Saturday, March 13, 2010

Καινούρια μέρα και golden egg muffins...


Κατεβάζω το χτεσινό ποστ, σήμερα ξημέρωσε μια καινούρια μέρα και το χτεσινό βράδυ θέλω απλά να το ξεχάσω... Ξύπνησα βέβαια αχάραγα, η αδρεναλίνη μέσα μου δεν ήρθε ποτέ στα ίσα της και ακόμα είμαι στην τσίτα αλλά θα το εκμεταλλευτώ δημιουργικά το θέμα και ως γνήσια Πολυάννα θα κρατήσω το καλό κομμάτι της ιστορίας- τα τηλέφωνα που χτύπησαν μέσα στην νύχτα από ανθρώπους που μας αγαπάνε αληθινά και νοιάζονται, την Μάρθα και τον Άλκη που έτρεξαν μαζί μας σαν να ήταν για το δικό τους παιδί, τα μηνύματα που θα κατέβουν μαζί με το ποστ αλλά που με έκαναν να νοιώσω για μια ακόμα φορά πως το blogging όταν το διαχειρίζεσαι σωστά είναι μεγάλη ιστορία και σε φέρνει κοντά με ανθρώπους που μπορεί αλλιώς η ζωή τους να μην διασταυρωνόταν με την δική σου, την ανακουφιστική αίσθηση τελικά πως στα δύκολα δεν είμαι ποτέ μόνη- και το υπόλοιπο θα το πετάξω στο καλάθι του μυαλού μου με αυτά που είναι για να ξεχαστούν...
Και έτσι, φτιάχνω τον πρώτο καφέ της μέρας και δοκιμάζω ένα από τα golden egg muffins που έφτιαξα χτές με την συνταγή που ανάβασε πριν από μερικές μέρες η Foodjunkie και θα την βρείτε εδώ. (Και αν θέλετε, υπάρχει και videoδ εδώ.) Έγιναν πολύ νόστιμα και ο συνδυασμός του μοσχοκάρυδου με την βανίλια, την ζάχαρη και την κανέλα στο στόμα είναι πραγματικά comforting... Έξω ο ήλιος προσπαθεί να βγει και να μας χαμογελάσει, ελπίζω να τα καταφέρει, μέσα είμαστε καλά - και ακόμα πιο δεμένοι μεταξύ μας, με τον τρόπο με τον οποίο σε δένουν οι κοινές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν ξανά, για ακόμα μια φορά- και η μέρα είναι ακόμα στην αρχή της... Είμαι κουρασμένη, μέσα και έξω μου, όμως είμαι καλά.. Είμαστε καλά.. Και μπορώ να πάρω μια βαθιά ανάσα και να συνεχίσω να χτίζω σαν εργατικό μυρμιγκάκι το ροζ μου σύμπαν, ζεστό, γελαστό και very, very private, σχεδιασμένο εργονομικά για να φιλοξενεί αποκλειστικά και μόνο όσους και όσα έχω ανάγκη για να μπορώ να νοιώθω γεμάτη και ευτυχισμένη... Τους ανθρώπους της ζωής μου, τον Άρι, τον Μάνο, την μαμά μου και την Μαρία, τους φίλους της καρδιάς μου - ξέρουν εκείνοι ποιοι είναι-, τις μικρές πολυτέλειες που με κάνουν να νοιώθω πριγκίπισσα και κάποια new entries που αλλάζουν τις ισορροπίες μου με τρόπο εποικοδομητικό και ενδιαφέροντα και που τα ακολουθώ μαγεμένη και ας μην έχω καταλάβει ακόμα απολύτως που θα με πάνε...:-)
Αυτά για σήμερα.. Καλημέρα και να έχουμε ένα όμορφο, χαλαρό και κυρίως ήρεμο σαββατοκύριακο...



Υ.Γ. Στην φωτογραφία, τι άλλο? Φρεσκοψημμένα goledn egg muffins... Και ένα βιντεάκι γελαστό που ταιράζει απολύτως , μια που έμαθα πως τα ανεβάζουν... Φιλιά πολλά...

11 comments:

crispy said...

Καλημέρα! Χαίρομαι που τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σήμερα για σας ...και πιο γλυκά!
Και πάλι περαστικά στο γιο σας και καλό Σ/Κ!

So_Far said...

Kai vevaia den eisai monh, edw mexri ki egw me spasmeno diktyo kai ena swro kolpa mpainw na ma8w ta nea tou paidiou

Sunshine epeidh eimai an8rwpos me pana8lio xarakthra ws gnwston se kalopianw na mas kaneis delivery kanena cake mporei na einai kai to teleytaio mas shmera

Polla filia, asteievomai perastika ston omorfo kai ola kala

So_Far, the phantom-blogger today indeed

STELIOS PENTARVANIS said...

Φιλιά και περαστικά τι άλλο να πώ.

ΓΙΑΝΝΑ said...

Μηπως νομιζεις πως αυτον τον κοσμο που δημιουργεις τον εχεις αναγκη μονο εσυ;Ολοι ενα τετοιο κοσμο χρειαζομαστε και μπαινουμε εδω μεσα με τον ενθουσιασμο μικρου παιδιου για να παρουμε μια τζουριτσα και να παμε γιαλλα.
Η αγια μικρογραφια της καθημερινοτητας μας αν διαταραχτει τοτε καταλαβαινουμε ποσο πολυτιμη ειναι.
Να περνας καλα και ροζ συννεφατα.
Υ.Γ.Ασχετη ερωτηση αλλα χρησιμη για μενα.Που βρισκεις τα χαρτακια για τα μικρα κεκακια σου;Το σουπερ δεν ειχε οπου κοιταξα.Ευχαριστω.καλημερα.

Anonymous said...

"Και μπορώ να πάρω μια βαθιά ανάσα και να συνεχίσω να χτίζω σαν εργατικό μυρμιγκάκι το ροζ μου σύμπαν, ζεστό, γελαστό και very, very private, σχεδιασμένο εργονομικά για να φιλοξενεί αποκλειστικά και μόνο όσους και όσα έχω ανάγκη για να μπορώ να νοιώθω γεμάτη και ευτυχισμένη... Τους ανθρώπους της ζωής μου...".
Προσυπογράφω. Πολύ καλό Σαββατοκύριακο.

Anonymous said...

Αυτό το παιδί σου όμως! Ζωή να' χει βγήκε ακριβώς όπως ήθελες και μην παραπονιέσαι.. Ζόρικο και άτακτο και όλοι μπορούμε να υποθέσουμε που έμοιασε και όχι, δεν εννοώ τον "Μάνο".
Πλάκα έχει πάντως αυτό με τα σχόλια.Δεν είχα καταλάβει ότι απαντάς και σε εκείνους με τους οποίους μιλάς και live. Απο 'δω και πέρα θα αφήνω και εγώ λοιπόν. Και ελπίζω να τα ανεβάζεις ακόμα και όταν δεν θα σε συμφέρουν.lol.
Α.

La Gigi said...

Ελπιζω να εχεις σταματησει να του μουρμουρας ως τωρα :-) περαστικα και παλι!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Τέλος καλά όλα καλά, αλλά προσοχή από δω και πέρα - φιλιά σε όλους!

δεσποιναριον said...

Σιδερενιος ματακια μου, σκαστου κι ενα φιλακι κι απο μενα. Καλη και ηρεμη Κυριακη!

fevis said...

crispy@ Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ!!

so_far@ Φιελνάδα μου το ξέρω πως μας έχεις στο νου σου.. Σε πεθύμισα..:-))) Φιλιά..

the wrong man@ Τι να πεις ψαράκι μου? Να βάλει λίγο μυαλό ίσως?:-)

ΓΙΑΝΝΑ@ Τα χαρτάκια τα αγοράζω απ' έξω συνήθως.. Αυτά τα τελευταία τα έφερα από το Λονδίνο. Μπορεί όμως να σε εξυπηρετήσει αυτό το site: www.janeasher.com.Φιλιά

Ανώνυμος@ Χαίρομαι που συμφωνούμε.. Καλό σαββατοκύριακο και σε σας...

Α@ Είσαι και μαρτυριάρης, δεν φτιάχνεις και ένα κανονικό προφίλ να μην είσαι ανώνυμος.. Τι να σε κάνω!!

melissoula@ Εσύ σιλάνς φίλη γιατί είμαι και μανούλα.. Ναι? :-)))

Asteroid@ Αχ Γιάννη μου..Εσύ καλά τα λες.. Ποιος σε ακούει δεν ξέρω..:-))

δεσποινάριον@ Μια μπάτσα θέλω να του σκάσω από προχτές φιλενάδα μου αλλά κρατιέμαι..:-)) Φιλιά πολλά..

crispy said...

Καλημέρα! Έφτιαξα τούτα τα cup cakes κι είναι απίστευτα!!! Μου έφτιαξαν το κέφι και τη μέρα. Εκεί που είχα σηκωθεί το πρωί με τα χίλια ζόρια και κατηφής , τώρα αισθάνομαι καλύτερα! Και τι ωραία που μυρίζει το σπίτι μετά το ψήσιμο! Thanks so much!!!