Thursday, March 26, 2009

Πρωινός καφές...


Περί του οποίου, αν παρακολουθείτε τα τηλεοπτικά, πολύς λόγος γίνεται τελευταία... Και όχι άδικα βέβαια μάλιστα μια που ο πρωινός καφές είναι από τους σημαντικότερους της μέρας... Εγώ ας πούμε, δεν ξεκινάω την μέρα μου χωρίς... Είναι αδύνατον μιλάμε, θα κουτουλάω στους τοίχους σαν χοντρή νυχτερίδα otherwise... Και έχω και τις ιδιοτροπίες μου επί του θέματος, εννοείται... Στο σπίτι, ο πρώτος καφές της μέρας είναι πάντα Nescafe , ποικιλία Alta Rica που τον βρίσκω μόνο στον Βασιλόπουλο και τον Θανόπουλο και που μου αρέσει τρελά... Τον πίνω ζεστό, με μια ζαχαρίνη και άφθονο γάλα, χειμώνα - καλοκαίρι, στις αγαπημένες μου κούπες που είναι δύο και απολύτως συγκεκριμένες... Αυτή της φωτογραφίας που την έχω αγοράσει από τον Μάρθα και μια άλλη με cupcakes που μου την έκανε δώρο η φίλη μου η Λιάνα αλλά σήμερα είναι στο πλυντήριο μια που την χρησιμοποίησα χτες...Φυσικά συνοδεύεται πάντα από κάτι, μα κουλουράκι θα είναι, μα cupcake όταν έχουμε, μα ένα παξιμάδι με τυρί όταν διαιτούμαι, πάντως ξεροσφύρι δεν τον πίνω ποτέ... Αυτά στο σπίτι γιατί στα ξενοδοχεία έχω άλλο pattern...
Εκεί πίνω πάντα γαλλικό... Σκέτο - χωρίς ζάχαρη εννοώ- με άφθονο γαλατάκι ( όπου συχνά μου την σπάει η συνήθεια πολλών ξενοδοχείων που χωρίς να σε ρωτήσουν σου φέρνουν φρέσκο κρύο γάλα για τον γαλλικό αντί για εβαπορέ) συνοδεία όλου του μπουφέ... Άλλη ιεροτελεστία αυτή.. Στα ξενοδοχεία λατρεύω τους μπουφέδες του πρωινού... Γι' αυτό και, όσο ωραίο και να είναι το δωμάτιο, προτιμώ να κατεβαίνω για πρωινό στην τραπεζαρία παρά να παραγγέλνω room service... Κάνω μια βόλτα για να πάρω ιδέες, τι έχει, τι μου φαίνεται ενδιαφέρον και τα σχετικά, και στην συνέχεια γεμίζω ένα πρώτο πιάτο με αλμυρά -αυγά, τυράκι, λίγο ζαμπόν, καμιά τυροπιτούλα αν υπάρχει - τα τρώω, και μετά πάω στο δεύτερο πιάτο με τα γλυκά... Που πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ψωμάκια με βούτυρο και μαρμελάδα (ροδάκινο, ή βερίκοκο) ή μέλι, κρουασάν, κέικ, και ότι άλλη λιχουδιά μου κάνει κλικ... Obviously, μετά από τέτοιο πρωινό ξανατρώμε το βράδυ αλλά είπαμε... Διακοπές είναι και θέλουν καλοπέραση.... Και απολαυστικούς καφέδες φυσικά...
Κατά τα άλλα, καπουτσίνοι, εσπρέσοι, freddo και λοιπές παραλλαγές είναι για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, για κουτσομπολιό με φιλενάδες, για να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά στις επαγγελματικές ολονυχτίες όταν κλείνουμε τεύχη, για άραγμα στην παραλία κάτω από την ομπρέλα, για μετά το φαγητό... You got the point...Ο πρωινός καφές είναι απλός... Τα περίτεχνα τα αφήνουμε για τις άλλες ώρες...
Όσο για τους τηλεοπτικούς καφέδες, εγώ θα ψηφίζω πάντα Ελένη ασχέτως concept... Μου αρέσει η Ελένη, είμαι φαν... Δεν την ξέρω προσωπικά, και δεν βλέπω και πρωινάδικα επίσης, όμως όσες φορές έχω χαζέψει πολύ την γουστάρω που είναι γελαστή και άνετη και που όταν ξεκαρδίζεται σπρώχνει τους διπλανούς της, που δοκιμάζει τα φαγητά και μπουκώνεται με όσα της αρέσουν, που πετάει τις απίστευτες ερωτήσεις με αγγελικό χαμόγελο, και που καταφέρνει μια χαρά να είναι και κουκλάρα και μαμά, δύο σε ένα... Και το κάνει κανονικά αυτό, όχι δήθεν... Την έβλεπα όλο το καλοκαίρι πέρσι στο νησί, να κατεβαίνει στην παραλία με τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της, μια κανονική κοπέλα φορτωμένη με τσάντες, και κουβαδάκια, και καπέλα, χωρίς φιλιππινέζες και λοιπά κοσμικά αξεσουάρ, και πολύ την χαιρόμουνα... Που έπαιζε μαζί τους, και τα κυνηγούσε να φορέσουν καπέλα, αντηλιακά και μπρατσάκια, που ήταν απλή και δεν φορούσε την Άρτα και τα Γιάννενα σαν κάτι άλλες ολόγυρα, που τα ανέβαζε το μεσημέρι να τα ταΐσει, και μετά ζαλωνόταν πάλι όλα τους τα συμπράγκαλα για να γυρίσουν σπίτι... Αυτά, αν δεν τα γουστάρεις, δεν τα κάνεις ένα καλοκαίρι ολόκληρο... Και αν τα γουστάρεις παρόλο που είσαι τηλεοπτικό σούπερ σταρ, είσαι ωραίος τύπος... Έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ... Αφήστε που, όσοι την έχουν δει στον Θέμο την Ελενίτσα, να ξεγλιστράει στα δύσκολα με ευλυγισία χελιού πρέπει να έχουν καταλάβει πια πως η βασίλισσα των τηλεοπτικών ξανθών μπορεί να κάνει την χαζή αλλά δεν είναι καθόλου... Οπότε... Τα πρωινά, Alta Rica στην κούπα και Ελενίτσα στο γυαλί rulezzzzzzz!!!! Καλημέρα και φιλιά πολλά...

Υ.Γ. Αυτή η Βίκυ Καγιά πάλι που υπέγραψε για τον Πρωινό καφέ του Ant1 κάπως μου κάνει.. Ναι μεν είναι κουκλάρα και γελαστή αλλά πολύ στην τσίτα ρε παιδιά... Να ανοίγεις το μάτι σου και να πέφτεις πάνω στην Βίκυ και τις τσιρίδες της... Μου φαίνεται σχεδόν τρομακτικό...


17 comments:

Anonymous said...

Πριν μερικούς μήνες έπινα μόνο σκέτο γαλλικό, Douwe Egberts. Τώρα για τους γνωστούς λόγους τον έκοψα κι αυτόν και πίνω κανένα χαμομηλάκι με ελάχιστον μέλι. Ε πάλι με χρόνια με καιρούς, θα τον απολαύσω τον καφέ μου, Εύη μου.

Anonymous said...

ki egw se diavasa shmera pinontas kafe apo thn agaphmenh mou koupa. xwris elenh vevaia. elpizw na pioume k enan kafe apo konta se 2 vdomades pou tha erthw gia pasxa. krima pou eseis de tha kanete to taxidi, alla etsi isws otan esy to kaneis na sympesoume. kalhmera! :-)

YO!Reeka's said...

μα αγαπητή μου, ποτέ τηλεόραση το πρωί!
ΥΓ το νέο σας χτένισμα ειναι εξαιρετικό

elekat said...

Χα χα συμφωνώ για την Καγιά!
Δεν της βγαίνει στο άνετο όπως της Ελένης!
Κι εγώ πίνω Nes το πρωί, με το απαραίτητο τσιγαράκι και διαβάζω αγαπημένα blogs σαν το δικό σου!
Καλά, στα ξενοδοχεία επιβάλλεται το ξέσκισμα των πρωινών μπουφέδων αλλά εμείς δυστυχώς ξανατρώμε και το μεσημέρι και το βράδυ!
Γιαυτό και επιστρέφουμε από τις διακοπές με μπόλικα κιλά στις κοιλιές, στα οπίσθια, στα μπούτια κ.λ.π. αλλά ευτυχείς και χορτασμένοι!!!

Giorgio said...

auto me t fresko gala stn galliko adi gia evapore dn uparxei....edelws spastiko..

Kalimeres!;)

koptoraptou said...

Ναι, η φωνή δεν είναι το φόρτε της..
Ας κολυμπήσει κι αυτή να δούμε τι ψάρια θα πιάσει.
Την καλημέρα μου!

δεσποιναριον said...

Ο πρωϊνος καφες ειναι η απολαυση! Για μενα κυριως τα Σαββατοκυριακα και τις Πεμπτες καλη ωρα που εχω χαλαρα πρωϊνα. Και καφεδες αλλοι μεχρι το μεσημερι. ΑΠο κει κει περα τιποτα. Αν θελω να κοιμαμαι τα βραδια. Η Ελενη ηταν κι εμενα η αγαπημενη μου, τωρα ομωε δεν μπορω να τη δω. Το τωρινο διδυμο, με τιποτα, ειπαμε ωρα καφε οχι ωρα ξεφρενου παραλογου. Να δουμε λοιπον την Βικυ. Φιλακια με πρωϊνο καφε.

ΦΟΥΛΗ said...

Καλή η Ελένη,αλλά βρε παιδιά έλεος. Η κόρη μου αυτό ,ο γιος μου εκείνο, τα παιδιά μου το άλλο,βαρέθηκα να ακούω αυτά.
Η εκπομπή δεν είναι ,για να μας αναλύει η Ελένη τα των παιδιών της.
Για καφε προτιμω νες και 8 με 10
real fm με Γιώργο Τραγκα.
Καλο βραδυ

Dr_MAD said...

Πρωινός καφές είναι πάντα σκέτος φραπές (παρόλο που ξέρω ότι είναι ο χειρότερος! LOL), αλλιώς το μάτι δεν ανοίγει με την καμία!

*πάντως έχω ένα κόλλημα με την κούπα ΜΟΥ που την έχω από το πατρικό μου σπίτι. ΚΑΝΕΙΣ δεν πίνει από εκεί, εκτός από μένα! χαχαχα ιδιότροπος...

Anonymous said...

Ο πρωινος καφες ειναι μια ιεροτελεστια, ακριβως οπως τα γραφεις λειτουργω και εγω! Και την δικη μου κουπα...και στο σπιτι και στο γραφειο...(εκει αν μου την χρησιμοποιησει καποιος κατα λαθος ....εκνευριζομαι...αλλα τι να πω... θα με πουν ...παραξενη!!:))και την δικη μου ωρα θελω να τον ευχαριστηθω και το μπισκοτακι το συγκεκριμενο...Μια απολαυση πριν αρχισει το πανηγυρι της μερας. Καλη μερα λοιπον μετα του πρωινου μου καφε.!!!

So_Far said...

Μα ο πρωινός καφές είναι που οργανώνει τη μέρα ... αναμφίβολα. Στα ξενοδοχεία επειδή συνήθως είμαι πτώμα προτιμώ το breakfast in bed την τελευταία μέρα γιατί όλες τις άλλες έχω βρεθεί να πίνω καφέ σε απερίγραπτες φάσεις , ειδικά τον πρωϊνό.
Δυστυχώς το βράδυ φεύγω πάλι για μακριά και θα λείψω αρκετά γιατί θα κολλήσω δυο ταξίδια μαζί , οπότε προβλέπω να πιούμε καφεδάκι μάλλον μετά το Πάσχα . Πολλά φιλιά sunshine, μου ΄χει λείψει η θετική σου στάση δεν ξέρεις πόσο !
(Όλα όπως τα ξέρεις μην ανησυχείς )

Tali said...

Δινω το μισο μου βασιλειο τωρα για εναν καφε αλλα ακομα ειμαι σε σιεστα και κρυωνω να σηκωθω..λειπουν και οι δουλες να μου τον ψησουν
πφφφ ας συνεχισω το χουζουρεμα

λοιπον περι Ελενης
εχω να πω μια κακια

δεν σου φαινεται ρε συ πολυ πρησμενη???

σαν να ασχημαινε, σαν να αλλαξε, σαν δεν ξερω καπως?
παντως σαν κατι να εχασε απο την φρεσκαδα.....

δεν ξερω
κατα τα αλλα κι εγω την προτιμω γιατι ειναι αυθεντικη

και πανεξυπνη

αλλα μμ θα πω κι αλλη κακια
και μενα με κουραζει αυτο το υπερλαμπρη και αγια οικογενεια

ολοι εχουμε
και ολοι ξερουμε

κι οταν το πολυλεμε
και το πολυδειχνουμε
εχουμε αναγκη μαλλον να πεισουμε για καποιο προτυπο ή για κατι...και επισης με προκαλει
πραγματικα με προκαλει το τρελο χρημα που εχει βγαλει

κατα τα αλλα αν εμενα σπιτι πρωι
και δεν εβλεπα τις σαυρες πανω σε ενα δεντρο στο νασιοναλ τζεογκραφικ
-σιγουρα θα εβλεπα την Ελενη

υγ : παρακαλω πολυ
οταν πιασετε το θεμα Αρναουτογλου Τατιανα η Θρασκια
καντε μου αναπαντητη ακομα κι αν ειμαι σε ραστωνη.

ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΩ!!!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

La Gigi said...

κοίτα σουξέ ο νες καφέ... μπράβο μπράβο καλά κάνεις φιλεναδίτσα μου!!
εγώ νες καφέ αδυνατώ... δεν μπορώ με τίποτα, δε μου αρέσει καθόλου. το ΣΚ ελληνικό και τις υπόλοιπες νεσπρεσάκι, τώρα το καινούριο ινδικό χαρμάνι!
η Ελένη από την άλλη πάρα πολύ, κι αυτό με το σπρώξιμο το κάνω κι εγώ και ο βέλγος συνάδελφος με κοροιδεύειιιιιιιι
φιλάκια και καλό ΣΚ!

wintersea said...

Α, ήρθε και η ξενέρωτη του καφέ! Μπορεί να πάει και δώδεκα το μεσημέρι για να πιω καφέ - δεν τον έχω συνδυάσει με το ξύπνημα, ξυπνάω χωρίς :Ρ
Επίσης μπορώ να πιω και πολύ αργά το βράδυ και μετά να πάω να κοιμηθώ! Ή και να μην πιω καθόλου για μέρες..
Και βέβαια ως ξενέρωτη, πίνω απ' όλα τα είδη, με προτίμηση στον ελληνικό - αλλά και εσπρέσο, και καπουτσίνο, και γαλλικό και απ' όλα σου λέω!

Κοίτα τώρα: στα ξενοδοχεία άμα πας και δεν φας πρωινό από τους μπουφέδες.. ε, καλύτερα να μην πήγαινες δηλαδή! Είναι ιεροτελεστία και μεγάλη απόλαυση όντως :)

Last but not least (ουφ πολλά θέματα μας βάζεις ρε κοπελιά!), η Καγιά αν είναι έτσι στην τσίτα όπως ήταν στο so you think you can dance... γρήγορα θα τα φάει κι αυτή τα ψωμιά της στο πρωινό του αντ1!

Φιλιά πολλά πολλά :))

Valisia said...

Εγώ πάλι δεν πίνω καφέ,αλλά μαύρο τσάι κι εκνευρίζομαι όταν ΄πάω σε κάθε καφετέρια και ζητάω λίγο γάλα στην άκρη και μου φέρνουνε εβαπορε.Μα τσάι με εβαπορέ;
Δεν ξέρω αν ήταν καλή ιδέα η Βίκυ Καγιά αλλά θεωρώ ότι μπορεί να εκτοξεύσει την εκπομπή γιατί στον κόσμο αρέσει το ωραίο κι η Καγιά έχει πάντα ωραίες ιδέες.

Ra Ma said...

Κάθε πρωϊ, νες το χειμώνα-φραπέ το καλοκαίρι, με 6 κουταλιές ζάχαρι και 3 καφέ, ...μήπως το παρακάνω???

Η Ελένη -αν μου επιτρέπεται- είναι ο ορισμός της MILF, με την καλή έννοια ε? Η Βίκυ φρεσκαδούρα και μόνο να τη βλέπω μου αρκεί, κλειστή η φωνή δλδ! χο,χο,χο

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

fevis said...

dora tsirka@ και αυτό αγαπημένη μου είναι το μικρότερο καλο από αυτά που έρχονται...:-)

doris@εγώ πάλι ελπίζω να πιούμε πολλούς καφέδες, όχι μόνο έναν... Και ποτά...:-)

Γιωρίκας@ Μερσί αγαπητέ...
υ.γ. και αν όχι τηλεόραση, τι? :-)))

lena@ Μου αρέσει αυτή η οπτική των κιλών τροπαίων...:-)

giorgio@ Καλημέρα!!!!!

koptoraptou@ Μωρέ άμα πιάσει ψάρια χαλάλι της και ας είναι και μαρίδες.. Το θέμα είναι μην πιάσει τίποτα άλλο και αυτή...:-)

δεσποιάριον@ Πρωινός καφές και ξερό ψωμί... Που λέει ο λόγος φυσικά... Και ας είναι και χωρίς Ελένη...:-)

Φούλη@ Μα και εσείς, Γιώργο Τράγκα πρωί -πρωί? Δεν σας αγχώνει? Δεν αναζητάτε κάτι πιο χαλαρό? Έστω έναν Δημήτρη Καμπουράκη? :-)))

Mad@ Ναι, αυτό με τις κούπες όπως βλέπω από διάφορα σχόλια είναι ένα μείζον (και κυρίως κοινό) θέμα!!!!

orfia@ Καλημέρα και καλωσήρθατε!!!!

so_far@ Εσύ παιδί μου δεν είσαι φιλενάδα, ο Κολόμβος είσαι!!! Τέλος πάντων, να περάσεις υπέροχα και πάλι με χρόνια με καιρούς, θα τον πιούμε τον ρημαδο- καφέ μας...:-)Φιλάκια!!!

taslisker@ National geographic με σαύρες πρωί- πρωί, ούτε που να το σκέφτομαι... Καλύτερα το έχω να δω ακόμα και τον Γρηγόρη...Βέβαια, τώρα τον καπελώνει λίγο το καινούριο αμόρε έμαθα και είναι πια μάλλον συμπαρουσιαστής ο ίδιος αλλά δεν βαριέσαι.. Ο έρωτας, όπως άλλωστε και η τέχνη θέλει θυσίες... Ειδικά όταν έχεις να ανταγωνιστείς την Ελενίτσα με όλη της την φαμίλια ...:-))

melissoula@ Και εγώ σπρώχνω όταν γελάω!!! Την Παρασκευή είχαμε πάει Pomodoro να δούμε Μουτσινά και η Βίβιαν που καθόταν δίπλα μου πρέπει να μετράει ακόμα μελανιές...:-)) Φιλάκια...

wintersea@ Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα φιλενάδα μου... Άμα δεν σου αρέσει ο καφές, εμένα καθόλου δεν με πειράζει... Αρκεί να έρχεσαι στους καφέδες μας και ας πίνεις και... φασκόμηλο....Φιλιά!!!

Valisia@ Το ίδιο ακριβώς (με από πάνω φιλενάδα ) ισχύει και για σένα....:-)

radio marconi@ Έξι κουταλιές ζάχαρη??? Προφανώς το παρακάνεις και σε βλέπω να μου μοιάζεις... με την κακή έννοια...:-)))