Friday, September 24, 2010

Moody καιρός και golden muffins...

Ο καιρός έξω είναι παράξενος, το πρωί είχε ήλιο, πριν από λίγο έβρεχε και τώρα έχει αρχίσει πάλι να ανοίγει σιγά σιγά... Και εγώ είμαι σε παράξενο mood, όχι κακό αλλά κάπως μελαγχολικό μια που σαν γνήσιο παιδί του ήλιου, η αρχή του φθινοπώρου πάντα με αποδιοργανώνει κάπως... Παρόλα αυτά βέβαια, πήγα πρωί πρωί στον Βαγγέλη για μαλλί και στην Τέτα για mani- pedi και αυτή η πρωινή beaute με ανέβασε αρκετά.. 

 (Το αγαπημένο μου βερνίκι για φέτος τον χειμώνα. Μαύρο, "liquid vinyl" της Orly.)

Γενικά, είμαι σε φάση πιο "ενδοσκοπική" αυτόν τον καιρό... Διαβάζω πολύ (το Κουζίνα Εμπιστευτικό του Anthony Bourdain από χτες), γράφω το βιβλίο μου πυρετωδώς, βλέπω εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση και εμπνέομαι, (έχω πάθει τεράστιο κόλλημα με το Top Chef κάθε μέρα στις 3 στον ΣΚΑΙ) μαγειρεύω ξανά, πλέκω την κουβέρτα μου η οποία προχωράει με φόρα και ασχολούμαι πολύ με το σπίτι... Οργανώνω τραπέζια για παρέες αγαπημένων φίλων  -ήδη τους μισούς τους είχα καλεσμένους την προηγούμενη εβδομάδα και τους άλλους μισούς θα τους έχω την επόμενη- ταχτοποιώ ντουλάπες και συρτάρια (με αρωματικά sachets και όλα τα σχετικά αξεσουάρ), ψωνίζω υλικά για την κουζίνα μου (χτες μόλις εφοδιάστηκα με μια απίστευτη κανέλλα από το Μεξικό και σε λίγο θα φτιάξω τα "Χρυσά Muffins της Gesine" που είναι από τις αγαπημένες μας λιχουδιές για το πρωινό και των οποίων φυσικά θα σας δώσω και την συνταγή), αρχειοθετώ τις συνταγές μου και ανακαλύπτω ξεχασμένους θησαυρούς μέσα σε κούτες στα πατάρια, όπως μια τεράστια μαύρη "shopping bag" της  Chanel που είχα ξεχασμένη εδώ και κάποια χρόνια και την ξαναερωτεύτηκα τρελά..


 ( Τα χτεσινά golden muffins φωτογραφημένα φρέσκα, μόλις βγήκαν από τον φούρνο..)

Είναι εποχή που έχω κέφι για χουζούρι γενικότερα, εχτές το βράδυ ας πούμε, αντί να βγούμε πάλι, μαγείρεψα μια καινούρια συνταγή από το Delicious με λαζάνια σε φύλλο, τέσσερα τυριά και λουκάνικα chorizo που έγιναν πραγματικά απίθανα και τα συνοδέψαμε με κόκκινο κρασί και "Το κορίτσι με το Τατουάζ" στην τηλεόραση.. 


 (Τα χτεσινά μου λαζάνια που ήταν συγκλονιστικά και που την συνταγή τους θα την ανεβάσω σύντομα..)

Ακόμα και για αύριο, που είναι η γιορτή μου, δεν έχω κανονίσει κάτι ιδιαίτερο... Μπορεί να βγούμε με τους κολλητούς μας, όσους είναι εδώ δηλαδή γιατί οι περισσότεροι λείπουν αυτή την εβδομάδα, μπορεί να πάμε απλά κανένα σινεμαδάκι οι δυο μας με τον Μάνο ή μπορεί να μην κάνουμε και τίποτα απολύτως... Δεν έχω κανένα κέφι για σχέδια, για πάρτι και για πολυκοσμία... Οι προσκλήσεις για εγκαίνια και events στοιβάζονται στο τραπεζάκι της εισόδου, ευτυχώς είναι και ο Μάνος σε mood cocooning και έτσι δεν έχουμε γκρίνιες, και κάποια στιγμή την Δευτέρα η Όλγα θα τις πετάξει στα σκουπίδια όπως έκανε και με αυτές της προηγούμενης εβδομάδας... Ο δε πιο χαρούμενος απ' όλους με όλη αυτή την ιστορία  είναι φυσικά ο Droopy που απολαμβάνει την παρέα μας ξαπλωμένος αναπαυτικά είτε στο κρεβάτι του στο καθιστικό τα βράδια, είτε στο χαλί του γραφείου μου τα μεσημέρια και τα απογεύματα... 
(O Droopy στην αγαπημένη του θέση και στάση...)

Βλέπετε, με τον Άρι να είναι μονίμως εκτός σπιτιού, είτε σε φίλους του, είτε στην σχολή,είτε στην δουλειά, ο καημένος κόντευε να πέσει σε βαθιά μελαγχολία... Οπότε τώρα είναι ένα χαρούμενο και γελαστό σκυλί... :-)

Αυτά για σήμερα, πάω να ξεκινήσω να ετοιμάζω τα κεκάκια μου όμως πριν από αυτό να σας δώσω την συνταγή την οποία τώρα που το σκέφτομαι μπορεί και να σας την έχω ξαναδώσει αλλά δεν πειράζει... Δοκιμάστε τα με τον πρωινό σας καφέ και θα ενθουσιαστείτε... Φιλιά  πολλά και καλό σαββατοκύριακο...

Τα “χρυσά” μάφιν της Gesine

από το βιβλίο Confections of a Closet Master Baker της Gesine Bullock-Prado
ΥΛΙΚΑ για 24 μάφιν
  • 225γρ βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400γρ ζάχαρη
  • 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 5 αβγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300μλ ξινόγαλα (ή γάλα με χυμό από μισό λεμόνι)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για το βούτηγμα
  • 100γρ βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μία ώρα πριν ξεκινήσετε το κέικ αφήστε έξω το βούτυρο και τα αβγά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 oC. Προετοιμάστε τις φόρμες για τα μάφιν με τα ειδικά χαρτάκια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
  4. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας στο ξινόγαλα.
  5. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το  μίξερ μέχρι να αφρατέψουν πολύ, από 5-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο κρύο είναι το βούτυρό σας. Σταματάτε κατά διαστήματα το μίξερ για να καθαρίστε τις άκρες του κάδου από το μίγμα.
  6. Ρίξτε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να ενσωματώνονται καλά στο μίγμα.
  7. Προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλα στο μίγμα χτυπώντας μόνο τόσο ώστε να μην υπάχρουν ίχνη αλευριού ή υγρού.
  8. Ρίξτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας μίγμα σε κάθε θήκη μάφιν και ψήστε για 20-25 λεπτά.
  9. Ενώ ψήνονται ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα και σε ένα άλλο βάλτε το λιωμένο βούτυρο.
  10. Μόλις βγουν τα μάφιν από το φούρνο βουτήξτε τα πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και έπειτα στην κανελοζάχαρη.
  11. Απολαύστε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

15 comments:

Tali said...

μαυρα νυχια??

-μα μαυρα νυχια????

ΜΑΥΡΑ ΝΥΧΙΑ??

Που ειναι η μπερζερα μου να σωριαστω!!!!!!!

-μα μαυρα νυχια???
-πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ!!!!!!!!!!!!




τεσπα
αντιπαρερχομαι του σοκ-ος::))


γι αυτο μου αρεσει αυτο το μπλοκ τοσο
γιατι ειναι ζωντανο πολυ
εχει ζωη
εχει εικονες απο την καθημερινοτητα

σου (κατι που εγω δεν τολμω)
και γιατι με ταξιδευεις::))

τελος ο καιρος ειναι μια χαρα
κι εδω εχει βαρυνει ο ουρανος και μακαρι να βρεξει κατα τη σιεστα ....
χχχχχχχχχχχχχχχ

ΑΧΤΙΔΑ said...

Φιληνάδα μου γιατί μαύρο βερνικάκι στα όμορφα νυχάκια σου; λίγο ..μελανχολικό δεν είναι;

Multi psi said...

Teleio to manicure!!!!.....

Teleios kai o kairos omos...emena mou aresei kai makari na kratisi pia i drosoula na kseroume kai ti kanoume apo edo kai pera

Teleio kai to cocooning ... na mazepsoume dynamis gia to xeimona kai ta xeimoniatika mas trapezia!

TELIO!!!!! omos kai to DVD!!!!! pou to vrikes vre thirio????!!!!!zilevo trella exo poli oreksi na do mia oraia tainia me fovero xouzouri kai kouvertoula!!!!

Teleia kai ta muffins.... ego mallon tha paro idees apo ton Swidish chef giati den ta polikataferno me ta glyka!!

Mia enstansi mono!!!!.... oi chanel oi tsantoules ti kanoun se koutes sto patari oeoooooo????

POTE MA POTE !!!!!!!!!!!!!!
Tis afinoume stin ntoulapa mas FOREVER!!!!! Tyligmenes me tis toulpanines thikes tous kai apothikeymenes sta koutakia tous....kai as min tis xreisimopoioume pote......min patho egefaliko tora!!!!!!!!

Se filo xxxxxxxx

Anonymous said...

Δεν ξέρω για ποιον λόγο νομίζετε πως τα νύχια σας είναι σέξι όταν τα βάφετε τόσο σκούρα. Μοιάζουν περισσότερο σαν να σας τα μάγκωσε καμιά πόρτα. Τουλάχιστον εσύ ακολουθείς την κλασσική διαδρομή προς την καρδιά ενός άντρα. Αυτή που περνάει πρώτα από το στομάχι.Αν μπορούσα να τα δοκιμάσω κιόλας αυτά που μαγειρεύεις θα ήμουνα ευτυχισμένος.
Ο γνωστός

Anonymous said...

Ωραία φαίνονται τα muffins, όμως τα λαζάνια πραγματικά τα ζήλεψα!
Επιτέλους ο καιρός άρχισε να φτιάχνει - φτάνει τόσο με τη ζέστη, ας δροσιστούμε και λίγο...ε;;;Όσο για το παράξενο mood είναι γενικό φαινόμενο...θα προσαρμοστούμε, που θα πάει!

aremare said...

Χαχα, ωραιο το σχόλιο του γνωστού, ακου σαν να τα μάγκωσε καμιά πορτα..
τα ιδια λεει και ο αντρας μου, αλλα εγω το βρίσκω σέξυ.Αρα...
Τώρα για την μελαγχολία τι αν πω,
ας φυσήξουμε όλοι μαζί μπας και διαλυθει.
Τον Anthony Bourdain τον λάτρεψα πέρσυ τον χειμώνα και ξενύχτησα για χάρη του.Τι στιλατος αντρας, και τι φλεγματικο χιούμορ.
Αντε,κουτσα στραβά, φευγει ο Σεπτεμβρης...

elekat said...

Επιτέλους φθινοπώριασε!
Ε μα να σου πω είχα βαρεθεί αυτό το μακρύ καυτό καλοκαίρι...
Τα maffins φαίνονται πολύ τσαχπίνικα και τα λαζάνια πολύ πονηρά!
Και τα δυό του γούστου μου!
Α φιλενάδα σε φαντάζομαι να μελουργείς στην τόσο ωραία κουζίνα σου και να μοσχομυρίζει το απίτι, το Μάνο και τον Droopie around, τον Αρη να τα γεύεται έστω και την άλλη μέρα και ... έχω να σου πω ΄... ότι σου πάει το φθινόπωρο!
Ότι καλύτερο για cocconing!!!

Eμένα το mani σου μ'αρέσει πολύ γιατί το έχω δεί live και είναι super!!

Just an Ordinary Pontios said...

πότε ειπαμε ότι θα μας καλέσεις;!!! (να ξέρουμε να μη φάμε δύο μέρες πριν)

La Gigi said...

για τα muffins ακολουθώ πιστά τις συνταγές του Sonoma, αλλά η Gesine έχει πολύ ωραίο blog με ενδιαφέρουσες συνταγές!
το limited black velvet της chanel το έχεις δοκιμάσει;
νομίζω ότι είναι το πιο κορυφαίο μαύρο που έχει κυκλοφορήσει ever!
φιλάκια μπουμπού

man about town said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ!!!!!ΦΙΛΙΑΑΑΑ!!!!

δεσποιναριον said...

1. Το βιβλιο του Ανθονυ Μπουρνταιν το εχω διαβασει. Καταπληκτικο.
2. Εδω και δυο μηνες φιαχνω 12 μαφινακια καθε εβδομαδα για μπρεκφαστ. Με αρωμα πορτοκαλιου και καρυδι. Μετα ανακαλυψα τα μηλομαφινακια μιας κοπελιτσας που ερχεται στο μπλογκ μου και ξετρελλαθηκα. Τεηστ Αντβαϊζορ την λενε.
3. Καλα δε σου ειπα να κοιταξεις και το Παραντοξαλ της Σανελ, Μαυρη μαυριλα πλακωσε μαυρη σαν καλιακουδα!
4. Αυτα και φιλια!
5. Πη ες εμεις εχουμα νταλα καλοκαιρι , 34 πηγε σημερα! Δεν ειναι κοκουνινγκ ταϊμ ακομα!

Anonymous said...

το χρώμα στα νυχια είναι must φέτος!Δυστυχως ομως δεν αρέσουν στους άνδρες![σκασίλα μας!]
Είδα πιο πάνω ένα χρόνια πολλά Γενέθλια;
Χρόνια πολλά και καλά!!!!!!!

Anonymous said...

Δεν είχες διαβάσει μέχρι τώρα το "Κουζίνα εμπιστευτικόν"; Εμένα με είχε ξετρελάνει και εξακολουθώ να το θεωρώ από τα καλύετρα γαστρο-βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Θα το φχαριστηθείς! :^)

Και για σήμερα, πολλές-πολλές ευχές. Να είσαι καλά, να είσαι ευτυχισμένη, να σε χαιρόμαστε και πάντα πέτρα που κυλάει βρε!!! :^)

Anonymous said...

χρόνια πολλά και καλα :)

fevis said...

Talisker@ Τι να κάνω βρε φιλενάδα που τα λατρεύω τα πολύ, πολύ σκούρα νύχια? Αγάπα την φίλη σου με τα - στυλιστικά- ελαττώματα της..:-))

αχτίδα@ Αχ αυτό το μαυρο, φωτιές μου άναψε...:-)

Multi Psi@ Ευτυχώς που έχω και μερικές υποστηρήκτριες γιατί αλλιώς.. Όσο για τις τσαντούλες, μην τρομάζεις βρε... Σε κούτες στο πατάρι μεν, μέσα στις θήκες τους και τα κουτιά τους δε... :-))) Φιλάκια..

Ο γνωστός@ Το σχόλιο σου ξεσήκωσε κύμματα ενθουσιασμού ανάμεσα στ' αγόρια... :-)

Chryssoulaki@Τα λαζάνια έγιναν υπάροχα και σύντομα θα ανεβάσω και την συνταγή...Φιλιά..

aremare@ Ναι καλέ, όλοι συμφώνησαν... Τι να πει κανείς..:-)O Anthony είναι απίστευτος γκόμενος - ρεμάλι και μου θυμίζει τόσο πολύ έναν αγαπημένο μου φίλο που σχεδόν ταυτίζομαι όταν τον βλέπω..

elekat@Ωραία εικόνα... Ακριβώς αυτή που έχω και εγώ στο μυαλό μου..Φιλιά..

Just an Ordinary Pontios@ Σύντομα το υπόσχομαι.. :-))

Τζιτζι@ Άμα μιλάμε για limited black το χρώμα είναι ένα και μόνο ένα φίλη... ceramic black... :-)) Φιλιά..

man about town@ Ευχαριστώωωωωωω Πολύυυυυ!!!!

δεσποινάριον@Ο Άντονυ είναι τρελή αδυναμία και ρησπέκτ... Τα μάφινς θα με καταστρέψουν οπονούπω γιατί τα τρώω σαν τρελή. Το Παραντόξαλ το είδα αλλά μου πέφτει πολύ περλέ για τα γούστα μου, και πολλά πολλά φιλιά και από μένα.:-)))

glaykidarling@Σκασίλα μας όντως... Ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές.. (την γιορτή μου είχα..)

mpampakis@ Που χαθήκαμε εμείς μου λες? Ευχαριστώ για τις ευχές και να τηλεφωνηθούμε για να κανονίσουμε το συντομότερο.. Φιλιά..

Z. opos Zorro@ Τέτοια γράφεις χαζό και σε περνάνε για πιο βλαμμένο απ' ότι είσαι.. :-)))

holly@ Ευχαριστώ πάρα πολύ..:-)