Sunday, February 13, 2011

Διάφορα Κυριακάτικα και όχι μόνο...

Κυριακή απόγευμα.. Στο τραπέζι του καθιστικού με περιμένει μια στοίβα από εφημερίδες και στον καναπέ η κουβερτούλα μου για να κουκουλωθώ αργότερα, βλέποντας το καινούριο επεισόδιο του White Collar.. Ο Neal Caffrey, ο πρωταγωνιστής, είναι γλυκούλης, brilliant και διάσημος παραχαράκτης.. Ένα συμπαθέστατο ρεμάλι που δεν σου κάνει  καθόλου γκομενικό - δηλαδή εμένα δεν μου κάνει καθόλου γκομενικό, μπορεί άλλες να κόβουν τις φλέβες τους για πάρτη του - αλλά θα ήθελες πολύ για κολλητό σου.. Την λατρεύω αυτή την σειρά!


Το πρωί έπινα τον καφέ μου και χάζευα το How to spend it της προηγούμενης εβδομάδας χωρίς γυαλιά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.. Οι πολυεστιακοί φακοί για την πρεσβυωπία είναι μαγικοί, τους φόρεσα και ήθελα να πέσω στα γόντα μέσα στο Optical και να φωνάζω "Θαύμα! Θαύμα!" αλλά ντράπηκα ευτυχώς..  Με το τρέξιμο του τελευταίου καιρού ούτε τα περιοδικά μου δεν καταφέρνω να διαβάσω στην ώρα τους αλλά  το  συγκεκριμένο ένθετο με έβαλε με την μία στην διαδικασία  να κάνω νοερά plans για το Λονδίνο.. Θέλω επειγόντως να δημιουργήσω το ολόδικο μου αρκούδι στο Hamleys, να φάω eggs Benedict στo Wolsley , να περάσω τουλάχιστον μια ώρα στην Chanel διαλέγοντας τσάντες και το βράδυ να πιω μια παγωμένη Snow Queen στο bar του Mandarin,  με αυτή ακριβώς την σειρά προτεραιότητας.. 



Λίγο αργότερα στην Παλιά Αγορά ο κόσμος καθόταν έξω στην λιακάδα και όλοι κάπνιζαν και μιλούσαν για την κρίση.. Είναι κάτι σαν prerequisite πια, πάντα θα φτάσει εκεί η κουβέντα eventually πριν καταλήξει κάπου αλλού.. Την κάναμε και εμείς χτες το βράδυ στο σπίτι του Άλκη και την Μάρθας και αφού συμφωνήσαμε όλοι πως έχουμε πολύ κουπί ακόμα να τραβήξουμε και μάλιστα προς άγνωστη κατεύθυνση,  και πως  διατηρούμε το δικαίωμα να επιλέγουμε εμείς τι γουστάρουμε να μας βλάπτει, γυρίσαμε την συζήτηση στο σεξ και τις τσόντες και τουλάχιστον γελάσαμε τρελά..  
Και όπως είπε και πολύ σωστά ο Αχιλλέας σήμερα, κανείς δεν ξέρει που βαδίζει αυτός ο τόπος οπότε ας διασκεδάσουμε τουλάχιστον την άγνωστη διαδρομή.. Κάτι σαν το κυνήγι του θησαυρού ένα πράγμα.. Ή όπως το έθεσε κάποιος εχτές βράδυ, αφού θα μας γαμήσουν που θα μας γαμήσουν έτσι κι αλλιώς, ας σταματήσουμε να τρέχουμε να σωθούμε μήπως γλυτώσουμε τουλάχιστον από έναν τζάμπα κόπο.. 
Και μια που λέμε για κόπο, απολύτως αβασάνιστα και χαλαρά χτύπησα για late lunch ένα κους κους με λαχανικά και ένα burger με τυρί και αυγό - πιστή στο London mood που σας έλεγα και στα λατρεμένα burgers του PJ's- και μετά ο Στηβ μας έφερε λουκουμάδες και μας αποτελείωσε.. Έτσι για να ξαναπιάσουμε από αύριο το πρόγραμμα με κέφι - την δίαιτα και όχι την διατροφή όπως με διόρθωσε ο τρομερός γιατρός- γιατί αυτή την εβδομάδα το ρίξαμε λίγο στο σορολόπ.. Βέβαια, η ζυγαριά μου δείχνει πως δεν έχει επιστρέψει πίσω στην βάση του ούτε ένα γραμμάριο, αλλά ας μην το τραβάω και εγώ το σκοινί... Ίσως να φάω ένα τόσο δα μικρό cupcake την Τρίτη στο Hampton's αλλά και ίσως όχι.. 








Στο μεταξύ σε ένα άλλο περιοδικό, νομίζω το Elle, είδα πως τα αγαπημένα μου στυλό Campo Marzio είναι πολύ trendy ξαφνικά, όπως και ότι η Salma Hayek λανσάρισε λέει μια σειρά από tailor made χυμούς φρούτων και λαχανικών που μπορείς να τους στείλεις δώρο σε ειδικό καλαθάκι αντί για λουλούδια ή γλυκά.. Ναι καλά... Όποιος άνθρωπος θα χαρεί να πάρει αντί για λιχουδιές ή μοσχομυριστά λουλουδάκια ένα κουτί με ζουμί από ρόκα, μαρούλια και λεμόνι να σηκώσει το χέρι παρακαλώ να δω με τι μοιάζει? Με τον Roger Rabbit μήπως? Τι να πω...



(Ένα από τα αγαπημένα μου στυλό και οι χυμοί της Σέλμας.. Εμένα πάντως, αν είναι να μου κάνει δώρο, θα προτιμήσω κάτι από τις business του συζύγου της.. Κάτι σε Louis Vuitton ίσως, ή άντε καμιά ροζέ Moet στην χειρότερη περίπτωση... )  



Anyway, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα προαφανώς - που περιέχει και αυτή λαχανικά άλλωστε- και εγώ σας αφήνω και πάω να ασχοληθώ να με τα δικά μου.. Να μπω λίγο στην φάρμα μου γιατί έχω να κουρέψω κάτι ροζ πρόβατα, να διαβάσω τα κυριακάτικα κουτσομπολιά στο Θέμα και να δω τον Neal... Και μετά να κουκουλωθώ με το αφράτο παλωματάκι μου και να κοιμηθώ γλυκά γιατί αύριο πρωι πρωί θα πάρω τις βλάβες του ConneX και πρέπει να έχω δυνάμεις..  Το internet μου σέρνεται εδώ και μια εβδομάδα, με την κοιλιά στο πάτωμα κανονικά, αλλά τεχνικός δεν έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα.. Οπότε η μέρα θα ξεκινήσει με ομοβροντίες...:-) 

Πολλά φιλιά λοιπόν, καλή υπόλοιπη Κυριακή και καλή μας εβδομάδα από αύριο.. Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους δεν θα ευχηθώ, ελπίζω αύριο να προλάβω κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα να ανεβάσω ένα ποστ για τον έρωτα.. Και γιατί κατά την γνώμη μου γιορτές σαν την αυριανή τον βλάπτουν σοβαρά, μαζί με την αισθητική μας..:-)


11 comments:

man about town said...

Αχ αυτοι οι λουκουμαδες! Μου τρεχουν τα σαλια,χαχα.
Καλη υπολοιπη Κυριακη :-)

Anonymous said...

Peirazei pou ego tha sto xalaso to xalaro programa? Tyri mple tha gineis pia, teleione. Ntrin! Xtypaei to tilefono!
Z. opos Zorro

elekat said...

Θέλω αυγά benedict!!!
Αλήθεια εδώ στην Αθήνα τα σερβίρουν πουθενά;
Θα ψάξω να βρω και θα πάμε να φάμε breakfast στο λέω!!!
Αχ τι μου κάνεις μ'αυτές τις photos...
Κι έλεγα για βράδυ να μη φάω τίποτα..

Anonymous said...

Ξέρεις ότι κόλλησες την Άντζη με τις Chanel τσάντες και με έτρεχε μόλις γυρίσαμε πίσω να της πάρω εκείνη που κρατούσες στο Ivy? Ευτυχώς βρήκαμε μια μικρότερη που της άρεσε γιατί είναι και εποχή κρίσης σε όλη την Ευρώπη αν έχετε ακούσει κορίτσια.
υ.γ. Οι λουκουμάδες ήταν σκέτοι χωρίς παγωτό? Γιατί?
Θοδωρής

Tali said...

Συμφωνω απολυτως με την τελευταια παραγραφο..σε παρακαλω να εισαι ευγενικη με ους κυριουληδες στο Κονεξ..ειναι καλα παιδια!!!
χχχχχ

Anonymous said...

tha hthela na se eixa filh,kathimerina se diavazw,maresei pou eisai gnwsths pragmatwn,eksw kardia kai psyxoula.gia sou evh.elenh apo xalkida.

Ταχυδρόμος! said...

Σε περίπτωση που βρεθείς προς Λονδίνο προτείνω ανεπιφύλακτα το Kettner's Champagne Bar για πριν το δείπνο ή τ θέατρο...

Anonymous said...

http://www.boisdale.co.uk/belgravia/
Prepei na pas!

δεσποιναριον said...

Χαπυ βαλεντάινς μαι ντηαρ! Ζήλεψα τους λουκουμάδες, περιμένω και το πόνημα σου περί ερωτος χωρίς πουλιες και φιογκακια! Φιλία και καλη εβδομάδα!

fevis said...

man about town@ Αυτό λύνεται εύκολα.. Και σύντομα..:-))

Z. opos Zorro@ Είσαι όμως!!! Αχ τι είσαι!!! :-)

elekat@ Μωρέ και εγώ θέλω αυγά Benedict.. Για δε μπας και μα σώσεις..:-)))

Θοδωρής@ Ο έρωτας είναι πάνω από την κρίση, στο λέω να το ξέρεις..:-)))

Talisker@ Είμαι πολύ ευγενική.. Γι' αυτό δεν έρχεται κανένας..:-)) Φιλάκια..

Ελένη από Χελκίδα@ Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Φιλιά..

Ταχυδρόμος@ Ε λοιπόν θα πάω!! Φιλιά..

Ανώνυμος@ Και εκεί θα πάω επίσης..:-))

δεσπονάριον# Η επιθυμία σου διαταγή φιλη όπως είδες..:-))Φιλάκια..

Irene said...

Αχ, τι υπέροχα αυτά τα στυλό! Πήρα δυο πέρυσι στη Ρώμη, και τα λατρεύω. Αν και δεν μου αρέσει τα μικρά μου μυστικά πραγματάκια να γίνονται τρέντυ ;-)