Saturday, March 12, 2011

Νύχτες στην Αθήνα...

Η ζωή μας επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς, είναι γεγονός.. Ειδικά από πλευράς ξενυχτιού μια που δυο μέρες στην σειρά γυρίζω σπίτι ξημερώματα.. Προχτές στις 4 και χτες στις 5... Βέβαια, οι μήνες που πέρασαν με cocooning και ενδοσκόπηση έχουν αφήσει τα σημάδια τους και έτσι το επόμενο πρωί ξυπνάω κουρέλι με κεφάλι βαρύ και σήκωτο, σήμερα δε, με πονάει και ο λαιμός μου μια που χτες μέσα στο νταβαντούρι αναγκαζόμασταν να φωνάζουμε για να ακουστούμε μεταξύ μας, αλλά σιγά μην παραπονεθώ.. Απλά ακύρωσα το σημερινό βραδινό πρόγραμμα - τρίτο ξενύχτι στο καπάκι δεν το αντέχω η μεσήλιξ- και θα αράξω σπίτι να ασχοληθώ λίγο με τα αγροτικά μου.. Και θα δω σειρές, και θα διαβάσω περιοδικά, και θα μαγειρέψω ίσως.. Σίγουρα πάντως θα κοιμηθώ ατελείωτα..

Κατά τα άλλα η κρίση είναι πράγματι εδώ, Παρασκευή βράδυ οι δρόμοι ήταν ψιλοάδειοι και τα μαγαζιά πεσμένα στο Γκάζι, ευτυχώς το λατρεμένο Dirty Ginger καλά κρατεί και μπορεί να μην γινόταν πατημός όπως παλιά αλλά ήταν απολύτως γεμάτο και το σουβλάκι του παραμένει το καλύτερο της πόλης μακράν.. Προσθέστε και την μουσική που σε ξεσηκώνει να φας γρήγορα και μετά να σηκωθείς να χορέψεις, και θα καταλάβετε γιατί εχτές χοροπηδούσαμε όλη νύχτα σαν τα κατσίκια... Είχαμε και σούπερ φωτογράφο μαζί που απαθανάτισε καρέ καρέ την βραδιά... Είναι απίστευτο τι φωτογραφίες τράβηξε χρησιμοποιώντας το κινητό του - όχι τέλειες ίσως γιατί πως να ποζάρεις σωστά όταν έχεις πιει θάλασσες και κουνιέσαι σαν ελατήριο γιατί θέλεις να ξανασηκωθείς και να συνεχίσεις να χορεύεις ? -  αλλά άμα είναι τόσο ταλαντούχος ο άνθρωπος μπορεί να κάνει θαύματα  ακόμα και με αυτά τα κουτάκια μιας χρήσεως που κυκλοφορούν στα περίπτερα φαντάζομαι... Θα ανεβάσω μερικές και θα καταλάβετε τι εννοώ.. 
Εκεί που γινόταν πατημός κανονικός, ήταν στο Sea Satin όπου καταλήξαμε τελικά.. Το μαγαζί ήταν τίγκα και μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας να έχει πέσει δραματικά - περιτοιχιζόμασταν από παιδάκια μέχρι τα late 20s- αλλά εμένα ειδικά καθόλου δεν με χάλασε το concept... Μην σας πω ότι ανακάλυψα το καινούριο μου late στέκι... :-) Είδαμε και τον Μιμάκο μας μετά από καιρό και είπαμε νέα, ακούσαμε και άφθονο R & B (Ρέμο - Βίσση) και περάσαμε σούπερ.. Το προηγούμενο βράδυ επίσης, το Matsuhisa ήταν ψιλογεμάτο παρόλο που για χειμώνα η Βουλιαγμένη πέφτει λίγο μακριά.. Μου έκανε εντύπωση δε, πως μετά από κάποια ώρα ο κόσμος μεταφέρθηκε ομαδικώς από την σάλα στο μπαρ.. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να μάθουμε να βγαίνουμε χωρίς να καπνίζουμε και έτσι θα καταλήγουμε μονίμως στα μέρη που μπορούμε να συνδυάσουμε το φαγητό ή το ποτό μας με ένα τσιγάρο... Και ευτυχώς που ανοίγει ο καιρός και σύντομα θα ανοίξουν βεράντες και κήποι γιατί με αυτή την λογική οι επολογές μας λιγοστεύουν και πάνε..





 ( Η Λένα...)



 (Η Κατερίνα και ο Μάνος...)



 (Φωτογραφίες τραβηγμένες μέσα στην νύχτα, μετά από πολλά ποτά, με ένα κινητό.. Οκ, νομίζω πως under the circumstances ο φίλος μας έκανε θαύματα...)


Πίσω στα σημερινά, μόλις συνειδητοποίησα πως χτες ξέχασα να βάλω να γράφονται οι Real Housewives of Athens...  Τόσος ντόρος που έχει γίνει με το συγκεκριμένο reality ήθελα πολύ να ρίξω μια ματιά για να έχω άποψη αλλά ... Είπαμε, γεράματα και ου γαρ έρχεται μόνον... Διαβάστε πάντως δυο ενδιαφέρουσες απόψεις επί του θέματος από δυο αγαπημένες φίλες, την Δέσποινα και την Κατερίνα, νομίζω πως και τα κείμενα και τα σχόλια λένε πολλά.. Ευτυχώς θυμήθηκα τουλάχιστον προχτές να γράψω το The Good Wife, έχω κατεβάσει και τα τελευταία επεισόδια των  NCIS Los Angeles, Hawaii Five -0 και White Collar οπότε έχω φουλ πράμα για χάζεμα στον καναπέ το βράδυ.. Με την συνοδεία πίτσας νομίζω..:-)

Και αύριο το μεσημέρι θα πάμε κλασσικά με Μάρθα, Άλκη στο Ivy για late lunch και άραγμα, θα ξεσηκώσω και τον Στέλιο να μας ακολουθήσει και ελπίζω να δελεάσω και τον Άρι για να συμπληρωθεί η χαρά μου... Και έτσι, ένα ακόμα σαββατοκύριακο θα έχει περάσει χαλαρά και όμορφα αλλά ας μην προτρέχω.. Ακόμα είναι νωρίς και οι μέρες σηκώνουν ανατροπές και αλλαγές σχεδίων... Οπότε σας εύχομαι να περάσετε όμορφα, να γελάσετε όσο περισσότερο μπορείτε και να χαρείτε τις στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε.. Αυτή είναι η συναταγή βάσης που άμα πετύχει, όλα τα υπόλοιπα μπορούν - και πρέπει- να είναι παιζόμενα... Φιλιά πολλά...

Υ.Γ. Θα το γράψω γιατί θα σκάσω.. Τα καινούρια μάτια - ή μάλλον το καινούριο βλέμμα όπως μου είπε να λέω η Μίνα- έχουν απίστευτο σουξέ.. Και το λέω γιατί πραγματικά μου κάνει τεράστια εντύπωση... Μέχρι που σηκώθηκε ένας εντελώς άσχετος κύριος  προχτές και ήρθε και μου μίλησε.. Σας μεταφέρω τον διάλογο για να γελάσετε, παρόλο που η Λιάνα μου είπε πως φέρθηκα σαν χαζό.. "Με συγχωρείτε, μην με παρεξηγήσετε, αλλά έχετε τα ωραιότερα μάτια που έχω δει.." μου είπε ευγενέστατα είναι η αλήθεια.. " Ευχαριστώ πολύ... Είναι ψεύτικα.." απάντησα εγώ και τον απογοήτευσα μάλλον λίγο γιατί έμεινε άναυδος αλλά τι να κάνω, να πω ψέμματα ? Πάντως μάλλον έχει δίκιο ο Π. που λέει πως η εικόνα είναι πολύ σημαντικό πράγμα για τους ανθρώπους.. Παρόλο που εγώ δεν υποστηρίζω ιδιαίτερα την δική μου - μην σας πω ότι συχνά την αποδομώ κι όλας γιατί μου αρέσει να ξαφνιάζω και να ξαφνιάζομαι - δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως τελικά, έχει την δύναμη της... Και πως καμιά φορά έχει πλάκα να παίζεις λίγο με όλα αυτά... Τέλος, το καλύτερο σχόλιο για τα μάτια μου το πήρα σε γραπτό μήνυμα και μάλιστα από την Πάτρα αλλά δεν θα το μεταφέρω εδώ για λόγους... σήμανσης του blog... :-)))))) Φιλάκια ξανά...


13 comments:

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

H βραδυά ήταν απίστευτη και πρέπει να κάνουμε τακτικό repeat!
Και να θυμάμαι να παίρνω και μια φωτογραφική της προκοπής μαζί, ώστε να απαθανατίζουμε καλύτερα τα δρώμενα!!!
Στο Sea Satin θυμήθηκα τα νιάτα μου...

δεσποιναριον said...

Καλα, εγω έχω χαζεψει με τις φωτογραφίες. Όλες ειναι υπέροχες, ομως η πρώτη με τίτλο ´ το τρίο φραντζα ´ ειναι η αγάπημενη μου. Ότι άλλο σχόλιο και να γράψω θα ειναι προκατειλημμενο αφου είστε όλοι τόσο αγαπημένοι μου. Πολλα φιλία!

Anonymous said...

Oraies fotografies. Fysikes autes einai oi kaliteres. Stis stimenes borei na vgeneis pio omorfi alla edo fainetai i lampsi sou pou einai to dinato sou simio. Apo mas tha perasete katholou i tha to afisoume gia to kalokairi kateuthian?
Z. opos Zorro

Anonymous said...

Έχεις βαλθεί να μας σπάσεις τα νεύρα. Dirty Ginger και Sea Satin το ίδιο βράδυ? Καταραμένη ξενιτιά!
Θοδωρής

elekat said...

Αχ και περίμενα ότι θα κάνεις ποστ για τις housewives και θα γίνει ΤΟ γέλιο...
Αλλά θα περιμένω, κάποια στιγμή θα το δείς και θα γράψεις το απαραίτητο σχόλιο-ποστ!!!

Photos super, μέρη τέλεια!!!

Ετσι!
Εεεεετσιιιιι φίλη!!!!

Να σκάσουν οι οχτροί σου!!
(όπως έλεγε και η γιαγιά μου!)

Multi psi said...

Eides ti kanei i ananeosi???

Teleia!!! exo na se do toso xaroumeno den ksero poso kairo!!!!

Kai is alla me ygeia!!!!

(gia to hang-over.....1 omo aygo xloup.....kai kato)!!!
To agapimeno mou...makran!!! xaxaxa!!

Filakia xxxxx

orfia said...

Βραδια εξαιρετικη, με ποτο, χορο και γελιο! Ο φωτογραφος μας για μια ακομη φορα σταθηκε στο υψος...των περιστασεων και τα φλας ολα ηταν επανω μας!!! Τωρα βεβαια να πω οτι το να φτανεις σπιτι μετα απο τετοια ποτοποσια...και να προσπαθεις να ανεβεις τα σκαλοπατια αγκαλια με την κουπαστη..εεε!! θελει κοτσια βρε παιδι μου!! εκει επρεπε να ηταν ο φωτογραφος απο μια μερια..!!Φιλακια πολλα! :-)

Anonymous said...

Πάτρα- Αθήνα είναι δυο βήματα δρόμος. Και διανύονται γρήγορα. Έτσι δεν είναι? ;-)
A.

katrine said...

...και αυτό το βουητό στα αυτιά μπαίνοντας στο σπίτι, πριν το ξημέρωμα???? Τι ήταν αυτό δεν μπορώ να καταλάβω βρε Εύη μου!! Αφού γουλιά δεν ήπιαμε!! Πα πα πα, για πες!!!!

Στο φωτογράφο χρωστάμε πολλά φιλιά, και στο Sea Satin χορούς,ναι??

Φιλάκια Σαββατοβραδυνά:))

wintersea said...

Ρε κοπελιά??? Ήρθε ο άνθρωπος να σου κάνει σχόλιο για τα μάτια σου και του είπες είναι ψεύτικα??... Δεν παλεύεσαι λέμε!!!....

Να σου πω όμως, φαίνεται τόσο πολύ στις φωτογραφίες ότι περνούσατε ωραία!!!

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΕΥΧΗΘΩ :))))

Tali said...

ωωωωωωωωωωωωωωωω ποσο σας μισωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

απο το πρωι βλεπω παντου φωτο , χαμογελακια και φατσουλες μεσα στο κεφι:::)))

ειστε μουριτσες που λεει και η Γλαυκη !!

φιλια πολλα πολλα και παντα τετοια!!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Καλά να περνάς φίληνάδα μου, εγώ πάω τσάρκα στις εξοχές....

DonnaBella said...

zhlepsa trella, tha apaithsw na ginei repeat! :-)