Monday, March 22, 2010

Θέλω...


Καινούρια εβδομάδα.. Αυτή που πέρασε τέλειωσε με αποχαιρετισμούς... Είμαι μπερδεμένη, ο καθένας προσπαθεί να με πείσει για κάτι άλλο και όλοι έχουν δίκιο... Οι άνθρωποι που αγαπάμε μπορούν να μας πληγώσουν απ΄όλους πιο πολύ, αυτό μου εξηγούσε ο Μάνος την Παρασκευή το βράδυ και ευτχώς που εκείνος που μ΄αγαπάει τελείως είναι εκεί για να με προστατεύει από τις στραβές και να με μαζεύει όταν γλυστράω και πέφτω... Την εβδομάδα που πέρασε δυο άνθρωποι που αγαπώ πολύ με κατηγόρησαν πως είμαι σκληρή και εγωίστρια και ξεκίνησα να αναρωτιέμαι μήπως έχουν δίκιο και μετά χτύπησε το τηλέφωνο και όλα μπήκαν στην σωστή τους σειρά, για τους σωστούς ελπίζω λόγους.. Μου λές να προσπαθήσω να κάνω πράγματα ακόμα και όταν δεν με ευχαριστούν τελείως, αρκεί να μην με δυσαρεστούν τρελά, και χαμογελάς όταν με πρατηρείς να βγάζω προσεκτικά το δαμάσκηνο μέσα από το πουγκί με τα μήλα και τις σταφίδες στο Απλά, Κυριακή μεσημέρι.. Αν η ζωή είναι πουγκί εγώ θέλω μόνο το μήλο και τις σταφίδες παρακαλώ.. Και την τραγανή ζύμη με το μέλι.. Τα δαμάσκηνα θα τα κάνω στην άκρη, ξανά και ξανά, μέχρι να καταλάβει ο σεφ και να πάψει να τα χώνει μέσα στο γλυκό μου..
Προσπαθώ πολύ να είμαι καλή.. Και εντάξει.. Δεν είναι πάντα εύκολο γιατί είμαι δύσκολος άνθρωπος και βαθιά κακομαθημένος.. Όμως το παλεύω και περιμένω απο κάποιους να μου το αναγνωρίσουν.. Τουλάχιστον την προσπάθεια δηλαδή... Ξεκινάει καινούρια εβδομάδα, και θέλω να αλλάξει η διάθεση μου, να σταματήσουν οι γύρω μου να μουρμουρίζουν και να τσακώνονται, θέλω να μ΄αγαπάς και να μου το δείχνεις, και να μην κοροϊδεύεις τα γούστα μου και τις παιδιάστικες συνήθειες μου, θέλω να είναι καλά το παιδί μου και αυτό κάνει όλα τα υπόλοιπα μικρά και λίγα, θέλω να περάσει ο καιρός και να έρθει το Πάσχα, και να βρεθούμε να δίνουμε το φιλί της αγάπης με ανθρώπους που μαζί τους νοιώθω προστατευμένη και ασφαλής.. Θέλω να μου συγχωρέσεις τα λάθη μου, όλα, και να μου δώσεις χώρο και άνεση να κάνω κι άλλα... Μαθαίνω από τα λάθη μου, βάζω όρια και τα ξεπερνώ, εξελίσσομαι, πάω παρακάτω.. Θέλω να μου κρατάς το χέρι, να με στηρίζεις και να με καμαρώνεις... Θέλω να με αφήνεις να σε παρασύρω, να αφήνεσαι στις σκανταλιές μου, να γελάς πολύ... Θέλω να είσαι εδώ... Και να αφήνεις και κανένα σχόλιο που και που...:-) Θέλω να φύγουμε να πάμε ένα ταξίδι οι δυό μας.. Να γίνουμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα καρδιάς... Θέλω να είναι καλοκαίρι, να είμαστε στο νησί και να πίνουμε παγωμένα ποτά με τα πόδια βουτυγμένα στην θάλασσα... Ή να είναι άνοιξη και να χαζεύουμε το ηλιοβασίλεμα από μια βεράντα με θέα και εσύ να με κρατάς αγκαλιά και να μην μ' αφήνεις.. Να ακούμε μουσικές και να τις συνδυάζουμε με σκηνές από την ζωή μας... Θέλω, θέλω, θέλω... Εσύ?

Υ.Γ. Αυτό δεν είναι το απόλυτο soundrack?


18 comments:

δεσποιναριον said...

Παραπονιαρικο μου! Σε διαβαζω εννεα η ωρα το βραδυ της Κυριακης, και ομολογω οτι το μονο που θελω ειναι να παω να ξαπλωσω μετα απο ενα κουραστικο Σαββατοκυριακο. Αυριο θα ξερω τι θα θελω. Για περιμενε! Ξερω! το δαμασκηνο θελω.

Talisker said...

Χριστε μου απο που να αρχισω πρωι πρωι??
ελα πρωτα να σε κανω μια αγκαλια
γιατι κι εγω σ αγαπαω οπως εισαι
και σε αγαπησα απο την πρωτη μερα που μπηκα στο μπλοκ σου
με αυτη την ανωδυνη αγαπη των αγνωστων που μυριζουν ο ενας τον αλλον και ταιριαζουν

οι αλλες αγαπες ολες καρδια μου πονανε
αυτες που μενουν ειναι αυτες που μας αξιζουν και τους αξιζουμε

να τρως τα δαμασκηνα που και που κακομαθημενο πλασμα ειναι αντιοξειδωτικα
επισης οταν τρως και πραγματα που δεν σου αρεσουν αποκτας και αντισωματα στα δυσκολα

τελος
δεν προκειται να ακουσω αυτο το τραγουδι δεν ακουω τετοια τραγουδια
και το καλο που σου θελω να μην ακους ουτε και συ

σε παρασερνουτν και βυθιζεσαι στο συναισθημα

αλλα πιστεψε με
πρεπει να εισαι και λιγο σκυλα!!

επισης
καλυτερα να σε λενε σκληρη η φιλοι σου παρα να σε περνανε για χαλβα
και τελος
μεινε οπως εισαι ακεραια και ολοι οι αλλοι θα βρουν το δρομο τους
-δεν μπορεις να κανεις τιποτα παρα να εισαι ο εαυτος σου

και αφου ελαλησα η σοφη κουκουβαγια λεω να αποσυρθω στο μισοσκοτεινο μπουντουαρ μου γιατι ειναι πρωι ακομα και με ξεσκηκωνεις
θελω να χουζουρεψω λιγο ακομααααααααααα

μακια και καλη βδομαδα Ευακι!!!
(και μακρια απο Τιτανικους λεω)

υγ :Μανο γραφε της κανενα σχολιο να χαρεις τα πουρα και την καβα σου !!!!!ειναι και παραπονιαρα εκτος απο κακομαθημενη Ηρωααααααα!!!!!!!

So_Far said...

Sunshine?.....!!!!!!!!!!!???
Sou stelnw ayto

http://www.youtube.com/watch?v=g6w3a2v_50U

Desafinado = Untuned alla mhn anhsyxeis oti dhlwnetai ws untuned dhlwnetai gia na dior8w8ei kai na ginei kalytero ... technically speaking

Kleinw me kouventa pou mou eipan persi
El que le adora le hará llora.
Filia kai kalh evdomada

Ra Ma said...

"συνένοχοι σε ένα έγκλημα καρδιάς" ...έμεινε κανένα κομμάτι? θέλω και εγώ απ΄αυτό :)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

STELIOS PENTARVANIS said...

Aφενός τα δαμάσκηνα κάνουν καλό αφετέρου κανένας από ότι θυμάμαι(τουλάχιστον μπροστά μου)δεν σε είπε σκληρή,εγωίστρια ναι. Όμως είναι τυχαίο που η ζωή μας εκτός από τα γλυκά έχει και λίγο ανάγκη από το δαμάσκηνο και ας μην το τρώμε καμμιά φορά; Έτσι είναι η ζωή περιπετειώδης,με τα ξυνά της,με τα γλυκά της,με τις ανακαλύψεις της,με τις ωραίες αναμνήσεις,με το υπέροχο μέλλον. Εμένα πάντως με λένε συχνά σκληρό και εγωιστή αλλά εγώ ξέρω ότι είμαι ο πιο γλυκούλης του κόσμου...κατάλαβες λεμονάκι μου; χαχαχαχα Καλημέρα και ξέρεις ότι εγώ ανήκω σε αυτούς που σε αγαπάνε πραγματικά (ελπίζω και εσύ).
ΥΓ Ο πιο εύκολος τρόπος για να χτίσει κάποιος ένα σπίτι είναι να τοποθετήσει τα τούβλα το ένα πάνω στο άλλο χωρίς τσιμέντο ενδιάμεσα,έτσι και γρήγορα θα τελειώσει και δεν θα λερωθεί.Είμαι σίγουρος ότι αυτό τον κουτό τρόπο ούτε εσύ ούτε εγώ θα τον υιοθετούσαμε. Καλή εβδομάδα μπεμπέ μου και σορυ αν σε στεναχώρησα.

DonnaBella said...

"s'opoious aresoume, gia tyous allous de tha mporespoume" - klp
fili!

Anonymous said...

αυτοί που σα τα είπαν αυτά...είναι αληθινοί φίλοι!
Τους άλλους να φοβάσαι που τα βρίσκουν όλα τέλεια πάνω σου!
Μπονζουρ φωτεινό!

Anonymous said...

MMM...δεν ακούγονται άσχημα όλα αυτά χεχε...άλλωστε τα κάνω σχεδόν ανελλιπώς, αλλά μην σου γίνει και συνήθεια να σου αφήνω σχόλια! Δεν θα επαναληφθεί (εύκολα)! χαχαχα...
Πρέπει να υπογράψω κιόλας?
Ο "συνένοχος"

ΥΓ Από όλα αυτά ένα μόνο αποκλείεται να κόψω...το να σε κοροϊδεύω....λιγάκι χεχε

man about town said...

Εγω θελω να εχει καλο καιρο, να μην εχω δουλεια και να κανω βολτες, να γελαω πολυ και ν'ακουω τραγουδια σαν αυτο

La Gigi said...

εγώ θέλω να είσαι χαρούμενη και επίσης ξέρω πολύ καλά ότι είσαι πολύυυ απαλή και γλυκιά με αυτούς που θέλεις για τους άλλους δε σε νοιάζει και απλά δεν προσπαθείς καθόλου.
φιλάκια πολλα

elekat said...

Ο καθένας μας έχει τα γούστα του και πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά από τους άλλους, κυρίως από εκείνους που μας αγαπάνε!
Κι αν μας κοροϊδεύουν καμμιά φορά, δεν πειράζει, ξέρουμε ότι μας αγαπάνε και δεν το κάνουν από κακία εκτός αν είναι άσπονδοι ΄φίλοι'.
Εκεί, αλλάζει το πράγμα.

katrine said...

Οι σωστοί φίλοι κάπου κάπου μας στεναχωρούν. Κι εμείς το κάνουμε σε αυτούς,πολλές φορές χωρίς να το καταλάβουμε. Οι δυνατές φιλίες Εύη μου δεν κινδυνεύουν απο μικρο μαλώματα. Τα ξεπερνούν και ξαναγαπιούνται.

Αν δεν το ξεπεράσουν, δεν ήταν ποτέ ισχυρές,ήταν αφρός.

Να μιλάτε, να διαφωνείτε, χωρίς φόβο παρεξήγησης.

..κι αν τρώμε το δαμασκινάκι χωρίς να μας αρέσει, θα σκεφτόμαστε μόνο τις ευεργετικές του ιδιότητες,ναι??

Καλή γλυκιά εβδομάδα σου εύχομαι

Anonymous said...

Καλά, εσύ απλά δεν παίζεσαι. Έχει καταλάβει άραγε κανείς τι ακριβώς κάνεις?
Α.

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Κι όλα αυτά σε κάνουν την Εύη, που αγαπάμε...
Λίγο κακομαθημένη; Μπορεί!
Μεγάλη καρδιά; Οπωσδήποτε!
Καθαρό βλέμμα; Σίγουρα!
Ξανθιά; Ώς την ρίζα!
Fun; Τελείως!

;-)

MULTI PSI said...

AAAAXXX EVOULA MOU !! TA THELO SOU NOMIZO EINAI TA THELO KATHE MIAS MAS.... EISAI POLI KALO KAI EYAISTHITO MORO MOU...OSO KAI NA THES NA LES OTI EISAI SKLHRH KAI KAKOMATHIMENH ....EMENA THEN PE PEITHIS!!!!!
SE FILO KAI KALI VDOMADA

PS. TON MAXAIRITSA OUTE POU TON AKOUSA...GIATI THA PARO MAXAIRI NA KOPSO FLEVES

Anonymous said...

Τα κείμενά σου γίνονται ολοένα και πιο όμορφα. Κακομαθημένη; Σε έχω συναντήσει ελάχιστα, αλλά σίγουρα είσαι άνθρωπος δοτικός. Παιδί; Έχω μάθει να ζω με δυο παιδιά ενήλικες κι έχει κι αυτό το γούστο του. Ωριμάζει; Σίγουρα και φαίνεται αυτό και στη γραφή σου.
Σε φιλώ

υγ. επειδή έχασα το συμβάν με τον Άρη, εύχομαι να είναι καλά για να είσαι και συ καλά (η απόλυτη μαμά)

Anonymous said...

Η ζωή χωρίς θέλω είναι βαρετή και ανιαρή και εσύ δεν δείχνεις να είσαι καθόλου. Ήθελα να σου αφήσω μήνυμα εδώ και καιρό αλλά το σκεφτόμουν, ποιος ξέρει πόσα mails λαμβάνεις καθημερινά με το ίδιο θέμα, οπότε προτίμησα το σχόλιο τελικά που είναι πιο open. Το ξέρεις πως έχεις παράρτημα θαυμαστών- αναγνωστών στον Λονδίνο? Και μάλιστα, πριν από δυο μήνες περίπου σε είδα στο Sketch, απόγευμα Παρασκευής αν δεν κάνω λάθος, αλλά ήσουνα με παρέα και δεν ήθελα να σε ενοχλήσω. Μου φάνηκε και λίγο embarrassing. Σου άφησα μήνυμα στην Athens Voice όμως, στο Σε Είδα, αλλά μάλλον δεν συχνάζεις πια στα παλιά σου λημέρια. Την επόμενη φορά που θα έρθεις στην πόλη μου όμως, αν φυσικά έχεις κέφι και χρόνο, κερνάω ποτό σε μέρη πιο ενδιαφέροντα από το Sketch που είναι ancient history. Τώρα που έκανα την αρχή, θα σου στείλω και mail με λεπτομέρειες. Και τηλέφωνο για να με τσεκάρεις αν θέλεις. Νομίζω πως θα με βρεις ενδιαφέροντα αυτά που θα μάθεις.
Θοδωρής.

fevis said...

δεσποινάριον@ Είμαι παραπονιάρα τι να κάνω... Φιλιά πολλά και το δαμάσκηνο στο χαρίζω φιλενάδα μου...:-))

so_far@Φίλη σ' ευχαριστώ... Είναι πολύ γλυκό να παίρνω αφιερώσεις από τα πέρατα του κόσμου, στην κυριολεξία...:-)

Talisker@Είναι αμοιβαία τα αισθήματα και το ξέρεις.. Μόνο στην δίαιτα διαφέρουμε εμείς οι δύο..:-)Φιλιά..

Radio Marconi@ Αχ βρε Μαρκονάκι μου.. Μακάρι να έμενε αλλά μας το φάγαν όλο...:-))

The wrong man@ Δεν πειράζει ψαράκι μου, ήταν κακή βραδιά.. Συμβαίνουν αυτά.. Φιλάκια..

DonnaBella@ Πόσο δίκιο εχεις όμως φίλη..:-))

Συνένοχε@ Το ξέρω...:-) και εσύ ξέρεις πως χωρίς εσένα δεν θα ήμουνα πολλά.. Σ' αγαπώ τελείως...:-)

glaykiadarling@Λες? Μπορέι να έχεις δίκιο...Καλημέρα..

man about town@ Υπέροχο τραγούδι.. Κρίμα που δεν έχει χάπυ έντ..:-)

melissoula@ Το ξέρω ότι το ξέρεις αγαπημένη μου.. Απλά τώρα τελευταία ξεχνιέμαι λίγο..:-))

katrine@Ναι.. 'Ετσι είναι.. Άσε που τους σιχαίνομαι τους αφρούς..:-))

elekat@νομίζω πως μέχρι τώρα τους άσπονδους φίλους τους έχω γλυτώσει πάντως...:-)

Α@Όχι.. Τι ακριβώς κάνω, για πες εσύ?

Asteroid@ Τέτοια μου γράφεις και κοκκινίζω η ψωνάρα..:-))) Φιλιά...

MULTI PSI@ Με σένα αγαπημένεη μου πως να είμαι σκληρή, μου λές? Και γιατί? Με άλλους μπορώ όμως, στο υπόσχομαι..Φιλιά..

Δώρα Τσίρκα@ Αυτό με την απόλυτη μανούλα με πέθανε...:-))

Θοδωρή@ Σ΄ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω.. Είμαι σε πολύ κακό mood για καινούριες γνωριμίες αυτή την εποχή.. Λυπάμαι...