Monday, November 15, 2010

Wind of change...

Η σημερινή Δευτέρα είναι αλλιώτικη από τις άλλες... Είναι η πρώτη Δευτέρα μετά από καιρό που κάτι μοιάζει να πρόκειται να αλλάξει στην πόλη αλλά και την χώρα που ζούμε... Η Αθήνα υποδέχεται έναν δήμαρχο ανεξάρτητο για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, και κυρίως, έναν άνθρωπο που αποπνέει έναν άλλου είδους πολιτισμό και ένα άλλου είδους ήθος.. Μένει να το δούμε και στην πράξη βέβαια, αλλά το μήνυμα δόθηκε και αυτό είναι το πιο σημαντικό.. Οι καιροί αλλάζουν, ο κόσμος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και δείχνει εμπράκτως πως έχει ανάγκη από καινούρια πρόσωπα, από ευρύτερους πολιτκούς σχηματισμούς και το κυριότερο, πως η εποχή της μεταπολίτευσης και του αυστηρού και φανατικού δικοματισμού περνάει πια οριστικά στο παρελθόν..  Και παρόλο που τα αποτελέσματα του δήμου Θεσσαλονίκης μέχρι την ώρα που γράφω αυτό το ποστ παραμένουν οριακά -350 ψήφοι διαφορά υπερ του Γιάννη Μπουτάρη-  είναι ανακουφιστικό το ότι  και η συμπρωτεύουσα δείχνει να ξύπνησε επιτέλους να θέλει να βάλει στην άκρη όλες αυτές τις φωνές από το παρελθόν.. Πολιτικές και θρησκευτικές... Ακόμα και αν ο κύριος Μπουτάρης δεν εκλεγεί πράγμα μάλλον απίθανο, η διαφορά θα είναι τόσο ελάχιστη που κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το νόημα της..
Τελικά οι κρίσεις κάθε είδους φέρνουν κάθαρση.. Και μαζί ευκαιρίες που αν τις εκμεταλλευτούμε σωστά, με ψυχραιμία και σύνεση, θα μας πάνε  αργά ή γρήγορα παρακάτω.. Και το μέλλον είναι πάντα καλύτερο ειδικά όταν έχει κερδιστεί με δυσκολίες, θυσίες, πόνο και δάκρυα.. 
Εποχή ανακατατάξεων λοιπόν, και αυτή την ξεχωριστή Δευτέρα του Νοέμβρη ας ξεκινήσουμε να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε σε κάθε επίπεδο και σε κάθε τομέα της ζωής μας... Και ναι, δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, πάντα τα πειράματα και τα καινούρια πράγματα έχουν ρίσκο, όμως αν δεν ρισκάρουμε και αν δεν ξεβολευτούμε δεν θα κερδίσουμε ποτέ και τίποτα.. Και στην τελική, ακόμα και αν όλα πάνε στραβά και τίποτα δεν γίνει όπως το θέλουμε, το φανταζόμαστε ή το έχουμε ανάγκη, θα έχουμε ζήσει τουλάχιστον μια νέα διαδρομή.. Και στην πορεία της θα έχουμε αυναντήσει ανθρώπους και θα έχουμε μάθει πράγματα που σίγουρα θα μας φανούν χρήσιμα στο μέλλον.. Και μέσα από την όποια δοκιμασία θα βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και ωριμότεροι.. Δηλαδή, μιλάμε για win win situation... 

Καλή μας εβδομάδα λοιπόν, και καλημέρα σε χρώμα ροζ και mood αισιόδοξο και χαμογελαστό... Και παρόλο που στο σημερινό ποστ ταιριάζει γάντι το τραγούδι του κουμπάρου που λέει "Καιρός να πάμε παρακάτω", εγώ θα σας βάλω κάτι που αγαπώ πολύ, πολύ περισσότερο.. Enjoy...

UPDATE: Ότι πρέπει ντε και καλά να ανήκω ιδεολογικά ή στην Νέα Δημοκρατία ή στο Πασόκ - ή και στην αριστερά έστω- δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να διαβάσω τα σημερινά ανώνυμα σχόλια τα οποία ανεβάζω εκτάκτως επειδή είναι πολιτικού περιεχομένου και έχουν ενδιαφέρον.. Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι δεν ξέρω αν είμαι καπιτάλα ή όχι, αλλά σίγουρα δεν είμαι ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε Πασόκ, ούτε Αριστερή.. Γι΄αυτό άλλωστε και έχω να ψηφίσω μια γερή δεκαετία..  Είναι κρίμα πάντως που - όπως φαίνεται από αυτά που γράφετε- αδυνατείτε να σκεφτείτε έξω από κουτί .. Και που νομίζετε πως όλοι χωράνε υποχρεωτικά μέσα στις ίδιες ετικέττες... 




20 comments:

δεσποιναριον said...

Καλημερουδια και καλη καινουργια εβδομαδα. Πριν δυο λεπτα ακουσα οτι τελικα ο Μπουταρης ειναι επισημα ο καινουργιος Δημαρχος Θεσσαλονικης. Χαρηκα ιδιεταιρα και για τις δυο ανατροπες. Ειλικρινα δεν το περιμενα με το σκεπτικο οτι ειναι μερικα πραγματα που εχουν γινει κατεστημενο. Ελπιζω, ειλικρινα ελπιζω να βοηθησει ο κοσμος και με συνεργασιες και με εθελοντισμο και με καλη διαθεση και να γινει η Αθηνα μας μια ομορφη πολη παλι. Γιατι οσο ανατρεπτικη κι αν ειναι η εξουσια, η ψυχη της αλλαγης ειναι ο πολιτης.
Καλη εβδομαδα και πολλα φιλακια!

STELIOS PENTARVANIS said...

τελικά όλα μπορούν να αλλάξουν αρκεί να το θέλουμε.

My blueprint said...

Επιτέλους ένας επιχειρηματίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Φτάνει πια οι δικηγόροι και οι γιατροί. Ας δοκιμαστεί και κάποιος με άλλη νοοτροπία.
Καλημέρα!!

crispy said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Επιτέλους κάτι συμβαίνει, κάτι που μας δίνει την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σ'αυτή τη χώρα!

elekat said...

Για να δούμε τι θα δούμε...
Είναι ελπιδοφόρες οι αλλαγές, η πορεία όμως θα δείξει!!!

La Gigi said...

για να δούμε!

BLUEPRINTS said...

συμφωνώ απόλυτα και με τη διάθεση και με αυτά που γράφεις, κι εγώ σήμερα νιώθω λίγο καλύτερα, σαν κάτι να πήγε παρακάτω, να προχώρησε, καλημέρες και φιλιά

Tali said...

eγω παντως χαρηκα απιστευτα που το ξεμωραμενο τζοβενο με τα λακοστ (Κακλαμανης) δεν θα ξαναβγει στην Τσιμτσιλη με την ιδιοτητα του Δημαρχου της Πολης...

O Δημαρχος πρεπει να ειναι στους dρομους και να λυνει το αποτροπαιο θεαμα των αστεγων που κοιμουνται καταχαμα αντι να σαλιαριζει στην τηλεοραση με τα τηλεσκουπιδια!

-αντε με το καλο και ο Ψωμιαδης να κλεισει την πορτα..
(φτου κακα)!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ:::)))))))))

Anonymous said...

Οι δυνάμεις εξ΄αριστεράς που ονομάζονται προοδευτικές και ανεξάρτητες είναι η μόνη λύση πια και ευτυχώς ο κόσμος έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται. Αν παρουσιαστούν τα κατάλληλα πρόσωπα πιστεύω πως η τάση αυτή θα μεταπηδήσει και στις βουλευτικές εκλογές αν και με μεγαλύτερη δυσκολία γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο συντηριτικά. Η αρχή πάντως έγινε ευτυχώς.

Μου αρέσει που γράφεις και για πολιτική που και που. Ακόμα και με αυτόν τον ιδιαίτερο δικό σου τρόπο.
Ο γνωστός

Anonymous said...

Εξ αριστεράς οι άνθρωποι που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ; Δεν νομίζω. Ο Καμίνης ετοιμάζεται να βάλει μπροστά το σχέδιο ΚΜ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, που σημαίνει έξωση μεταναστών και φτωχών ανθρώπων από Κεραμικό-Μεταξουργείο. Επίσης ετοιμάζεται για απολύσεις στον δήμο. Τέτοια ανανέωση να μας λείπει. Και ύστερα μιλάμε για εκλεγμένους με την υποστήριξη του 20-25% του εκλογικού σώματος ή κάτι τέτοιο, δηλαδή χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση.

Anonymous said...

'Όσοι δεν ψηφίζουν δεν δικαιούνται να γκρινιάζουν μετά ότι οι εκλεγμένοι έχουν την υποστήριξη του 20-25% του εκλογικού σώματος μόνο, άρα στερούνται νομιμοποίησης. Η ψήφος είναι η μοναδική δυνατότητα του πολίτη να εισακούγεται η άποψή του και όποιος αρνείται στον εαυτό του αυτό το δικαίωμα ας πρόσεχε.

Anonymous said...

Εγώ ψήφισα αγαπητέ συν-ανώνυμε και μπορώ να λέω μετά παρρησίας ότι οι εκλεγμένοι με το 20-25% του εκλογικού σώματος δεν έχουν ΤΥΠΙΚΗ νομιμοποίηση. Τι ακριβώς σε μπερδεύει;

Ανώνυμος November 15, 2010 3:11 PM

Anonymous said...

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ νομιμοποίηση δεν έχουν, τυπική έχουν. Ορίστε, με μπέρδεψες.

Ο ως άνω Ανώνυμος November 15, 2010 3:11 PM

Anonymous said...

Σύμφωνα με το σάιτ του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Καμίνης είναι "Υποψήφιος που στηρίζεται από ΠΑ.ΣΟ.Κ, Οικολόγους και Δημοκρατική Αριστερά", ενώ ο κ. Μπουτάρης "Υποψήφιος που στηρίζεται από ΠΑ.ΣΟ.Κ και Δημοκρατική Αριστερά". Πού την είδατε την ανεξαρτησία; Επειδή δεν είναι ΝΔ είναι αμέσως ανεξάρτητος και προοδευτικός;
Πάντως αν δεν το ήξερα, δε θα σας έκανα με τίποτα για πασοκτζού, τέτοια καπιτάλα που είστε μόνο ΝΔ θα μπορούσατε να είστε!
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα,
Ανώνυμος 7.38

Multi psi said...

Apapapapapapa!!!!! poli Anonymia kai politiki exei pesei......apoxoro siopila.....Or Vour!!!!!

Tali said...

xaxa δεν ειχα δει το απντειτ....

νομιζω πως κανεις σκεπτομενος ανθρωπος πια δεν σκεφτεται κομματικα
κι εγω ΝΔ παραμενω αλλα δεν προκειται
να κλεισω τα ματια με παρωπιδες στα κακως κειμενα!

Ο Κακλαμανης ειχε γινει γραφικος και η Αθηνα ενα απεραντο κυνοκομειο οπου μαζι με τα σκυλια εβρισκες και ανθρωπους να κοιμουνται καταχαμα!!

χχχχχχχχ

DonnaBella said...

makari oi eklegentes na fanoun antaxioi twn prosdokiwn mas. einai terastia h diafthora stous dhmous (kai oxi mono), makari kapoios, kapws, na kataferei na ta symazepsei.

Anonymous said...

Χαίρομαι που βλέπω μια ελπίδα διάχυτη τριγύρω. Ελπίζω οι νεοεκλεγέντες να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και να έχουμε (άμεσα ή και λιγότερο άμεσα) πόλεις πρωτίστως βιώσιμες. Θεμιτές οι αλλαγές και σε πρόσωπα και κυρίως σε πολιτικές πρακτικές - είναι περισσότερο από εμφανές ότι ο κόσμος το έχει ανάγκη.

Καλή εβδομάδα :)

fevis said...

Νομίζω πως όλες οι απόψεις είχαν ενδιαφέρον, ακόμα και οι ανώνυμες, απ΄όποια μεριά και αν το δει κανείς.. Άντε να ανεβάσω και ένα ποστ για το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή και θα έχω συμπληρώσει όλο το σετ..:-)) Φιλιά!!

Κλέλια said...

Δεν το λέω για σένα αλλά το λέω με την ευκαιρία.

Πολλοί νεοφιλελεύθεροι την έχουν δει αναρχικοί, πράγμα που βέβαια δεν ισχύει για έναν πολύ απλό λόγο: η «ελευθεριακότητά» τους δεν αποτελεί υπεύθυνη πολιτικοκοινωνική στάση, αλλά δείχνει απλώς ότι είναι κακομαθημένα. Και είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις το ένα από το άλλο.