Monday, March 1, 2010

Λονδίνο ξανά, time to go home...


Το Λονδίνο ετοιμάζεται να με αποχαιρετήσει με μια απίστευτη λιακάδα.. Μετά την χτεσινή ασταμάτητη βροχή, τον αέρα που γύριζε τις ομπρέλες μας και ένα κρύο που μας περόνιαζε τα κόκκαλα, σήμερα το σύμπαν μοιάζει να με προετοιμάζει για την επιστροφή στο ηλιόλουστο σπίτι μου... Αντίθετα από την Μαρία που λατρεύει την βροχή, την υγρασία και τα βρύα, εγώ θα ήθελα πολύ να ζω στο Λονδίνο αλλά με καιρό και κατοίκους Ελλάδας... If not, θα συνεχίσω αυτές τις συχνές επισκέψεις που με κρατάνε σε επαφή με την πόλη και τους φίλους μου εδώ, αλλά πάντα τελικά θα επιθυμώ το σπίτι μου at the end of the day.. Και την ζωή μου σε μια πατρίδα που ο καιρός της και μόνο, εννιά τουλάχιστον μήνες τον χρόνο, σου φτιάχνει την διάθεση από μόος του...
Πέρασα υπέροχα πάντως αυτές τις μέρες... Εχτές το πρωί με τον καιρό να μην βοηθάει καθόλου για βόλτες, αράξαμε στο σπίτι με την D. μέχρι το μεσημέρι, ήπιαμε καφεδάκια, μασουλήσαμε λιχουδιές - το ωραιότερο πράγμα που δοκίμασα αυτή την φορά στο Λονδίνο ήταν το Brioche Naturelle της Waitrose, baby με έχεις καταλάβει τόσο καλά που με εκπλήσεις ξανά και ξανά- και αργότερα πήγα θέατρο. Ο Π. είχε βγάλει εισητήρια για το Legaly Blonde ένα μιούζικαλ που με ενθουσιάσε, όπως και την πλειοψηφία του κοινού άλλωστε που στο τέλος χειροκροτούσε όρθιο, και που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα αν βρεθείτε στο Λονδίνο και έχετε κέφι για κάτι χαρούμενο, ροζ και ανακουφιστικά ελαφρύ. Η D. που είναι του ποιοτικού ρεπερτορίου βέβαια δεν μάσησε απ΄ όλα αυτά και προτίμησε να μας συναντήσει κατευθείαν στο Bushaba αργότερα.. Αυτό το μαγαζί που είναι very trendy απ' ότι κατάλαβα, δεν μας πήγε από την αρχή... Την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε να πάμε προχτές είχε μια τεράστια ουρά απ' έξω, και χτες μόλις φτάσαμε ένας αγενέστατος μαιτρ μας δήλωσε πως έπρεπε να περιμένουμε έξω μέχρι να μαζευτεί όλη μας η παρέα γιατί το policy του μαγαζιοπύ δεν επιτρέπει να καθίσουν οι μισοί και να περιμένουν τους υπόλοιπους... Ή D. και ο Π. που η παραμονή τους τόσα χρόνια στο Λονδίνο τους έχει μεταλάξει σε βαθιά ευγενικούς αθρώπους με πήραν άρον άρον να φύγουμε μόλις ξεκίνησα να τον βρίζω και πέρασα το επόμενο εικοσάλεπο βράζοντας στο ζουμί μου και σκεπτόμενη πόσο χρόνο ζωής θα είχε στην Αθήνα ένα αντίστοιχο εστιατόριο που θα υποχρέωνε τους πελάτες του να περιμένουν έξω, στο κρύο και την βροχή, και πόσο ξύλο θα είχε φάει βέβαια το αγενέστατο αυτό ανθρωπάκι...Ευτυχώς τελικά μαζευτήκαμε, καθίσαμε και φάγαμε και καλά, αλλά παρόλα αυτά, αν ήταν στο δικό μου το χέρι, δεν θα είχα ξαναπεράσει ούτε απ' έξω από το μπουρδελάκι τους, όχι να τους αφήσω και λεφτά από πάνω...
Anyway, η βραδιά συνέχισε πολύ όμορφα στο bar του Mandarin Oriental ξανά, που μακάρι να είχαμε κάτι σχετικό στην Αθήνα, ένα μέρος έτσι πολύ grand αλλά και πολύ χαλαρό ταυτόχρονα, με ωραίο κόσμο, ωραία ποτά, άνετο seating και μουσική σε επίπεδο που να σου επιτρέπει να κουβεντιάσεις με την ησυχία σου... Αν επιτρεπόταν και το κάπνισμα μάλιστα, τον καλό μου δεν θα τον έβγαζαν ούτε με βίντσι από ' κει μέσα..:-)
Και τώρα, πίνω τον καφέ μου συνοδεύοντας τον με το τελευταίο Krispy Kream Donut , ανεβάζω το ποστ και ετοιμάζομαι να φύγω.. Η βαλίτσα μου είναι έτοιμη, μένει να βάλω μέσα τις clotted creams που έχω στην κατάψυξη τόσες μέρες για να καταφέρουν να φτάσουν στην Αθήνα χωρίς να χαλάσουν, και ο κύριος Kevin, ο άγγλος ταξιτζής μας θα έρθει να με πάρει για να με πάει στο αεροδρόμιο.. Και το βράδυ θα είμαι αραχτή στον καναπέ μου, με τους άντρες μου που τόσο τους πεθύμησα και θα βλέπω "4¨... Που το έχουμε αφήσει και σε πολύ καίριο σημείο... Την σκότωσε την Ζέτα - Θανάση ο μπούρδας ή όχι? Αφήστε που, αν η πτήση μου δεν έχει καθυστέρηση, θα είμαι home on time για να δω "Κάτι ψήνεται". Αυτή την εβδομάδα συμμετέχει η δικιά μας Μιλένα και ελπίζω με όλη μου την καρδιά να τους πάρει τα σώβρακα..:-)))

Να έχουμε λοιπόν καλό μήνα, μια υπέροχη εβδομάδα και τα λέμε αύριο από αλλού... Να απαντήσω και σε κανένα σχόλιο γιατί σας πεθύμισα .... Φιλιά πολλά!!!
Υ.Γ. Για την D. και τον Π. Thank you so much, both of you!!! Πέρασα υπέροχα και για όλα, φταίτε εσείς... Σας αγαπώ πολύ και το ξέρετε...:-)))

8 comments:

La Gigi said...

γελαω τρελα με το μπουρδελακι τους :)))
καλο ταξιδι μπουμπου και ασε τάι να τρωμε εδω που δεν εχει ουρες ;)

elekat said...

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ενώ λατρεύω το Λονδίνο, χαλιέμαι πολύ από τον καιρό και πάντα ανυπομονώ να γυρίσω στον ήλιο της πατρίδας μου!
Αν και σήμερα εδώ μας τάχει χαλάσει ο καιρός!
Αρχίζει σήμερα και ο '3ος Νόμος΄ και θα στηθώ να το δω γιατί πολύ μ'αρέσουν αυτά τα τύπου Ανατομία ενός εγκλήματος' 'Κόκκινος Κύκλος' και '10η εντολή'!!
Και νομίζω ότι είναι κι αυτό του Κοκκινόπουλου.

crispy said...

Καλημέρα και Καλό Μήνα! Και καλή επιστροφή βέβαια! Thanks so much που μοιραστήκατε μαζί μας αυτές τις πολύ όμορφες -κυρίως γαστρονομικές!- εμπειρίες από το Λονδίνο. Κράτησα σημειώσεις για το επόμενο ταξίδι μου στην πόλη- εκτός σημειώσεων εννοείται ότι βρέθηκε το trendy εστιατόριο με τον αγενή μετρ.
Υ.Γ.: Λατρεύω τα ...waitrose!

δεσποιναριον said...

Λονδινο με κατοικους Ελληνες και λιακαδα αγαπη μου δε θα ηταν Λονδινο, και σε λιγο καιρο και οι Ελληνες θα ηταν στο ιδιο στυλ. Το κλιμα διαμορφωνει και τον χαρακτηρα και εγω παρατηρω οτι και ο χαρακτηρας των Ελληνων ειναι γενικα ευπλαστος. Ο μαιτρ διαταγες εκτελουσε, εκεινοι που θα επρεπε να αλλαξουν πρακτικες ειναι οι επιχειρηματιες. Αφου ειναι πια τοσο τρεντυ και πακτωμενο, να δεχονται κρατησεις. Παλι πακτωμενο θα ηταν. Αλλα γι αυτο υπαρχουν και οι ον λαϊν κριτικες εστιατοριων.
Κατα τα αλλα, περασες πολυ ομορφα και ειχες και αγαπημενη παρεουλα που σε προσεξε.
Τωρα που ξυπνησα εσυ μαλλον εισαι ηδη πισω, οποτε καλως να ξανασμιξεις με τις καρδουλες σου. Α και καλο μηνσ!

STELIOS PENTARVANIS said...

Εγώ ξέρω ότι Βοnito δεν θα δώ.
Αλλά τι να κάνω θα αρκεστώ σε μιας βραδιάς bricolaaaaaaaage με virgin cocktails γιατί τέρμα και το αλκοόλ.θα αγιάσω φιλενάδα αλλά θα γίνω καινούργιος μπήκα σε πρόγραμμα.χαχαχαχαχα

MULTI PSI said...

KALO MHNA FILH!!! MALLON AYTO THA TO DIAVASEIS APO ATHINA. XAIROMAI POU PERASES TELEIA AN KAI LIGO AKATALAVISTIKA!!! FTAIH H PANSELINOS? O MOUNTOS KAIROS TOU LONDINOU? H MHPOS EGO EIMAI APLA MPOUFOS??? WELCOME BACK!! I MISSED YOU!!!!

Pansofix said...

καλο μηνα! και καλως σε βρηκα και μετα απο ταξιδι!!!

DonnaBella said...

kalo mhna sunshine! :-)))