Tuesday, March 23, 2010

Πονεμένο στομάχι και creme double...


Ξύπνησα με το ζόρι πριν από λίγο γιατί ξενύχτησα χαζά και μετά, ως συνήθως, δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου... Το στομάχι μου με πεθαίνει απο χτες το βράδυ, κοιμήθηκα κουλουριασμένη σαν φασόλι - γίγαντας, οκ- και ξύπνησα στην ίδια ακριβώς στάση αλλά χωρίς βελτίωση...
Η κουζίνα μου είναι γεμάτη με ότι είχε μέσα το ψυγείο. 11 μ 1 θα μου παραδώσουν το καινούριο και έτσι όλοι οι πάγκοι και κάθε πιθανό και απίθανο σημείο είναι σκεπασμένο με βαζάκια, μπουκαλάκια, ταπεράκια... Ευκαιρία για εκκαθάριση, αλλά θα την κάνω μετά, αφού έρθει το καινούριο ψυγείο και φύγει το παλιό.. Με το πλυντήριο πιάτων βέβαια δεν στάθηκα το ίδιο τυχερή, θα μας το παραδώσουν μετά το Πάσχα, πράγμα που σημαίνει πως με περιμένει πλύσιμο τρελό και ένα σωρό χαμένα μανικιούρ αλλά τι να κάνω? Και ξεχνάω μονίμως να πάρω γάντια από το σούπερ μάρκετ.... Ξανθιά..
Σήμερα πίνω τον καφέ μου με creme double... Μέσα στους θησαυρούς του ψυγείου ανακάλυψα ένα βαζάκι που είχε λήξει εδώ και μερικές μέρες, μου το είχε πάρει ο Π. στο Λονδίνο, και έβαλα το μισό μέσα στον καφέ και το υπόλοιπο το άλειψα στο brioche μου... Και είναι υπέροχο, και δεν νομίζω να πάθω κάτι από κάτι τόσο νόστιμο αλλά και αν πάθω, χαλάλι του... Θέλω να κολυμπήσω μέσα στην creme double, τόσο πολύ μ΄αρέσει..
Βέβαια, εχτές το βράδυ έφαγα μια μους σοκολάτα μόνη μου... Κανονικά σιχαίνομαι την σοκολάτα αλλά αυτή είχε και κάτι τραγανά μπιλάκια επάνω και την ξεκίνησα μεν διστακτικά αλλά δεν άφησα ούτε ίχνος... Φταίει και ο Χριστόφορος βέβαια, πως μπορείς να βλέπεις Χριστόφορο και να μην τρως γλυκό, δεν γίνεται, κανονικά θα έπρεπε να την δίνουν με οδηγίες χρήσης την εκπομπή... Τηλεκοντρόλ, γλυκό και βότκα με πάγο αλλά χωρίς λεμόνι... Να του παραδεχτούμε πάντως πως έχει χιούμορ, ναι? Εκείνη η πρώτη σκηνή που ο καθένας λέει τα ίδια λόγια με το δικό του στυλ και εκείνος παρακαλάει πάντα πίσω από τις κλειστές πόρτες ήταν όλα τα λεφτά... Μου αρέσει πολύ το 4... Κανονικά θα ήμουν φαν του Κουρή που είναι απίστευτος γκόμενος, πίναμε μαζί ποτά ένα βράδυ στο Balthazar πριν από χρόνια και σας διαβεβαιώ πως είναι μεγάλο ρεμάλι, original, και καμιά σχέση με τον συντηρητικό παπάρα που παίζει φέτος, αλλά τελικά έχω πάθει coup de foudre με τον Μουζουράκη.. Με το όλο στυλ δηλαδή, αλλά κυρίως με την φωνή του... Που είναι για πολαπλά εγκεφαλικά... Μήπως να παρακαλέσω τον διευθυντή μου να του κάνω μια συνέντευξη γύρω από την γαστρονομία και την τέχνη να μπει η άνοιξη όπως της πρέπει? Με φαν...
Ο καφές μου κρυώνει και η creme double λιώνει πάνω στο brioche μου, και εγώ πρέπει να σας αφήσω γιατί έχω δουλειές να κάνω, και να γράψω και 500 λέξεις για τα Murder Mysteries μέχρι αύριο... Με έμπνευση κάτω του μηδέν... Καλημέρες και φιλιά λοιπόν και αν κάποιος ξέρει κανένα μαγικό για το στομάχι να το πει γιατί νοιώθω σαν κάποιος να μου το σφίγγει από μέσα.. Αίσθηση ανατριχιαστική και σπαστική ταυτοχρόνως...

UPDATE: Το ψυγείο ήρθε, καθαρίστηκε, γέμισε και όλα είναι under control... Και με την εκκαθάριση ανακάλυψα απίθανα πράγματα.. Πως έχουμε μάλλον μια εμμονή με την κάπαρη ας πούμε, μια που έχουμε πέντε βαζάκια - το ένα με καπαρόφυλλα- και με τις μαρμελάδες ροδάκινο (που είναι οι αγαπημένες μου) που έχουμε καμια δεκαριά... Και πως ένα σωρό πράγματα είχαν λήξει βέβαια, εκτός της creme double, όπως ένα τάπερ με "το πιο μουχλιασμένο τυρί που έχω δει ποτέ στην ζωή μου" (δήλωση του Άρι ήταν αυτή) που ήταν κρυμένο για καιρό κάτω από τα λεμόνια στο συρτάρι για τα λαχανικά που το χρησιμοποιούμε μόνο για να φυλάμε τα λεμόνια και τα limes για τις βότκες μια που με τα υπόλοιπα vegetables δεν είμαστε φίλοι ..(εξ ου και το lost and found τάπερ...)

Υ.Γ. Το τραγουδάκι είναι εύθυμο, για αλλαγή, και όπως όλα τα τραγουδάκια τελευταία, εξαιρετικά αφιερωμένο....:-)




19 comments:

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Αυτός ο Χριστόφορος... όλοι τον κατηγορούν, αλλά μάλλον απλώς τον ζηλεύουν!
Δεν ξέρω αν και πόσο αντιγράφει ξένα σήριαλ, αλλά το κάνει καλά και, κυρίως, κάνει τηλεόραση με κινηματογραφικό μάτι και με άποψη, πράγμα πολύ σπάνιο στην Ελληνική Τηλεόραση.
Οι Δευτέρες μας είναι του Χριστόφορου - με ή χωρίς mousse!!! - κι ας έχουμε το θάρρος να το παραδεχθούμε, δεν είναι κακό!
;-)

STELIOS PENTARVANIS said...

Χαμομιλάκι καλέ κλασσική λύση. Αλλά και εγώ όταν βλέπω Κουρή δένομαι κόμπος,τώρα πώς το καταφέρνω αυτό με τόσα κιλά μη με ρωτήσεις. Η γιόγκα που δεν κάνω να είναι η ο Κουρής όταν μιλάει...κανείς δεν ξέρει.

crispy said...

Καλημέρα και περαστικά! Ζεστό γάλα με μέλι είναι το δικό μου φάρμακο για το στομάχι (τουλάχιστον σε μένα λειτουργεί θεραπευτικά!) Από εκεί και πέρα φαντάζομαι ότι ακολουθούμε τις συμβουλές των μαμάδων μας : χαμομηλάκι και ελαφριές σουπίτσες!
Υ.Γ.: Καλορίζικο και το ψυγείο! Ως fridge magnet maniac βρήκα εξωφρενικά αστείο το σκετσάκι!!!

Anonymous said...

O Xristoforos einai super, oxi mono auth h seira, oles tou...Ki o Mouzourakis, ax, o Mouzourakis..Zhmia exoume pathei fetos :)) Fwnara, oxi asteia, an &nomizw oti panta no1 se fwnh tha einai o Xeilakis :D

Anyway, perastikoulia me to stomaxi!Filia :)

Anonymous said...

Περαστικά. Όσο για την φωνή, τα είπε όλα το κοινό.
Α.

La Gigi said...

σε καταλαβαίνω απολύτως με το στομάχι μπουμπού, έχω περάσει πολλά βράδια έτσι λόγω της μεγάλης μου μαλακίας. είχα πάθει μικρά έλκη από το τζελ λεύκανσης των δοντιων!! how do you like that? τέλος πάντων έκανα μια θεραπεία 6 εβδομάδες και μου πέρασε,μάλλον :)
δεν ξέρω τι να σου πω να κάνεις, εμένα δεν με βοηθούσε τίποτε απολύτως!!
όσο για τη φωνή κι εγώ είμαι μία από το κοινό, εδώ και χρόνια :))
φιλάκια πολλα και περαστικά

elekat said...

Πάρε Zantac!
Το καλύτερο για το στομάχι.
Εγώ πάλι το 4 το βλέπω τις Δευτέρες και μ'αρέσει αλλά fan είμαι του 3ου Νόμου που ακολουθεί μετά!

Anonymous said...

Μετά την τεράστια διαδικτυακή χυλόπιτα που εισέπραξα, μπορώ τουλάχιστον να σχολιάζω ή ούτε καν? Περαστικά με το στομάχι και ελπίζω η χαλασμένη κρέμα να μην επιδεινώσει την κατάσταση.
υ.γ. Τυχερός ο παραλήπτης της αφιέρωσης.
Θοδωρής

Anonymous said...

Χαμομήλι, γάλα (που εγώ δεν) και στη χειρότερη κανένα αντιόξινο, σιμέκο για πιο ελαφριά και ζαντάκ για μεγάλο πόνο.

Περαστικά καλή μου. Από τηλεόραση δεν θα σχολιάσω γιατί δεν....λόγω ζουζούνας

δεσποιναριον said...

Μα βρε μπουφο... με χαλασμενο στομαχι τρως κρεμες και μαλιστα διπλες, Αντε μετα να γραψεις για .. μυστηρια. Εγω τωρα Χριστοφορο δεν βλεπω και δεν μπορω να συμμετεχω στο λατρευτικο μερος.
Στο θεραπευτικο ομως θα συνιστουσα χαμομηλακι και αποχη απο οξινα και γαλακτερα.
Μεγεια το ψυγειο και οπως ελεγαν οι παλιοι, να ειναι παντα γεματο. Φιλακια.

Anonymous said...

Kopelia, i zoi sou me kanei na se lipamai vathia. Toso rixi kai toso adiafori, xomeni mesa sto mikro sou sympan poy tipota alithino den borei na xoresei. Krymeni piso apo to roz giati fovasai to grizo tis ilikias sou, eisai idia me tin xalasmeni crema pou tros kai sou aresei ki olas. Einai asteio kai thlivero pou tosos kosmos edo mesa se thavmazei gia to apolito sou tipota, kai den katalavainei poso ekmetalevesai tis katastaseis kai tous anthropous giro sou gia na pernas kala xoris na kaneis to paramikro. Oso gia to tragoudi, ama exeis xrono na xinesai, vriskeis xrono kai gia gomenous fantazomai.

irlandos said...

Καλησπέρα και περαστικά.
Για τις 500 λέξεις των Murder Mysteries, μια σκέψη θα ήταν ο δολοφόνος να σκοτώνει το θύμα με δηλητηριασμένη crème double !

Είπα να βοηθήσω ...

Φιλικά,
Ιρλανδός

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ο Κουρής όλα τα λεφτά, όσο για το νέο ψυγείο ελπίζω να κάνεις πιο συχνές εκκαθαρίσεις!!!

MULTI PSI said...

Ego eixa mia poli dyskoli mera simera giati pira mia poli megali stenaxoria....Anoiksa loipon na diavaso ligo Evi na mou ftiaksi to kefi kai pefto pano sto sxolio tou Anonymou pou ego ayto tha sxoliaso simera mia pou den vlepo sti tv ola ayta kai oute troo creme double......

Ase agapite Anonime ta sxolia peri Evis, na ta kanoume emeis kai na tin krinoun oi filoi tis pou profanos tin kseroun kalitera apo esena!
An kapios den exei ti na kanei kai ksinete oli mera aytos profanos eisai esy giati apo'ti fenaite exeis megali fagoura!!!!
Ayto pou den exeis omos sigoura einai arxidia giati an eixes toulaxiston tha evazes to onoma sou sta sxoliakia sou......Ante kai g....sou!!!!!!!! giati se varethikame pia!!!!

Evoula sorry....alla den kratithika.. Megia kai to psigio sou!!!!

DonnaBella said...

elpizw to stomaxi na exei perasei, aloiws NA TO KYTTAXEIS!!! amapia, me agxwneis wres wres me to nonchalance sou! :-*

Anonymous said...

Α.Δεν είχα σκοπό να αφήσω μηνυμα αλλα θα σκάσω αν δεν το κάνω. Λοιπόν, συνωνόματε "Ανώνυμε" τι ζόρι τραβας δεν καταλαβαινω. Κατηγορεις την μπλογκερ για ρηχή και κενη κλπ κλπ . Δηλαδη εσυ ρε φιλενάδα, ποιοτική και κουλτουριάρα, με τι ασχολείσαι τις ελεύθερες σου ώρες? Με την πυρηνική φυσική? Και ας αφήσουμε τις ελευθερες σου ωρες, τις υπόλοιπες τι κανεις? Πέρα από το να σταλάζεις μικροαστικές κακίες και να κρίνεις τους άλλους, εννοω. Τι σε κόφτει με τι ασχολούνται οι άλλοι? Διαβλέπω πολύ συμπλεγματικό χαρακτήρα αλλά μη τσιγγουνεύεσαι, βρες ένα καλο ψυχολόγο και άντε πάγαινε, διότι η τσάμπα ψυχανάλυση πέθανε. Και επίσης αν δε γουστάρεις την fevis, ε τότε μη την παντρεύεσαι! Μα τόσο απλά πράγματα να ζορίζεσαι να τα καταλάβεις... Τόσο πολύ σε τυφλώνει ο ΦΘΟΝΟΣ????

Β. Προς μεσιε "Multi": Αυτο το γλυφιτζούρι με την ανωνυμία μπορεί να σταματήσει? Οι "ανώνυμοι" δεν έχουν αρχ... ενω οι επωνυμοι όπως εσυ που εισαι ο Multi Multi της Multi και του Multi με διευθυνση Multi 7, Κάτω Multi, έχεις 7 κιλα αρχ... και κοιτα μη στραβωσεις από το βάρος πια μεγάλε.

man about town said...

Ξανθια, indeed! Μα ληγμενη κρεμα! Τι να πω;

@ ανωνυμο Νο3
ε οχι και μεσιε η Μουλτι Ψι!!
εισαι πολυ μακρια νυχτωμενος,λολ

fevis said...

Asteroid@ Γιάννη μου ο Χριστόφορος δεν είναι άνθρωπος, είναι state of mind...:-))))) Φιλιά...

the wrong man@ Ψαράκι μου εμένα μου το λες? Πως έφυγα εκείνο το βράδυ από το Balthazar εγώ το ξέρω μόνο..:-)))

crispy@ Εγώ έκανα ομοιπαθητική.. Έφαγα διάφορες λιχουδιές και μου πέρασαν όλα..:-))

Chrysoulaki@ Έκανες έναν άνθρωπο ευτυχισμένο με το σχόλιο σου, αυτο σου λέω μόνο..

Α@ Για το κοινό θα συμφωνήσω και εγώ... Άλλωστε έχω υπάρξει πολλά χρόνια μέρος του..:-))

melissoula@ Και είναι και πολυπληθές το κοινό φίλη..:-)) Φιλάκια...

elekat@ Δεν το έχω δει ποτε αλλά θα σπέυσω την επόμενη Δευτέρα..:-))

Θοδωρής@ Φυσικά και να σχολιάζεις.. Και δεν ήταν χυλόπιτα, μην το παίρνεις έτσι.. Ήταν μάλλον κουλουράκι για τον καφέ..:-)

Δώρα Τσίρκα@ Άντε να μεγαλώσει λίγο η ζουζούνα γιατί χάνεις τα καλύτερα, αυτό σου λέω μόνο..:-)

δεσποινάριον@ Κάνω ομοιποαθητική καλέ.. Πώς κάνεις εσύ γιόγκα? Φιλιά πολλά..

Ανώνυμος1@ Έτσι, έτσι είναι ακριβώς όπως τα λέτε.. Είμαι φρικτός άνθρωπος.. Αλλά σας αφήνω τώρα γιατί με περιμένωουν οι γκόμενοι.. Ναι?:-)

irlandos@Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα..:-)) Ευχαριστώ πολύ...

ΠΑΥΛΟΣ@ Και ξανθιά και νοικοκυρά δηλαδή? Θα το προσπαθήσω baby αλλά δεν ξέρω αν θα μου πετύχει..:-)))

MULTI PSI@ Μα τι γλώσσα Θέε μου!!! Του σαλονιού και του λιμανιού ταυτοχρόνως... Oh lala!!!

DonnaBella@ Μην αγχώνεσαι καλέ.. Σιγά μην παθω εγώ τιποτα από λιχουδιές...:-))

Ανώυνυμος 2@Ευχαριστώ πολύ για την υπεράσπιση...:-) Φιλιά!!!

man about town@ Να μην πεις τίποτα.. :-)

MULTI PSI said...

Emena file Anonyme me kseroun se ayto to blog pios eimai....... kai pianou eimai, kai se pion dromo meno kai se pia perioxh!!!!!! Kai nai, ta exo.... me ta kila alla min anysixeis...den stravono!!!!!