα ανακαλύψουν πως η ζωή των άλλων είναι δανεική και όχι χάρισμα οπότε στο τέλος επιστρέφουν πάλι εκεί από όπου ξεκίνησαν.. Με μείον τις ευκολίες και τα προνόμια που απέκτησαν και συνήθησαν στην πορεία και που τώρα θα είναι δύσκολο να τα διατηρήσουν..:-))) Φιλιά πολλά..