Sunday, September 19, 2010

Dolce far niente...

Είναι κάτι κυριακάτικα πρωινά σαν το σημερινό που δεν θέλω να κάνω τίποτα απολύτως... Τίποτα σημαντικό εννοώ... Προτιμώ να περιφέρομαι στο σπίτι από καναπέ σε κρεβάτι και πίσω, να χαζεύω περιοδικά και DVDs, να ακούω μουσική, να μιλάω με ανθρώπους αγαπημένους και να χουζουρεύω... Έτσι και σήμερα... Ετοίμασα τον πρωινό μου καφέ,  τον συνόδεψα με συγκλονσιτικά μπισκότα και ένα τηλεφώνημα σε έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ, έπαιξα στον υπολογιστή μου, έπλεξα λίγο, χαζολόγησα στα blogs.. Ούτε για εφημερίδες δεν αποφάσισα να βγω έξω, τέτοιες ώρες η μόνη ενημέρωση που έχω ανάγκη είναι οι καινούριες τσάντες της Chanel και η γαλλική Vogue,  και η ώρα πέρασε γλυκά και ευχάριστα μέχρι που πεινάσαμε και αποφασίσαμε να πάμε σε λίγο μέχρι την Παλιά Αγορά εδώ δίπλα, να φάμε late lunch με τους κολλητούς μας, να στοκάρουμε εφημερίδες και περιοδικά από το mini market  και να επιστρέψουμε σπίτι για να χουζουρέψουμε μέχρι αύριο το πρωί... 
Είναι λατρεμένη  αίσθηση, και τεράστια πολυτέλεια να μπορείς μερικές φορές να μην κάνεις τίποτα.. Τίποτα πέρα από τα χαλαρά και τα απλά που σου δίνουν χαρά, τίποτα πέρα από αυτά που έχει ανάγκη η ψυχή σου... Dolce far niente το λένε οι Ιταλοί και ακούγεται σαν τραγουδάκι, σαν μελωδία που σε παρασύρει σε αυτή την γλυκειά απραξία που γεμίζει τις μπαταρίες στο φουλ... Και σε μια περίοδο που όλα κινούνται προς απίθανες κατευθύνσεις και αλλάζουν καθημερινά, σε μια εποχή που αναθεωρώ αποφάσεις, σχέσεις και προοπτικές πολύ συχνότερα από ότι αντέχω και χρειάζομαι, τέτοιες μέρες μου θυμίζουν τα πολύτιμα μπαχαρικά που κάνουν τα φαγητά μου νόστιμα... Τις έχω ανάγκη για να μπορώ να κάνω την καθημερινότητα μου καλύτερη.. Για να μπορώ να αποφορτίζω την ένταση, να ασχολούμαι με το μέσα και το έξω μου και με τους ανθρώπους που έχω διαλέξει να αγαπάω, και να νοιώθω την ψυχή μου να γεμίζει λεπτό με το λεπτό... Να γεμίζει από ηρεμία, από φως, από αγάπη.. Και από την σιγουριά πως αύριο θα είναι άλλη μια καινούρια, όμορφη μέρα... 


Στην φωτογραφία μερικά από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά, εχτές ασχολήθηκα με το ντουλάπι που τα φιλοξενεί και ανακάλυψα πως με τον καιρό έχω μαζέψει πραγματικούς γευστικούς θησαυρούς.. Μιλάμε για δεκάδες βαζάκια, μπουκαλάκια και σακουλάκια από τα οποία διάλεξα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που μου φάνηκαν πιο ενδιαφέροντα... 
Και μουσικούλα Dolce Far Niente φυσικά, σε στυλ bossanova που ταιριάζει περίφημα με το σημερινό μου mood ... Καλημέρα και φιλιά...

Υ.Γ. Μέσα στο οποίο mood συμεπριλαμβάνεται φυσικά και ότι θα απαντήσω στα σχόλια σας του προηγούμενου ποστ κάποια στιμγή μέσα στην ημέρα.. Χαλαρά....:-)

12 comments:

δεσποιναριον said...

Εγω παλι μολις ξυπνησα και η διαδικασια αρχιζει ΤΩΡΑ. Επειδη την υπολοιπη εβδομαδα σκοτωνομαι γενικα κι επειδη τα Σαββατα ειναι φορτωμενα με ψωνια, μπωτεδακια και μαγειρεματα, μενουν οι Κυριακες. Αυτες που παιδια δε τις θελαμε, τωρα τις απολαμβανω και τις εκτιμω. Και φου αφηνω ενα φιλι, παιρνω σβαρνα και τα υπολοιπα διαδυκτιακα κονεΞια!

Glayki said...

αχ,βλέπω τα βαζακια και μου φαίνονται κινέζικα...
Στη μαγειρική με τρώει λάχανο το αμούρ!
και όπως λέει και η Αλίκη:
Κυριακή, γιορτή και σχόλη
να 'ταν η βδομάδα όλη
κι η Δευτέρα να 'ταν μόνο
κανα δυο φορές το χρόνο!!!!

elekat said...

Μα υπάρχει κάτι πιό ωραίο από το να μην κάνεις ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ μερικές φορές;;;
Η ύψιστη πολυτέλεια!!!
Να αδειάζει το μυαλό, να φορτίζουν οι μπαταρίες, να γεμίζεις όρεξη για τα παρακάτω....

ΑΧΤΙΔΑ said...

Κι εγώ ...ντουλάπια έκαμνα το Σάββατο και ανακάλυψα ένα σωρό μικροπράγματα!Φιληνάδα μου καλή σου εβδομάδα για αύριο.

La Gigi said...

μα είναι απίθανα τα μπαχαρικά, τα κάνουν όλα τόσο πιο ωραία!
φιλάκια μπουμπού

Anonymous said...

Τώρα αν πω ότι θα ήθελα πολύ να είμαι μέρος της γλυκειάς σου απραξίας θα ακουστώ πολύ γλυκανάλατος και το ξέρω. Όμως δεν έχω τίποτα γλυκανάλατο στο μυαλό μου σε ότι σε αφορά.
Ο γνωστός

Πέννυ said...

Αχ αυτά τα πιπεράτα σχόλια!!!!!!!!!
Σε απόλυτη αρμονία με τα μπαχάρια!

Tali said...

ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΓΙΝΕ ???

θα με κανεις να μοω στο φ μπ που σιχαινομαι


βρε καλο μου ...τι σε νοιαζει τι λενε οι αλλοι??και τι σκεφτονται
και πως κρινουν???

σημασια εχει μεσα σου να εισαι καλα ..και εισαι γι αυτο εκπεμπεις ολη αυτη την ενεργεια την αυθεντικη

σε καλο σου βραδυατικα και δεν θυμαμαι και τον κωδικο μου τωρα εκει

ελα

συνελθε !

ματς πολυυυυυυυυυυυυυυυυ

Glayki said...

Όσες φορές σκέφτηκα να κλείσω το βλοκ και το έχω κάνει διέγραψα το παλιό μου,μέσα σε ένα δευτερόλεπτο,είναι γιατί κάποιος ή κάποιοι με πλήγωσαν βαθύτατα.
Οι άνθρωποι νομίζουν πως το να είσαι δυνατός και να απαντάς στα αρνητικά και κακόβουλα σχόλια σημαίνει αυτοματως πως τα αντέχεις και όλα.
Δεν είναι έτσι!
Δεν γραφουν σχόλια σε τοίχο αλλά σε άνθρωπο.Δεν γραφουν σχόλια σε μία οθόνη αλλά σε μία ψυχή.
Εύχομαι κάποια στιγμή να κατανοήσουν πως αυτό όχι μόνο δεν είναι όμορφο αισθητικά αλλά είναι και εγκληματικό έναντι στην προσωπικότητα του άλλου!
Θέλω να ξαναγυρίσεις και να γράφεις αυτά που θες.
Καταλήγωντας Εύη θα σου έλεγα ,όχι τα γνωστά ,πως μη κάνεις το χατηρι όσων σε πληγώνουν με τα σχόλια τους αλλά πως τελικά ακόμα και μέσα από τα σχόλια πια φαίνεται η Παιδεία και το επίπεδο της κοινωνίας μας σήμερα!Δυστυχώς!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ό,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ!
Σε περιμένουμε ναι?
Φιλιά!

Aurangel said...

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έλεγα σε κάποιον την παρακάτω φράση
Έχεις το πιο υπέροχο και παραμυθένιο ιστολόγιο που έχω διαβάσει ποτέ μου.Σε αποθηκεύω στα αγαπημένα μου!

Συγχαρητήρια για τις νότες της ψυχής σου και πάνω απ'όλα γι'αυτό που είσαι.
Νομίζω πως όντως πρέπει να το μοιράζεσαι γιατί κάποιοι ανάμεσα σε όσους αδιαφορήσουν, υπάρχουν και κάποιοι που θα δακρύσουν από την εσώτερη μαγεία!
Συγχαρητήρια!

STELIOS PENTARVANIS said...

Eγώ ξέρω ότι δεν βρίσκω τα Nomu πια στην Αθήνα και ειδικά το αγαπημένο μου spice Egyptian dukkah.

Yiannis/Pefki said...

Diavazw arketo kero, merika xronia to blog sou, kai xerw pws to exeis "kleisei" to magazaki merikes fores...alla eisai addicted telika k epistrefeis :) Den xerw poia sxolia se peiraxan, den ta diavazw etsi ki allios panta, alla kai afta pou grafeis sta periodika fantazomai pws kapoious enoxloun, asxeta pou ekei to meso den einai diadrastiko na exoun thn efkolia tou reply. Ekei ti 8a ekanes? 8a deilwnes parethsh?? Giati loipon se enoxlh? Den 8a sou pw ta gnwsta klise peri komplexismou klp klp
8a kaneis kamia volta 8a pareis ligo aera ki 8a epanel8eis :)
P.S. Allaxe to theme sto blog, einai poli zalistiko...