Thursday, March 10, 2011

Κέφια σε απόχρωση dusty rose...

Καινούριο ποστάκι γιατί σήμερα έχω κέφια παρόλο που οι (δήθεν) ανώνυμοι βάζουν από νωρίς τα δυνατά τους για να μου τα χαλάσουν... Το πρωί μου ξεκίνησε με μπωτέ.. Κούρεμα στον Βαγγέλη και τα bangs είναι γεγονός όπως γεγονός είναι ότι ο Π. είχε δίκιο, μου πάνε πολύ. "Κουκλάκι σε έκανα" ήταν η ατάκα του Βαγγέλη όταν τελείωσε και μαζί μου έδωσε ένα φιλί γεμάτο περηφάνεια. Ο φίλος μου μ΄αγαπάει και το ξέρω και γι΄αυτό επιμένει να με κουρεύει ακόμα και όταν εγώ αντιστέκομαι σθεναρά.. Γιατί ξέρει τι μου πάει και πως να το κάνει πραγματικότητα.. Επίσης όταν λίγο πριν τα 50 σου και ειδικά στα δικά μου κυβικά σε αποκαλούν κουκλάκι ξέρεις πως πρέπει απλά να αφεθείς και να απολαύσεις την στιγμή.. Πόσο μάλλον που εδώ και χρόνια ο αγαπημένος μου hair stylist αρνείται κατηγορηματικά να μου χρεώσει το κούρεμα οπότε το κομπλιμέντο είναι τζάμπα, άρα από καρδιάς.. :-)


(Το καινούριο μου κούρεμα.. Οκ, η φωτογραφία δεν είναι και η καλύτερη, έχω ύφος δαρμένου σκύλου, αλλά θα την αντικαταστήσω κάποια στιγμή με μια πιο προσεγμένη...)

 
( Smoky eyes and dusty rose lipstick it is....:-) Ανέβασα την πιο σοβαρή για να φανεί το μακιγιάζ.. Που ήταν επιτυχημένο δεν λέω, αλλά δεν είναι "εγώ" και δεν νομίζω να το ξανακάνω τώρα κοντά.. Αισθάνομαι πιο άνετα στο πιο φυσικό look, τι να πω? Anyway, το είδατε και αυτό...:-) )


Λίγο αργότερα πίνω καφέ με την μαμά μου στο Common Secret. Φεύγοντας παίρνω μαζί ένα σακουλάκι με μπισκότα βανίλιας, φτιάχνουν απίστευτα πράγματα εκεί - θυμάστε το gingerbread house των Χριστουγέννων?- και τα πουλάνε και χωρίς να πρέπει να καθίσετε υποχρεωτικά για καφέ.. Επιστρέφω την μαμά στο σπίτι της, κάνω μια στάση στο φαρμακείο για τις μυστικές κρέμες που μας σύστησε η Λιάνα και γυρίζω σπίτι... Τραβάω μια βιαστική φωτογραφία για το Facebook, και υπόσχομαι να βγάλω μια πιο περιποιημένη το βράδυ πριν βγω.. Smoky eyes και dusty rose lips είναι η συμβουλή του Π. και φυσικά θα την ακολουθήσω.. Ψαχουλέυω στα καλλυντικά μου, είναι απίστευτο πόσα έχω για άνθρωπος που δεν βάφεται κανονικά ποτέ... Τα smoky eyes δεν είναι πρόβλημα, η ομώνυμη παλέτα της Chanel μια χαρά θα την κάνει την δουλειά, αλλά το dusty rose με προβληματίζει.. Τελικά ανακαλύπτω ένα κραγιόν της Stila που είναι τέλειο.. Εγώ για να είμαι ειλικρινής σκόπευα να κάνω ακριβώς το αντίθετο, να αφήσω τα -πλατινένια (λέμε τώρα) - μάτια ουδέτερα και να ποντάρω σε ένα σκούρο κραγιόν, αλλά ότι πει ο ειδικός, αυτό θα γίνει...


Στο μεταξύ το σπίτι μυρίζει ομελέτα μια που ο Άρις γύρισε από την σχολή και αποφάσισε να μαγειρέψει.. Τι να κάνει το παιδάκι μια που η μάνα του αντί να του φτιάξει κάτι να φάει ασχολείται με κραγιόν και σκιές? Βέβαια, η ομελέτα είναι η σπεσιαλιτέ του και την φτιάχνει τέλεια. Εγώ μονίμως την χαλάω, δεν έχω μάθει πως να την γυρίζω σωστά και κάποια στιγμή θα τον παραφυλάξω να μάθω το μυστικό.. :-) Έχει πλάκα πάντως, ο Άρις μαγειρεύει και ο Droopy στα πόδια του περιμένει σαν άγαλμα μήπως πέσει κάτω καμιά μπουκιά να την αρπάξει στον αέρα.. 


(Η τέλεια ομελέτα του Άρι...)


Μέχρι να τελειώσω το ποστ χτυπάει το κινητό μου και είναι η Ελένη.. Εχτές το βράδυ έφτιαξε Shepherd's Pie με την συνταγή που της έστειλα και με πήρε να μου πει πως έγινε σούπερ.. Χαίρομαι πολύ γιατί είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και πραγματικά γίνεται εύκολα και γρήγορα.. Και μου αρέσει να μοιράζομαι συνταγές που βγάζουν ασπροπρόσωπους όσους τις δοκιμάζουν.. Τώρα διαβάζω ένα καινούριο υπέροχο βιβλίο, το India Cookbook.. Το είδα τα Χριστούγεννα στο σπίτι του Στέλιου, κάποιος του το είχε κάνει δώρο, ζήλεψα και το παράγγειλα από το Amazon... Ήρθε μερικές μέρες αργότερα, 1.5 κιλό βιλίο (κυριολεκτικά, είναι τόμος ολόκληρος), συσκευασμένο μέσα σε μια υπέροχη πάνινη τσάντα και έχει μέσα ιστορίες, φωτογραφίες και συνταγές εκπληκτικές... Σύντομα θα δοκιμάσω μια που η ινδική είναι από τις αγαπημένες μου κουζίνες και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα..  


(India Cookbook.. Εκδόσεις Phaidon.)





Και τώρα σας αφήνω γιατί έχω τις γνωστές αγροτικές μου εργασίες.. Έχω σπείρει αμπέλια σε συνεργασία με την Μαρία και πάω να ποτίσω και να θερίσω.. Και το βράδυ έχουμε girl's night για sushi και κουτσομπολιό σε μαγαζί λατρεμένο και μετά ποτάκια στο Villa και ανυπομονώ... Οπότε σας φιλώ γλυκά, σας εύχομαι να περάσετε μια υπέροχη, υπόλοιπη μέρα και τα λέμε soon.. How soon δεν ξέρω, δεν σας κρύβω πως με ξενερώνει απίστευτα όλη αυτή η συσωρευμένη κακία που δέχομαι τελευταία - δυσοιωνίζομαι που λέει και μια γνωστή μου- και σκέφτομαι ολοένα και συχνότερα να αραιώσω λίγο τις αναρτήσεις μέχρι να τους περάσει.. Ή να μου περάσει εμένα...  Από την άλλη βέβαια υπάρχει πάντα και το διαβολάκι μέσα μου που λέει "σιγά μην τους κάνεις το χατήρι ρε χαζό" και δεν ξέρω ποιος θα επικρατήσει τελικά.. Πάντως η αλήθεια είναι πως όταν κάτι που το κάνεις για να περνάς καλά εσύ και εκείνοι που το διαβάζουν γίνεται τελικά όχημα για να λύσει ο κάθε πικραμένος τα προβλήματα και τα κόμπλεξ του πάνω στο κεφάλι σου, κάπως χαλάει η συνταγή.. Οπότε, θα δούμε...

24 comments:

Anonymous said...

Ithela na sto grapso apo kato alla kollaei kai edo. Gama tous more tous malakes pou kathesai kai asxoleisai. Mono pou epimenoun na einai kollimenoi me sena anti na kanoun kati allo deixnoun posi axia exeis gia autous.
Z. opos Zorro

Anonymous said...

Episis sushaki kai potaki diavazo kai ola allou. As opsetai pou sou exo adinamia.
Z. opos Zorro.

xara said...

Ναι, καπως η συνταγη χαλαει αλλα δεν μπορει ο ενας κακος να καταφερει να επιβληθει σε πληθος καλων. Δεν μπορει το κακο να θελει να επιβαλλεται παντου και παντα.

Anonymous said...

Δεν θα σου κρύψω πως θα μου κακοφαινόταν να σταματούσες το blog μην ξεχνάς πως αυτό ήταν η αιτία που γνωριστήκαμε αλλά καταλαβαίνω πως έχεις κουραστεί τελευταία και αυτό φαίνεται και στην κυκλοθυμία των γραπτών σου. Κάνε λοιπόν αυτό που θα σου δώσει ηρεμία και χαρά και με εκείνους που θέλεις θα κρατήσεις πιστεύω επαφή έτσι κι αλλιώς.
Θοδωρής

wintersea said...

Άκου τώρα (ή εμένα διες, που λένε και οι Πολίτες!), εγώ αυτό το ψυχαναγκαστικό "γράφω για να γράφω" δεν το μπορώ και φαίνεται κιόλας... Άμα δεν έχω όρεξη δεν γράφω! Έχω όμως την εντύπωση ότι εσένα σου αρέσει να γράφεις κι αν πρόκειται να αυτολογοκριθείς για χάρη πέντε ανόητων, μάλλον θα έχουν κερδίσει αυτοί!
Για να μη σου πω το ισχυρό επιχείρημα ότι κάποιοι έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε καθημερινά ποστ δικά σου, γιατί κι αυτό δεν είναι σωστό... Δεν πρέπει να γράφεις γι' αυτούς που θέλουν να σε διαβάζουν, ούτε πρέπει να μη γράφεις γι' αυτούς που σε βρίζουν...
Να κάνεις ό,τι θέλεις :))))

Το μαλλί είναι σούπερ, καταπληκτικό όμως!!!!!

Φιλιά και χαμογέλα λέμε....

υγ: έχω μία απορία - δουλειά δεν έχουν όλοι αυτοί που σου στέλνουν τα εν λόγω μέηλ??? θα σκάσω δηλαδή!

Anonymous said...

Αχ όχι. Μου έχεις γίνει καθημερινή ευχάριστη συνήθεια. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Ελενα

ΑΧΤΙΔΑ said...

Πω! πω! έσκασα στη ζήλια... τι όμορφο καινούργιο μπλοκόσπιτο..εγώ ..βιολέ το βλέπω καλέ..ή το Laptop μου τα έχει χάσει;Δεν έχω φάει Ινδική κουζίνα. είμαι λίγο κλασικούρα μα ..θα δοκίμαζα απο περιέργεια αρκεί να ,μην είναι ωμά πράγματα!

Tali said...

εισαι κουκλι
ετσι κι αλλιως μωρο μου!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

αλλα με τις μπουκλιτσες μου εισαι ακαταμαχητη
το ισιο μεγαλωνει!!!

Anonymous said...

Μεγιές το νέο λουκ και αν θέλεις να μη σου γράφουν ανώνυμοι (ωσαν κα μένα) αλλάξε τις ρυθμίσεις να μπορούν να σου στέλνουν σχόλια μόνο χρήστες με προφίλ.

Καλό ΣΚ

elekat said...

Super έγινες φιλενάδα!!!
Κουκλάρα και μάλιστα δείχνεις και λίγο πριν από τα 40 και όχι τα 50 που λες εσύ!!!

Ναί, η συνταγή σου είναι τέλεια, το ρημάξαμε το pyrex!!!
Ο μικρός τρελάθηκε, έφαγε 2 μερίδες!

Αυοτί οι 'ανώνυμοι' οι οποίοι όμως είναι όμως λίαν γνωστοί γιατί έχουν αποδείξει ότι πολλά ξέρουν, έχουν αρχίσει και μου τη βαράνε...
Αλλά do you care;;;
Οχι φυσικά!!!
Γιαυτό ντύσου, βάψου και όρμα στη νυχτερινή Αθήνα να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ!!!
Κι ας τους αυτούς να σκάνε μόνοι στη μιζέρια τους...

Δημητρα said...

Τέλειο το μαλλί! Και το μακιγιάζ ακούγεται σούπερ.
Μια ερώτηση και αν θες μου απαντάς: η απαστράπτουσα τι απέγινε; Κόψατε;
Τιπ για ομελέτα: στο φούρνο. Έτσι γλίτωσα και το σφουγγάρισμα μετά!
Και, τέλος, συμφωνώ με την Έλενα (βλ. παραπάνω).

Multi psi said...

Teleio to mallaki, to mataki, to neo look genika!!! Mia ananeosi einai oti akrivos xreiazete gia na mas allaksei i diathesi....erxete kai i anoiksi....kai tha desei i syntagi!!!

Nomizo einai akrivos oti xreiazosoun!!!.....

Ta dysaresta ta afinoume pia piso mas...min stekomaste se ayta pou mas stenaxorisan......pame parakato kai min koitame piso.....kainourges arxes se mia kainourgia sesson pou ksekinaei.....efodiasmeni me opla xaras kai aisiodoksias kai me prosmoni tis kalliteres meres pou erxonte.....nai??

filakia xxxxx

aremare said...

Άλα της μαλλί η αγρότισσα....
Για το μπλόκο της Βιοκαρπετ ετοιμη!!
Σούπερ το μαλλι, και το κουρεμα αλλα και το χρώμα!
Θα σου εγραφα για τους ανώνυμους ακριβώς οτι και ο Zorro, αλλα δε με ξέρεις και μη με κακοχαρακτηρίσεις.
Ελπίζω να περάσατε τελεια στο girl's, μου προεκειψε και μενα ενα "σπιτισιο" χθες και 3 τα gils,
2 τα κρασια,γίναμε ωραιότατες.
Φιλακια με λιακάδα.

crispy said...

Καλημέρα! Να πω καταρχήν ότι συμφωνώ με Ζ, wintersea & elekat όσον αφορά τους ''γνωστούς ανώνυμους''.
Δεύτερον το μαλλί είναι τέλειο! Και εκείνο το πράσινο παλτό που εμφανίζεται σε προηγούμενο ποστ είναι υπέροχο- τόσες μέρες το
έχω στο μυαλό μου!!! Τέλειο χρώμα!
Καλό Σ/Κ!

Πέννυ said...

Η ανανέωση του look συνεχίζεται με επιτυχία... το μαλλί πολύ ωραίο και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κραγιόν και το smoky που είδα στη φωτογραφία στο facebook... φυσάει το κορίτσι! φαινεται ότι εισαι καλά και κοίτα να μείνεις έτσι γιατί σου πάει! "και άσε τον παλιόκοσμο να λέει"... άλλωστε τι θα κάνουμε εμείς που σε αγαπάμε χωρίς καθημερινή ανάρτηση να συνοδεύει τον πρωινό μας καφέ????

Anonymous said...

Αυτό το βλέμμα σκοτώνει.
Α.

orfia said...

Ανανεωση σε ολα τα επιπεδα!!!! και προπαντος στην διαθεση. Παμε για αλλα που λενε. Η ανοιξη ειναι εδω πλεον, εσυ εισαι κουκλα και περιμενουμε να δουμε τι εχει στην συνεχεια. Αντε γιατι εχω ξεσηκωθει γενικα...!!!χαχαχαχα
Φιλακια πολλα πολλα!

aremare said...

Καλά, μόλς είδα την update φωτο.
Κουκλάρα!!Ειναι πολύ εντυπωσιακό το αποτελεσμα, οχι οτι χωρις μακιγιαζ δε λέει,αλλα ο,τι και
να λέμε, απογειώθηκε το look.

δεσποιναριον said...

Μεγεια το μαλλακι! Η φραντζα πάντα μικραίνει. ;)
Σου συνιστώ να κανείς ντηλητ τα ανώνυμα πριν τα ανοίξεις. Ντηλητ μπαμ. Φιλακια!

Δημητρα said...

ok, τέλειο και το μακιγιάζ! :-)

BLUEPRINTS said...

πολύ σου πάει το νέο λουκ, όσο για τους ανώνυμους δε συνήθισες ακόμη ρε συ; γράψτους και συνέχιζε να γράφεις, νομίζω πως έχεις αρκετούς λόγους (εμάς) για να το κάνει αυτό, φιλί προσεκτικό (για να μη χαλάσει και το dusty rose)

fevis said...

Z. opos Zorro@ Ναι ρε μωρό μου, έχεις δίκιο.. Αλλά με ξέρεις, δεν με ξέρεις? Είμαι παραπονιάρα..:-)

xara@ Σωστό είναι αυτό.. Απλά εμένα προσωπικά αυτή η κακή ενέργεια με αποδιοργανώνει..

Θοδωρής@ Αυτά είναι τα καλά του blogging.. Οι γνωριμίες που καταλήγουν σε κάτι καλό..:-) Φιλιά..

wintersea@ Εσένα θα διω καλή μου, μην ανησυχείς καθόλου..:-)) Και φιλιά και χαμόγελα, και θα σε πάρω τηλέφωνο γιατί την άλλη Πέμπτη κανονίζουμε πρόγραμμα ενδιαφέρον..:-)))

Έλενα@ Ευχαριστώ...:-)))

αχτίδα@ Η ινδική κουζίνα είναι λατρεμένη, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε.. Θα σου αρέσει πολύ.. Φιλιά!

Talisker@ Είμαι πολλά κουκλιά σε συσκευασία ενός και κάθε φορά που με βγάζουν φωτογραφία απρόσεχτη καταλαβαίνω πως έχω δρόμο μπροστά μου ακόμα, αλλά που θα πάει? Θα τον περπατήσω..:-))) Φιλάκια πολλά..

Ανώνυμος@ Με τους ανώνυμους σαν και εσάς δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα γι΄αυτό και δεν αλλάζω τις ρυθμίσεις..:-)

elekat@ Καλά εσύ είσαι φίλη και με βλέπεις με τα μάτια της καρδιάς οπότε δεν πολύ πιάνεται η γνώμη σου, αλλά ευχαριστώ πολύ!!!! Φιλιά..

Δήμητρα@ Ευχαριστώ πολύ.. Θα το δοκιμάσω το τιπ.. Ειδικά το κομμάτι με το σφουγγάρισμα μίλησε στην καρδιά μου..:-)

Multi Psi@ Μια ανανέωση ήταν απαραίτητη γιατί θα έσκαγα πια και εσύ το ξέρεις καλύτερα από όλους.. Οπότε συνεχίζω ακάθεκτη..:-))Όσο για τα δυσάρεστα εμείς τα αφήνουμε ρε φίλη.. Αυτά δεν λένε να μας αφήσουν..:-) Φιλούμπες..

aremare@ Είδες η τιμημένη αγροτιά? Και σιγά μην σε παρεξηγήσουμε παιδί μου.. Να εκφράζεσαι ελεύθερα..:-)) Φιλάκια..

crispy@ Για το πράσινο παλτώ τα σχόλια ποικίλουν.. Σε άλλους άρεσε και κάποιος μου έγραψε πως μοιάζω με πράσινη αρκούδα με καπέλο..:-) Ανώνυμος αλλά με χιούμορ, πρέπει να το πω..:-)))

Πέννυ@ Καλή συνήθεια ελπίζω..:-))) Ναι, θα συνεχίσω μωρέ, έτσι κλαίγομαι καμιά φορά για να μου λέτε αγάπες και να παιρνω τα πάνω μου..:-))) Φιλιά!!!

Α@ :-)

orfia@ Πάμε για αλλα, αλλού.. Ναι? Ξεσηκωμένες είμαστε όλες..:-) Φιλιά..

δεσποινάριον@ Ήρθε η εποχή της φράτζας φίλη.. Θα κάνουμε καινούριο τρέντ λέμε..:-))) Τα ανώνυμα τα διαβάζω, τι να κάνω, είμαι μαζοχίστρια μάλλον..:-))) Φιλιά πολλά..

Blueprints@Συνηθίζεται παιδί μου η χολή? Όχι, όχι, όχι.. Αρνούμαι να συνηθίσω και αυτό μάλλον είναι το πρόβλημα.. πως αντιστέκομαι στην μιζέρια..:-)) Φιλάκια πολλά..

Anonymous said...

Έχεις σπείρει αμπέλια; Και το βράδυ θα τα θερίσεις; Μάλλον εννοείς ότι έχεις φυτέψει αμπέλια και το βράδυ θα τρυγήσεις. Δεν τα πας και τόσο καλά με την ελληνική γλώσσα, ναι;

Irene said...

Εμένα πάλι, μου λέει πολύ το make up! Οχι κάθε μέρα ενδεχομένως, αλλά...υπέροχο κορίτσι.