Wednesday, February 2, 2011

Κρύο και σούπα από μοσχάρι και λαχανικά...

Πρωινή λιακάδα με πολύ κρύο... Ο τέλειος χειμωνιάτικος καιρός για την Ελλάδα που η βροχή είναι σπαστική και παράταιρη... Και το τέλειο timing μια που ήρθαν οι καινούριες μου Ugg Boots και σε λίγο θα πάω να τις παραλάβω.. Ο Φεβρουάριος μπήκε όμορφα, ήρεμα και γελαστά - επιτέλους- και έχω τα κέφια μου.. Ετοιμάζω και ταξιδάκι βιαστικό μάλλον την επόμενη εβδομάδα, μερικές μέρες Λονδινάκι είναι ότι πρέπει γιατί έχω να πάω απο τον Σεπτέμβρη και μου έχει λείψει πολύ - και έχω και δουλειά να κάνω, πρέπει οπωσδήποτε να πάω στο Hamley's να κατασκευάσω το ολόδικο μου γουρούνι- πριγκίπισσα επειγόντως-  συν το ότι θέλω να δω την φιλενάδα μου και να την κάνω να χαμογελάσει  no matter what... Οπότε καθώς καταλαβαίνετε είμαι σε φάση hovercraft.. 


 (Στον χτεσινό, πρώτο πρωινό καφέ του μήνα στο σπίτι της Μαρίας, μας έκανε παρέα και ο Ζαχαρίας...)

Να φανταστείτε σήμερα πήρα την μεγάλη απόφαση να ασχοληθώ με το γραφείο μου.. Το απόγευμα το πρόγραμμα έχει οργάνωση και ταχτοποήση, να μπει το χάος σε τάξη και να ξαναγίνει το βασίλειο μου όπως πρέπει.. Ροζ και λαμπερό.. :-)
Στο μεταξύ πάω να κάνω κάτι δουλίτσες και να πιω και έναν καφέ με τον αγαπημένο μου και μια παλιά μας φίλη στο Adamo, και το βράδυ πρέπει να σκεφτώ να μαγειρέψω κάτι.. Και επί τη ευκαιρία, μια που έχω καιρό να ανεβασω συνταγή, έφτιαξα προχτές μια σούπα μαγική που είναι απολύτως ότι πρέπει για αυτές τις κρύες νύχτες.. Σας την δίνω μήπως σαν κάνει κλικ...



 (η προχτεσινή μου σουπίτσα ζεστή και yummy... Δεν έμεινε ούτε μπουκιά...)

Σούπα από μοσχάρι και λαχανικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε τρία μεγάλα κομμάτια και γεμίζω με νερό τόσο που να σκεπάζει το κρέας και να περισσεύουν και δυο δάχτυλα. Το αφήνω να βράσει και κάθε τόσο ξαφρίζω. Όταν σταματήσει να βγάζει αφρό ρίχνω στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι χαραγμένο στην βάση του και έναν κύβο βοδινού - ή δύο κουταλάκια Bovril-  και χαμηλώνω την φωτιά. Καθαρίζω τέσσερα καρότα, τέσσερα κολοκύθια, τέσσερις μικρές πατάτες και πλένω και μερικά κλωνάρια σέλινο. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο - δηλαδή μετά από κανένα  γεμάτο δίωρο και αφού προσέχω να προσθέτω κάθε τόσο βραστό νερό αν χρειάζεται για να διατηρηθεί αρκετό ζουμάκι, ρίχνω στην κατσαρόλα τα λαχανικά, τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ντοματάκι ψιλοκκομμένο, αλάτι, πιπέρι, και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο... Μόλις βράσουν και τα λαχανικά - αλλά να κρατάνε λίγο μην είναι τελείως νιανιά- τα  βγαζω με μια τρυπητή κουτάλα μαζί με το κρέας και τα αφήνω στην άκρη. Συμπληρώνω αν χρειάζεται λίγο βραστό νερό ακόμα - ποτέ κρύο νερό στο μαγείρεμα για να μην διακόπτεται η διαδικασία του βρασίματος- και ρίχνω στην κατσαρόλα μια κούπα ζυμαρικό πεπονάκι. Το αφήνω να βράσει για κανένα δεκάλεπτο και όταν είναι και αυτό έτοιμο, χτυπάω ένα αυγολέμονο με δυο αυγά και δυο λεμόνια και το ρίχνω στην κατσαρόλα με την γνωστή διαδικασία και ανακατεύω καλά. Σερβίρω σε βαθιά πιάτα με κρέας και λαχνικά μέσα στην σούπα και μπολικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.. Καλή σας όρεξη και πολλά, πολλά φιλιά!

15 comments:

Anonymous said...

Γιαμι η σουπίτσα!

Mάλλον έκανες online παραγγελία τις Ugg..από που αν επιτρέπεται?

Multi psi said...

Oi soupitses einai ygeiines, nostimes kai katholou paxintikes!!!!

Eyge Evi!!!

crispy said...

Καλημέρα!
Καταρχήν να πω ότι ο Ζαχαρίας είναι κούκλος!
2. Η σούπα είναι λαχταριστότατη και μπαίνει στο μενού για τις επόμενες μέρες , μιας και -ναι συμφωνώ!- κάνει πολύ πολύ κρύο!

Tali said...

Ευη Φετση

την επομενη φορα που θα παιξεις με τον μπλοκ σου και μου το κανεις αυτο, θα ερθω με τα ποδια να σε χαστουκισω!!!!

στο λεω!!!!

χτες τα χρειαστηκα ....::::::::::))))))

(και τωρα παω να διαβασω τι ποστ
-εξαλλη με εχεις κανει!)

χχχχχχ

Tali said...

πηρα κι εγω κατι καταπληκτικες Ugg, και παραδοξως υπερκομψες ..βλεπαμε μαζι με τον αντρα μου απο βραδυς τη βιτρινα κι ειχα δει κατι αλλες με πολυ πολυ τριχα αληθινη ..
ηταν κακασχημες ειναι αληθεια και πανακριβες αλλα η τριχα ηταν υπεροχη...μακρια και καστανη..:)

ξερεις τι με εκανε να αλλαξω γνωμη καιπηρα αυτες που πηρα τελικα??

"αν τις φορεσεις αυτες, μου λεει, με τοση τριχα..
θα μαζευτουν ολα τα σκυλια στα ποδια σου και θα σε παρουν για κουταβι...."


ΞΕΡΕΙς ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΜΙΣΩ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!!!!


χχχχχχχχχχχχχχχχχ

φιλια Ευακι σ' αγαπαωωωωωω!!::)))

Anonymous said...

Ela pia me autes tis botes pou tis foraei kai i koutsi Maria! Lyssaxate oles kai einai san na exete platipodia.
Z. opos Zorro

Anonymous said...

afth h soupitsa mou thymizei thn Κρεατόσουπα της μαμάς...
που την εχw οικειοποιηθει τα τελευταια χρονια κ όποτε αρρωσταίνει κάποιος στο σπιτικό μας πάντα την φτιάχνω για γιατρικό!

επισης τώρα που έρχεσαι στο Λονδίνο κ είσαι κ του κλάδου μη σου ξεφύγει το περιοδικό stylist, είναι free press έντυπο που μοιράζεται στην είσοδο τοu μετρό τρίτες απόγευμα και τετάρτες πρωί )link gia to teleftaio tefxos below, me afierwma sta kalytera afternoon tea)

http://read.stylist.co.uk/issue/Jan31-2011

polla filia k poly xairomaste gia thn kali sou diathesi!

orfia said...

Καλημερες..λεμε τωρα...η καλησπερες καλυτερα..για τις μποτες θα συμφωνησω με τον Ζ. Ευακι, πολυ ακομψες βρε παιδι μου!!
Τωρα για το Λονδινο ζηλευω πολυ, παρακαλαω να παω στο μεγαλο μου μωρο , αλλα δεν με θελει, απο Απριλιο μου λεει , εχω διαβασμα..., το σκασμενο!!!χαχχα!!
Η σουπα τελεια, λατρευω τις σουπες και τις τρωω ολες!!!
Φιλια πολλα πολλα!!

elekat said...

Τέλεια η σούπα και μούδωσες ιδέα για αύριο!
(Το κρέας εγώ το προσθέτω αφού βράσει το νερό για να κλείσουν με το καυτό νερό οι πόροι και να γίνει πιό έυγεστο και τρυφερό.)

Ο Ζαχαρίας είναι μανάρι και κούκλος!!!

Την άλλη βδομάδα πάει Λονδίνο και ο Βαγγέλης!

tsaousa said...

Εγώ προτιμώ κομμάτι από ποντίκι για κρεταόσουπα, επειδή έχει ζελέ επάνω και κάνει βελουτέ τη σούπα.
Μια ερώτηση, από τη στιγμή που βάζεις ντομάτα, πάει το αυγολέμονο; Νόμιζα, ή το ένα ή το άλλο βάζουμε.

δεσποιναριον said...

Στις μποτουλες λεμε ΝΟ
στη σουπιτσα λεμε ΝΑΙ
στο πεπονακι λεμε ΝΟ
μα στο Λονδινακι ΝΑΙ!
ΝΑΙ λεμε στο Ευακι
ΝΑΙ λεμε στο μπλογκακι του
ΝΑΙ λεμε στο γατουμπι
ΝΑΙ λεμε στον καφε!

My blueprint said...

Καλό μήνα. Τα καλύτερα σου εύχομαι. Και για το μήνα και για το ταξίδι και γενικώς!!!

Pandespani said...

Πεθαίνω για σούπες!

Anonymous said...

Afino edo ena sxolio pou borei na einai etairoxronismeno alla borei na einai kai poli epikairo. Exoume oloi ta poli sovara provlimata mas na lyssoume auton ton kairo (kai esi episis) auto den simainei omos oti yparxei periptosi na afisoume tous filous mas akaliptous kai na min stathoume dipla tous otan mas xreiazontai pio poli. Epeidi xero loipon pos oti grafeis edo mesa einai apolitos alithino kai auta pou se kanoun na xairesai se kanoun na apogeionesai eno auta pou se stanaxoroun se kanoun na ginesai komatia exo na sou thimiso mia istoria pou mou legate me tin Maria xronia prin. Gia to senario tis zois mas pou to grafoume monoi mas. Borei loipon enas poli tanatouxos anthropos na tyxei na grapsei kai ena kako senario. Me ton idio tropo pou kaloi epixeirimaties borei na stisoun ena magazi pou den tha paei. Anasintaxi kai pame parakato einai i lysi. Merikes fores oso perissotero paleveis gia kati toso pio poli apogoitevesai otan den stronei. Kai epeidi merika pragmata den einai gia na strosoun kai esi exeis polla talenta alla theos den eisai, na thymasai pos i pragmatiki zoi sou einai exo kai oxi edo mesa. Oso kai an mou aresei na baino kathe proi kai na diavazo auta pou den mou les i pou mou les mesa stin imera an einai na ginei auto to blog aitia gia na xaliesai kleisto teleios kai sinexise na zeis anamesa stous anthropous pou sou exoun apodeixei se vathos xronou pos se agapane arketa oste na min se pligonoun kathe toso. Kai auto simvainei giati tous gnorises kai tous ezises alithina kai oxi kyrios mesa apo tin asfali apostasi enos ipologisti.
Z. opos Zorro

fevis said...

Ανώνυμος@ Εβαλα link στο blog..:-)

Multi Psi@ Είδες βρε? Έχω και καλή δασκάλα όμως..:-)))

crispy@Ο Ζαχαρίας είναι υπέροχος και υπάρχει και ο Σάλτσας που είναι ίδιος αλλά κόκκινος..:-) Η σουπίτσα απλά θεϊκή..:-))

Talisker@ Καλά παιδί μου, μην με μαλώνεις.. Με τις Ugg έχω εθισμό κανονικό, ειδικά σε ταξίδια είναι σαν να φοράς παντόφλες, τόσο άνετες.. Για τα σκυλιά δεν θα σχολιάσω.. :-))) Φιλάκια!!!

Z. opos Zorro@ Αντε βρε που θα μας πεις και για πλατυποδία.. Θα σου πάρω ένα ζευγάρι και μόλις βάλεις την πατουσίτσα μέσα στην γούνα θα τα ξεχάσεις όλα αυτά τα χαζά..:-)
υ.γ. Για το δεύτερο σχόλιο θα ανεβάσω ποστ ολόκληρο..

Ανώνυμος@ Τέλειο, ευχαριστώ πολύ.. Θα το αναζητήσω οπωσδήποτε..:-)) Φιλιά πολλά..

orfia@ Οι μπότες μπορεί να δείχνουν λίγο κάπως αλλά άν τις φορέσεις παθαίνεις πλάκα.. Το Λονδινάκι είναι λατρεμένος προορισμός και μελοντική.. πατρίδα..:-))) Φιλάκια...

elekat@ Σουπίτσα, τζακάκι, αγκαλίτσες.. Τι άλλο θέλουμε, ε? Φιλιά φίλη..

tsaousa@ Επειδή είναι λίγη η ντομάτα, πάει σούπερ.. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.. Φιλιά..

δεσποινάριον@ Μου αρέσει που έχεις έμπνευση..:-)))Φιλάκια πολλά...

Blueprint@ Καλό μήνα Δέσποινα μου.. Και φιλιά πολλά..

Pandespani@ Ωωωωω!!! Μεγάλη μου τιμή..:-)))