Thursday, February 4, 2010

Τσικνοπέμπτη? Μπα....

Αυτό το Πάσχα που έρχεται τόσο γρήγορα αλλά και τόσο μουλωχτά φέτος, να δείτε που θα το καταλάβουμε στα τελειώματα... Με τον κουραμπιέ στο στόμα (που λέει ο λόγος γιατί εγώ όπως σας έχω εξηγήσει προτιμώ τα Panetone) θα πάμε να τσικνήσουμε σήμερα, αν είναι δυνατόν... Εδώ πριν από δέκα μέρες στο Montreux και στην Λωζάνη τα μαγαζιά ήταν τίγκα στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, μέχρι φωτεινούς ταράνδους είδα, πως θα μπω τώρα στο mood της νηστείας και της προσευχής η εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα?
Τέλος πάντων, ειδικά για το σημερινό να σας πω την αλήθεια σκασίλα μου, εγώ μόνο για την παρέα θα πάω γιατί αυτό που την πέφτουν στα τεράστια τα κρέατα τα μισοψημένα σαν λυκόσκυλα καθόλου δεν μου ταιριάζει... Πρώτον το κρέας στεγνό, εγώ δεν το τρώω... Θέλω την σαλτσούλα μου, ιδανικά ψωμάκι γύρω - γύρω, την πατατούλα την τηγανητή (must)... Και το σαγανάκι μου, και το κολοκυθάκι μου το τηγανητό και το τζατζικάκι μου... Δεύτερον έχω ένα θέμα με το μέρος, δεν πετάω και την σκούφια μου, αλλά είπαμε... Είναι λατρεμένη η παρέα οπότε θα το καταπιώ...
Και τώρα που λέμε για παρέα, εχτές το απόγευμα πέρασα υπέροχα με την φίλη μου την Λιάνα, που πέρα από λατρεμένη κολλητή με άψογο γούστο στα ρούχα και τις τσάντες και στυλ impeccable, είναι και μάστορας στο good life... Να δείτε σερβίτσια ασορτί με το πολύ φιν φον τσάι της να πάθετε την πλάκα σας... Μιλάμε για τον ορισμό της εξειδίκευσης στο table setting... Και εννοείται πως θα την ψήσω να με πάει να πάρω και εγώ τέτοια φλυτζάνια...:-)




Αράξαμε λοιπόν στον μαγικό οντά της, κουτσομπολέψαμε, ήπιαμε τα Tea of Life τσάγια μας, φάγαμε τις λιχουδιές μας, παίξαμε και με το κομπιούτερ της που της το οργάνωσα λιγάκι (ναι, τώρα και τεχνικός υπολογιστών η Ευούλα), πήρα και πεσκέσι φεύγοντας ένα υπέροχο coffee cake από το οποίο μασουλάω αυτή την στιγμή ένα μεγάλο κομμάτι, και επέστρεψα σπίτι very, verry, happy.... Μου χρωστούσε η ζωή μια ακόμα κολλητή, αυτό νομίζω, και μου την έστειλε με τον πιο γλυκό τρόπο μια που ταίριαξαν και οι άντρες μας μαγικά και όλα κύλησαν τόσο εύκολα και τόσο απλά σαν να ήταν meant to happen...



Έκανα όμως και shopping εχτές.. Πήγα το πρωί στο Cook Shop για να αλλάξω κάτι δώρα και αγόρασα μια ζυγαριά ακριβείας σε πράσινο χρώμα για να ταιριάζει με το υπόλοιπο setting της κουζίνας μου και ένα από αυτά τα τεράστια τηγάνια με το καπάκι που θεωρητικά μπαίνουν και στον φούρνο..



Εγώ τουλάχιστον τέτοιο ήθελα γιατί έχω διάφορες σούπερ συνταγές που θέλουν τέτοιο σκεύος αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν το έφερα στο σπίτι και το άνοιξα άρχισα να έχω αμφιβολίες.. Κατ΄αρχάς γιατί στις οδηγίες δεν λέει κάτι για φούρνο και έπειτα γιατί ... Δεν ξέρω γιατί, έτσι, μου μπήκε η ιδέα... Εσείς τι λέτε? Μπαίνει ή όχι έτσι οπως το βλέπετε? UPDATE!!! Τελικά τηλεφώνησα στην εταιρία (Green Pan λέγεται) και μου είπαν ότι ΝΑΙ!!!! μπαίνει και στον φούρνο το σκεύος μου το οποίο λέγεται Πλακερό....Όσο ζεις μαθαίνεις τελικά..:-))




Αυτά για σήμερα, και σας αφήνω γιατί έχω διάφορες δουλειές... Πρέπει να πάω να πληρώσω κάτι λογαριασμούς, να στοκάρω καφέδες από την Nespresso γιατί μας τελειώνουν, να πάω και σούπερ μάρκετ... Και μετά πρέπει να ακονίσω τα δόντια μου για το βράδυ για να χυμήξω στα κοψίδια... Γκρρρρρρ...... Γαβ... Γαβ.....

12 comments:

STELIOS PENTARVANIS said...

Kαλημέρα και δυστυχώς για μένα που είμαι του κοψιδιού (αν και το αποφεύγω) θα τσικνίσω σε άλλο Μαχαλά όχι τόσο γκράντε όπως είπαμε.Αλλά το θέμα είναι ότι δεν το κόβω να μπαίνει τούτο το τηγάνι στο φούρνο ρε Ευούλα και να το αλλάξεις γιατί το cook shop έχει φοβερά τέτοια σκεύη.

MULTI PSI said...

XAIROMAI POU PERASES TELEIA XTES...EKPLIROSES OLA SOU TA KATHIKONTA (OS TEXNIKOS) OPOS VLEPEIS OMOS KAI H MATHITRIA SOU ....DEKA ME TONO!!! H FOTO KATAPLIKTIKES KAI O ORISMOS TOU TSAGIOU (FIN FON) ME TRELENEI!!KAI EGO PERASA TELEIA FILENADA, NOMIZO OTI THA TO KATHIEROSOYME!!!!...OSO GIA TO TIGANI/TAPSI XLOMO TO VLEPO KAI GIA FOYRNO AYTO POU ZEITAS EINAI KATI NA EINAI OLO SAN GASTRA, OLO PILINO KAI TO KAPAKI MAZI , AYTA MPAINOYN STO FOURNO NOMIZO PREPEI NA EXEI H PAROUSIASH.. THA KOITAKSO KAI THA SOU PO..... KALH TSIKNOPEMPTH!!! FOVERO???@#$@ TO PROI PANETONE KAI TO VRADI TO TSIKNIZOYME!!! DEN EXEI KSANAMATAGINH!!!!!!!!

elekat said...

Χα χα χα πολύ γέλασα με τα λυκόσκυλα που κατασπαράζουνε τα μισοψημένα κρέατα!!!
Το τηγάνι σου εμένα πολύ μου άρεσε και αν είναι πυρέξ το καπάκι του, θα μπαίνει μια χαρά στο φούρνο!

DonnaBella said...

προτεινω να πατε ενα Nobu για αντισταση!

La Gigi said...

καλα τσικνισματα φιλη! φιλακια πολλα :)
α, εγω νομιζω οτι μπαινει το σκευος σου στο φουρνο, δεν το βλεπω να εχει πλαστικα μερη, οποτε... και τα green pan ειναι πολυ καλα!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Εγώ για σήμερα συνιστώ Dirty Ginger - κέφι, καλή παρέα (δηλ. εγώ και άλλοι φίλτατοί μας!!!), εξαιρετική σχάρα και, στο τέλος, η μία και μοναδική Pavlova της Αθήνας!
;-)

δεσποιναριον said...

Καλη Τσικνοπεμπτη λοιπον. Το μονο που μπορω να κανω ειναι ενα φιλετακι στο μαντεμι,μεσα εννοειται. Η ψησταριαμου θελει de-icing.
Το φιν φον σερβιτσακι του τσαγιου για πρωτη φορα το ειδα σε ενα σπα και ξετρελλαθηκα. Φυσικα ξετρελλαθηκα και με τα τσαγακια που το σακκουλακι τους ειναι μεταξωτο. Και οι γευσεις φυσικα υπεροχες. Τα φυλλαραικια κι αυτα οργανικα. Το ελεγα λοιπον στην κουμπαρα μου γι αυτα κι εκεινη μου χαρισε δυο φλυτζανακια κι ενα σωρο πρασινα ακουμπιστηρακια. Τη φορ του. Η ιδια εταιρεια εχει βγαλει κι αλλα σχεδια τελευταια νομιζω. Θα κανω ερευνα αγορας, μολις.....λιωσουν τα χιονια μας. Φιλια πολλα!

Ra Ma said...

Εμείς θα σουβλίζουμε αρνιά και στο Montreux ακόμα λαμπάκια θα έχουν!
Καλορίζικο το πλακερό και καλές βούτες στα κοψίδια!!!

man about town said...

τι σημαινει φιν φον;

orfia said...

Καλα τσικνισματα...εγω αρνουμαι...πλεον να περιμενω στην ουρα να με σερβιρουν μαζι με ολο τον κοσμο και την βαβουρα... Προτιμω το σ/κο με την καθιερωμενη εξοδο.
Καλα να περασετε.!

Justine's Blog said...

Τί να πώ; Γιατί φέτος έρχεται τόσο βιαστικά το Πάσχα και θα ψήνουνε στα Σάλωνα τ΄αρνια οσονούπω;
Πάντως, αυτά τα κοψίδια και σκέτα στην ψησταριά του Μήτσου, τα τρώγω και τα απολαμβάνω η απόδημος.
Καλά Τσικνίσματα εσείς. Κι εμείς τα κεφάλια πάλι μέσα!

fevis said...

the wrong man@ Πάντως ψαράκι έχασες γιατί περάσαμε καταπληκτικά... Ελπιζω να πέρασες και εσύ υπέροχα, θα σε πάρω να μου πεις... Φιλιά..

MULTI PSI@ Πάντα περνάω υπέροχα μαζί σου βρε κουτό...:-))Και προχτές, και χτες.... Όσο για το σερβίτσιο σου, όπως βλέπεις, έχει τρελάνει κόσμο...:-)) Φιλάκια...

elekat@ Ναι, τελικά μπαίνει, πήρα την εταιρία και ρώτησα...:-) ΧΧΧΧ

DonnaBella@ Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα αυτή... Αλλά λέω να την φυλάξω για την επόμενη εβδομάδα που έρχεται μια φίλη μου...:-)))

melissoula@ Ναι φιλενάδα μου... Μπαίνει.. Εσύ τσίκνησες με φοντύ όπως σε συμβούλεψα? :-))

Asteroid@ Καλά, εσύ έκανες το καλύτερο πρόγραμμα, δεν το συζητώ...:-)))

δεσποινάριον@ Ποιο είναι το site με τα τσαγάκια και τα αξσουάρ τους βρε φιλενάδα να χαζέψω και εγώ λίγο?
υ.γ. Το "φιν φον" καρδιές έχει κάψει, το ξέρεις έτσι? Φιλάκια πολλά..

Radio Marconi@ Λες ε? Καλά λοιπόν, θα το δεχτώ...:-)))

man about town@ Αααα... Το "φιν φον" είναι έκφραση που την κολλήσαμε όλοι εδώ από τα αγαπημένο δεσποινάριον και σημαίνει κάτι που είναι σικ και κομψό... :-))) Είδες βρε που σε μαθαίνω και καινούριες λέξεις? Φιλάκια

orfia@ Και δεν έχεις και καθόλου άδικο έχω να σου πω...:-)))

Ιουστίνη φραγκούλη@ Και η απόδημος και εδώ οι ντόπιοι μια χαρά τα απολαμβάνουμε τα κοψίδια μας φίλη... Από όρεκξη πάμε πρίμα...:)) Φιλιά!!!