Sunday, January 30, 2011

Χάος...

Αν ο χώρος στον οποίο περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε ή αυτό που νοιώθουμε, μάλλον έχω πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό... Γιατί σήμερα κοιτάζοντας λίγο γύρω μου συνειδητοποίησα πως το πολύχρωμο και λατρεμένο γραφείο μου έχει μεταμορφωθεί με τον καιρό σε αποθήκη- χάος... Κουτιά, σακούλες, κουβέρτες και παπλώματα που πρέπει να πάνε καθαριστήριο, κρασιά του Μάνου, αποδείξεις διάσπαρτες παντού, στοίβες από βιβλία, μέχρι και το "καπάκι" του πορτ μπαγκάζ μου βρίσκονται χύμα παντού και εγώ αρνούμαι κατηγορηματικά να αφιερώσω ένα απόγευμα για να συμμαζέψω... Τι θέλει να πει με αυτό ο ποιητής? Ιδέα δεν έχω αλλά αύριο στον πρωινό καφέ με την Μαρία σκοπέυω να το ανακαλύψω..  





 (Εικόνες από το χάος... )

Γενικά μιλώντας πάντως, αφήνω πολλά πράγματα να σέρνονται τελευταία.. Άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη - ειδικά τις Κυριακές και τις Τρίτες μια που Δευτέρα και Τετάρτη έρχεται η Όλγα- δουλειές που δεν είναι απολύτως επείγουσες, βιβλία που ξεκινάω και εγκαταλείπω μετά από μερικές σελίδες, το βιβλίο μου που έχει κάνει κοιλιά και πως θα είναι έτοιμο πριν το Πάσχα ούτε που ξέρω, τα ραντεβού μου στον Βαγγέλη και την Τέτα, κάτι εκκρεμότητες προσωπικές.. Ζω το μετέωρο βήμα του πελαργού και τι περιμένω, ούτε που ξέρω.. Δηλαδή ξέρω αλλά δεν νομίζω πως φταίει αυτό.. Αφού ούτε για έξω έχω ιδιαίτερο κέφι.. Ο Ζ. με ξεσηκώνει κάθε τόσο για ποτάκι, διάφοροι φίλοι κανονίζουν διάφορα, εγώ άντε να πάω για κανένα ήσυχο φαγητό πουθενά, και αν είναι και σε σπίτι even better... Βαριέμαι απίστευτα να κάνω την κοινωνική και την bubbly αυτή την εποχή, προτιμώ να βλέπω τους απολύτως κολλητούς και αγαπημένους μου και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου να τον περνάω σπίτι χουζουρεύοντας, βλέποντας ξένες σειρές που τις κατεβάζω από το Internet - και ναι το ξέρω πως η πειρατεία σκοτώνει την τέχνη αλλά τι να κάνω, sue me- και παίζοντας Φάρμα.. 


Και βέβαια, έχουμε και την δουλειά που εκεί να δείτε αποπροσανατολισμός... Το πρωί manager και το βράδυ αραχτή αγρότισσα... Χάος σας λέω.. Και όσο σκέφτομαι πως θα χρειαστεί οσονούπω να αλλάξω και το look μου και να παριστάνω την σοβαρή businesswoman - γελώντας τρελά από μέσα μου φυσικά- με πιάνει ρίγος.. Θυμάμαι πολλά χρόνια πριν, όταν ήμουν υπεύθυνη σχεδιασμού marketing μιας από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της Ελλάδας, με τον κολλητό μου φίλο αλλά και διευθυντή μου τότεείχαμε σκαρφιστεί ένα παιχνίδι για να περνάμε την ώρα μας στα ατελείωτα meetings με τις διαφημιστικές... Φανταζόμασταν πως έκαναν σεξ οι διάφοροι παριστάμενοι και ανταλάσσαμε λεπτομερέστατα σημειώματα  με ύφος περισπούδαστο και τρελά σοβαρό... Και αν σκεφτείτε πως επι εποχής μου άνοιξε η αγορά της ανατολικής Ευρώπης  για την εταιρία και σημειώθηκε και άνοδος στα κέρδη περίπου 10% -κολοσσιαίο ποσό για τη εποχή- από την πρώτη κι όλας χρονιά, νομίζω πως αν βρω έναν καλό συμπαίκτη και τώρα να με βοηθάει να ξορκίζω την ρουτίνα και την σοβαροφάνεια, και θα μεγαλουργήσω, και θα περάσω συγκλονιστικά.. Για να δούμε.. 



 (Πιάτα από το Ivy.. Τα φαγητά στην Κιβωτό όχι δεν πρόλαβα να τα φωτογραφήσω, ούτε να τα δούμε δεν καταφέραμε.. Με το που έφτανε κάτι στο τραπέζι πέφτανε δέκα άτομα επάνω και εξαφανιζόταν πάραυτα.. Σαν μαγική εικόνα ένα πράμα..)



Στο μεταξύ βέβαια, μέσα στα πλαίσια του ότι θέλω να βλέπω μόνο τους ανθρώπους που αγαπώ πολύ και περνάω καλά μαζί τους, πήγαμε την Παρασκευή σε μια ταβέρνα στην Κηφισιά που λέγεται Κιβωτός όπου κοντέψαμε να σκάσουμε στο φαί μια παρέα δέκα άτομα, και σήμερα το μεσημέρι στο Ivy με τον Στέλιο, τον Μάνο και τον Άρι και περάσαμε σούπερ.. Εχτές όλη μέρα ούτε μέχρι το περίπτερο δεν ήθελα να πάω, αράξαμε σπίτι και ξενυχτύσαμε βλέποντας Whitechapel (μια καταπληκτική εγγλέζικη αστυνομική σειρά) και το βράδυ λέω να δω επιτέλους τον Λόγο του Βασιλιά που τον σέρνουμε τόσο καιρό τώρα και όλο κάτι προκύπτει, ή μήπως ένα καινούριο επεισόδιο Hawaii 5-0 και μετά NCIS Los Angeles? Δεν ξέρω, ανάλογα με τα κέφια.. Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν θα φάω τίποτα απολύτως γιατί μ΄αυτά και μ΄αυτά - και με μια πίτσα που χτύπησα την Πέμπτη- τα βλέπω τα εξίμιση χαμένα μου κιλά να επιστρέφουν και να φέρνουν και παρέα μαζί τους.. :-)


Αυτά για σήμερα, καλό βράδυ και καλή εβδομάδα από αύριο.. Να που τελειώνει και ο Ιανουάριος και έρχεται ο Φεβρουάριος.. Νεράκι περνάει ο καιρός.. Φιλιά πολλά...

17 comments:

STELIOS PENTARVANIS said...

ααα εγώ το χάος το ταχτοποιώ και στη βιβλιοθήκη λες και μου είναι είναι απαραίτητο. Ξαφνικά μια μέρα ξυπνάω και πετάω 3 giant σακούλες σκουπιδιών με ότι μπορείσ να φανταστείς. Επίσης ... σταμάτα να ψάχνεισ για βαθύτερα νοήματα σε οτιδήποτε. Βαριέσαι και δεν μαζεύεις το γραφείο, απλά είναι τα πράγματα. Όταν θα σου ερθει η επιφώτηση θα κάνει ότι κάνω με τη βιβλιοθήκη μου.Δίαιτα όμως και εγώ από αύριο αυστηρή.

Multi psi said...

Ti akatastasia einai ayti??? Ntropi kai aisxos!!!! (xxaxaxa mou aresei ayto! Tha to kano moto!!!)

Elpizo proxthes pou trogame mazi parea kai edoses ena xartaki grammeno ston Mano na min ekanes ta idia pou ekanes tote sta meeting!!!! giati lene oti oi palies synithies, den allazoun pote!!!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Ντροπή, ντροπή, ντροπή (μας)!
Ίδια φάση περνάω κι εγώ...
Άμα βρεις φάρμακο πες!!!
;-)

elekat said...

Αααχ τα ίδια κι εγώ...
Δύο giant σακκούλες πέταξα με διάφορα άχρηστα και ακόμα έχω να πετάξω...
Δεν μπορώ ρε συ, βαριέμαι τρελά αυτή τη διαδικασία!
Πρέπει να ανοίξω ντουλάπια, να πετάξω συσκευές παλιές, σκεύη, ρούχα και τρελαίνομαι μόνο και που το σκέφτομαι να βάλω τάξη!
Θέλει μια μέρα να ξυπνήσω το πρωί βαρεμένη και να ανοίξω τα ντουλάπια και τα συρτάρια και να αρχίσω το ξεσκαρτάρισμα αλλά ... δεν έρχεται αυτό το πρωί το άτιμο...

man about town said...

Αυτο με το πως κανουν σεξ εοι παρισταμενοι ειναι απολυτως αγαπημενη ασχολια! Ειδικα αν προερχονται απο χωρες της Ανατολικης Ευρωπης ;-)

δεσποιναριον said...

Εγω ειμαιπολυ νοικοκυροκοριτσο και δεν μπορω να βλεπω τα ΧΑΗ(!) σου. Να τα συμαξεψεις γρηγορα! Αντε σκουπιδαριο την καναμετην μπλογκοσφαιρα. :P
Φιλακια και καλη εβδομαδα.

Anonymous said...

Akamatra kori exeis ginei se fagan ta geladia kai oi kotes. Krima. Kai ntropi kai aisxos vevaia.
Z. opos Zorro

Anonymous said...

asta boubou, halia. otan phres xtes hmouna edw, dyskolh fash. shmera prwi feugw, tha se parw kapoia stigmh na ta poume. :-*

Mil1 said...

Κι εγώ που όλο και κάτι τακτοποιώ, όλο και πετάω πράγματα, ως δια μαγείας ξεφυτρώνουν ξανά παντού και το χάος επιστρέφει σε χρόνο dt! Είναι συνωμωσία του σύμπαντος για να μας σπάσει τα νεύρα νομίζω...

crispy said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Επειδή είμαι ''μανούλα'' στο χάος , δεν θα σε μαλώσω όπως οι υπόλοιποι αλλά αντίθετα θα σου συμπαρασταθώ!!
Υ.Γ.: Έχω ακούσει τα καλύτερα για το whitechapel , πρέπει οπωσδήποτε να το δω!

Tali said...

Μαμυυυυυυυυυυ

γρηγορα το φακιολι και την ηλιθια μικρη Πρισυ υπο μαλης και γραμμη στο αρχοντικο της μικρης Ροζ καλλονης..

να μεινεις οσο χρειαστει εμεις στη Ταρα εχουμε χτενισμενα τα κροσια!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Anonymous said...

Φάση είναι και θα περάσει! Enjoy it! Φιλιά και καλή εβδομάδα.
Θοδωρής

Ταχυδρόμος! said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Ο καιρός περνάει σαν νερό, ευτυχώς που πίνουμε κανένα καλό κρασί, ένα ωραίο φαγητό, φίλους και το σπίτι ας μένει έτσι. Τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνουμε πως ζόύμε..

Anonymous said...

Να το κοιτάξεις αυτό γιατί κάτι σου λέει το σύμπαν παράγματι. Ξεσκαράτισε τελείως ίσως?
Α.

orfia said...

Σιχαινομαι, βαριεμαι φρικτα, τεμπελιαζω....Οσο τακτικη ειμαι στη δουλεια μου, τοσο στο γραφειο του σπιτιου μου ...επικρατει ενα χαος.
Δεν αντεχω να τακτοποιω κανενα ..χαρτακι, αποδειξουλα,κλπ.και ετσι παντα ειμαι με ενα αγχος.."καντα να ξεμπερδευεις βρε βλαμμενο" λεω στον εαυτον μου..αλλα φωνη βοωντος και η ζωη μου συνεχιζεται ..ακαταστατα!!

Φιλια πολλα χωρις ..ταξη!

Taste Advisor said...

εγώ λοιπόν είμαι φρικιό της τακτοποίησης αλλά έχω άλλο κουσούρι, μαζεύω τα πάντα, δεν πετάω τίποτα έχω αρχεία, hard copy από το 1996, με ένα μαγικό τρόπο και μέχρι να ξεκινήσει το Αλτσχάιμερ ξέρω που είναι τι αλλά καταλαβαίνω και τις φορές που κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτήν τη συγκεκριμένη... αγγαρεία.
Τι ωραία να βλέπεις μόνο αυτούς ου αγαπάς.
Και τι λαχταριστά φαγάκια
Το πρωί manager και το βράδυ αγρότισσα εεεε μόνο εσύ θα μπορούσες να είσαι νυχτερινή αγρότισσα!

fevis said...

the wrong man@ Ναι η βιβλιοθήκη σου είναι όντως άψογη.. Όσο για τα βαθύτερα νοήματα.. Put the blame στον Χοιμέ και την Μαρία..:-)) Φιλάκια ψαράκι μου..

Multi psi@ Ναι είναι φοβερό το μότο..:-))) Και όχι, δεν έκανα τα ίδια..:-) Έχω γίνει καλό παιδί τώρα πια.. Φιλάκια..

Asteroid@ Μπα.. Μάλλον έχουμε ανοσία Γιάννη μου..:-)))

eleakt@ Μήπως να οργανώσουμε απογεύματα νοικοκυροσύνης και να πηγαίνουμε όλες μαζί από σπίτι σε σπίτι? :-))

man about town@Α εμείς δεν είχαμε τέτοιες προτιμήσεις.. Είμασταν παντός καιρού..:-))

δεσποινάριον@ Μάλιστα αγαπημένη. Σπεύδω.. (βραδέως).. :-))))

Z. opos Zorro@ Κοίτα εσύ μετά το ντροπή και αίσχος να μας κολλήσεις και καινούριο μότο..:-)))

Ανώνυμη@ Τι να πω.. Τα είπαμε άλλωστε από το τηλέφωνο αλλά νομίζω πως δεν θα σε ακούσω και θα έρθω να τα πούμε και live.. Φιλιά και σ΄αγαπώ πολύ..

milena@ Συνωμωσία του σύμπαντος..:-) Πολύ μου αρέσει αυτή η δικαιολογία..:-)) Φιλάκια..

crispy@Το wihtiechapel φοβερό.. Η ακαταστασία πάλι όχι, αλλά συνηθίζω..:-))

talisker@ Να έρθουν και να μείνουν για πολύ παρακαλώ γιατί έχω και τα κρόσσια αχτένιστα τώρα που μου το θύμησες..:-))) Φιλιά..

Θοδωρής@ Για να δούμε, γιατί αν δεν περάσει σε λίγο δεν θα χωράω στο γράφείο..:-)))

Ταχυδρόμος@ Ευτυχώς δεν λές τίποτα..:-)) Φιλιά

Α@ Έχω ξεσκαρτάρει εδώ και καιρό..

orfia@Έτσι έτσι... Φωνή βοόντως εν τη ερήμω κανονικά..:-))) Φιλιά

taste advisor@ hard copy απο το 1996!!!! Wow!!!! Μπράβο...:-)))